TC M3000 & test reveba TC M3000 vs. LEXICON PCM91
Začel
rotation
, mar 30 2007 12:14
14 odgovorov v tej temi
Objavljeno 30 marec 2007 - 12:14
Zadnjic sva z nekim toncem iz Washingtona, skupaj sva ozvocevala Trance AM, govorila o TC M3000. Obema ni prevec vsec, ker je prevec cist, sploh ce ga primerjas z boljsimi Lexiconi, je pa v podobnem cenovnem rangu.
Ali ga kdo od vas ima v studiu, morda tudi kaj drugega od TC? Kaksne so izkusnje v primerjavi z Lexiconi?
Miha
Ali ga kdo od vas ima v studiu, morda tudi kaj drugega od TC? Kaksne so izkusnje v primerjavi z Lexiconi?
Miha
Objavljeno 28 avgust 2007 - 01:56
Že par dni uporabljam omenjeni FX => TC M3000!
Zadeva dela fenomenalno in se nemora kosat s katerikolim pluginom
Reverb je tak lep, analogen, topel in seveda kar je najbolj pomembo, je širok in transparentet.
Ravno kar miksam Still Quartet (4 glasano petje, 1. in 2. tenor + 1. in 2. bas). Probal vse živo od pluginov, vendar zveni digitalno, pa lahko kombiniraš kar hočeš in dalaš kar hočeš pa ne prideš do sounda reverba, katerega želiš. Tko da sem nad mašinco totalno navdušen.
Tudi z Blasterjem sva ga primerjala z Lexicon PCM 91, efekta sta si zelo blizu kar zmoreta, le problem kaj ti odgovarja Lexiconov ali TC-jev sound.
Verjetno bo še Blaster kakšno dodal
Aja, P.S. Aleš havala za rento
Zadeva dela fenomenalno in se nemora kosat s katerikolim pluginom

Reverb je tak lep, analogen, topel in seveda kar je najbolj pomembo, je širok in transparentet.
Ravno kar miksam Still Quartet (4 glasano petje, 1. in 2. tenor + 1. in 2. bas). Probal vse živo od pluginov, vendar zveni digitalno, pa lahko kombiniraš kar hočeš in dalaš kar hočeš pa ne prideš do sounda reverba, katerega želiš. Tko da sem nad mašinco totalno navdušen.
Tudi z Blasterjem sva ga primerjala z Lexicon PCM 91, efekta sta si zelo blizu kar zmoreta, le problem kaj ti odgovarja Lexiconov ali TC-jev sound.
Verjetno bo še Blaster kakšno dodal

Aja, P.S. Aleš havala za rento

Objavljeno 28 avgust 2007 - 02:50
Hehe... Ja, morm rečt da me je pozitivno presenetil. M3000 in PCM91 sta nekje v istem (cenovnem) rangu.Tko da mora zadevo vsak slišat in precenit kako in kaj, kateri se mu bolj dopade. Nekaterim bo bolj všeč Lexicon sound, drugim TC-jev.
Meni osebno so bližje Lexiconi, ker ga uporabljam že kar nekaj let in točno vem kako se bo obnašal v določeni situaciji.
Če pogledamo drugače, dobiš pri TCju ful več za celo kakšnih 100 € manj (v primerjavi s PCM91).
Prvi plus je, da je M3000 dual engine mašina (PCM91 je single), drugi plus - kar mi je pa najbolj všeč pri M3000 - je pa to, da imaš za vsako traparijo možnost nastavljanja. PCM91 ima pol manj opcij kot M3000. Pa shranjevanje lastnih presetov ima tudi bolje uštimano kot PCM91.
Kaj zveni bolje, kaj zveni slabše?
Osebno še vedno zagovarjam Lexicon (pa ne zato, ker ga imam, ampak mi dejansko zveni bolj "naravno", če se lahko tako reče).
IXI, predlagam da naredimo vzporedni test čez oba in obesimo gor wave. Spedenaj npr. en komad Stil Quartet brez efekta, potem ga bomo spustili čez M3000 in PCM91 ter objavili 20 sekundni odlomek.
ČE Andro31 to seveda dovoli. Drugače bomo kakšno drugo žrtev najdli.
LP
Meni osebno so bližje Lexiconi, ker ga uporabljam že kar nekaj let in točno vem kako se bo obnašal v določeni situaciji.
Če pogledamo drugače, dobiš pri TCju ful več za celo kakšnih 100 € manj (v primerjavi s PCM91).
Prvi plus je, da je M3000 dual engine mašina (PCM91 je single), drugi plus - kar mi je pa najbolj všeč pri M3000 - je pa to, da imaš za vsako traparijo možnost nastavljanja. PCM91 ima pol manj opcij kot M3000. Pa shranjevanje lastnih presetov ima tudi bolje uštimano kot PCM91.
Kaj zveni bolje, kaj zveni slabše?
Osebno še vedno zagovarjam Lexicon (pa ne zato, ker ga imam, ampak mi dejansko zveni bolj "naravno", če se lahko tako reče).
IXI, predlagam da naredimo vzporedni test čez oba in obesimo gor wave. Spedenaj npr. en komad Stil Quartet brez efekta, potem ga bomo spustili čez M3000 in PCM91 ter objavili 20 sekundni odlomek.
ČE Andro31 to seveda dovoli. Drugače bomo kakšno drugo žrtev najdli.

LP
Objavljeno 28 avgust 2007 - 04:04
...jap dober je
saj M-one pa d-two sta tut ok .... Nevem zakaj ampak
meni tud TC bolj potegne kot lexicon .... 3000 je tut pri nas na firmi ene 2x sem delal z njo... pa tut ni bilo časa jo naštudirat pač osnove ven ... tko da ko bo čas jo bom jaz tut prešraufu ...ČE bo čas :-) saj veste kk je na špilih .. vse na brzaka :-?

meni tud TC bolj potegne kot lexicon .... 3000 je tut pri nas na firmi ene 2x sem delal z njo... pa tut ni bilo časa jo naštudirat pač osnove ven ... tko da ko bo čas jo bom jaz tut prešraufu ...ČE bo čas :-) saj veste kk je na špilih .. vse na brzaka :-?
..glasba je bog in jaz sem verski fanatik...
Alan Vranič - Mikro
051-386-161
Alan Vranič - Mikro
051-386-161
Objavljeno 28 avgust 2007 - 07:25
Hvala, Andro31!
Prilagamo primerjavo med TC M3000 in Lexicon PCM 91!
Posentek brez FX
Posentek z TC_M3000
Posentek z Lexicon_PCM91
Prilagamo primerjavo med TC M3000 in Lexicon PCM 91!
Posentek brez FX
Posentek z TC_M3000
Posentek z Lexicon_PCM91
Objavljeno 28 avgust 2007 - 07:39
Zveni kul, se najmanj me zanima reverb, hehe - sala - dober posnetek - kateri mici so bili v igri na close - "dinamika"? Kater kompresor? Nice. :smt023
edit: PCM91 mi je bolj vsec - pri TCju me moti neka cudna modulacija v repu reverba, Lexicon pa je bolj okrogel, lepse odzveni oz. kot je rekel Blaster zveni bolj "naravno"...
edit: PCM91 mi je bolj vsec - pri TCju me moti neka cudna modulacija v repu reverba, Lexicon pa je bolj okrogel, lepse odzveni oz. kot je rekel Blaster zveni bolj "naravno"...
Objavljeno 28 avgust 2007 - 11:39
kar se tiče reverbov, men osebno je zlo všeč lexikon lkp15 ga tud dost uporabljam za live, sm tud prisegal na lexikona stvar okusa ,moram pa rečt da sem bil prijetno presenečen nad tc3000 tud v studiu se mi nekak bol obnaša.Še nekaj ,kaj pravite za eclipsa eventide.
Objavljeno 29 avgust 2007 - 12:30
Snemano s KSM27, v akustično bolj slabo (beri za en k...) tretirani sobi 2x2m (vsepovsod stari dobri plamafon, da o kakšnih basstrapih ne govorim
), v štartu brez kompresorja. Kaj je deval gor potem Ixi, naj sam pove ...
Kar se tiče primerjave, se meni bolj dopade TC. Kar satoration omenjaš kot neko modulacijo (ki se še najbolj sliši na repu), se mi zdi, da v bistvu da nekako drugačen zven komadu, ki meni zveni lepše in bolj polno, kot pri Lexiconu .... Mogoče samo občutek (pozna ura
)

Kar se tiče primerjave, se meni bolj dopade TC. Kar satoration omenjaš kot neko modulacijo (ki se še najbolj sliši na repu), se mi zdi, da v bistvu da nekako drugačen zven komadu, ki meni zveni lepše in bolj polno, kot pri Lexiconu .... Mogoče samo občutek (pozna ura

"H.A.L. is just I.B.M. shifted one letter to the left. "
Objavljeno 29 avgust 2007 - 10:14
QUOTE (andro31)
Snemano s KSM27, v akustično bolj slabo (beri za en k...) tretirani sobi 2x2m (vsepovsod stari dobri plamafon, da o kakšnih basstrapih ne govorim
), v štartu brez kompresorja. Kaj je deval gor potem Ixi, naj sam pove ...
)

Ja, pozna ura dela cuda - sicer pa - tudi moja soba je zaenkrat plamafon, pa se marsikaj cisto spodobno posname.. a seveda stremimo k izboljsavam, hehe.. Hmm, tile Shuri se mi zdijo zmeraj bolj zanimivi (res so mehki) - res pa je nekaj - najbolj ste zasluzni pevci

BTW - ob tem testu - obe masini sta super, kolikor slisim - sem pa poslusal tudi Quantec Yardstick, ki ju kar se tice "naravnosti" totalno zmaze - neverjetno zveni... res pa ni tako fleksibilen kot tale dva - ima manj algoritmov, manj razlicnih prostorov - a to kar ponuja je hudo naravno - ravno za dodajat reverb vokalom, zborom, orkestrom, akusticni glasbi - za kreativno pop in rock produkcijo pa sta tale dva najbrz boljsa...
Objavljeno 29 avgust 2007 - 01:49
Oba zvenita lepo po svoje 8)
Ampak poslušat bi se moral "suh" posnetek brez reverbov in ostalih efektov... in potem še fileji s tcjem in lexijem brez dodatnih efektov.
A bi se dal lahko gor file vsaj brez reverbov (in s kompresorjem itd., kar je pač bilo dano v procesiranje reverb mašinam)?
Ampak poslušat bi se moral "suh" posnetek brez reverbov in ostalih efektov... in potem še fileji s tcjem in lexijem brez dodatnih efektov.
A bi se dal lahko gor file vsaj brez reverbov (in s kompresorjem itd., kar je pač bilo dano v procesiranje reverb mašinam)?
Nenad Patkovic
Dodaj odgovor

0 uporabnikov bere to temo
0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov