Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

Astrodisco

24 odgovorov v tej temi

#1 greenhorn

greenhorn

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 231 prispevkov

Objavljeno 07 marec 2007 - 04:35

Kakšen se vam zdijo eventi "Astrodisco" v K4?

#2 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov
  • Interests:soundtech

Objavljeno 07 marec 2007 - 08:59

Hehe,ta tema je pa ves cas aktualna.
Jaz sem bil na Astrodiscu kar nekajkrat. Zdi se mi, da se je na zacetku ekipa malo lovila, niso tocno vedeli kaj bi rolali, a zadnje cajte je precej bolje. Ko sem bil nazadnje, je bil prav fajn feeling, muska in vse skupaj. Dojaja mi je bil se najboljsi.
Fajn se mi zdi da se ti eventi zacenjajo bolj zgodaj. To je zelo smiselno.
Sem pa od nasih electro puristov slisal veliko pripomb na to, da se rola electro s housom in technom. Kar se tice zanrske opredelitve se z njmi strinjam. A rajsi vidim da je tako, kot pa da bi folk nervirali s hladnimi in trdimi robotskimi ritmi. Za v K4 se mi zdi bolje da event bazira na bolj diskoidni osnovi.
Chrisovo in Bizzyjevo rolanje se mi vcasih zdi malenkost prazno. Itak mi je Bizzy bolj fajn kot producent. Dojaja je pa res fajn, s tem se strinja tudi marsikateri poznavalec.
Zgodilo se mi je da je bil napovedan Umek, pa ga potem ni bilo. Tudi drugi imajo podobne izkusnje. Ne vem zakaj je tako. So to morda sodobni promocijski prijemi?
Manjka mi dekoracija. Smiselno bi bilo dobiti dekoraterja ki bi naredil instalacijo ki je ne bi bilo problem postaviti za vsak event. To ni drago.
Zelel bi vec natopov v zivo. Taksnih kvalitetnih.
Pa zvok bi bilo treba malo postimat, ker sedaj ni nastavljen optimalno.

Kot sem rekel se mi Astrodisco generalno zdi res fajn. Cenim trud organizatorjev. Se mi pa ne zdi prav, da ga dosti folka kritizira neupraviceno. Naj sami organizirajo kaj takega ce imajo jajca.
Aja, poslusal sem tudi plate. Najde se fajn komade, ceprav se meni nekateri zdijo nekam dolgocasni. Upam da se bo stvar razvijala naprej, da bomo slisali nove stvari, predvsem bi pa zelel da se dela cim vec v zivo, zrihta dekoracijo, pa Fotr bi se lahko veckrat pojavil.
Miha

#3 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov

Objavljeno 07 marec 2007 - 09:00

QUOTE (greenhorn)
Kakšen se vam zdijo eventi "Astrodisco" v K4?

Kaksni se pa zdijo tebi?

#4 Malossi

Malossi

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 233 prispevkov

Objavljeno 07 marec 2007 - 11:17

hah jst sem bil lih včeri . Res zakon. Namesto da greš v standard lokal na pir, greš tja, kjer je res gut muzika. :smt023

#5 E.B. King

E.B. King

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 519 prispevkov
  • Interests:muzika tako ali drugace + standardne cloveske zelje in goni

Objavljeno 08 marec 2007 - 05:21

uceri je blo res superca biggrin.gif

@rotation:ne spomnem se, da bi kdaj bil napovedan umek in da ga potem ne bi bilo, pa sm bil skoraj na vseh astricih do sedaj...no lahk pa tudi da mam ze malo preluknjan spomin, hehe... ce ga hoces slisat-17.3. bo mel allnighterja, sam nabrusi si komolce, ker bo zihr uiber guzva... smile.gif Fajn bi pa res blo, ce bi bil kaksen live act vec...Upam da bo tut meni ratalo pocasi nekaj pripravt...Sam kokr se poznam, pred naslednjo sezono ni glih za pricakovat... laugh.gif Pa se machinedrum je treba prej nabavt... pa shermana... pa kaos pad3... pa hmm... :mrgreen:
Ebay the baby, get more equipment.

#6 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov

Objavljeno 08 marec 2007 - 06:31

Mislim da Umeka ni bilo bolj na zacetku. A se tudi jaz ne spomnim tocno kdaj. Guzval se pa ne bom da ga slisim.
Kaksno musko pa delas? Za kako zalozbo? Si kaj izdal, pa pod katerim imenom rolas?
Miha

#7 E.B. King

E.B. King

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 519 prispevkov

Objavljeno 08 marec 2007 - 10:59

Rolam kar pod imenom E.B. King oz. Electronic Badminton King, ce je dost placa na flyerju... smile.gif Vrtim predvsem v 4ki na astricih, cetrtkovih funky vecerih in "nasih" (scienceofuse) partyih(Sascha funke, Modeselektor).
Muske nisem se nic izdal, ker sm zelo nezadovoljen s svojimi mixi( treba res nove monitorje nabavt smile.gif )+tega imam pa kronicni problem komade dejansko dokoncat(imam pa preko 1000 krajsih loopov, hehe). Lahk si 2 komadica tudi poslusas na http://myspace.com/e...icbadmintonking ... Bo pa v kratkem izsla kompilacija k4 format, kjer bo tut moj komad gor(sm ga pr kolegu zmixu, tko da bo mal boljsi sound kot ostale moje zadeve, hehe...)+2 komada od mojih soborcev(Dj čaj ter Noaf&Wichiwacka).
http://www.sigic.si/...-k4-format.html

No, zdej bo pa res dost shameless selfpromotion-a... Back on topic laugh.gif

#8 greenhorn

greenhorn

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 231 prispevkov

Objavljeno 09 marec 2007 - 09:13

Astro = coool, sam do 2-h, kar mi je všeč, se prou spomnem na matineje!

A rola tut en model s tega foruma, hmm kwa je že..ne wem no...rolu je pred jajotom in makedoncem!

#9 E.B. King

E.B. King

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 519 prispevkov

Objavljeno 09 marec 2007 - 11:20

narayan

#10 greenhorn

greenhorn

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 231 prispevkov

Objavljeno 10 marec 2007 - 05:10

Narayan FM, Narayan je to ista oseba?

Ne vem zakaj, ampak ko je vrtel se mi je zdel zvok full "čuden"? Je še kdo med vami opazil? Komadi good pa to sam zvok...neki ni štimal ... Ampak iz plat pa zihr ni vrtel, ali pač?

(ne da bi koga blatil, samo mnenje+vprašanje, če se motim naj me nekdo popravi) smile.gif

#11 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov

Objavljeno 12 marec 2007 - 05:02

Ga nisem slisal, tako da ne vem za kaj je slo. Se pa dostikrat zgodi, da seti cudno zvenijo, ker rolajo s slabimi zv. kartami, pa se prelisteninga nimajo, ker je samo en stereo izhod..
Smo pa zadnjic testirali neko zvocno za 200 evrov vs gramofon z dvema razlicnima iglama in precej razlicnimi platami. Zmagovalec je bila karta, definitivno. Zvok je bil precej bolj odprt, z vec detajli, zraka. Pa definicija je tudi bila boljsa. Od stirih poslusalcev je samoeden trdil da se plate bolje slisijo. A ko smo ga vprasali zakaj, ni znal razlozit. Ma tudi nam se je cudno zdelo da je zvocna boljsa, a test je bil kar fer, tako da to drzi.
Miha

#12 greenhorn

greenhorn

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 231 prispevkov

Objavljeno 12 marec 2007 - 08:14

Hudo, al kwa? Kera zvočna že?

Ja baje bodo teli Astro večeri kr še naprej pestri...BAJE uletijo: RobAcid, Nastič in celo Kanzyani....! Naj kdo potrdi, ker nism čist ziher.

#13 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov

Objavljeno 12 marec 2007 - 08:49

Joj, res se ne spomnim. A to sem veckrat opazil. Nekaterim se sicer zdijo karte pretirano tocne, trde, a osebno mislim da pocasi dohajajo plate. Vsaj v klubih kjer so igle znucane, pa gramofoni niso ravno high end. Je pa to tudi stvar okusa in sentimentalnosti. Jaz na to gledam bolj skozi perspektivo tonca. Zelim cim vec detajlov, tocnosti, malo koloracij. Se to, na karti so se rolali vaw fajli, ne mp3.
Ja kaj pa bosta rolala Nastic in Kanzyani? Ali nista bolj za kak techno event? Tezko si ju predstavljam na Astrodiscu..
Miha

#14 Malossi

Malossi

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 233 prispevkov

Objavljeno 12 marec 2007 - 10:35

no ja sej zna tine tut presenetit... navsezadnje je poleti rolal skupaj z umekom v tivoliju bl na ta način...

#15 greenhorn

greenhorn

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 231 prispevkov

Objavljeno 12 marec 2007 - 10:51

"Ja kaj pa bosta rolala Nastic in Kanzyani? Ali nista bolj za kak techno event? Tezko si ju predstavljam na Astrodiscu.. "

Če mene vprašaš so itak vsi dj-ij zaplaval v tok Astrodisca (al kar kol je že...sam da se razumemo) Od Umeka, Kanzyanija, Nastiča...in vsi slo. dj-ji za njimi!(kar je pač cool, samo, da niso skos isti komadi...se spomnem, si uletu na party in slišal 5x isti štikl=fak!! :roll: še posebi če ti je bedn...laugh.gif ) Racimo Carola, Hawtin imata pa bol minimal sound (poudarek na ritmu).

#16 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov

Objavljeno 14 marec 2007 - 04:40

QUOTE (greenhorn)
"Ja kaj pa bosta rolala Nastic in Kanzyani? Ali nista bolj za kak techno event? Tezko si ju predstavljam na Astrodiscu.. "

Če mene vprašaš so itak vsi dj-ij zaplaval v tok Astrodisca (al kar kol je že...sam da se razumemo) Od Umeka, Kanzyanija, Nastiča...in vsi slo. dj-ji za njimi!(kar je pač cool, samo, da niso skos isti komadi...se spomnem, si uletu na party in slišal 5x isti štikl=fak!! :roll: še posebi če ti je bedn...laugh.gif ) Racimo Carola, Hawtin imata pa bol minimal sound (poudarek na ritmu).

Saj imas prav, sem kar malo pozabil na tisto v Tivoliju..
Zanimivo pa je, da kljub popularnosti electra pri k nam redko zaidejo dj-ji in live acti tovrstne muske. V Stirki se to rola na Astrodiscu, pa v Channelu je Elektroliza, drugace pa bolj bogo.

Miha

#17 Malossi

Malossi

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 233 prispevkov

Objavljeno 14 marec 2007 - 07:17

maja, sam jst mam občutek, da elekto folku tu v Slo. še vseen ni tok pri srcu.
Bl House, pa valda Šranz za tamale. Kkšnga doberga techno eventa pa že itaq ful dolg časa nisem slišal, z izjemo oldies goldies. Je pa tut res, da ne hodm več tok po partijih kot včasih- z izjemo cvetličarne pa astrodisca biggrin.gif

#18 E.B. King

E.B. King

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 519 prispevkov

Objavljeno 14 marec 2007 - 08:29

bo treba it u zagreb na rachmada... smile.gif
drgac ma pa zelo fin tehno ekipca machinen avantgarde, ki dela evente v Ch0

#19 greenhorn

greenhorn

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 231 prispevkov

Objavljeno 15 marec 2007 - 05:59

Astrodisco = mega! Med tednom uletiš u 4-ko, se mal poklepetat s kolegi(cami), spiješ pivo, pokadiš...in to je to ! Na easy, the best!
Drugač pa skos neki dogaja, u Fanu maš konec tedna Surgeona & Regisa+Ignition Technician...pa tedn nazaj je biu Liebing...skos neki!

#20 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov

Objavljeno 15 marec 2007 - 07:58

QUOTE (E.B. King)
bo treba it u zagreb na rachmada... smile.gif
drgac ma pa zelo fin tehno ekipca machinen avantgarde, ki dela evente v Ch0

V Zagrebu je elektro res ful ziv, v bistvu po celi Hrvaski. Pred casom sem bil na live actu Anthonyja Rotherja, ki ga je organiziral Crobot Crew. Bilo je malo komercialno, sredi eventa sem si mislil da je Rother Madonna electra..sicer pa super, taksnih eventov pac ne vidis vsak dan.
Morda je pri nas problem v tem, da se podcenjuje mixe electra s housom, technom..Osebno so mi taksne mesanice vsec, ker mi je cisti electro prevec prisiljen za dance floor. Raje ga doma poslusam.
Sicer pa v Channel Zeru redno delamo electro evente, kjer se rola izkljucno electro, s tem da imamo vedno vsaj en live act. Je pa res problem pri nas dobiti ljudi ki rolajo ta zanr, se tezje live act. Zato vabimo vecinoma tujce. V prihodnje se obeta par zelo dobrih svari. Priporocam!

Machinen Avantgarde znajo odrolat kar fajn sete. No, kakor kdo. Imam pa z nekaterimi dokaj slabe izkusnje. Do sedaj sem bil njihov tonec v Channel Zeru, a sem s sodelovanjem prekinil zaradi nespostovanja dogovorov z njihove strani.
Kakorkoli, morda jih vseeno caka prihodnost, a v to malo dvomim, ker opazam, da nova generacija vecinoma zeli poslusat schranz in druge stvari.
Kaj mislite da se bo zgodilo s technom pri nas? Bo zamrl?
Miha

#21 E.B. King

E.B. King

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 519 prispevkov

Objavljeno 16 marec 2007 - 04:15

A vi ste tisti ki organizirate elektro evente? Kaj se nam pa še obeta ce ni skrivnost?
Kar se pa tehna tice, slutim, da bo kmalu spet sledil njegov vzpon...Something is in the air... smile.gif

#22 greenhorn

greenhorn

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 231 prispevkov

Objavljeno 16 marec 2007 - 11:07

Sicer pa v Channel Zeru redno delamo electro evente, kjer se rola izkljucno electro, s tem da imamo vedno vsaj en live act. Je pa res problem pri nas dobiti ljudi ki rolajo ta zanr, se tezje live act.

Ja prpopite kkšn naslov ali link, kjer se lahko prijaviš za nastop, pošleš mp3 mix...

#23 Malossi

Malossi

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 233 prispevkov

Objavljeno 16 marec 2007 - 11:19

QUOTE (rotation)
Kaj mislite da se bo zgodilo s technom pri nas? Bo zamrl?
Miha

mislim, da tehno tak kot je bil, ne bo mogel dolgo časa še obstajat. Tko da bodo potrebne ene spremembe, neki novega, kar bo folk s5 prvabl nazaj...

#24 Malossi

Malossi

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 233 prispevkov

Objavljeno 16 marec 2007 - 11:24

QUOTE (greenhorn)
Drugač pa skos neki dogaja, u Fanu maš konec tedna Surgeona & Regisa+Ignition Technician...pa tedn nazaj je biu Liebing...skos neki!

Ma ja... sam u Fanu... :smt078 :smt078 ... med kurami...

Dobr sej vem, da greš muzko poslušat in ne gledat plejsa, sam še vseen je plac en tak faktor, ki vpliva na počutje.

Pa Liebinga sem tut že 100x slišal... Po dolgem času bi rad slišal npr. Gayle San, al pa avstralce (z izjemo Simon Digbija)...

Noja... mogoče nam bo pa ratal koga prpelat :wink:

#25 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov

Objavljeno 21 marec 2007 - 11:11

QUOTE (greenhorn)
Sicer pa v Channel Zeru redno delamo electro evente, kjer se rola izkljucno electro, s tem da imamo vedno vsaj en live act. Je pa res problem pri nas dobiti ljudi ki rolajo ta zanr, se tezje live act.

Ja prpopite kkšn naslov ali link, kjer se lahko prijaviš za nastop, pošleš mp3 mix...

Poslji mi ZS, pa ti posljem kontakt. Kaj pa sicer rolas, kje, pod katerim imenom? Si kaj izdal?

Jaz tudi mislim da techno ne bo obstal ce se ne bo delalo novih stvari. Sploh pri nas je problem, ker so na sporedu vedno oldies goldies.

Miha

Dodaj odgovor

0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov