hardware reverb ali UAD
Začel
Katoda
, maj 06 2007 03:58
66 odgovorov v tej temi
Objavljeno 06 maj 2007 - 03:58
oj
kater hardware reverb bi mi priporočali? sem gledal mal tele Lexicone sam nisem ravno domač pri hardware reverbih. in spet se pojavi še ena dilema ali ne bi pol bolj ekonomično bilo da raje vzamem UAD kartico saj sem z hardwareom omejen na toliko koliko napravic dejansko imam v racku.
lp
katoda
kater hardware reverb bi mi priporočali? sem gledal mal tele Lexicone sam nisem ravno domač pri hardware reverbih. in spet se pojavi še ena dilema ali ne bi pol bolj ekonomično bilo da raje vzamem UAD kartico saj sem z hardwareom omejen na toliko koliko napravic dejansko imam v racku.
lp
katoda
Objavljeno 06 maj 2007 - 04:39
Baje naj bi imel TC powercore boljse reverbe kot UAD, js sm slisal samo TC-ja in se mi zdijo hudi, ce mas MAC-a, si poglej se kaksen Altiverb(konvolucijski reverb). Js sem pa danes downloadal neke impulz response od lexicona 960L in jih nalozil v SIR-a (free konvolucijski reverb) in za ta dnar je kr velik muske!
Ce mas pa preveč denarja, pa valda kup tapravo zadevo:
poglej si se tale topic: http://www.gearslutz...alk-reverb.html

Ce mas pa preveč denarja, pa valda kup tapravo zadevo:

poglej si se tale topic: http://www.gearslutz...alk-reverb.html
Ebay the baby, get more equipment.
Objavljeno 06 maj 2007 - 11:56
jaz imam lexicon mx200 in je vredu.Povezan je preku usb-ja in nuendo.Samo je malo sranje ker ga lahko pustiš samo na enem presetu.Kar pomeni da ga daš na vokal po okusu in pol če hočeš dat še na kitaro ne moreš spreminjat.V bistvu moreš dat export track in pol za kitaro drugi preset.Isti preset pa ne moreš uporabljat za vse ker vsak inštrument rabi reverb z drugimi nastavitvami.
Objavljeno 06 maj 2007 - 04:52
seveda je uad dobra rešitev, tam dobiš reverbe za katere rečeš lahko da so konkretni. Če delaš mix v dawu ti bo itak plugin dal več možnosti in lažje delo. Jaz bi delal mix z zunajimi reverbi samo če bi mel mixer na nivoju , npr kako ssl ko

Sometimes a mistakes makes a best piece of music.
Objavljeno 08 maj 2007 - 09:23
za kurzweile sm slišu da so kruti baje za svoj denar....čeprav sem mislu pol neki skompezirat da bi uzel hw reverbe in uno najcenejšo opcijo UADa in si dokupil plugine, ki bi jih rabu na kartici. ker očitno uad reverb ni kej prida pa tut EQjev ne rabim, kvečjemu bi rabu samo compresorje in limiterje od UADa sam rabim nekoga da mi pove kok se obnesejo le ti na kartici
Objavljeno 08 maj 2007 - 10:28
za UAD compe in eqje si verjetno mnogokrat zasledil, da so izjemno dobri, nekako najpribližnejše kopije HW originalov v svetu rač. pluginov. (je še nekaj native plugov dobrih, pa ti tudi so procesorsko izjemno zahtevni)
Vsak "ITBjevec", ki jih je uporabljal ima le eno pripombo; kdaj bo prišel UAD2 (posamezni plugini so namreč izjemno požrešni)
Vsak "ITBjevec", ki jih je uporabljal ima le eno pripombo; kdaj bo prišel UAD2 (posamezni plugini so namreč izjemno požrešni)

Objavljeno 08 maj 2007 - 11:56
verjetno enkrat že bo, nikdar niso najavili novejše, razen PCIe verzije ki pa je le prilagojena drugemu slotu in nič hitrejša.
Kaj pa liquid mix, tudi duende (-siver ni tako vsestranski)?
imaš pa tudi nekaj native variant, ki so dragi in nekateri zelo požrešni-cpu;
novoprihajajoči urs pro strip plug, tritone digital, algorithmix (hudo drago), nebula, sony, EMI, sonalksis, psp, McDSP, Refined Adiometrics, Flux Solera, DUY, verjetno še kaj...
povsod bo rezultat 100% odvisen od tvoje domišljije, kot od izbire med temi kvalitetnimi opcijami
Kaj pa liquid mix, tudi duende (-siver ni tako vsestranski)?
imaš pa tudi nekaj native variant, ki so dragi in nekateri zelo požrešni-cpu;
novoprihajajoči urs pro strip plug, tritone digital, algorithmix (hudo drago), nebula, sony, EMI, sonalksis, psp, McDSP, Refined Adiometrics, Flux Solera, DUY, verjetno še kaj...
povsod bo rezultat 100% odvisen od tvoje domišljije, kot od izbire med temi kvalitetnimi opcijami

Objavljeno 10 maj 2007 - 01:12
pazi to expansion slot exprescard to pci Magma je cca 1000 dolarjev ?!!!!!! ma kaj so oni nori al kaj!!!! :shock: :shock: pol raj Duende fsamem ker se mi UAD firewire verzije zdijo kar malo predrage. edino če selim produkcijo nazaj na PC kar sem tut že razmišljal
Objavljeno 10 maj 2007 - 12:23
ok za reverb se zna zgodit da bom uzeu hw ampak zdej me bol zanima nakup DSP karte in ravnokar mi je kolega ki hodu na sae in v enmu studiu dela razlagal da lahko furaš res neko malo število plaginov na UAD karti....da so ful požrešni plagini? tukaj se mi pa bolj gre za dobre kompresorje...se zna zgodit da si pol raji omislim duende za katerega vedm da lahko se mi zdi okol 42 kanalov in toliko pljaginov. si pa res nisem mislil da je uad tok švoh
Dodaj odgovor

1 uporabnikov bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov