Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

Firepod?

31 odgovorov v tej temi

#1 Verteroney

Verteroney

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 101 prispevkov

Objavljeno 14 marec 2006 - 10:09

Alo, Alo!
Ali kdo pozna izdelke firme Prosonus, konkretno, 8 ch preamp model Firepod, kako se kaj obnese. Ostalo o njem poznam.
Hvala za info.

#2 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.882 prispevkov
  • Interests:Recording&Mixing&Mastering&ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 14 marec 2006 - 10:43

Lp

Glede Firepod-a sledeče:
Nisem testiral ravno Firepod ampak Digimax96k http://www.presonus....digimax96k.html tko da sm bil z njim zelo zadovoljen tako s preampi kot dinamiko (kompresorji) in tudi z A-> D konverzijo!
Mislim da so preampi zlo podobni oz. ist!!!
Zadeva res dela prima!!
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#3 Stilus

Stilus

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 52 prispevkov

Objavljeno 14 marec 2006 - 01:24

Za ta denar ziher ne dobiš boljšega. Sicer nisem nikoli imel firepoda, vem pa da firebox dela kot se šika (mislim, da so not isti preampi in konverterji).

LP

#4 Verteroney

Verteroney

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 101 prispevkov

Objavljeno 15 marec 2006 - 09:46

L.P.
1. za ixi-ja, a ti misliš, da bi bil ob H2O-ju in briketih. Dva Firepoda dobiš za ceno enega tistga ta testnega.
2. za ixi-ja in Stylus-a: najlepša hvala.

#5 SoulFood

SoulFood

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov

Objavljeno 02 maj 2006 - 09:55

jaz imam firepod in sem res zadovoljen!

Ima pa presonus tudi neki firepod na steroidih... pred kratkim so ga ven dali...
Še tisto si poglej!

#6 minimalB

minimalB

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 764 prispevkov
  • Interests:Audio, Video, Broadcast, Film, Multimedia

Objavljeno 02 maj 2006 - 10:26

Jaz imam Digimax, prvo serijo ki so jo naredil (ni niti 96 niti LT) in mi dela super. Nikol nobene tezave...

Lp,

b.

#7 alesko

alesko

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 145 prispevkov

Objavljeno 10 maj 2006 - 01:02

Evo, info iz prve roke...

V studiju mam doma zvezana 2 Firepoda za 16 kanalno snemanje. Z njima nikoli nobenih problemov, sound je odličen. Zelo dobri preampi, konverter je konkreten. Odkar so dali ven nov firmware, prihaja do zapletov z S/Pdif povezavo (pri nekaterih), ampak meni dela vse bp. Zelo topel sound, odlična izbira, če nimaš preampov drugih. Tudi če si boš kdaj kupoval boljše konverterje (npr. Apogee, Lynx, RME...), ga lahko uporabljaš kot mic preamp, ali pa celo kot standalone 8 kanalni mikser.

#8 SoulFood

SoulFood

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov

Objavljeno 11 maj 2006 - 05:17

samo kot informacija... Meni je moj firepod crknil rpedvčerajšnjim...

Po dveh dnevih sem dobil odgovor od costumer support, da ga bo treba pošiljat v ameriko... :evil:

Firmware se je sesul...

Da pa to še ni dovolj, pa zdaj poteka panično iskanje garancije po 3 stanovanjih (študent... se dosti selim...) ampak za to seveda PreSonus ni kriv...

#9 SoulFood

SoulFood

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov

Objavljeno 19 maj 2006 - 02:25

računa hvalabogu nisem potreboval... so me imeli v bazi...

So mi pa povedali, da če je res firmware šel, ga bodo 3 tedne pošiljali v Ameriko, cca 2 tedna tam in spet tri tedne nazaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ARGH!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

#10 Matej Grginic

Matej Grginic

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 420 prispevkov

Objavljeno 19 maj 2006 - 02:55

Slisi se zelo neugodno. Upam, da ne bo podobno ce crkne moj Digimax....

#11 SoulFood

SoulFood

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov

Objavljeno 31 maj 2006 - 05:41

Ena dobra novica glede mojega Firepod-a...

Popravilo bi trajalo dlje, kot so pričakovali, zato so mi dali NOVEGA!!!!
Res sem prijetno presenečen nad Audiopro... biggrin.gif

#12 frenky

frenky

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 51 prispevkov

Objavljeno 01 junij 2006 - 09:36

laugh.gif 8) aha. zato nisem presenečen nad tem, ko sem v Audiopro zadnjič rezerviral Firepod in sem ga včeraj šel iskat, so rekli, da so se zmotili in da je ravno ta v vitrini pokvarjen in čaka na servis. tisti, ki pa je bil v vitrini zadnjič pa je bil popolnoma nov a so ga očitno dali soulfoodu laugh.gif ah, sej bodo čez 14 novega dobili so rekli? :wink: soulfood je dobil rezerviran firepod... 8) Audiopro so v tem primeru posel malo neprofesionalno opravljali.

#13 SoulFood

SoulFood

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov

Objavljeno 01 junij 2006 - 08:33

ko sem prišel domov, sem pogruntal, da ta "novi" firepod NI NOV!!!!!

ima že prilepljene plastične nogice, kar nov nikoli nima. dobi se jih posebaj v eni vrečki...

PA ZAKAJ SE NE ZGLEDUJE VEČ TRGOVIN PO MERCENARY?!?!?! :evil:

Vem, da to ni primeren thread, ampak DOST MAM TEH TRGOVIN!!!!!!

Neverjetne izkušnje imam z www.musik-produktiv.de

naenkrat sem kupil stvari za cca- 1600EUR. bi si mislil, da se bodo vsaj malo potrudili!

Začelo se je 15.9.2005

Takrat sem naročil par mikrofonov ipd. in AKAI EWI 4000s. Vse zmenjeno.
Pošiljke kar ni in ni bilo. Čez kakšen teden pošljem mail, in mi povejo, da dobijo AKAI šele 6.1.2006. Zato mi niso poslali tudi ostalih stvari. OK, pač so pozabili sporočiti, kakšen sistem imajo. Zoprno mi je samo bilo, ker so iz kreditne kartice že trgali vse skupaj.

Zmenim se, da pošljejo pač mikrofone posebaj. Malo morgen!!!! v tem času so že razprodali enega od mikrofonov. Tudi to me ni odvrnilo od nakupa... Bom pač počakal. Naj pošljejo, kar imajo.

V tem času so razprodali tudi slušalke. Ves ta čas me je foter gnjavil, ker so denar iz kreditne kartice že vzeli. Jaz sem bil še vedno vzhičen zaradi prvega nakupa opreme, zato sem jih še opravičeval... a ne dolgo.

Nek strokovnjak za slušalke mi je kot studijske slušalke predlagal neke malo boljše Hi-Fi. Hvala bogu, da sem malo pregledal, kakšne so! Frequency resposne je nekako spominjal na alpe... Daaaaleč od česarkoli, kar ne bi preveč obarvalo!

Ok... zdaj sem že jezen, ker mam občutek, da se že malo zajebavajo z mano! Ampak potrpim! Naj pošljejo! Počakam na slušalke in mikrofon. Vse je vredu, 6. januarja mi pošljejo še AKAI EWI.

Čakam....

Čakam...

Čakam...

:evil:

Pozabili so mi poslati sporočilo, da so že poslali, ampak je bilo že vse opravljeno. Kar je še bolj zakompliciralo situacijo, poslali so na napačni naslov! Fotra takrat ni bilo doma... Paket zdaj čaka v Lj.

Ok, šel sem po paket. Zdaj sem na čakanju še za EWI.

pride 6. januar, nimajo ga še. Rok so prestavili še za en mesec.

Čakam....

Pride 5. februar, grem pogledat na stran, če je kakšno sporočilo, ROK SO PRESTAVILI ŠE ZA EN MESEC!!!!!!!!!

Zgubim živce. Tipu, s katerim sem komuniciral, pošljem mail. Skenslal sem naročilo za AKAI in naročil še par mikrofonov. ok...

Zgleda, da bo tokret vse vredu, mi hitro pošljejo potrdilo, da sem naročil. Super.

Fotru so trgali ŠE DODATNIH 800 EUR!!! Panika totalna. Zdaj sem že vsega jaz kriv. On je bil službeno v tujini takrat.

Pišem mail tistemu tipu, da je bila napaka. Tipu se ne sanja, kaj se je zgodilo. Kličem njihovo costumer support. Po kakšnih 15 min ugotovijo, da so AKAI EWI že dobili in ga tudi poslali, moje popravljeno naročilo je pa še v obdelavi.

Tako so mi dejansko AKAI-a dostavili, in sem ga moral zavrnit. Šele, ko so ga dobili nazaj v trgovino (kakšen teden kasneje), so lahko vrnili denar na kreditno kartico.

Denar res vrnejo, in pošljejo tiste mirkofone, ki sem jih zamenjal za AKAI EWI. Zdaj si mislim, da ne more it več nič narobe.

Spet so poslali na napačen naslov. Spet grem v Lj po paket. Pridem domov, ga odprem IN POSLALI SO MI SENNHEISER VOKALNI MIKROFON NAMESTO D112!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

In še ni končano! Še zdaj nisem dobil d112!!!!!!!!!!!

In potem se mi še v audiopro lažejo v glavo, da je Firepod nov.

(se opravičujem za ta izpad, ampak če že pišem v tem threadu... pa še ni boljšega mesta na tem forumu za to... moderator... kakšen moan zone mogoče?)

#14 Matej Grginic

Matej Grginic

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 420 prispevkov

Objavljeno 02 junij 2006 - 11:41

Musik Produktiv so res klepci. Takih in podobnih hororjev imam tudi sam nekaj. Pa se predragi so...

Audiopro so precej bolj kul. Do sedaj mi tam se nihce ni lagal. Mozno, da so plasticne nogice nalepili, ker je bil tvoj firepod razstavljen, zaradi tega se ne bi prevec sekiral. Ne verjamem, da je bil tvoj firepod ze prodan, uporabljen in potem vrnjen v trgovino. V tem primeru bi ti definitivno ponudili popust, kot so meni, ko sem kupil pri njih Digimax in je bilo ocitno, da je zadeva ze bila zasraufana v rack. Prava rec... Vazno je da dobro dela.

#15 SoulFood

SoulFood

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov

Objavljeno 02 junij 2006 - 04:50

za zdaj dobro dela in sem zadovoljen... so hitro rešili problem, kar je super...
smile.gif

Kje pa kupujete opremo drugače?

#16 muzikant

muzikant

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 547 prispevkov

Objavljeno 03 november 2007 - 10:35

Malo pozno odkril to temo, pa vseeno še moja izkušnja s štacunami.

Letos aprila sem se odločil nabaviti nekaj studijske opreme za hobby. Torej sem ogledal NRV-10, poklical v audiopro, rekli, da pride začetka maja ven, potem prestavili rok za en mesec, v tistem sem sturniral in naročil alesis multimix 16 firewire, s katerim so pacali nadaljna dva meseca, nakar mi je bilo dovolj, pa tudi tu sem prebral kar nekaj mnenj, da to ni to. Julija sem v audiopro nabavil firepoda, s katerim sem zelo zadovoljen, vendar pa bi vseeno šaltal na pult(projectmix???).

Sicer pa se zadnje čase poslužujem trgovine Paganini v Mengšu, kjer sicer prodajajo glasbila in to opremo, zadnje čase pa tudi vse več studijske opreme in opreme za live ozvočevanje. Pogledaš na thomannu kaj rabiš, majstru poveš model, cena je ista kot na thomannu, zrihta greš iskat in to je to. Zdi se mi res človeku prijazna trgovina laugh.gif

#17 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov
  • Interests:glasba, tehnologija, filozofija

Objavljeno 04 november 2007 - 11:07

+1

Zelo prijazen in zagnan kolektiv - pri njih kupil T.bone RB500 ribbon za isto ceno kot pri Thomannu...

#18 muzikant

muzikant

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 547 prispevkov

Objavljeno 04 november 2007 - 11:10

Tudi jaz ravno včeraj biggrin.gif pa še sc450

#19 NLP

NLP

arhitekt spektralnih platform prostora in časa

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 04 november 2007 - 05:57

off topic - muzikant: projectmix ima slabše preampe, konverterje in driverje kot presonus!
Nenad Patkovic

#20 muzikant

muzikant

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 547 prispevkov

Objavljeno 04 november 2007 - 06:05

too late biggrin.gif :roll: :oops:

prodal firepoda kolegu čakam na projectmix, ker mislim, da mi bo bolj prav prišel kot pa presonus, predvsem kot DAW ter za delo z midi tracki, občasno pa tudi kot "snemalna miza". Firepod pa mi je služil samo za snemanje in kot zvočna karta :wink:

#21 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 04 november 2007 - 06:12

all in one varijante so vedno kilave, a o tem smo že večkrat pisali. Škoda. Nič pametnega ne boš pridobil pri workflowu, razen slabše kvalitete posnetkov. Raje bi presonusu dokupil behringerjev kontroler, če si ga že rabil.
Nenad Patkovic

#22 muzikant

muzikant

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 547 prispevkov

Objavljeno 04 november 2007 - 06:17

Malo sem cincal med to verzijo, ki si jo ti sedaj rekel ter pa mojo, pa me je tisti filmček na you tube prevesil na to stran.
Mislim, da, če ustreza tistemu majstru, ki dela filmsko glasbo za filme svetovnega ranga, pa tudi nekaj forumašem vidim da kar ustreza, torej tudi zame mislim, da ne bi smelo biti problema. Menda so samo neki problemi radi z adapterji???(slišal od nekoga) Kdo kaj več ve o tem?

#23 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 04 november 2007 - 06:23

Veš, ta tip na filmčku je pokazal kaj se da naredit, drugače pa je plačan kakor dandanes že vsi; "to pa je to!", "skočite in pograbite, kako ste lahko brez tega do sedaj sploh živeli"...
Osebno menim, da Klaus Badelt tega ne uporablja..., ajde mogoče (res mogoče) samo kot kontroler in to je to.
Nenad Patkovic

#24 muzikant

muzikant

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 547 prispevkov

Objavljeno 04 november 2007 - 06:25

To se mi je dozdevalo, ker že tisti vzklik o projectmixu, ki naj bi nadomestil na tone rackov in drugih stvari ni ravno realen ipd. Čisto neumen tudi nisem, ampak vseeno sem še vedno mnenja, da mi bo projectmix zadostoval, če zadostuje nekaterim tu na forumu, ki so sigurno naredili že kakšen resnejši projekt kot jaz :wink:

#25 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 04 november 2007 - 06:28

res je strinjam se, valjda da boš lahko delal z njim, upam da ti bo dolgo in uspešno služil, ampak presonus + kontroler bi bila stopnička višje v kvaliteti, to je vse.
Nenad Patkovic

#26 muzikant

muzikant

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 547 prispevkov

Objavljeno 04 november 2007 - 06:29

Verjamem ja, mogoče bi to tudi naštimal, če bi se malo bolj konkretno vprašal,... :wink:

#27 Luka Goljevšček

Luka Goljevšček

Luka Goljevšček 'winni'

• Moderator
  • PipPipPipPip
  • 778 prispevkov

Objavljeno 05 november 2007 - 09:13

QUOTE (NLP)
Osebno menim, da Klaus Badelt tega ne uporablja..., ajde mogoče (res mogoče) samo kot kontroler in to je to.

+1

kakšnega pol leta nazaj je pa Hans Zimmer pa še par podobnih njemu snemal reklamo za GigaStudio, takratna ver. 3

:roll:

#28 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 05 november 2007 - 10:08

pa ja, teh in podobnih marketinških potez, sploh v dobi ineta je mnogo.
Produkt se pač idealizira do skrajnosti.
Nenad Patkovic

#29 muzikant

muzikant

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 547 prispevkov

Objavljeno 05 november 2007 - 02:02

Saj zato sem pa v drugi temi vprašal, koliko je v tem kaj resnice, za tiste, ki ste s tem bolj na čistem, ker se mi zdi, da nek človek, ki dela glasbo za svetovni spekter, ne dela teh stvari z eno škatlo :roll: :wink:

#30 Luka Goljevšček

Luka Goljevšček

Luka Goljevšček 'winni'

• Moderator
  • PipPipPipPip
  • 778 prispevkov

Objavljeno 05 november 2007 - 05:03

Glede tega a oni to rudi res uporabljajo... taki komposerji katerim se $$$ ne manjka si ponavadi za usak nov projekt oz. film uredijo več ali manj uso opremo na novo. Tako da je prav možno, da je Badelt uporabljal projectmix za katerega od svojih projektov (možno res le za kontroler).

Primer Zimmerja je, da je za POTC 2 (dead man chest) prešel na nuendo, bolje rečeno na windowse, prej je baje uztrajal na mac-ih (pro tools)

Dodaj odgovor

1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov