Računalnik za home studio
Objavljeno 17 april 2007 - 12:04
Zanima me kak računalnik bi priporočali za igračkanje v domačem studiu? Nekaj pač, kar bi bilo dobro za te stvari, pa ne predrago.
Zaenkrat imam AMD 3500 (64 bit) in 2 Gb rama, pa bi rad kaj močnejšega in bol primernega. Intel bo verjetno bolši?
Objavljeno 17 april 2007 - 12:29
Opcija bo nabave računalnika skupaj z zvočno karto oz. samo računalnik.
V roku par dni bodo pripravljene ponudbe!
Objavljeno 18 april 2007 - 07:21
Tam do enih 20 kanalov in po 3 plugine na kanal stvar dela ql, naprej je pa že mal jeba:)
Potem ti pa ostane še opcija core duo ali dual core, Uad-1, Tc PoCo!
Objavljeno 19 april 2007 - 11:30
No uglavnem, tuki so karakteristike:
matična Asus p5b
CPU intel core 2 6400
2x ram kingston ddr2 1gb pc 6400 (800mhz)
HDD Maxtor 320gb
kišta
napajalnik 550w silent
pa dvd in disketnik
aja pa grafična 7600gs
vse za 830 €
Objavljeno 11 maj 2007 - 02:04
Zdravo, kej so že mogoče ponudbe na voljo oz. kje se jih da videt
Hvala
Objavljeno 12 maj 2007 - 06:45
Zdravo, kej so že mogoče ponudbe na voljo oz. kje se jih da videt
Hvala
Kompljuterji so sestavljeni in se testirajo!
Mora bit vse tip-top!
Objavljeno 20 maj 2007 - 09:56
mene pa zdaj zanima, kaj menite o tem računalniku, če gledamo za uporabo v amaterskem studiu :wink:
Objavljeno 29 maj 2007 - 03:38
Dvojedrni procesor - OK. Po moji izbiri Intel Core2Duo, ker se ga da lepo navijat tja do ene 3 GHz (+ dober "intercooler" in greš, greš Julka......)
1 GB RAM - Premalo, dej raje 2GB, pa še to 2x 1GB, ker je bolje, vsaj kar sem bral o temu.... Po možnostri KINGSTON :twisted:
Povprečna grafika - dobro je da ni glih ATI Rage 64MB :roll:
Zdej lih ne sledim, ma kolikor mi je znano, majo novejše grafikulje 2 izhoda za monitorje - dva monitorja, lepše delo z DAW aplikacijami.... Po moje :roll:
Dobra mamaplata je tudi pogoj za dobro delovanje: Ne boš falil neč, če vzameš eno za malo več penezov (Gigabyte GA-965P-DQ6, 775 npr.)
Odsvetujem Intelove plate ki niso znane po kakšni hudi vzdržljivosti, + še starejši nabor čipovja majo.... Če se ne motim, so bile Intel Sorrento delane za P4, kateri pa ni bil kak kvaliteten procesor.
Disk 250 GB.... Dej ti vzemi malo večjega raje.... Tam okoli 400-500 GB. Snemalni sessioni so zelo požrešni (jst sm mel za en bend session cca. 90 GB.... :roll: ).... Že res da lahko nepotrebne fajle brišeš sproti v DAW aplikaciji, ma to ponavadi narediš na koncu, ko je stvar končana. Kar ostane uporabnega, pa vsaj jaz dam na DVD-R kot back-up, če bi slučajno še kdaj rabil....
Če session-om prišteješ še vse aplikacije + VST instrumente (jst recimo uporabljam tudi tko za kratk cajt VIR2 Instruments: Acoustic Legends HD - 60 GB, DFHS Superior - 34 GB, Prominy LPC Electric & distortion Gitar - 60 GB), zna bit na koncu 250 GB kar malo malo placa.....
Moja 2 centa....
P.s.: Sem si ogledal link iz tvojega prejšnjega posta.....
Dečko...... MACBOOK :twisted: :twisted: in dej ga siromaka.....
Objavljeno 01 junij 2007 - 02:25
bolje 2 manjša kot en velik disk:
2X disk raptor 10.000obr/min ali vsaj 7200 16mb predpomn. po vsaj 2X 250-300GB
morda scsi3...
je pa tudi poanta v grafični; kajti pri zahtevnejših projektih lahko pogled na 2 monitorjih s 24bitno globino slike in veliko rezolucijo, stvar začne štekat. torej vsaj 256rama na grafiki...
Deam ti računalniki, nikak da dohitiš tehnike z obema ledvicama in pljučnima kriloma.
Objavljeno 01 junij 2007 - 04:42
core2duo procesorji zaradi drugacne arhitekture(kolikor vem, predvsem zaradi izpopolnjenega prefetcha) ne profitirajo tako zelo od hitrih dostopnih casov in tudi frekvenca 667 Mhz ni veliko slabsa od 800 Mhz. Splaca se kupit boljse rame predvsem zaradi navijanja, kar toplo priporocam
Se ena stvar za razmislek je tudi kompatibilnost rama in maticne, ker takrat ko sm js kupoval vem da je bila moja plata (Gigabyte DS4) zelo izbircna glede tega...Ne skodi obisk foruma : http://forums.overclockers.co.uk/
Poleg tega bi pa priporocal tudi nakup dobrega procesorskega hladilnika (npr. Scythe) in ventilatorjev, da bo mlincek primerno hladen in ne prevec glasen...
Aja, pa dober napajalec, seveda
Kar se pa diskov tice-hitreje je seveda bolje, med 8 pa 16 MB vezijama pa spet baje ni neke drasticne razlike. Ce pa hoces zadevo 2x pohitriti, pa si uvedes RAID 0
Objavljeno 04 junij 2007 - 05:43
Kolko ga požira sploh oz. bom vprašal takole.... Mi pusti skozi 3GB RAM? Bral sem nekje, da Cubase spusti do ene 2 GB, več pa ne? Kako je s tem. Ker delam več al manj z VST-ji, kateri so kar požrešni, bi mi prišlo kar prav kakšen GB več....
Ne vem, povejte vi....
Objavljeno 04 junij 2007 - 10:16
da ne govorim o driverjih.
dobro makino si nabaviš, da dobro in hitro deluje brez tega.
skyman:
ne vem točno o cubaseu (poglej na njihov forum), ampak že sistem, driverji in ostalo potroši dovolj rama, tako da...
normalen povprečen ram tudi ni več drag, kot včasih.
Objavljeno 05 junij 2007 - 06:30
Kolko ga požira sploh oz. bom vprašal takole.... Mi pusti skozi 3GB RAM? Bral sem nekje, da Cubase spusti do ene 2 GB, več pa ne? Kako je s tem. Ker delam več al manj z VST-ji, kateri so kar požrešni, bi mi prišlo kar prav kakšen GB več....
Ne vem, povejte vi....
3 Giga rama zna biti problem. Vsaj pri računalnikih ki podpirajo dual layer (al kaj že je ). Jaz sem dal v moj comp 3 palice po 500 mega, pa se je sesuval vsakih 5 minut. Potem sem to zamenjal z dvema po giga in je OK.
Skratka po miojih izkušnjah tri palice rama (vsaj za dual layer) niso OK - torej je treba uporabit dve ali štiri.
Dodaj odgovor
1 uporabnikov bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov