Ja, tako je, line-level REDD47 z Carnhill trafoti (10k/10k in 15k/600). Gaina je definitivno ogromno, v bistvu prevec, tako da zdaj optimiram karakteristike za mojo uporabo. Za bolj "nezne" prijeme je ze STS tape simulator, za brutalizacijo signalov (in kot send, ki se ga zmiksa noter pri -40 .. -30dB) pa je tale precej kul. Tudi razlika med pentodno in triodno vezavo je zelo zelo ocitna. Na en nacin je v takih ekstremnih pogojih zanimivo slisat razne artefakte zelo zelo ojacane, dobis precej vec zvocne korelacije z razlicnimi abstraktnimi pojmi.
Bom poskusil s triodno EF86. Tiste "se stiri pentode" so pentode s peaking filtrom pri 400, 550, 1000, 1600 hz.
Kot send je super, za insert se pa se borim z gain stagingom da mi bo cool.
Spomnim se zadeve in z nekom sem pred kratkim govoril o tem (dal mi je psu layout od ADU, da ga imam za nekaj drugega), v bistvu je predelan Redd47 z malo drugačnimi trafoti, "distortion type" pa šalta med različnimi vezavami 6as6 pentode (triodno, pent. vezana...). Najbrž ADU nudi še več, ker so dodali nekaj fleksibilnosti, še par filtrov pa ni problem, če rabiš, si prilagodiš. Gaina zadosti za mic pre, meni ga je na takšnem vezju hitro veliko in najbrž so 1:1 vhodi tebi bolj optimalni. Lahko bi EF86 vezal triodno, kar narediš v parih minutah in ti malo zniža gain, spremeni sound. To je za probat, popolnoma enako kot na 6as6. Zanimivo bi bilo za osnovo vzeti triodo brez nfb, saj veš da na tem delam. Kako so pa narejene vezave 6as6, je trioda, pentoda in potem še štiri pent.? Osnovo imaš vsekakor dobro in dovolj nevtralno, da je resno orodje.