UAD API Vision Channel strip
Objavljeno 08 marec 2014 - 02:25
Cel projekt miksam praktično izključno z API channel stripom na posameznih kanalih in subgroupah, kak 1176 na kitari, novi Fairchild na glavnem drum bussu, na master bussu pa samo še subtilno uporabljen AMPEX tape za malo okrogline in subtilne tape kompresije in nobenega dodatnega kompresorja... UAD je totalni zakon, ne morem verjet kak to dela... tale API Channel strip je res zmaga...
Objavljeno 08 marec 2014 - 03:08
Objavljeno 09 marec 2014 - 09:47
Aja drgač je UAD Instance Chart
Objavljeno 09 marec 2014 - 10:46
Objavljeno 09 marec 2014 - 11:33
Objavljeno 09 marec 2014 - 01:15
UAD bo sčasoma postal "kar nekaj" (sploh pa njihova politika preprodaje ipd.), samo da se Nebula še malo približa uporabniku ali pa da se uporabniki enostavno navadijo na nekoliko drugačen workflow.
Objavljeno 10 marec 2014 - 07:52
Prispevek uredil/a: Ziga, 10 marec 2014 - 07:52 .
Objavljeno 10 marec 2014 - 10:02
Zadnje čase imam raje povsem clean algoritmične plugine ala Fabfilter, DMG, Voxengo, Klanghelm. Za barvo pa izključno Nebulo. Danes na to, koliko sem zmetal v UAD platformo gledam takole
Objavljeno 10 marec 2014 - 03:08
Res pa so to orodja, ki jih lahko našraufaš na sto in en način... zame so koristna orodja... Nebula mi je preprosto premalo pregledna in fleksibilna... tu pa dam na kick drum en API Channel strip, še morda malo dodam kak Equilibrium EQ po potrebi ali pa celo Nuendov channel EQ in grem dalje... ne rabim nalagat sto instanc Nebula za vsak EQ pas posebej, pa kompresor, itd. Me pa zanima kako delajo kompresorji na Nebuli, ker jih še nisem sprobal - so nekaj kao govorili da je ta tehnologija prepočasna ali kaj že za dobolj kratke attack čase in da se kompresorjev ne da enako dobro posamplat kot EQje in ostalo "saturacijo", a očitno so zdaj našli rešitev ali kako... Bo treba kaj sprobat... čeprav - če je to spet enih par fiksnih nastavitev posamplanih in moraš naložit par instanc da dobiš cel delujoč kompresor, bom raje ostal pri drugih rešitvah... Važno da smo zadovoljni s svojimi orodji...
Aja, jaz imam 2x DUO - torej manj kot Quad-a nima smisla nabavljat, jaz sem pač najprej zamenjal stari dve karti z nekaj doplačila za en duo, čez par mesecev pa je sledil še en - ker hitro zmanjka moči za bolj požrešne plug-ine...
Objavljeno 10 marec 2014 - 03:51
Tudi meni je Apijev channel strip všeč, moram pa priznati, da ga po začetnem navdušenju potem nisem preveč uporabljal...začuda sem še vedno pristal na Waves SSL Channel stripu, čeprav ne zveni tako prefinjeno. Pri Apiju me očitno motijo te fixni 2dB intervali in očitno sem že v dobi, ko si več ne predstavljam dela brez parametričnih EQ-jev, ter se zato počutim nekoliko omejeno. So mi pa vsekakor všeč filtri in dinamična sekcija. Sam imam Quada, ki ob teh sodobnih rečeh tudi relativno hitro počepne, sem bil nekaj časa v precepu, da bi mogoče še nekoliko nadgradil sistem še s kakšnim quadom ali octom, vendar sem sedaj več kot 100% odločen, da ne bom več vlagal v platformo. Bom pa še naprej uporabljal plugine, ki jih imam...no veliko izmed njih tudi ne, ampak predvsem nove 1176, la2a in emt140 ter kdaj emt250. Mi je pa zelo žal nakupa slednjih: Fatso, Massive Passive, Ampex, Studer. EQ-je sem tudi sam nehal kupovati po EQuilibriumu, ker jih več kot nadomesti in na koncu zveni bolje. Te tape emulacije pa preprosto ne zvenijo prepričljivo, sploh ko jih primerjam z Nebulo R2R + Tape boosterjem.
Pri kompresorjih pri nebuli potrebuješ samo eno instanco. Na področju Nebula kompresorjev je veliko novitet vpeljal Tim Wisecup (Cupewise je ime njegovega branda), saj je ugotovil da je pri kompresorjih pomemno že to, kako se jih sampla, da lahko dosežeš pravi response. Problem starejših Nebulinih compresorjev je bil, da sound in barva sta bili pravi, response pa ne, kar se je še zlasti poznalo na hitrih kompresorjih (VCA ali FET), ki niso zmogli dovolj hitrega attacka in releasa. Uporaba TIMED kernela z ustreznim lookaheadom to praktično v celoti popravi, vendar pa Nebulo z uporabo tega tipa kernela hitro postane požrešna žival...zveni pa noro
Objavljeno 10 marec 2014 - 06:09
Objavljeno 10 marec 2014 - 10:46
Na sliki lahko vidite nastavitve
Original.wav 1,25MB
202 Število prenosov
A.wav 1,25MB
224 Število prenosov
B.wav 1,25MB
231 Število prenosovDrugi test: Pultec
Brez1.wav 1,25MB
205 Število prenosov
A1.wav 1,25MB
228 Število prenosov
B1.wav 1,25MB
229 Število prenosovNo, pa naj bo to za danes kratki test EQ-jev
Objavljeno 11 marec 2014 - 08:53
Bom pa zdaj vklopil demo na UAD in sprobal sprocesirat original, da slišim, če imam prav, hehehe...
lp, A.
Objavljeno 12 marec 2014 - 08:43
A: Všeč mi je kako ohranja transiente oz. jih mogoče celo malo poudari, ma pa manj podna.
B: Gre precej niže in je bolj "open", ne vem pa ali je to posledica neskladja v nastavitvah ali razlika v algoritmu pri istih nastavitvah.
Pultec:
A: Gre nižje in posledično se mi zdi, da je zaradi "driva" že čutit učinek kompresiranja. Transienti so neokrnjeni, lepi.
B: Precej manj "mojota" kot A varjanta, podna je manj, hi-mid frekvence so manj "eufonične".
Tole bo zanimivo videt razutate, znajo precej vplivat na to v kaj bo šel denar v prihodnje
Prispevek uredil/a: Ziga, 12 marec 2014 - 08:46 .
Objavljeno 13 marec 2014 - 07:25
Conclusion: Razen Žige, so vsi preferirali Nebulo. Kar nekaj jih je bilo, ki so me kontaktirali preko maila in niso odpisali v thread.
Žiga, očitno ti bolj preferiraš transparenten sound. Tipična lastnost, ki loči HW s trafoti od pluginov je ravno glajenje tranzientov, ki ne ostanejo neokrnjeni ampak ustrezno obdelani, s čimer se doseže glue effect. In to je pomembna lastnost, ki loči Nebulo od UAD emulacij. UAD-jeve emulacije se obnašajo povsem enako kot vsi ostali plugini, v osnovi so precej generični plugini z dodano saturacijo na inputu ali outputu s precej osnovnim modelingom (odvisno od posameznega plugina) in povsem primerljivi z Wavesi, Slate Digital, Softube-i, IK Multimedio in ostalimi. Svetoval bi ti, da mogoče glede na preference in današnjo moč računalnikov raje poizkusiš Fabfilter, Voxengo ali DMG-jeve plugine, ki so še mnogo bolj transparentni, ali pogledaš plugine od Wavesov ali Slate Digital kot nadomestek. So cenejši in načeloma isti fazon z vidika sounda. Dandanes je smiselnost vlaganja v UAD platormo po mojem mnenju zelo vprašljiva.
@baadc0de: o hvala, super, zelo nas zanima
Prispevek uredil/a: jantex, 13 marec 2014 - 07:26 .
Objavljeno 13 marec 2014 - 09:48
Edit: na Slatea sem pa čisto pozabil, če ne bi delal takih knjižnic bobnov ne bi hotel od njega kupit nič in to izključno samo zaradi njegovih do obisti čeških reklamnih spotov
PS - še enkrat hvala za sample, je fletna debata ratala iz tega!
Prispevek uredil/a: Ziga, 13 marec 2014 - 09:56 .
Objavljeno 13 marec 2014 - 10:25
Objavljeno 14 marec 2014 - 11:24
Lp,
b.
Objavljeno 14 marec 2014 - 02:35
Prispevek uredil/a: satoration, 14 marec 2014 - 02:35 .
Dodaj odgovor
2 uporabnikov bere to temo
0 članov, 2 gostov, 0 anonimnih uporabnikov