Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

Virtual DJ

25 odgovorov v tej temi

#1 greenhorn

greenhorn

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 231 prispevkov

Objavljeno 06 marec 2007 - 02:10

Zanima me, kakšne izkušnje imate z programi kot so Traktor, Virtual dj, vtt...aja pa valda Ableton!

Kateri se vam zdi "top"?

#2 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.883 prispevkov
  • Interests:Recording&Mixing&Mastering&ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 06 marec 2007 - 08:37

Je čisto odvisno zakaj ga rabiš ???
Nem je abelton OK tongue.gif
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#3 Katoda

Katoda

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 06 marec 2007 - 04:26

ableton je 1A res....timewarping in vse kar benefitiraš z njim smile.gif s to napravico lahko en povprečen DJ act spremeniš u brutalen live-DJ act je pa seveda vse na tvoji domišljiji

lp lcd

#4 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov
  • Interests:glasba, tehnologija, filozofija

Objavljeno 06 marec 2007 - 04:31

Traktor DJ je zakon - sploh za kaksne bolj eksperimentalne zadeve - za simple DJ-anje pa se mi zdi bolj smiselno uporabljat plate ali pa sodobne DJ CD predvajalnike.

#5 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov
  • Interests:soundtech

Objavljeno 06 marec 2007 - 06:53

QUOTE (Katoda)
ableton je 1A res....timewarping in vse kar benefitiraš z njim smile.gif s to napravico lahko en povprečen DJ act spremeniš u brutalen live-DJ act je pa seveda vse na tvoji domišljiji

lp lcd

Ravno zaradi taksnega razmisljanja se ti programcki zlorabljajo. Ce si na CDje ali plate zmozen izvesti le povprecen set ti taksni programi nic ne pomagajo. Prej skodijo, ker se nikoli ne naucis zares rolat.
Pa problem je tudi v tem, da folk ki to uporablja navadno nima karte, ki bi omogocala vsaj dva stereo izhoda, zato nimajo prelisteninga. To pomeni, da pri miksanju ne iscejo primernih tock, ampak vmiksajo kjer se pac da.
Miha

#6 Katoda

Katoda

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 06 marec 2007 - 07:06

o ja sicer zna bit res kar si povedal, kar se tiče moje iskušnje je to da sam osebno znam miksati (gramofoni seveda, CD plejerjov nisem nikoli maral)...jojjojoj še zdaj se spomnem ko sem dobil svoje prve gramofone v samem začetku srednje šole. vendar kar me je fasciniralo tudi pri abletonu je pač uporaba raznih plaginov,MIDI kontrolerejv,"napredno" loopanje pesmc oz. clipov, ki jih preuredim za nadaljno delo v abletonu, timewarp seveda in vse njegove zmožnosti in moč. je pa res da zadnje čase res veliko razmišljam o nakupu kakšnega Searto Rane Scratcha ali kaj podobnega, katerega bi lahko povezal skupaj z Abletonom in ohranil moje originalne DJ skillse plus vsa napredna tehnologija Abletona. Se mi pa zdi da Seratota ne morem uporabit kot VST plagin ali kaj podobnega je pa zato tukaj še Torq od M-Audia. Seveda pa za vse novince da ne mislijo da bojo z vso napredno tehnologijo dosegli bog ve kaj če njihova domišljija in inspiracija tega ne "dopušča"

LP plastika :wink:

#7 greenhorn

greenhorn

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 231 prispevkov

Objavljeno 06 marec 2007 - 07:50

Ableton se mi zdi zelo zanesliv!

Znanec je nabavil "final scratch" al neki podobnega, ampak pravi da je naletel na težavo! Naprimer, rolal je mp3je in imel probleme s hitrostjo...kakor, da se je hotrost komada spreminjala....(ne zdej za 20% ampak za recimo 0.2, 0.1...) Glih dost, da je mogu skos popravlat!

Možno?

#8 greenhorn

greenhorn

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 231 prispevkov

Objavljeno 06 marec 2007 - 07:55

Pa še neki me zanima! biggrin.gif

Ali kdo uporablja efekte, plugine...iz sekvencerja?

Naprimer: pošleš signal v comp, v Ableton (obarvaš z efekti), iz Abletona pa ven na boxe!

Pozna kdo še kakšen trik?

10x

#9 Katoda

Katoda

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 07 marec 2007 - 05:58

QUOTE (greenhorn)
Ableton se mi zdi zelo zanesliv!

Znanec je nabavil "final scratch" al neki podobnega, ampak pravi da je naletel na težavo! Naprimer, rolal je mp3je in imel probleme s hitrostjo...kakor, da se je hotrost komada spreminjala....(ne zdej za 20% ampak za recimo 0.2, 0.1...) Glih dost, da je mogu skos popravlat!

Možno?

res je...to je le eden od bugov final scratcha. rane serato scratch je pa druga zgodba - rock solid zadeva

#10 erikb

erikb

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 61 prispevkov

Objavljeno 06 april 2007 - 07:24

Se povsem strinjam, Rotation.
Sam vrtim na gramofone ali cd playerje, s traktorjem pa si samo uredim komade, da ze takoj ko dobim nov komad spoznam, kje so 32-inke za dober mix. Po pravici povedano, mix na partyu z abletonom, traktorjem,... sploh ni cenjen. Predvsem zato, ker je potrebno bistveno manj vlozenega truda za dober mixset. Tudi nisem videl se nobenega znanega dj-a, da bi rolal z racunalnikom. Vsi rolajo ali na plate ali cd-je. Izjema je Chris Liebeing, ki dela z A&H Xone 3D in traktorjem, samo po moje samo zato, ker mu verjetno pade kak sponzorski € v žep. Potem pa so tu se problemi z licencno programsko opremo, imeti moras sposoben laptop, vsaj dvokanalno zvocno,... Kar zajeten kupcek zacetnega kapitala. Ce imas namen samo mixati, je veliko bolje da si za ta denar raje kupis postene cd-playerje (sam imam Denon DN-S3500, imajo direct drive pogon in so 99% priblizek gramofonom, filing je isti) in zacnes z mixanjem, kot je treba. Noben program ne bo nikoli ponujal istega filinga, kot ga ponuja roka.
In itak se vedno velja, da se najboljši mix in sound naredi z gramofoni in starimi dobrimi vinilkami-brez kancka digitalne pomoci:)
erik, hiska studio

#11 Katoda

Katoda

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 07 april 2007 - 08:37

znanega DJa ki bi vrtel z računalnikom ali Abletonom konkretno? kar se tiče Abletona jih je sicer malo morje: Regis & Surgeon, Sasha, mojster microhousa Akufen, Hawtin, tut PVD ga je nazadnje skombiniral s SSLom, John Digweed naredi vse svoje TRANSITIONS mixe s abletonom, pravtako VanBuren, Daren Price iz Underworldov,Mathew Dear, Evil Nine med drugim, legend himself Steve Stol.....do I need to go on? zdej kar se pa tiče zakaj nasploh bi kdo uporabljal Ableton namest gramofonov je pa odvisno od posameznika. če nekdo reče zato ker mu omogoči da se več posveča publiki in ne pitchanju ali preprosto zato ker lahko počneš stvari, ki jih z pljatami nikoli ne bi mogel it's fine with me...after all who am I to judge. če pa pogledam z finančne strani znajo bit plate tut kar velik zalogaj če štejemo da je ena plata recimo bila 2000 bivših sit + dva technicsa če recimo želimo naj naj gramofone + ena mešalkica...če smo pa vsi kar naenkrat vintage gear pristaši postali pa kaj naj rečem, format C drive in izvolite u AudioPro po mešalno mizo in kompresorje, ter malo boljši reverb etc

just my 2 cents

lp lcd

#12 kosta77

kosta77

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 278 prispevkov

Objavljeno 07 april 2007 - 10:53

kot že rečeno, sem mel Ableton Live 6 original in ga prodal naprej, super krasno...ampak jes ne grem več na oder z laptopom, jebiga.

plus tega da če igraš še kej druzga zraven je Ableton vse preveč kompliciran pa res ne morš na hitro opravit stvari, premajhna polja in še par drugih stvari.

lpk

#13 Katoda

Katoda

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 08 april 2007 - 08:40

:roll: ...mogoče

#14 graylow

graylow

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 250 prispevkov
  • Interests:elektronska (minimalistična) glasba

Objavljeno 09 april 2007 - 12:45

Lep pozdrav!
No js sm pred kratkim zdilu gramofone, mešalko pa še nekaj stvari z namenom da si kupim laptopa Sony vaio vgn-fe41z pa Evolution uc 33 usb controler.
Nimam nč proti rolanju na gramofone sam ka pa vem men se zdi to vse kupi omejeno kr nimaš tolko kreativne svobode kot pri abletonu. Pri rolanu moraš kar veliko časa posvečati da se hitrosti plat ujemajo če ne je publika zmedena,pri abletonu je pa to rešeno zato pa moreš tisti trud ki bi ga sicer vložil v iskanje istega tempa posvetit v prehode komadov kar je smisel DJ seta.
Music is what feelings sound like

#15 dAHOW

dAHOW

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 54 prispevkov

Objavljeno 09 april 2007 - 09:06

Uporabljam Traktor in je fenomenalen tudi za navadno miksanje. Zanj sem se pa odloču čisto z ekonomičnega vidika :]
www.myspace.com/dahow

#16 erikb

erikb

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 61 prispevkov

Objavljeno 14 april 2007 - 08:45

Sam sem imel nekaj casa nazaj motnjo, da bom zacel mixati digitalno, omislil sem si Traktor 3 in zacel resno delat z njim (zvocna je ze itak od prej v studiu...). Na zacetku je bilo veliko heca z njim, postavljanje Beat Gridov, urejanje pravilnega BPM-ja, igranje z uporabo ponavljanja loopov. Vse lepo in prav, sem si rekel, ni se mi treba ukvarjati z pitchem in ujemanjem komadov, lahko se posvetim mixu. Sej priznam, mix je vedno (ko imas enkrat komade obdelane) idealen. Samo nastal je en problem, blazno sem se zacel dolgocasiti. To, da pripraviš naslednji komad porabis 10 sekund, sam mix poteka cca. 1 minuto, in preostali cas komada/mixseta je en sam velik dolgcas. in kako naj potem na odru uzivam, padem v mix, ce se dolgocasim. sad.gif
Če sem pošten, za mix s traktorjem ne rabiš ne slusalk, zunanje mešalke, ali dvokanalne zvočne. Praktično lahko vse narediš (celo equalizacijo) z miško,...
In sem presedlal po nekje treh mesecih dela z Traktorjem nazah na stare dobre Denone. Hvala bogu.
In mimogrede, ko enkrat nastavitev pitcha tece brez problema, lahko z CD Playerji narediš identičen mix kot s Traktorjem. Celo loopanje delov komada lahko uporabljaš. Tako, da ne vidim nekega velikega razloga, da bi delal s Traktorjem/Abletonom/Virtual DJ ali podobnim.
In se na partyu ti ni treba skrbeti, da ti kdo laptopa ali zvocne ne polije-zna nastati kar velika nepotrebna skoda. Tako vzames s seboj CD-je ter slusalke in se mar ti ni.
erik, hiska studio

#17 graylow

graylow

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 250 prispevkov

Objavljeno 14 april 2007 - 09:36

Ja vrjamem da ti je dolgčas ko nardiš en prehod na traktorju pa morš pol čakat da narediš drugega, tretega....men osebno na abletonu ni nikoli dolgčas kr se vedno neki najde da morm štimat, naprimer da delam več prehodov na enkrat da pride do večjega šusa, efektiranje, loopanje raznorazne vragolije. Edina omejitev je domišlija!

#18 Katoda

Katoda

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 14 april 2007 - 11:49

http://www.monolake....rcomputing.html

#19 greenhorn

greenhorn

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 231 prispevkov

Objavljeno 17 april 2007 - 05:52

Kako je možno mixat komade z dvema leptopoma (PC)?

Kot main sekvencer uporabljam Ableton (6.0.5)...Rad bi mixal tako, da je use sinhrono in smud...

#20 graylow

graylow

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 250 prispevkov

Objavljeno 17 junij 2007 - 12:58

kolega mixa na dveh laptopih in sicer prek abletona. Nič kej posebnega, na oba laptopa naštima isti tempo in ga piči prek mešalke...uho je seveda vodilo da ga žge točno na beat

#21 Zergi

Zergi

dubwise!

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 455 prispevkov

Objavljeno 17 junij 2007 - 06:30

al pa če pc-ja po midiju sync-aš.

#22 graylow

graylow

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 250 prispevkov

Objavljeno 18 junij 2007 - 12:46

seveda smile.gif

#23 greenhorn

greenhorn

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 231 prispevkov

Objavljeno 03 december 2007 - 12:19

Evo..kako nej bi prišlo do tega!

#24 erikb

erikb

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 61 prispevkov

Objavljeno 06 december 2007 - 03:46

Če mene vprašaš je mixanje z dvemi laptopmi eno navadno preseravanje (moderatorji-sori izrazu, ma ne najdem primernejšega). Ne vem, kaj se da z dvemi laptopi narediti več kot z enim? Abletona lahko furaš na več kanalih, isto Traktorja. In še dve miški imaš...? In potem skakat z roko iz ene miši na drugo, še po mešalki gumbe vrtet... Ne vem no, pretiravanje pač. Upam, da ima kdo konkreten odgovor, ki me bo prepričal v nasprotno.
erik, hiska studio

#25 greenhorn

greenhorn

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 231 prispevkov

Objavljeno 06 december 2007 - 05:41

Ja stvar je taka, da maš na enem laptopu Traktor, na drugem pa Ableton. Se pravi Traktor=Final Scratch, v mešalko, iz mešalke pa naprev u 2. laptop na katerem furaš Ableton, ter tako izkoriščaš nenormalno hude efekte! ja? Se pa strinjam, da zgleda mal smešno, sam bol pa kot trije tongue.gif...

preveri:
http://www.youtube.c...feature=related

#26 erikb

erikb

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 61 prispevkov

Objavljeno 07 december 2007 - 07:49

Če se en motim lahko to kombinacijo, ob primerni zvočni karti, komot izpelješ na enem laptopu. Sam sem že večkrat rolal z Traktorjem, signal iz mešalke pa pošiljal nazaj v karto. V Cubasu sem si naredil template z zanimivimi plugini, obdelal zvok in ga iz karte posiljal direktno v zvočnike. Stvar delo brez problema, rabiš samo karto z vsaj tremi outputi ( Focusrite Saffire).
Še bolj divji primer:
Z frendom včasih rolava dub:
- muzika se rola z traktorjem: porabljena dva outputa na karti,
- signal gre v mešalko, iz mešalke nazaj na dva line inputa od karte,
- v preostala dva mic inputa na karti vklopiva mike, enga za djembe, enega za vokal,
- sam spuščam še sounde z Arp 2006,
- v Cubasu imam narejen template, kjer znatno obdelam vse inpute.
- tretji output na karti gre v zvočnike,

Ti moram reči da je kombinacija ubijalska :twisted: , poskusi kdaj se malo igrati.

Lp.
erik, hiska studio

Dodaj odgovor

1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov