Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

Yamaha HS8, kot novi, brez praske s preostalo garancijo in original embalažo

6 odgovorov v tej temi

#1 jantex

jantex

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 197 prispevkov

Objavljeno 27 januar 2015 - 12:31

Prodam omenjene zvočnike ali menjam za Yamaha HS8S subwoofer. 

LP, Tine

#2 NLP

NLP

arhitekt spektralnih platform prostora in časa

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 27 januar 2015 - 12:53

Kaj pa te:

http://www.planetaud...?showtopic=6412

?

so kakšni bolj zanimivi na obzorju?

Pa tale omenjen sub, ni ravno nekaj posebnega, razen cene, ima kar dobro zlorabljen port za ekstenzijo v nizke.

Nenad Patkovic

#3 jantex

jantex

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 197 prispevkov

Objavljeno 27 januar 2015 - 02:57

HS8 delajo super, ampak morm priznat, da so mi NS10 vseeno klasa zase med vsemi zvočniki, ki sem jih imel. Ubistvu bi jim rad dodal tale Yamahin sub samo za občasno prečekirat, kaj se dogaja pod 90 Hz :) Sedaj imam oba para priklopljena, ampak bi z nekim subom precej zmanjšal potrebo po drugem paru.

Prispevek uredil/a: jantex, 27 januar 2015 - 02:59 .

#4 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 27 januar 2015 - 03:15

:) ok

če je človek skromen je prav zares bogat

Če bi jaz moral delati (sedaj tako več ne počnem tega) s temi Yamaha-mi bi si lase potrgal, pa četudi bi poslušal ali delal dobro produkcijo.

Nenad Patkovic

#5 jantex

jantex

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 197 prispevkov

Objavljeno 27 januar 2015 - 04:15

Hehe, imajo svoj čar...največji je ta, da mix končaš v dveh urah, medtem ko ga pri ostalih hi end zvočnikih, ki sem jih imel in s katerimi sem delal, nikoli zares ne...mix postane neverending storyi...in ko je že skoraj perfekten, se najde še en popravek....ko pa ga potem poslušaš na referenčnih boksih, pa bi še kar popravljal kaj.

Pri NS 10 se mi izkaže, da ga končam in ko ga poslušam drugje, ni presenečenj. :)

Problem vseh hi end speakerjev pri mixu sem ugotovil izvira ravno iz njihove kvalitete in tolerance. ATC-ji in Neumanni recimo radi tolerirajo booste med 120 in 250 Hz in jih imenujejo "toplina". Če narediš mix z večjim poudarkom v tem območju, le ta zveni topleje in bolj "fat" in ti je všeč kako zveni, ker ti mainstream mixi potem v primerjavi hitro zvenijo tenki. NS10ke pa začnejo kašljat in izgubijo "clarity" ko narediš mix malo bolj "fat". In ta kašelj ne deluje zdrav, zato se mu rad izogneš.

Vse kar delaš, lahko dobro slišiš na hi end monitorjih, samo večinoma ti ne dajo informacije da je nekaj prav oz. narobe, le da je drugače ampak vseeno dobro. Šele ko greš res v extrem, rečejo: "fant, kaj pa ko bi se ti malo umiril".

NS10 pa ali rečejo ja ali pa ne...večinoma tako kot večina sistemov kjer folk posluša muziko: Iphone/Ipad speaker, avtoradiji itd. :)

Ko bo folk mel bolj tolerantne playback sisteme, potem bodo NS10 izgubile smisel. Glede na trend, pa očitno temu ne bo tako. Ker folk ima boljše televizorje, kot so jih imeli včasih, boljše računalnike, boljše avtomobile....muziko pa večinom poslušajo na slabših sistemih. Včasih so vsaj imeli nek glasbeni stolp, ki je imel zvočnike...danes pa iz nekih mini jajčkov ali laptop speakervej...ali bluetooth zvočnikov :D

#6 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 27 januar 2015 - 06:36

verjetno zna bit nekaj na tem vsem ja:(

Nenad Patkovic

#7 Ploki

Ploki

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov

Objavljeno 27 januar 2015 - 11:44

iphone/ipad speakerji in avtoradii kar se mene tiče skos govorijo ne... :D za vse produkcije

Prispevek uredil/a: Ploki, 27 januar 2015 - 11:44 .

Dodaj odgovor

1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov