Zidanje rack-a
Objavljeno 06 marec 2007 - 06:31
Drugace za delay priporocam TC eletronic D-two.
Objavljeno 06 marec 2007 - 06:51
Objavljeno 06 marec 2007 - 07:41
Zanimiv je tudi Focusrite.
Fajn je imet en dober tube channel strip. Tl Audio je dober kandidat, a sicer ni pravi lampas temvec hibrid.
EV DX serija kretnic je bomba, a rabis kompjuter za stelat.
Feedback destroyer je must have, lahko se uporablja tudi kot efekt.
Kater sistem pa sploh imas? Fajn bi bilo to vedeti.
Miha
Objavljeno 07 marec 2007 - 07:28
vse je odvisno od:
- kaksno ozvocenje imas
- koliko kanalov rabis
- s kaksnimi bendi delas
- najbolj pa budget.... ce bos investiral 50.000 € v opremo in potem ozvoceval vaske veselice za 100 €/vecer, ni glih racunice
naredi si sistem, ki ti ustreza cenovno in glede na to, kaj bos delal
Objavljeno 07 marec 2007 - 09:06
Saj vem da ne. No, kakor za koga, nekaterim je ful dober..
A govorim o opremi ki je namenjena live soundu. Tja najbrz ne bos nesel V72...
Digitalni mixer se mi pa zdi precej neuporabna zadeva za nivo na katerem se dela pri nas.
Objavljeno 08 marec 2007 - 03:37
hmmm..zakaj tako mislis?
Ja ... to v bistvu tudi mene zanima ... kaj ima veze nek nivo z delanjem na Soundcraftu, Midasu al pa digitalni Yamahi, Digico etc. ... vse je itak odvisno od tega, kaj naredis s tem kar imas na razpolago.
Objavljeno 08 marec 2007 - 06:47
Pa z analogno se hitreje dela. No, kakor kdo, vecinoma pa tonci jamrajo ce dobijo digitalko.
PA ce hoces izkoristit prednosti digitalke, moras poznati band v nulo in sprogramirat mizo vnaprej.
Ce bi kupoval lastno mizo bi najbrz res kupil digitalno. A le ce bi bila res dobra. To pa stane...Pri slabih so efekti in din. procesorji ponavadi precej slabi, skoraj neuporabni.
Miha
Objavljeno 08 marec 2007 - 08:09
sam delam vecinoma manjse bende, manjse zadeve in se digitalen mixer odlicno obnese. je pa res, da je moj in ga poznam "skoraj" v nulo...sigurno je se kje kej, kar sem spregledal
kaj je prednost? majhnost, rack sem zmanjsal na minimum, precej zadev lahko delam samo z mixerjem brez racka, eq na auxih pride zelo prav, shranjevanje nastavitev pri vec bendih (ok, pogresam shranjevanje gainov) pa se pa se. je pa res, da si z analogno mizo hitrejsi in ce si gostujoci mixmen tudi bolj univerzalen, ker so si zelo zelo podobne.
po moje si naredis tako, da si najbolj srecen
Objavljeno 12 marec 2007 - 05:20
Je pa cisto res, da digitalni mixerji nudijo neprimerno vec kot analogni. Predvsem zato, ker ne rabis outboarda, pa ce je vec bandov lahko shranis nastavitve. A zaenkrat se ni neke standardne mize ki bi jo vsi poznali, tako da se vecinoma dela analogno.
Ce bi kupoval svojo mizo za live, bi definitivno kupil digitalno. Ce sestejes ceno outboarda in analognega mixerja, najbrz za isto ceno dobis posteno digitalno.
Ali kdo ze uporablja vsaj Yamaho 02 ali kaj boljsega za live?
Na parih vajah sem probal Yamaha 01, pa nisem bil zadovoljen. Pogruntal sem jo relativno hitro, a mi din. procesorji niso bili vsec. Npr kompresor pri veliki kompresiji skorajda ni uporaben, pa eq ne dela kot bi moral. Tudi preampi niso ok. Vem da to ni top mixer, a nekatere stvari mejijo na popolno neuporabnost.
Miha
Objavljeno 12 marec 2007 - 08:47
Yamaha 01 in 02 sta mene bolj kot ne razocarali v preteklosti. Iz vec ali manj istih razlogov, kot si jih nastel. V petek delam z Yamaho M7, 48 kanalov, jo kar hvalijo in verjamem, da je kvalitetna. Bomo videli, kako bo.
Objavljeno 12 marec 2007 - 08:48
kaj pa je zmaga? adat. na yamahi imam adat (8 kanalov) in na focusrite imam adat (8 kanalov). zraven imam notesnika, rme digiface in snemam vse stvari v zivo 16 kanalno. ima pa ta yamaha en bug. tudi ce nastimas adat out pre fader, gres vse post fader...in seveda post eq, insert. bljk.
je pa sw precej user friendly in se ga hitro navadis
Objavljeno 12 marec 2007 - 09:08
Pa ko sem obracal HF, se je slisalo kot da bi bil MF. Dokaj netocen je.
Kompresor je pri veliko kompresije zacel pokat in precej sumet. Je pa transparenten, to mi je bilo edino fajn .
A ta mixer je tako poceni, da ni za pricakovat kaj vec. Za vaje je dober, pa se marsikaj se lahko naucis, ker ima notri svasta.
Squeek> porocaj kako se obnese M7.
Midas Venice je pa fenomenalen mixer. Preampi so super, EQ dela kot se gre, funkcij je vec kot dovolj. Je tudi prijazen uporabniku. V nasem klubu si sposojamo ze kakih 5 let isti Venice, pa se vedno dela BP, mislim da tudi na generalki se ni bil.
Miha
Objavljeno 12 marec 2007 - 10:14
Objavljeno 14 marec 2007 - 09:22
focusrite je definitvno toplejsi in bolj "bogat" v primerjavi z yamaho, se pa vcasih npr. na kicku boljse obnese yamahin preamp, ker naredi boljso piko. precej odvisno od bobna. drugace peljem ponavadi vokale preko focusrite, ki ima tudi svoj kompresor na vsakem kanalu in rahlo kompresiram. tako v vecini primerov odpade yamahin kompresor.
EQ mi je soliden. sam se rad drzim pravila less is more in kvecjemo kaj odvzamem kot pa dodajam. miza ima 2x efekt, soliden, nic pretresljivega. 4 programabilne gumbe (uporabljam EQ on/off, dinamika on/off, panorama levo-desno). ekran je velik, funkcija channel view je super, ker ti pokaze kompleten kanal - od eq-ja, efektov, auxov, ... vse, kar se dogaja na kanalu. 4x aux + 4x bus, fajn mi je, ker imam eq + dinamiko na auxih, pride vcasih prav. isto velja za stereo out. malo pumpanja
glede na ceno mize je to definitvno dober nakup.
ce te se kej zanima, povej.
Objavljeno 15 marec 2007 - 08:08
Drugace je pa Midas dokoncal digitalni mixer. Link>
http://www.midasconsoles.com/
Miha
Dodaj odgovor
1 uporabnikov bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov