Studio Cazza Nostra - NLP design
Objavljeno 26 april 2012 - 03:49
Kontrolna se bo nahajala skoraj v centru LJ.
Začetne dimenzije prostora so:
2,6m X 4,8m X 6,2m.
Beli pravokotnik na zadnji steni na sredini so simbolizirana vhodna vrata, v kotu pa sanitarije.
Skice so simbolične! je samo vpogled, da bo lažja predstava.
Kako se je in se še razvija situacija bo videt v kratkem - sledijo fotografije...
Objavljeno 28 april 2012 - 09:06
šala
Potrebne bi bile naprednejše meritve, da bi se lahko določilo kako in kaj.
Prilagodit bi se morali za tvoj prostor, lahko bi če ne drugega uporabil kakšno drugo vrsto difuzorjev, tam kjer bi ti takšni vzeli preveč prostora in da lahko sploh razvijejo optimalno difuzno polje in ti ne povzročajo faznih zamikov v sweet spotu.
Potem se lahko določi kakšne dimezije naj bi bili difuzorji in kakšni, temu primerna pa je potem cena.
Objavljeno 07 junij 2012 - 04:53
- potem pa so se začela malo resnejša gradbena dela, stena, plafon...
- nadaljuje se s stropom, en velik cloud čez vse...
(ponosen lastnik bodoče kontrolne je že malo nestrpen, zato mrko gleda:))
Več fotografij še sledi, ko bo.
Objavljeno 12 junij 2012 - 11:23
p.s. Doša in njegovi imajo tudi novi plac .D
Objavljeno 12 junij 2012 - 11:25
In jaz ga bom zalozil z vso mojo analogijo.
Objavljeno 16 junij 2012 - 06:47
Objavljeno 19 junij 2012 - 11:04
http://www.planetaud...?showtopic=4352
Na stropu bo 1D binarni MLS difuzor in absorpcijski cloud.
Objavljeno 22 november 2012 - 08:01
Wauu, lepo in zvokovno zelo dobro. Ko bo pa v finalni fazi bo top....mislim se na ves HW ki ga bo baadcode in anze instaliral not.
Noro .. Cestitam Bojan in Anze, seveda vse pohvale tudi Nlp-ju.
Objavljeno 23 november 2012 - 12:52
Še je potreben fine tuning in končne meritve, pa fotke ko bodo zasijale vse te številčne Baadcodove lampice na tolikšnih napravah!
... potem pa prepustimo čudežnim ušesom Kacafure da pridno in lažje ustvarja v novem delovnem prostoru in zraven še max. uživa
Objavljeno 23 november 2012 - 07:42
skoda da tranzistorji ne svetijo, tudi teh ne manjka kaj dosti
Še je potreben fine tuning in končne meritve, pa fotke ko bodo zasijale vse te številčne Baadcodove lampice na tolikšnih napravah!
... potem pa prepustimo čudežnim ušesom Kacafure da pridno in lažje ustvarja v novem delovnem prostoru in zraven še max. uživa
Objavljeno 23 november 2012 - 03:27
No če so že Yamahe delale kot nikoli prej, zdaj je šele veselje.
potem bi bilo že preveč kičasto.
skoda da tranzistorji ne svetijo, tudi teh ne manjka kaj dosti
Min. 4 lave!
Objavljeno 01 februar 2013 - 10:19
Zaradi res velikega števila HW-ja, "samo" racki naokoli ne bodo dovolj, zato je delovna površina kratkomalo res ogromna (miza ima tudi racke), kar pa vpliva na eno malo večjo devijacijo v frekvenčni sliki.
Če bi bila kontrolna še večja oz. bi bila manjša delovna površina, bi se lahko še lepo koregirala postavitev zvočnikov in poslušalca, tako bi se dobil tudi kar boljši rezultat, sedaj manevrirnega prostora praktično ni.
Najboljši sweet spot je pokazal cca. +/- 8dB, slabši pa cca. +/- 10dB.
Zaželjeno bi bilo cca. +/- cca. 5-6dB (tudi zvočniki niso povsem linearni...).
Edino žal da nisem imel možnosti da bi se izmerilo brez delovne površine.
Da pa ne bom tako kot vedno preveč picajzlast, rezultat je res dober.
Objavljeno 04 julij 2013 - 07:32
Jaz sem navdusen nad prostorom in njegovo uporabnostjo za mix in snemanje. Zdaj sem ze spraznil ogromno zadev na mojem seznamu za dokoncanje ali piljenje in se res pozna da lahko v akusticno dodelanem prostoru nadzorujem kvaliteto in primerjam razne avdio procesorje med sabo. Eno je analiza frekvencnega odziva, self-noise, THD, eksperimentiranje s terminacijo, nekaj drugega je pa primerjat zadeve v pravem okolju in NLPjev design toplo priporočam vsem ki bi imeli dobro kontrolko.
Objavljeno 04 julij 2013 - 07:38
LP.
Dodaj odgovor
1 uporabnikov bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov