Pozdravljeni,
kako se odločiti ali vzeti 10'' ali 12'' ali 15'' zvočnike? Marsikje vidiš vsega in svašta. Videl sem že tudi da so šotor za cca 600 ljudi ozvočevali z 10'' zvočniki + subi. Mnenja?
Objavljeno 05 september 2016 - 03:43
V kombinaciji s subi, vse tri omenjene velikosti lahko pokrijejo celoten frekvenčni spekter. Večji zvočniki so ponavadi glasnejši, ampak če gledamo med različnimi proizvajalci, obstajajo tudi manjši zvočniki, ki v vseh specifikacijah prekašajo večje.
Večji zvočniki so težji. Meyer Sound CQ1 (15") ima 59 kg, UPA-1P (12") ima 35 kg. Enega lahko dvigneš sam, drugega ne.
Z d&b V line arrayem (10") komot pokriješ par tisoč ljudi, z dvema 15" Behringer zvočnikoma lahko pokriješ kakšen bar, pa še ne bo zvenelo dobro.
Večje zvočnike je pogosto mogoče uporabiti brez suba.
Objavljeno 09 september 2016 - 06:19
Jaz osebno najraje delam manjšimi zvočiki, ker lažje predvajajo akustične instrumente, vokale,... bolj so "panchi" ... spodaj pa raje 15" sube kot 18"-tke, ker so 15" bolj punch, 18-tke pa za razliko delajo par dB glasneje in nekaj Hz nižje, kar ponavadi dela probleme.
Objavljeno 28 september 2016 - 10:16
Po mojih izkušnjah, za notranje prostore pomojem boljše 10'' + 15'' sub (ne 18''), ali pa še bolje kaki 2x12'' sub ali kaj podobnega. Odvisno od prostora, ampak včasih znajo subi notri delati veliko problemov in je včasih bilo bolje le z 2 satelitoma, kot še z subi.
Za zunaj pa bi raje vzel satelit 12'' + 18'' sub, zunaj rabiš precej več moči.
Možnosti je več, vzemi nekaj kar ti bo praktično, pa da boš lahko rabil v več različnih prostorih, za različne namene.
LpA
Objavljeno 29 september 2016 - 08:57
Ma ne vem, meni se pri 15-kah kar pogosto zgodi, da si želim, da bi imel 18-ke. Še pri 18-kah se mi večkrat zgodi, da bi raje imel dvojne 18-ke, kot pa 15-ke. Če dela neka frekvenca probleme, jo še vedno lahko porežeš. Kar se tiče problematičnih prostorov, še največ rešiš s kardioidnimi subi ali pa da narediš cardio array, če imaš dovolj prostora in dovolj zvočnikov.
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov