Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

Slovenska popevka

13 odgovorov v tej temi

#1 BlackOrWhite

BlackOrWhite

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov

Objavljeno 01 avgust 2007 - 10:53

Bliža se SP 2007 in počasi pesmi dobivajo končno obliko. Še mastering manjka, pravijo.
Zanima me, kakšne so vaše izkušnje z RTVjem glede SP. Sam sem namreč fasal hudo lekcijo in nekako me je prijelo, da se ne bi šel več tega.
Sem avtor ene skladbe, ki bo letos na SP. V glavnem, takega "jebiveter" odnosa res še ne. Na snemanju (sploh ritem sekcije), je bil vsak "tejk" dober, če že ne predober, kljub temu da je vseboval felerje instrumentalistov. Instrumentalistov ne obsojam, so pač v službi in to je bil pač le še en komad izmed 14ih. Ne gre pa mi iz glave odnos producenta. Postavljen je za producenta skladbam, ki jih sploh ne pozna in se prvič seznami s komadom takrat, ko ga ritem sekcija že snema in sproti bere note. OK, nekaj podatkov že lahko dobi od tam, dovolj zagotovo ne. Vokalno linijo, predvsem pa interpretacijo, si lahko le domišlja. Predvsem pa ne more ujet duše komada.
In smo nekako posneli instrumental. Basist je nekje vmes falil en ton. Na moje začudenje, nihče ni niti trznil ob tem. Sem se pač oglasil jaz in naletel na začudene poglede... Smo šli poslušat. Seveda, bas je bil fouš, saj nism gluh, jebenti. Odziv producenta: "...ah, nikar ne kompliciraj. Ko se bo posnelo še pleh in štrajhe, se tega sploh slišalo ne bo!" WTF!?!?!?!?!?
Potem si je premislu in reku, da bo v miksu poeditiral. Ker bi zdaj preveč časa vzelo. ?!?!?! Aha, saj res. To da pogledaš na prejšnji "take", če je tam pravilno in skopiraš, je res operacija, ki vzame od 3-5 ur. :-?
Je reku, da obljubi, da bo popravu. V notah si je noto obkrožil. Se mi je kar zdelo, kaj bo iz tega.
V glavnem, kaj več niti ne bom našteval, ker je tega za izvoz.
Mogoče samo še to, kar je bila kaplja čez rob. Miks. Ta teden sem dobil končni mix posnetka (niti slišat niso hoteli, da bi slučajno kdo prisostvoval miksu). Rezultat?

KATASTROFA.

Sram me je.

Njih bi moralo biti pa še bolj.

Komad je popolnoma izmaličen, brez duše, aranžma je izpadel totalno živčen, čuden, pol stvari se ne sliši, za nekatere instrumente pa misliš, da imajo solo čez cel komad.
Ni za verjet.

Upam, da bo v živo izpadlo vsaj 500% bolje, in da bo vsaj nekako za prebavit.

LP, razočarani BlackOrWhite

P.S.: Bas je seveda še vedno fouš.

#2 bongoman

bongoman

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 75 prispevkov
  • Interests:akustika, produkcija, projektiranje

Objavljeno 01 avgust 2007 - 11:01

RTV VEMO VSI DA JE U .......

IGNOTIRAJTE VSE FESTIVALE PA PODOBNO SRANJE ČE NE MISLTE DA JE EDINO TAKO MOŽNO "USPETI" :smt006
::: E V O L U T I O N : : O F : : S O U N D ::::

http://www.myspace.com/dingorecordings

#3 BlackOrWhite

BlackOrWhite

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov

Objavljeno 01 avgust 2007 - 11:51

Eh, kakšn uspeh. Saj ne gre za uspeh...
Zato, da bom uspel, hodim v šolo smile.gif

Za komad se gre....
oz. se je šlo.

#4 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.882 prispevkov
  • Interests:Recording&Mixing&Mastering&ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 01 avgust 2007 - 01:29

In kdo je G. Producent , če ni skrivnost ?
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#5 Mark

Mark

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 93 prispevkov

Objavljeno 01 avgust 2007 - 01:47

Tud mene zanima? Zelo, zelo podobne iskušnje.

#6 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.882 prispevkov
  • Interests:Recording&Mixing&Mastering&ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 01 avgust 2007 - 01:52

Ma ni treba napisat da nebomo koga javno blatili :-? ) sej je v bistvu vseeno, je pač lolek ki se bod podpisal po produkcijo.
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#7 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 01 avgust 2007 - 01:58

Grega Forjanič.

LP

#8 Mark

Mark

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 93 prispevkov

Objavljeno 01 avgust 2007 - 02:13

Svoje čase zelo iskan, PEDANTEN in cenjen glasbenik--predvsem kitarist.

#9 kosta77

kosta77

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 278 prispevkov

Objavljeno 28 november 2007 - 04:02

QUOTE (BlackOrWhite)
Zanima me, kakšne so vaše izkušnje z RTVjem glede SP. Sam sem namreč fasal hudo lekcijo in nekako me je prijelo, da se ne bi šel več tega.

Mislm, da vse to prime, ne sam tebe.

QUOTE (BlackOrWhite)
Sem avtor ene skladbe, ki bo letos na SP. V glavnem, takega "jebiveter" odnosa res še ne. Na snemanju (sploh ritem sekcije), je bil vsak "tejk" dober, če že ne predober, kljub temu da je vseboval felerje instrumentalistov. Instrumentalistov ne obsojam, so pač v službi in to je bil pač le še en komad izmed 14ih.

Ma to je norma tam, jebiga, sej jih mal tud razumem. Morš vedet da fantje res precej delajo in jih pol poleg popevke zasujejo še z narečno popevko pa še z par oddajami, enostavno cajta vse res hudo zvežbat ni. Pa ne da jih branim (ampak tud sam sem pogosto tam v sekciji pa vidm).

QUOTE (BlackOrWhite)
Ne gre pa mi iz glave odnos producenta. Postavljen je za producenta skladbam, ki jih sploh ne pozna in se prvič seznami s komadom takrat, ko ga ritem sekcija že snema in sproti bere note.

Tud on je v službi veš smile.gif

QUOTE (BlackOrWhite)
In smo nekako posneli instrumental. Basist je nekje vmes falil en ton. Na moje začudenje, nihče ni niti trznil ob tem. Sem se pač oglasil jaz in naletel na začudene poglede... Smo šli poslušat. Seveda, bas je bil fouš, saj nism gluh, jebenti. Odziv producenta: "...ah, nikar ne kompliciraj. Ko se bo posnelo še pleh in štrajhe, se tega sploh slišalo ne bo!" WTF!?!?!?!?!?

ha, se zgodi. ampak redko, ker tud Avbelj sliši preklet dobr. fix it in the mix pa res nikol ne dela.

QUOTE (BlackOrWhite)
Potem si je premislu in reku, da bo v miksu poeditiral. Ker bi zdaj preveč časa vzelo. ?!?!?! Aha, saj res. To da pogledaš na prejšnji "take", če je tam pravilno in skopiraš, je res operacija, ki vzame od 3-5 ur. :-? .

Odkar majo euphonix ga ni, k bi se sploh upou editirat, jebiga, tud Coletu se ne da več.

Mam še velik bolj tragične zgodbe, če se jih komu da poslušat.

lpk77
www.klemenkotar.com
www.nulakelvina.com

#10 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 28 november 2007 - 04:32

QUOTE (kosta77)
Odkar majo euphonix ga ni, k bi se sploh upou editirat, jebiga, tud Coletu se ne da več.

lpk77

In kaj ima euphonix veze z editiranjem v SADiE-ju?
In to editiranje pomeni ... označi ton na basu - COPY, označi začetek destinacije - PASTE.

LP
www.mmedia.si

#11 kosta77

kosta77

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 278 prispevkov

Objavljeno 28 november 2007 - 06:26

QUOTE ([Blaster)
]
QUOTE (kosta77)

lpk77

In kaj ima euphonix veze z editiranjem v SADiE-ju?

nima, to je časovni prislov smile.gif

namesto npr. zadnjih par let. zato tudi dodatek, da se Coletu ne da več.

mimgrede, ne zagovarjam RTVja, ne me narobe razumet.

lpk77
www.klemenkotar.com
www.nulakelvina.com

#12 BlackOrWhite

BlackOrWhite

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov

Objavljeno 29 november 2007 - 01:33

Saj nism nč hotu nč rečt čez basista, možakar res dobro igra. Na sploh se mi zdi instrumentalni kader tam vrhunski (nadstropje višje za euphonixom so pa slušni invalidi).
Ne da se mi več pritoževat čez to sceno, to je mal boj z mlini na veter...

Glede tega, da so prezasedeni, to razumem ja. Termin je bil takoj za narečno itn. Dejstvo je, da je tud aranžer zadevo zakompliciral tam, kjer ni blo potrebno. Pa dovolj o tem.

Edino komentarja, "da je tudi on v službi" (producer), nekak ne sprejmem, saj razumeš.

S tako opremo bi marskikdo delal čudeže, medtem ko je ni stvari, ki bi zvenela dobro in bi prišla iz tega studia (v zadnjem obdobju, kot si rekel). Za moj okus in kar poznam, no.

Če sem prav slišal, jih še en euphonix čaka zapakiran v škatli že par let, da uredijo še 26ko. Haha, to je noro.

#13 kosta77

kosta77

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 278 prispevkov

Objavljeno 02 december 2007 - 12:03

QUOTE (BlackOrWhite)
Edino komentarja, "da je tudi on v službi" (producer), nekak ne sprejmem, saj razumeš.

jasno smile.gif

tud za mene je to povsem nesprejemljivo, ampak več od rtv-ja ne pričakujem ... nima smisla.
www.klemenkotar.com
www.nulakelvina.com

#14 kosta77

kosta77

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 278 prispevkov

Objavljeno 03 december 2007 - 08:57

hej, dej reč ... kter komad je to bil?

dej no.

sam tko, da ga grem res poslušat enkrat pa da vidm.
www.klemenkotar.com
www.nulakelvina.com

Dodaj odgovor

1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov