Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

Live snemanje

15 odgovorov v tej temi

#1 Tasko

Tasko

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 294 prispevkov
  • Interests:Music, Science

Objavljeno 07 marec 2007 - 09:43

Zanima me kako bi lahko posnel koncert s Firpodom na Cubase, da bi imel po trackih?

Hvala za pomoc.

LP
I'm in loved with music...

#2 microsound

microsound

OBRAČALEC GUMBOV

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 788 prispevkov
  • Interests:Live sound,recording,mixing,editing,badbinton

Objavljeno 08 marec 2007 - 11:44

... odvisno od geara oz. kake imaš možnosti in kaj bi hotel...a boš snemal stereo track ali vse tracke ali jih boš grupiral??Vse je odvisno kakšne možnosti imaš peljat signale ven iz foha .... tudi jaz sem u enaki dilemi kaj nardit k moram en koncert posnet...sem pa v sound on sound reviji zasledil so imeli prilogo live recording , ravno danes si ga bom prekopiral pa preštudiral pa ti povem kaj več.
..glasba je bog in jaz sem verski fanatik...

Alan Vranič - Mikro
051-386-161

#3 Tasko

Tasko

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 294 prispevkov

Objavljeno 08 marec 2007 - 03:17

hmmm....(and here we go again...lack of knowlege :oops: )

Hja torej jst bi rad sm tko posnel, da bi mel v Cubase tracke..vokal en track, akustika drug pa ni treba da je stereo (vsaj zdi se mi :oops: )...hja torej kolkikor jst razumem morem iz mesalke ven pelat na zvocno...hmmm...
tko je mesalka bo najbrz mesalkica...
No bi te pa prosu..ko bos prebral da mal porocas...al pa ce lahko mi ta clank posles?? biggrin.gif

LP

#4 Squeek

Squeek

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 43 prispevkov

Objavljeno 08 marec 2007 - 04:04

Ce ma mesalka direct out na vsakem kanalu, potem peljes ven tko. Recimo. Ce ni direct outov, vzames dva aux senda in posiljas ven cez aux izhode. Ce ni mozno ne eno ne drugo, pa imas vsaj eno stereo grupo (kakor stekam, gre tuki samo za dva kanala, en akustika, en vokal), posljes oboje na grupo, vokal recimo penas na levo, da ga poslje na en kanal od grupe, akustiko panas desno, da ga poslje na drugi kanal od grupe ... grupo samo pa panas na sredino, zato da ne bos mel v zivo eno stvar na levi, drugo na desni. Potem peljes lev in desni kanal od grupe v vhode od zvocne ... itd. Ce ima mesalka to opcijo seveda.
What goes around ... really goes around.

#5 Tasko

Tasko

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 294 prispevkov

Objavljeno 08 marec 2007 - 04:13

u hvala..zdej pa razumem.... biggrin.gif

LP

#6 Diodibuh

Diodibuh

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 240 prispevkov

Objavljeno 08 marec 2007 - 04:17

lahko uporabis tudi inserte n avsakem kanalu za peljat signal ven - ce mixer ima inserte, kar bi skoraj moral imet

#7 crneha

crneha

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 59 prispevkov

Objavljeno 17 avgust 2009 - 12:54

jaz pa bi rad posnel koncert na en track.cel mix
kaj se ponavadi uporabllja? mini disc?
rabim nekaj poceni in majhno stvar

#8 Rok Gulic

Rok Gulic

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 111 prispevkov

Objavljeno 17 avgust 2009 - 01:25

Imaš že kaj opreme?

Če gre za live potem je navadno cel bend ozvočen na live mešalki in navadno ima vsaka mešalka dva izhoda za snemanje, če ne pa ima zihr aux send. Simpl naj tonc poštela band in pelje dva izhoda na karkoli pač imaš...lahko si izposodiš tascam , če bi rad mal bolj retro zvok, lahko na pc računalnik z neko solidno karto lahko pa tud na digitalne recorderje,... Če pa rabiš hud posnetek pa lahko mene na PM kontaktiraš pa se zmenmo za snemanje live vsak instrument na svoj track prefader in pre EQ torej zmiksamo kasneje pa še dodatne efekte gor obesmo,...
RG

#9 jetam

jetam

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.057 prispevkov

Objavljeno 17 avgust 2009 - 03:25

Računalnik ni nič bol retro (če imaš primerno kartico), se pa jaz vedno tresem, če je pri live stvari PC.
Opcije so še: standalone CD recorder, HD recorder, flash memory recorder... predlagam nekaj kar snema nekompresirano in snema v takem formatu, da boš lahko prenesel identišno kopijo na računalnik.

Lahko snemaš tudi na MD ali pa DAT čeprav je to malo zastarelo, če želiš lo-fi posnetek, pa kasetnik wink.gif

#10 jodldajs

jodldajs

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 637 prispevkov
  • Interests:bobni, audio produkcija (akustika)

Objavljeno 17 avgust 2009 - 05:45

QUOTE (jetam @ 17. Aug 2009 16:25:46) <{POST_SNAPBACK}>
Računalnik ni nič bol retro (če imaš primerno kartico), se pa jaz vedno tresem, če je pri live stvari PC.
Opcije so še: standalone CD recorder, HD recorder, flash memory recorder... predlagam nekaj kar snema nekompresirano in snema v takem formatu, da boš lahko prenesel identišno kopijo na računalnik.

Lahko snemaš tudi na MD ali pa DAT čeprav je to malo zastarelo, če želiš lo-fi posnetek, pa kasetnik wink.gif

moji začetki so bili preko mixmize, adaptor kabel iz mešalke (2x chinch na mali jack) in direkt v računalnik v mic vhod in snemano v PCM formatu v cool edit ! in izpadli so presenetljivi posnetki, katerih še danes z veseljem poslušam!
''the great gretsch sound''

AKA - glasbena dejavnost, Aleš Kajtna s.p.

#11 jetam

jetam

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.057 prispevkov

Objavljeno 17 avgust 2009 - 06:58

QUOTE (jodldajs @ 17. Aug 2009 18:45:45) <{POST_SNAPBACK}>
moji začetki so bili preko mixmize, adaptor kabel iz mešalke (2x chinch na mali jack) in direkt v računalnik v mic vhod in snemano v PCM formatu v cool edit ! in izpadli so presenetljivi posnetki, katerih še danes z veseljem poslušam!

Če že tako, raje line in, da bo stereo, pa da phantom ne tolče v mixer.

#12 jodldajs

jodldajs

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 637 prispevkov

Objavljeno 17 avgust 2009 - 10:06

QUOTE (jetam @ 17. Aug 2009 19:58:30) <{POST_SNAPBACK}>
Če že tako, raje line in, da bo stereo, pa da phantom ne tolče v mixer.

pardon, hvala k si me popravil, ja line in sem uporabil

#13 crneha

crneha

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 59 prispevkov

Objavljeno 18 avgust 2009 - 06:22

Bom kar prenosnik pa zvočno zvleku.Sem pa mislu kašno žepno varjanto.Hvala vsem smile.gif

#14 jodldajs

jodldajs

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 637 prispevkov

Objavljeno 18 avgust 2009 - 08:47

za žepno varianto ti je pa potem kak ZOOM vredu (4 kanalni, 2x linijski + 2x z preamp vhodom, silno praktična zadeva za na teren)

#15 L.C.

L.C.

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 55 prispevkov

Objavljeno 23 maj 2011 - 05:50

Pozdraf!

Vidim datum zadnje objave v temi, pa vseeno vprašam - da je vse zbrano na enem mestu.

QUOTE (Diodibuh @ 8. Mar 2007 17:17:39) <{POST_SNAPBACK}>
lahko uporabis tudi inserte n avsakem kanalu za peljat signal ven - ce mixer ima inserte, kar bi skoraj moral imet

Kako bi naj to delovalo? Ker ni druge opcije, mi je ta prišla na pamet in nekaj kablovja ter zvočna karta pod roke - pa sem "všaltal" jack --> jack kabel v instert željenega kanala na mešalni mizi Yamaha MG 166 CX-USB in je zvok mikrofona tudi v stereo miksu potihnil. Nasvet?

Sicer ima mešalna miza odlično vgrajeno funkcijo snemanja preko USB, ki še ni zatajila v času uporabe, pa vendar je včasih fino posneti več kanalov za kasnejši remix.

#16 jetam

jetam

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.057 prispevkov

Objavljeno 23 maj 2011 - 06:17

Moraš narediti takšne kable, da sta na TRS konektorju T in R povezana skupaj, na drugi strani pa je TS konektor.

Ponavadi deluje tudi tako, da vtakneš konektor samo do polovice, čeprav to ni ravno idealna rešitev.

Dodaj odgovor

1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov