Pomoč?!
Objavljeno 31 marec 2013 - 12:03
morda kdo ve v čem je problem, da ko scrollam al v sistemu al v browserju, se mi v zvočnikih pojavi brneč šum?!
Dost sem že googlal na ta problem, in sem že izklopil C1, speedstep itd. v BIOSU, vendar je problem še vedno prisoten.
Če kdo ve, kaj bi bil problem bi bil zelo vesel njegovega predloga.
Lp
Objavljeno 31 marec 2013 - 02:15
Energon EPS-650W
Misliš, da je v napajalniku težava?
Objavljeno 31 marec 2013 - 04:52
Upam da bo pomagal
Imam firewire zvočno kartico in aktivne zvočnike, ne razumem pa kaj točno bi mogel precviknit in na katerem kablu (za elektriko ali jack-jack kablu), ker nebi rad kaj uničil.
Lp
Prispevek uredil/a: Makexon, 31 marec 2013 - 04:57 .
Objavljeno 31 marec 2013 - 05:09
Imam tudi nebalansiran jack-jack kabel ampak se na njih ta \\\"crackling\\\" šum glasneje sliši.
Torej če prav razumem morem prerezati minus.
Kot je na tej sliki
Prispevek uredil/a: Makexon, 31 marec 2013 - 05:13 .
Objavljeno 31 marec 2013 - 06:58
Lp in hvala za pomoč
Uporabi torej nebalansiran kabel.. To bo po vsej vrjetnosti rešilo problem.
Objavljeno 31 marec 2013 - 07:12
Sem imel nebalansiran kabel ampak je bilo to šumenje še glasnejše, kar je res čudno in tudi, če sem ga napol izklopil kot imam sedaj je bil šum

Objavljeno 31 marec 2013 - 09:20
To je dragec1974 mislil.
Edit: na tisti sliki je napisano ground(=masa=zemlja).
A če prerežem maso potem bom kabel lahko porinil do konca v zvočno in bo enako brez šuma kot je sedaj, ko pa ni do konca?
Objavljeno 01 april 2013 - 12:58
Skoraj zagotovo.
Zvočniki so (upam) prek vtičnice ozemljeni, prav tako je računalnik in posledično tudi zvočna.
Če imaš povezan oklop na audio kablih med DAC-ji in zvočniki, so zvočniki ozemljeni tudi prek računalnika in ne samo prek vtičnice.
Rezultat tega je "ground loop" - ker napravi zaradi različnih faktorjev nista popolnoma na istem potencialu, se pojavi nek tok, ki povzroča motnje.
Pri balansirani povezavi poteka signal po srednjem paru žic, če prekineš oklop na eni strani, prekineš nepotrebno dvojno povezavo z zemljo in na ta način prekineš te neželene tokove.
Je pa tudi možno, da je problem v tem, da naprave niso ozemljene. V tem primeru je treba poskrbeti za ozemljitev, v vsakem primeru pa je bolje, da so kabli narejeni tako, da je oklop na eni strani prekinjen.
Prej sem napisal, da je bolje prekiniti na strani izhoda, sem pa mislil na strani vhoda - da je na strani izhoda povezano.
Sicer neke bistvene razlike ni, pomembno je samo to, da oklop ni povezan na obeh straneh.
To velja samo za balansirane povezave.
Objavljeno 10 junij 2013 - 10:27
Prispevek uredil/a: Tuub, 30 junij 2013 - 04:26 .
Objavljeno 30 junij 2013 - 05:26
V primeru, da niti tako ne bo delalo brez motenj bo težka. To kar omenja Ixi v zvezi z grafično bi lahko bilo veliko motenj že v napajanju karte, druga možnost je ground loop v karti, ali kaka težava z ozemljitvijo omrežnega napajanja (manj verjetno pri malem sistemu). Za prvi dve varianti bi moral zvočnike galvansko ločiti, ali izhod karte narediti bal. (težko izvedljiva modifikacija), če bi ti višji CMRR sploh pomagal.
Dodaj odgovor

0 uporabnikov bere to temo
0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov