Moja oprema
Objavljeno 08 april 2007 - 04:05
12x line array EV xlc-127
10x x-sub
8x zx5 (monitorji)
8x rx 115/75 (monitorji)
4x XI1183
8x XI 2181
6x SX 360
6x SX 760
2x Midas Venice 320
Yamaha GA 3212
Mikrofoni itak se ve kaj se rabi Shuri,Senheiserji,AKG-ji,Bayerji...
Efekti spx 2000,TC-ji,Lexikoni
Kompresorji in gaterji-dBX,drawmerji,Klarkteknik,Focusrite,presonus,TLA
EQ-ji-Klarkteknik...
Ma saj veste kku je .. ko pride rider se vedno neki sposodi,posodi,levo desno gor dol.... oprema se menjuje.. neki se proda neki se kupi itn.

Alan Vranič - Mikro
051-386-161
Objavljeno 09 april 2007 - 08:26
Objavljeno 09 april 2007 - 10:41
EV XLC pa Midas + X-sub-i pa še Xi = Strupena kombinacija.
(mislim da poznam tvojega delodajlca
Vprašanje zate:
Si že sprobal EV XLD-je?
Zanima me kako ti zvenijo.
A je že slišal kdo v live Funktion One?!?
Že nekaj časa berem o tem, pa v Frankfurtu sem jim malo "zagnjavo" okoli tega sistema. Me pa zareees zanima kako to live zveni.
lp
Objavljeno 09 april 2007 - 10:47
v tem delu evrope.. delal smo res čuda bandov...od svetovne špice pa do najnižje rankanih komaj iz garaže prlezlih bandov.In veliko je na tem kako ekipa deluje.. Pri tej ekipi je bil velik povdarek na bandu in medsebojno štekanje,komunikacija,navsezadnje se treba met fajn.(upam da je tut moj nov team tak..čene bo šiba pela).Velik oziroma največji problem je pri organizatorjih,ki sploh neve kaj to je rider,primer : Pride bajaga in v riderju lepo piše komplet backline... organizator seveda ni zrihtal back linea in je bil oder 2 ure pred tonsko prazen,sreča da sem jaz takrat še igral u bandu (in da je špil bil blizu doma) sem se peljal u vadnico po backline,
da je koncert sploh šel skozi...in seveda sem mastno zaračunal ta backline.
Druga stvar je da pač ozvočenje stane in komponente se zaračunavajo, se pravi da se band dobr počut je smiselen monitorski mix (DODATEN STROŠEK)Na žalost hočejo organizatorji privarčevat na tehniki...
Druga stvar je neorganiziranost ozvočevalcev samih med seboj...več ali manj je ...anje drug drugega in zabijanje u hrbet....in ponudba pod ceno..in potem si primoran dat manj opreme da si konkurenčen....
POMEMBEN JE PA TEAM , KOMUNIKACIJA BAND---->TEHNIKA IN SE Z MANJ TUDI DA DOBRO NAREDITI...1000 RAZLOGOV ZNA BIT ZAKAJ NI PERFECT.
Alan Vranič - Mikro
051-386-161
Objavljeno 09 april 2007 - 10:56
Prej sem delal z turbosoundom več ali manj...sam tam u frankfurtu pa je bil sound od electrovojca ful dober,sam si moral stat za sweetspotom oz sweetspot je bil točno meter za FOH-om ampak malo so une zavese od midasa reklamne pobirale presenco ampak men je bil dober sound zelo...(tut band je dihal) čeprav pogrešam une mastne 21" sube od turbosounda..
ko se navadiš na njih je mal kriza pol...Martin audio,renkus,so me razočarali..
nimajo tistga kaj jaz iščem..zaenkrat od lineaarraya me je prepričal electrovoice....ampak moje mnenje je da so ti linearrayi sam trenutna moda..
moja napoved je....čez 1 leto max 2 nebo več tuk line arrayev v riderjih..
imamo pa en experiment v igri okol xlc-jev ...bom povedu ko bomo izvedl
Alan Vranič - Mikro
051-386-161
Objavljeno 10 april 2007 - 07:46
21" turbo-basov še nisem slišal (oz. mogoče sem ji na Santani v Zagrbeu, če sem jih, se takrat nisem zavzel, da jih poyslušam-joooj kaki stavek
Ma ja. Renkusa nisem videl, na Martinu mi je všeč da so imeli kište odprte, najbolj sexi štant je mel d&b (tak ko vsako leto), V šotoru (Frankfurt) sem poslušal Dynacord Cobro. Roko na srce Dynacord = bolj ali manj EV. Kljub temu da sem imel povprečno mnenje o Corbri, me je v šotoru presenetila...njamiiii...Dejstvo je Dober band+Dober team+Dobra oprema=Hi-Fi Zvok. (dasiravno me je motilo to, da so zveneli PREEEČISTO...rock'n'roll mora malo okoli 4 kHz "boleti":D)
Šokiran sem bil na E.A.W. fullrangeom serije NT. Slučajno sem šel mimo njihovega štanta, pa kr naenkrat zašpila. Tip jih je potisno do konca, zvočnik pa lepo linerano za njim, brez popačenj, prez nekih čudnih "medtonov" oz. ni se opazil prehod med 12-ko in horno. V Subu sta pa 2 12-ki, ki taaak lepo delata. Zanimivo je to, da okol in okol ni blo nobenih sten, ki bi bas signal jačale, pa je vseeno bas harmonijsko polno in GLASNO zvenel. Amazing system.
To okoli Linear Arrayew se strinjam. Občutek imam, da se bo filozofija Fuktion One (no ja...ni ravno njihovo...point source filozofija pač) začelo spet znova. Ne me zaj napačno razumet. Sam sem EVI AUDIO (EV, KLARK, MIDAS, etc.) endorser, so pa te kantice tudi zanimive...Drugačne so, tipi majo jajca, v poplavi Lineov nekaj "freaky" naredit.
Kaj pa slovenski Line sistem?
http://www.adraudio.com/
Si že poslušal/delal kaj s tem? Bojda so jih imeli lani na Lentu (Maribor) in so bili kar zadovoljni (dočimer je bilo slišati tudi nekaj kritike, o kateri nebi sedaj...). Cooool se mi zdi, da je "ded" zložil array sistem in ga želi prodajati, na kurac mi pa gre to, da ko "letaš okoli njegovega štanta v Frankfurtu", te noben od njegovih niti povoha ne (že 2 leto zapored). Tam sedijo in špricer pijejo. Jaki marketing. Ni čudno kam gre naša ekonomija. Kot kaže nisem dovolj "zanimiv" za pogovor, ali pa še nisem "kupo teh kišt", da bi si zaslužil pozornost.
mah preveč pišem ...
Objavljeno 10 april 2007 - 08:49
http://www.adraudio.com/
Si že poslušal/delal kaj s tem? Bojda so jih imeli lani na Lentu (Maribor) in so bili kar zadovoljni (dočimer je bilo slišati tudi nekaj kritike, o kateri nebi sedaj...). Cooool se mi zdi, da je "ded" zložil array sistem in ga želi prodajati, na kurac mi pa gre to, da ko "letaš okoli njegovega štanta v Frankfurtu", te noben od njegovih niti povoha ne (že 2 leto zapored). Tam sedijo in špricer pijejo. Jaki marketing. Ni čudno kam gre naša ekonomija. Kot kaže nisem dovolj "zanimiv" za pogovor, ali pa še nisem "kupo teh kišt", da bi si zaslužil pozornost.
Tuki se stabo nestrinjam v celoti !!!!!
Zadeva dela fenomenalno, poslušal in delal z njihovimi sistemi. Fantje so res paravi asi da so se ob poplavi sistemov sparvli naredit nekaj svojega.
Poleg tega pa so letos dobile še tipa ki piše full revjujov za tele soun magazine, je testiral njihove izdelke in bil totalno navdušen. Sklenili so poslovno razmerje in odprli podružnico v Ameriki. Letos in lani na sejmu v frankfurtu so nas toplo sprejeli in nam razložili vse kar nas je zanimalo. Še postregli sona z drinkom. Letos je še sam lastnik revije Live Sound prišel na njihov štant in jih prosil če lahko objavljajo članke o njihovih sistemih in firmi, itd, itd...
Tipo so res mački na tem področju, tako Franci, Aleš kot tudi g. Zupanc (ne spomnim se imena :oops: )
Objavljeno 10 april 2007 - 10:15
Alan Vranič - Mikro
051-386-161
Objavljeno 10 april 2007 - 01:04
Ko mi folk gnjavi, kaj si naj od P.A.-ja kupi jim tudi omenim, da dobre sisteme izdelujejo slovenci (ADR) in jih tudi priporočam. Že zavoljo tega ker so slovenci in če ne bomo sami navijali za svoje, kdo bo le? Normalno da podpiram "naše", dasiravno nimam nič od tega.
Trdim pa, da so tudi ostali konkurenti dobro razstavljali. Če si se za kakšno stvar pokazal interes, so to sami opazili in takoj pristopli, bodisi Meyer, E.A.W., EV, Midas ali Čing-Čung-Čang Čigumifabrika made in China. Zmeraj se je nekdo prišel ukvarjat s teboj, kar je tudi namen sejma (demostriacije, razlage, vizitke, prospekti, veze, etc.) Morebiti pa sem "naše" fante obiskal v nepravem času. Kaj vem pa vem. In ponavljam, da jim tega NE ZAMERIM in jih bom tudi dalje priporočal.
Microsund:
Valda. Se absolutno strinjam. Škoda da delamo akustiko na zemlji. Mogoče bodo razmere drugačne, ko bomo hodili na koncerte, kjer bodo dvorano napolnili z vakuumom (no ja, formalno gledano prostora NE napolnilš z vakuumom, saj je slednji prazen......pač razprava za raznorazne prfoxe in terminološke analitike)
Za vse ostale P.A., F.O.H., Monitorce, etc.
Veseli me da nas ni tako malo in da lahko "počvekamo" na netu okoli "esence našega biti". Ekipi planetaudia bodi hvala.
Objavljeno 10 april 2007 - 01:09
pa še nekaj
Studio sound is for woosies and lame asses.
Live P.A. is the real thing.
It's made for REAL men (with nerves of steel)!
(citat enega angleškega tonca, ko sva pred leti en projekt delala)
brez zamere, malo heca mora bit
Valda da ste studijevci cool.
Keep up the good work.
Objavljeno 10 april 2007 - 02:07
Če bi bil vakum potem bi imeli koncert z naslovom Prisluhnimo tišini
k nebi bilo medija za prenos zvoka :-? .... je pa kle za debatirat ah in sploh o opremi ... pa še neki vzam 10 toncev jih postavi na enako opremo v isti prostor isti band.... vsak bo po svoje naredu , komu bo pa sound všeč je pa stvar okusa ... Hja hvala Planetu audio,k nas itak nihče ne šteka razen sami med sabo,ko pade debata o bandih,pa zvočnikih,znamo zatežit ostalim
Hehe jas mam še eno F.O.H. je za pusys Monitoring takes the man of steal,because you have with cocky 8 members of the band to deal
...o lučkarjih pa nebom zgubljajl besed
Alan Vranič - Mikro
051-386-161
Objavljeno 10 april 2007 - 04:45
ADR - ok, mogoce zaradi tega, ker se ze poznamo in imam njihov sistem (btw...zveni odlicno) - sem visel pri njih, pokazali so mi novitete, bla blabla. Ampak: spoznali smo se pa lani na stantu, takoj debata, kontakt in ekola, pri meni so ze nasli enega kupca. Vsak event, ki so ga delali - kot demonstracijo sistema - vedno sem bil povabljen, support odlicen - npr. na enih FR-jih so naredili modifikacijo, tip me poklice, pove, da je narejena modifikacija in naj se oglasim pri njih, da mi to brezplacno vgradijo. Zanimivo. Najbrz zato, ker so majhni, se prebijajo in imajo posluh za kupce. Pa se ena stvar - se vedno imam 3 monitorje na uporabo (ze kaksnega pol leta). Brezplacno.
Se ena prednost njihovega sistema: vse mi gre v kangooja, vkljucno z luckami (LED). Pa se plac za prjatla je zraven
Drugace: delam manjse zadeve, poleg njihovega sistema (2x FR. 2xSUB) se mi doma valjajo se turbosoundi (evo, ce koga zanima, so naprodaj
Objavljeno 10 april 2007 - 08:37
....Da se namažejo ko ugotovijo kk so bili nategnjeni...
...ja ...ja zanimive so te naše domače živalce...lučkarji... :smt046 :smt082
Alan Vranič - Mikro
051-386-161
Objavljeno 11 april 2007 - 01:24
12x line array EV xlc-127
10x x-sub
8x zx5 (monitorji)
8x rx 115/75 (monitorji)
4x XI1183
8x XI 2181
6x SX 360
6x SX 760
2x Midas Venice 320
Yamaha GA 3212
Mikrofoni itak se ve kaj se rabi Shuri,Senheiserji,AKG-ji,Bayerji...
Efekti spx 2000,TC-ji,Lexikoni
Kompresorji in gaterji-dBX,drawmerji,Klarkteknik,Focusrite,presonus,TLA
EQ-ji-Klarkteknik...
Ma saj veste kku je .. ko pride rider se vedno neki sposodi,posodi,levo desno gor dol.... oprema se menjuje.. neki se proda neki se kupi itn.

Tole mi je pa nekam znano, ta oprema in firma...Zgleda da se kar dobr poznamo :wink:
A se ne bo nabavljala ena novejsa serija od RX-ov? A ves za kaj gre? Si tezko predstavljam da kaj boljse spila, sploh kar se tice definicije..
Objavljeno 11 april 2007 - 01:35
Alan Vranič - Mikro
051-386-161
Dodaj odgovor
1 uporabnikov bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov