Gradnja studia
Objavljeno 15 junij 2016 - 08:50
Objavljeno 16 junij 2016 - 01:10
Naredi si studio all in one sistem.
http://www.planetaud...l=&fromsearch=1
Vrjemi, čez čas boš bol srečen. Z nekimi dobrimi paneli sem prepričan, da se da skoraj vse rešit pa še dobro zgleda. Pa ceneje tudi, ..
v razmislek no ..
Objavljeno 16 junij 2016 - 07:30
Hvala naprej obema za odgovor.
Tudi ideja all in one se mi ne zdi slaba. Kaj so po vašem glavne prednosti pz. slabosti pri eni in drugi varianti?
NLP: Sepravi da bi bili zvočniki in miza pred stranico, kjer pride dol mansarda? Je kaj moteče, če potem nimaš eye contacta s tistim ki snema? lp
Prispevek uredil/a: oidua, 16 junij 2016 - 07:46 .
Objavljeno 16 junij 2016 - 03:39
Lahko je tako kot sem napisal, pač se primerno akustično uredi, ali pa po dolžini a praviš da ne moreš vsega izkoristiti za CR in RR ampak moraš nekaj pustit za nekaj drugega - koliko je to m2?
Za kontrolno je seveda izjemno pomembna simetrija levo/ desno, nekoliko! manj pa spredaj/ zadaj.
Dobro razmisli koliko misliš vložit max. v akustiko prostora, potem pa še dodaj kakšnih, vsaj 50 ali 100% ![]()
Objavljeno 29 junij 2016 - 12:22
Hvala za odgovor. Po razmisleku sem prišel na sledečo idejo. Control room na levi strani pri vhodu, prilagam slike. http://pasteboard.co/22J7dgO5.png
Tako da bi imel simetrijo, ratio sobe mislim da je ok? Postavitev pa nekako takole... (slika ni moja, je pa vse podobno)
Objavljeno 29 junij 2016 - 05:42
Lahko pa premaknes kontrolno kaksnih pol metra v desno in naredis na novo montazno levo in desno, ce naredis se vec prostora lahko med novo montazno in ze obstojeco betonsko uporabis kot vokal booth.
Drugace pa se izracuna resonancna betonske, montazne samostojne in montazne ob betonski steni, menjavas pri kalkulaciji parametre dokler ne prides do dobrega rezultata ter se primerno odlocis in naredis.
Priporocam da se obrnes na strokovnjaka s tega podrocja in ti to izracuna, ce ne znas sam.
Vsekakor se lahko naredi na priblizno, samo pisem kako se dela resno.
Tudi notranja akustika mora biti seveda solidno narejena.
Objavljeno 30 junij 2016 - 08:04
Hvala za odgovor. Skušal bom prilagoditi načrt in upoštevati tvoje predloge.
Zanima me še nekaj. Pri IXIjevem in tudi nekaterih ostalih primerih sem videl uporabo moralov in uporaba tervola dp8, čez pa gips plata. Zanima me, ali je to uporabljeno ZGOLJ za soundproofing ali pripomore tudi k akustičnem tretmaju, vpijanju frekvenc?
Zanima me, kako naj bi bile grajene nove montažne stene? http://www.bobgolds....ubleLeafSTC.htm Spet, je to zgolj za soundproofing?
Objavljeno 30 junij 2016 - 11:44
Odvisno.
Včasih se naredi "akustična školjka", ki služi uhajanju in apsorbiranju nizkih, srednje nizkih frekvenc in se nato ureja še notranja akustika z notranjimi akustičnimi elementi, takšna "školjka" ni prvenstveno namenjena soundproofingu oz. za srednje in visoke je, če je potreba za resen soundproofing je potem še izza takšne "školjke", rigiden prostor... lahko je resna soba v sobi, kvazi...
Bolj so "montažne" (to je mnogo dražje kakor zidanje ipd.) površine resno narejene, več soundproofinga omogoča a vendar za resen soundproofing je potebno da je notranja "školjka" res masivna in primerno! viskoelastično vpeta (dobro zasnovana) in da je "zunanji" prostor spet masiven in primerno narejen!
Varijant je veliko in se dela glede na potrebe in zmožnosti.
Dodaj odgovor
0 uporabnikov bere to temo
0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov