Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

Mixer ddx 3216 Behringer -pomoč

49 odgovorov v tej temi

#1 Roky

Roky

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 71 prispevkov
  • Interests:glasba, računalništvo

Objavljeno 11 avgust 2007 - 04:31

link do zadeve

http://www.behringer...ex.cfm?lang=eng

Prej sem uporabljal in se trenutno še uporablja Roland vs880ex ki ga bom slej kot prej prodal ali menjal(uporabljal sem ga dobrih 5let),glede na to da načrtujem za v prihodnost večje plane bi potreboval kaj konkretnejšega.

kaj mislite se splača al je samo Behringer kot Behringer?
Zanima me tudi kje dobit ta mixer v SLO(če ga je sploh možno)?
Iskal sem po Bolhi,Spraševal na audiopro,gledal na ebayu vendar nisem nikjer zasledil zadeve da bi kdo prodajal :-?

Prosim bi za čimveč nasvetov, mnenj smile.gif

#2 matchless

matchless

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 140 prispevkov
  • Interests:Glasba & Računalništvo & Tehnologija

Objavljeno 11 avgust 2007 - 05:17

jas sem hoto to nabavit pred kakim letom in so mi rekli v glasbenem da tega mixerja več ne delajo in da ga ni več možno dobit (bojda bi naj bla v razvoju neka nova digitalna mixeta od behringerja). Lp

#3 NLP

NLP

arhitekt spektralnih platform prostora in časa

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 11 avgust 2007 - 10:56

Če je na Behringerjevi strani in ni pod "discontinued products" ali kaj podobnega, potem jo verjetno še delajo. Je pa res verjetno že malo "out of date" produkt. smile.gif
A res rabiš "workflow mešalke" za svoje učinkovito delo?
Nenad Patkovic

#4 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 11 avgust 2007 - 11:22

QUOTE (matchless)
jas sem hoto to nabavit pred kakim letom in so mi rekli v glasbenem da tega mixerja več ne delajo in da ga ni več možno dobit (bojda bi naj bla v razvoju neka nova digitalna mixeta od behringerja). Lp

če ima behringer kaj v razvoju, v resnici pomeni, da kopirajo nek mnogo dražji skoraj enak produkt laugh.gif
Nenad Patkovic

#5 Roky

Roky

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 71 prispevkov

Objavljeno 12 avgust 2007 - 12:18

torej sedaj sem zasledil behringerja na audiopro strani ter da ga v krškem še imajo smile.gif za nekaj več kot 700 € in ga po vsej verjetnosti grem v ponedeljek iskat.

Nlp ja v bistvu res smile.gif raj uporabljam digitalne mixete za svoje delo kot pa analogne zadeve =)

kaj pa kakšna mnenja o mixerju? Rewievi so kar super kolko je za videt sam rad bi še strokovno mnenje smile.gif

#6 matchless

matchless

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 140 prispevkov
  • Interests:Glasba &amp; Računalništvo &amp; Tehnologija

Objavljeno 12 avgust 2007 - 12:54

vrhunsko kvaliteto pričakovat od behringerja je itak brezveze, je pa za svoj denar zmaga. Če pa se misliš s muziko resno ukvarjat pa bi blo smotrno razmislit o čem bolj konkretnejšem.

#7 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.882 prispevkov
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 12 avgust 2007 - 08:01

Beringer še za live ni dober kaj šele za studio :-?
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#8 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 12 avgust 2007 - 08:21

Ne gre za analogne zadeve, gre za to, da digitalne mize ponavadi nimajo dobrih preampov, konverterji so bolj tak, jitter, drugo pa je luštno ja-control surface pa take.
Ta Behringer je ven prišel nekje 2001, vem da je bil takrat dobro ocenjen, a mnenja pri budget konverterjih kot jih ima ta miza se z leti spreminjajo...
Behringer je znan, da preampi niso preveč zadovoljivi, mažejo zvok v srednjih, ga malo "špičijo"v visokih, nizki toni so tudi bog pomagaj...

Enako lahko dosežeš z spodobnim konverterjem in preampi in kakšnim drugim kontrolnikom, če ga že želiš imet.
Kaj pa SSL C2000 ali pa Studer Vista? :smt116
Nenad Patkovic

#9 microsound

microsound

OBRAČALEC GUMBOV

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 788 prispevkov
  • Interests:Live sound,recording,mixing,editing,badbinton

Objavljeno 12 avgust 2007 - 09:58

QUOTE (ixi)
Beringer še za live ni dober kaj šele za studio :-?

...ne da še ni dober .. ampak sploh ni dober...
ampak če ni keša za kaj boljčega je pač treba se zadovoljit z beringerjem...
..glasba je bog in jaz sem verski fanatik...

Alan Vranič - Mikro
051-386-161

#10 Roky

Roky

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 71 prispevkov

Objavljeno 12 avgust 2007 - 03:12

Studer Vista mi je več kot všeč, sam glede proračuna ki znaša 700€ lahko o taki zadevi samo sanjam sad.gif
SSL c2000 pa isto.

Torej a mi preostane sploh kaj digitalnega v proračunu do 700€ kot tale Behringer?
Ne gre se zdej za neke extra profi izdelke, ampak le da je zadeva poslušljiva in dokaj kvalitetna smile.gif

#11 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 12 avgust 2007 - 03:42

Hja poglej; Presonus s svojimi 8 preampi in virtualno mix mizo v cubaseu ali katerem editorju pač, je mnogo bolj kvalitetna zadeva kakor low budget digitalna mešalka.
Ne bi rad pretiraval, a tudi vista nima bog zna kakšne on board efekte glede na prave analogne, cena teh efektov pa je mnogo večja kakor prave zadeve, enako je c2000 (poglej duende-nič specialnega in nič mnogo boljšega od npr. Wavesov, URSov ali UADa)

Važno je da veš kaj rabiš; motor faderje?koliko kanalov?on board FXi?,...???

Vmesna varianta so tudi npr. Mackiejeve analogne mize z FW interfaceom ali kakšne druge z USBjem (slabša varianta). Tudi vsaka kombinacija analogne mix mize in konverterja je dobra rešitev.

Poglej rabljene Tascame, če ne moreš živet brez duha digitalne mix mize smile.gif mislim na FW 1884 in FW 1082 (ta je poceni).
ali pa digi 002...?
Nenad Patkovic

#12 Roky

Roky

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 71 prispevkov

Objavljeno 12 avgust 2007 - 03:54

NLP tnx 4 opinion,nasvete, zdej si me rešil,ravno to potrebujem, digidesign digi 002.Sem že iskal to mešalko a nism poznal modela. Kako je pa glede cen te mixete?Bi dobil kaj rabljenega za okol 700€ ? smile.gif

#13 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 12 avgust 2007 - 04:21

Oprosti, ampak povej kaj te tako privlači na digitalnih mizah; motorizirani faderji? Drugo skoraj ne more bit...
Za cca. 700€ bi lahko dobil rabljeno 002 glede na to da je zunaj že 003.
Malo prebrskaj bo ebayu, jih imajo kar nekaj.

Kaj pa kaj takšnega:
http://www.alesis.co...duct.php?id=106
Nenad Patkovic

#14 alojzb

alojzb

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 27 prispevkov
  • Interests:vse

Objavljeno 13 avgust 2007 - 02:46

mixer behringer 3216 moram rec da sem bil kar zadovoljen njim,kupilsem novega, vsec so mi bli njegovi dsp reverbi delayi equalizerji in ostale zadeve toda cez pol leta je crknu en kanal, potem cez dva meseca drugi in tako sem cakal da mi crkne se cel software ko se je tudi to zgodilo sem ga dal na popravilo v avstrijo hoteli so mi dat drugega novega, ja seveda ful je bil tudi glasen ventilator ki je tudi ze crkaval in pa potenciometri za gain ,nakar sem jim napisal naj mi vse to zamenjajo in res vse to so mi zamenjali in je bil mixer potem super kaksno leto potem pa sem ga prodal

#15 Roky

Roky

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 71 prispevkov

Objavljeno 13 avgust 2007 - 02:21

V Audiopro so me pošteno "nasral" in se mi je prodajalec danes zjutraj opravičil po emailu da mixerja ni mogoče več dobiti.
Zato sem šel na teren po štajerskem in obiskal skoraj vse glasbene centre in probal vrsto digitalnih miz, a mi nobena kaj preveč ne odgovarja :-? vse so nekak preveč zahtevne za delo v primerjavi mojim rolandom 880ex.Med drugim sem imel veliko srečo in možnost preizkusiti tudi Behringer ddx-a v studiu alpha v Celju.Mixer je tipi topi,preveč enostaven in morem rečti da boljše zadeve za takšen denar še nisem uspel izprobat. Žal ga lastnik noče prodat in se ga tudi ne da več dobiti ker je malenkost "outdatean" produkt.dobavljiv naj bi bil le še na japonskem ter v avstraliji.
Torej kako naj pridem do tega mixerja?Kako je s pošiljanjem izdelkov preko pošte iz drugih držav?Mi lahko kako pomagate da pridem do tega mixerja? Če ga uspem dobit dam za 5 kišt pira na septemberskem srečanju laugh.gif

#16 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 13 avgust 2007 - 02:31

Ufff, probaj ebay. Skeptičen sem edino v kakšnem stanju ga lahko dobiš. Tudi če bi bil kakšna huda kvaliteta (kar Behringer ni) bog si ga vedi kaj vse ljudje delajo s stvarmi, potem pa še poštnina...
Verjetno, da komur dela ta digitalni mixer ne razmišlja o prodaji, saj postavljat ceno takšnemu rabljenemu produktu je skrajno nehvaležno, preprepoceni za to kar nudi (dokler dela).
Nenad Patkovic

#17 microsound

microsound

OBRAČALEC GUMBOV

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 788 prispevkov
  • Interests:Live sound,recording,mixing,editing,badbinton

Objavljeno 13 avgust 2007 - 02:35

...dejmo mu pomagat...5 gajb pira ni kr tko biggrin.gif kdo ma kake sorodnike v australiji?? za poštnino pa prašaj na pošto slovenije oni bodo pomoje vedeli..
glede e-baya pa ... stvar ki dela se ponavad ne prodaja ...mogoč boš pa mel srečo gud lak!
..glasba je bog in jaz sem verski fanatik...

Alan Vranič - Mikro
051-386-161

#18 Roky

Roky

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 71 prispevkov

Objavljeno 13 avgust 2007 - 02:44

Sej sem iskal in najdo slednja 2:

http://cgi.ebay.com/...1QQcmdZViewItem

http://cgi.ebay.com/...1QQcmdZViewItem

preko ebaya še nisem kupoval nikoli v lifeu, zato če ma kdo izkušnje s tem prosim za pomoč. Kako vem koliko je realna cena ali se tle gori samo licitira? smile.gif in kako naj vem da me tip ne bo "nasral" in mi poslal kašnega "cigla" v paketu? :-?

#19 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.882 prispevkov

Objavljeno 13 avgust 2007 - 03:48

Prvo se moraš na Ebay prijavit, dat svoje osebne podatke ter št. kreditne kartice.
Potem stavr licitiraš, še pred tem pogledaš kak prodajalec pošlje stvar, v tvojem primeru piše samo US. Preden začneš bidat, ga kontaktiraš če ti bi poslal v EU.
Licitiraš in to je to. če punudiš največ je tvoje.
Potem pa se moraš še zmenit za plačilo, ki gre ponavadi prek PayPal-a.
Poleg tega imaš gor je feedback prodajalca....
Z Ebayom ni heca, so pozitivne in negativne stvari.

Tko na kratko tongue.gif

#20 BlackOrWhite

BlackOrWhite

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov

Objavljeno 13 avgust 2007 - 03:49

1. Oba primera sta primera licitacije. Tako da cena ni fiksna (proti koncu avkcije naraste ponavadi).
2. Pri obeh primerih je zadeva "ships to" US only. Bi mogu najprej vprašat prodajalca, če sploh pošelj v EU.
3. zadeva je v US --> carina!
4. še enkrat, zadeva je ameriška, sicer nism bral oglasa, ampak paziti moraš na razliko v štromu med EU in US
5. ne, ne veš, kaj boš dobil po pošti. Sploh če plačaš prek nakazila. Potem je pošiljka in vsebina stvar dobre volje prodajalca. Zato se je pametno obračat le na tiste s 100% feedbackom (in primernim številom). Ker maš manj šans da te nategne. Ne vem kako je preko Pay-Pala, baje je bolj zihr.

Sam sem kupil prek ebaya recimo Nord Leada. Vse je šlo gladko. Kontakt, nakazilo, pošiljka... Pridem na pošto, mi dajo v roke pa škatlo od yamahe motif 6 :shock: skoraj me je infarkt zadel..... v mislih sem bi že na pol poti v Berlinu, da unmu odrežem ****** No, v škatli je bla vendarle prava stvar in ne motif.

#21 BlackOrWhite

BlackOrWhite

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov

Objavljeno 13 avgust 2007 - 03:58

Sicer smo pa na temo nakupa iz ZDA že rekli par besed.

http://www.planetaud...;highlight=ebay

#22 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 13 avgust 2007 - 04:45

Da ne rečem, kako je mene tip nategoval za razširitveno karto za mešalno mizo Yamaha... Živčna vojna cel mesec.

Na koncu vse OK.

LP

#23 Roky

Roky

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 71 prispevkov

Objavljeno 13 avgust 2007 - 04:51

http://cgi.ebay.de/B...9QQcmdZViewItem

sedaj sem najdel nemško stvar ki bi bila verjetno bolj primerna ker čez lužo res da si ne upam naročit zadeve po tem kar sem prebral smile.gif

a zna kdo nemško da bi se vsaj dogovoril s tipom?Da bi bil tako dober in mi nabavo nekak to mešalko do SLO?

#24 BlackOrWhite

BlackOrWhite

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov

Objavljeno 13 avgust 2007 - 06:39

Najprej ga vprašaj, če sploh pošlje v Slo. Ker piše da sam v Dojčland. Dražba traja še 6 dni, tko da ne rabš kar dvigat cene. Počak (skoraj) do konca, potem pa prbiješ svojo ceno, pač, maximalno kolkr si prpravljen dat za stvar.

Uff, kolk enga truda za Beringherja biggrin.gif

#25 Roky

Roky

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 71 prispevkov

Objavljeno 13 avgust 2007 - 08:17

QUOTE (BlackOrWhite)
Uff, kolk enga truda za Beringherja biggrin.gif

:oops:

edit: sedaj sem se dogovoril z enim angležem iz Brightona in moja mešalka gre čez nekaj ur na pot, poštnina iz anglije do sem bo znesla 82.20€ za težo paketa 18.9kg.Mešalna +adt 1616+rme digi9636 za pičlih 380€.

za plačilo sma se dogovorila po povzetju, bad or not bad? smile.gif

#26 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.882 prispevkov

Objavljeno 14 avgust 2007 - 06:59

Evo pa si zmagal 8)
Smo da ne boš potem čez par dni imel oglas prodam bheringer ..... :wink:

#27 BlackOrWhite

BlackOrWhite

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov

Objavljeno 14 avgust 2007 - 07:56

Če vse dela oz. je izpravno potem not bad smile.gif

#28 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 14 avgust 2007 - 01:06

Kaj pa je s 5imi gajbami pira? Bo?
Nenad Patkovic

#29 Roky

Roky

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 71 prispevkov

Objavljeno 14 avgust 2007 - 04:00

QUOTE (NLP)
Kaj pa je s 5imi gajbami pira? Bo?

malenkost ste pomagal..,pa ok septembra pade 5 kišt :wink: tko da pijemo smile.gif

Če je mixer v dobrem stanju ga ziher ne bom prodajal, drugač pa se res da če sem se prenaglil z malenkostnim testom in je res behringer - behringer se zna najdet kaj hitr na bolhi :wink:

#30 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 14 avgust 2007 - 04:25

:smt026 :smt026 :smt026 :smt026 :smt026 pivooo!

btw: na bolhi se stvari bolj slabo prodajajo :wink:

zato vedno pazi kaj kupuješ...
Nenad Patkovic

Dodaj odgovor

1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov