Middle kick
Začel
wi-etrex
, apr 08 2007 04:11
11 odgovorov v tej temi
Objavljeno 08 april 2007 - 04:11
Nekdo mi je omenil, da ko dela mix, doda navadnemu kicku, se middle kick , pac iz neke zbirke drums-ov. Pravi, da mora mix vsebovat middle kick, da lahko komad dj sploh zamixa, cene ga ne slisi na slusalkah.
Zanima me to, ker nisem kljub veliko videnih in uporabljenih pluginov, oziroma zbirk samplov, nikjer nasel teh middle kickov, tako da v cem je finta?
Ker v mojih komadih, naj bi falil tocno ta middle, a delal sem vedno iz ze narejenih kickov, ki naj bi bili se z malo eq-ja in compa. v mixu kot je treba.
Kaj moram pol vedno vzdignit v eq-ju kaksno doloceno middle ferkvenco al kako?
Lp
Zanima me to, ker nisem kljub veliko videnih in uporabljenih pluginov, oziroma zbirk samplov, nikjer nasel teh middle kickov, tako da v cem je finta?
Ker v mojih komadih, naj bi falil tocno ta middle, a delal sem vedno iz ze narejenih kickov, ki naj bi bili se z malo eq-ja in compa. v mixu kot je treba.
Kaj moram pol vedno vzdignit v eq-ju kaksno doloceno middle ferkvenco al kako?
Lp
Objavljeno 08 april 2007 - 05:34
..ta z middle kickom pa dj ji+slusalke je mal neumesna?!?
.....je pa res da lahko pri samem mixu komada dodas se kak kick in ju potem nareguliras da dobis zeljen rezultat...ni pa to pogoj da bo dj slisal v slusalkah kick :roll:
...Mislim pa da lahko z dobrim kompresorjem in EQfiltrom posteno zacinis ze en sam kick!
....,ki ga bo seveda slisal tudi dj na slusalke :wink:
LP.GiGaHeRtZ
.....je pa res da lahko pri samem mixu komada dodas se kak kick in ju potem nareguliras da dobis zeljen rezultat...ni pa to pogoj da bo dj slisal v slusalkah kick :roll:
...Mislim pa da lahko z dobrim kompresorjem in EQfiltrom posteno zacinis ze en sam kick!
LP.GiGaHeRtZ
Dont ask what your PC can do for you!!....Ask what you can do for your PC?
Objavljeno 08 april 2007 - 07:01
ena izmed opcij je tudi da kick paralelno kompresiraš, enaga maš lepo solidno kompresiranega, drugega pa kakompresiraš do konca. Stem dobiš drugo barvo in še pump efekt, ki je sevda odvisen od stopnje kompresije.
Lahko dodaš še kakše simulator lampe ali pa traku in dobiš midalst kick....
Lahko dodaš še kakše simulator lampe ali pa traku in dobiš midalst kick....
Objavljeno 09 april 2007 - 12:16
QUOTE (E.B. King)
evo ti middle kick 
Hehe, ja to je tud meni prvo navrgel google.
Drugace pa je to res in je tudi meni bila takoj ljubsa ideja obdelat navaden kick, kot pa iskanje nekih dodatnih middle kickov, verjetno je tisti model malo zapretiraval, ocitno je tko navajen, da doda vedno se middle kick posebej.
hehe, ta pa je dobra. Dovolj je da imaš dober kick , močno kompresiran z dobrim attakom in bo dj spulilo slušalke dol 
Tudi jaz pravim... tocno tako
Objavljeno 13 april 2007 - 08:22
Ej nevem glede te orijentacije, kako pa kaj, ker nisem dj in nimam teh skillsov. Ta tip k sm ga pa omenu pa je ze kr dobr dj in pomoje ve kaj govori, da middle kick more bit, kokr jst vem, da ulovis dva komada v istem tempu, moras se orjentirat po kicku in ze tako je to kar zahtevno opravilo..Dejstvo je da jih ima on pac v svoji zbirki samplov, vsi ostali(kot kaze) ga pac obdelamo ze v navadnem kicku.
Bom uploudu kak primerek tega, ker mi je dal te sample, ki so mimogrede res zelo dobri in niso samo kicki, so komplet vsa tolkala, ki pa so bol za techno, house... se mi zdi.
Bom uploudu kak primerek tega, ker mi je dal te sample, ki so mimogrede res zelo dobri in niso samo kicki, so komplet vsa tolkala, ki pa so bol za techno, house... se mi zdi.
Objavljeno 15 april 2007 - 05:09
QUOTE (E.B. King)
evo ti middle kick

A to gre DJ-jem?
Jaz bi namesto paralenlne kompresiranja eenga solidno kompresiranega stopnjo kompresije solidno barvo bump efekt kuraca na ponk papunjem skladvom lepo barvo lampo simulator pa na trak nepozab$=?!!>
vzel en kick ki dela na najnizjih frekvencah (drum n'bass), mu dodal enega ki spila malo visje in ima vec attacka (trance) in vse skupaj skompresiral toliko, da ne pumpa; brez kakih komplikacij. Ostala orodja bi pa raje pustil, sploh cheap simulatorje.
DJ v slusalkah od takega kicka slisi zgornjega, poslusalci pa (naj bi) oba.
Aja, ce tvojo musko rolajo DJ-ji ki ne znajo miksat brez kicka, poklic E.B.Kinga. Ok?
Miha
Dodaj odgovor
0 uporabnikov bere to temo
0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov