Zvočna kartica za Macbook Pro
Objavljeno 20 februar 2007 - 02:14
...rabil bi kakšen nasvet glede nakupa zvočne za laptop. Preferiram Firewire/PCMCIA saj se mi zdi da je USB nekam švoh pri velikih obremenitvah. Neki sem gledu Fireboxa sam je žal USB, pri M-Audio imajo res široko paleto teh kartic ( in se posledično niti nisem spuščal preveč v njihove produkte), Echo Indigo nima Midija kokr sm vidu, pravkar gledam M-Box 2 (in se mi kar malo dopada)...edin še kakšn E MU ostane vendar še nisem prišel do tam + še vaši predlogi kaj bi lahko še pogledal...mmm...aja MOTU sem si tut pogledal in se mi ne dopade. dal bi največ cca. 1000€
sicer naj omenim še da bom sprva poganjal Evolution UC 33 + 2x Faderfox midi kontrolerja preko karte če pa še kaj dodam ...:nejvem:
so?
:oops:
Objavljeno 20 februar 2007 - 02:34
Objavljeno 20 februar 2007 - 08:52
Ja tut jst sem se tle ustavil
Drgač je pa MAC+ProTools odlična varijanta!
lp
Objavljeno 20 februar 2007 - 10:12
kar se mene tiče je lahko brez preampov saj ne mislim nobenega inštrumenta ali karkoli snemati. audio out za mešalno je nuja in midi I/O. čepravv odkrito povedano mi se tale M Box dvojka Pro še najbolj dopade . Stvar bo pa namenjena v največji meri Ableton DJ gigom plus kakšen Serato Scratch zna prit zraven. Me pa zanima katera od teh treh ima naj D/A konverterje: M Box 2, Firebox ali RME 400 ? Se mogoče komu snaj kolikšna je cena Mbox 2 Pro?
Objavljeno 20 februar 2007 - 11:38
EDIT: me pa zanima ali je kakšna bistvena razlika v kvaliteti konverterjov med 400tko in Multifaceom ?
Mislim da so celo isti. Smo zakaj te zdaj ADA zanima če pa previš da neboš snemal ???
Objavljeno 20 februar 2007 - 03:14
http://www.rme-audio...pci.htm#CARDBUS
mi lahko tudi kaj takega prav pride ?
Objavljeno 20 februar 2007 - 03:50
Cene za M Box 2 so naslednje:
Mbox 2,........................... 435€
Mbox 2 Factory,............. 525€
Mbox 2 Pro,.....................705€
Mbox 2 Pro Factory,.......790€
Mbox 2 Mini, ...................290€
Fireface cca 850 ojrof
Zanima me samo še tole. Ali ni Digidesgn tisti ki ima v svojih produktih oz. zvočnih beštije od konverterjev ? Mbox 2 Pro jih pa žal nima na tem nivoju kakor jaz razumem? :oops:
Objavljeno 21 februar 2007 - 12:25
Res je, pa tudi če pogledaš njihove "velike"/ta boljše konverterje, so cenovno in/ali kvalitativno mnogo slabši od apogee-a ali lynx-a.
Ampak večjim studijem je važen njihov dsp, industry standard "cross studio" software in storage sistem.
Mislim da je v tem nižjem cenovnem rangu bolj okej rme glede na digi.
Objavljeno 21 februar 2007 - 01:59
Ja pr thomannu te pride pa 975€ + poštnina pa si na istem. Pa če bo kej narobe bo moral v nemčijo, itd.
Tko da se ti splače tle vzet!!
lp
Objavljeno 21 februar 2007 - 02:33
Lahko ja samo na live-u nebo slišat nobene razlike tudi me beringerjem in apogee-jem :wink:
Še v studio je težko ločit konverterje. So deli slepe teste pa se je tip ku je hud mojster zaj***l po posnekih pa je izbral RME. Meli sao pa v igri Apogee, RMe in še par hudih stvari tko da nevem sam se odloči....
Objavljeno 21 februar 2007 - 03:26
Mislim da neke hude razlike ne boš opazil, razen če si pikolovski
Objavljeno 21 februar 2007 - 09:06
Vendar ima fireface več I/O in drugih opcij, malo boljše konverterje od 400tke...
400tka je v glavnem po mojem mnenju super, le cenovno ni preveč razlike kot od firefacea...
neskončno odločitev in kompromisov...
Objavljeno 21 februar 2007 - 09:23
ok tole mi je dalo zdaj misliti. Če bolje pomislim bi mi bilo mnogo bolje za live acte kupiti eno čist navadno lowbudget kartico kot pa vlačiti okol delikatne stvari kakor so RME in Apogge in nevem kaj ker verjetno res ni nevem kakšne opazne razlike med zvokom v klubu. V tem primeru bi mi kakšna Echo Indigo čist prav prišla.
Tako bi lahko bisere čuval doma in pazil na amortizacijo le teh :roll:
naj samo omenim in vidim ali razmišljam u pravo smer glede telih Apogeejev in njihove uporabe Macbook ---> Apogee Mini DAC ---> kabli ---> Dynaudio ?
Ali se uporabljajo s drugim namenom?
Objavljeno 21 februar 2007 - 11:20
sicer je ne uporabljam, ker imam še druge zmogljivejše, ampak če ti je to dovolj kanalov I/O (unbalanced), nima preampov, bo krepko prekosila kakšnega behringerja (in še kaj) po kvaliteti zvoka. Je tudi "kralj" mobilnosti pa še svoj motorolin dsp ima. Driverji so hudičevo stabilni (sploh baje značilnost echo firme).
moja je praktično nova, par krat uporabljena pa tko hoče...
Dodaj odgovor
1 uporabnikov bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov