Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

Vezava tipke na kabel za talkback mic

17 odgovorov v tej temi

#1 harman

harman

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 75 prispevkov

Objavljeno 17 april 2012 - 10:42

Hoj mojstri...kot sem že v naslovu napisal delam samogradnjo talk back mica na podstavku s tipko.Gre za kondenzatorca(phantom power) zato me zanima kako, oz. na katere pine vezat tipko da bo zadeva funkcionirala...tipka bo press and drop varianta, torej taka ki se ne zaskoči...logično bi bilo seveda da s tipko nebi prekinjal napajanja ampak samo signal mic-a...je to možno? Hvala za nasvete in pojasnila...

Prispevek uredil/a: harman, 18 april 2012 - 10:11 .

#2 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 18 april 2012 - 10:15

Presonus Central Station reši vse težave. smile.gif

www.mmedia.si

#3 muzikant

muzikant

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 547 prispevkov

Objavljeno 18 april 2012 - 10:19

QUOTE (Blaster @ 18. Apr 2012 23:15:36) <{POST_SNAPBACK}>
Presonus Central Station reši vse težave. smile.gif

goodpost.gif

Pa še remote, da se ne rabš stegvat v rack za vsak drek smile.gif

#4 baadc0de

baadc0de

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 320 prispevkov

Objavljeno 18 april 2012 - 10:45

QUOTE (muzikant @ 18. Apr 2012 23:19:28) <{POST_SNAPBACK}>
goodpost.gif

Pa še remote, da se ne rabš stegvat v rack za vsak drek smile.gif

XLR on/off rabis in phantom te skrbi?

#5 jetam

jetam

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.057 prispevkov

Objavljeno 18 april 2012 - 11:45

Ponavadi tako stikalo kratkostiči pina 2 in 3.
Seveda govorim o XLR-ju.

Prispevek uredil/a: jetam, 18 april 2012 - 11:46 .

#6 harman

harman

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 75 prispevkov

Objavljeno 19 april 2012 - 09:38

Blaster: Če hočeš, da še letos pridem po Dynaudie, mi nikar ne delaj skomin smile.gif

Jetam: signs153.gif

#7 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.883 prispevkov
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 20 april 2012 - 10:01

Drgač pa je to za elegantno rešitev opcija:

http://www.k-m.de/en...9dro2r8mkml49i1
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#8 harman

harman

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 75 prispevkov

Objavljeno 21 april 2012 - 09:51

QUOTE (ixi @ 20. Apr 2012 11:01:10) <{POST_SNAPBACK}>
Drgač pa je to za elegantno rešitev opcija:

http://www.k-m.de/en...9dro2r8mkml49i1

A sam men na tem linku odpre notna stojala..? poster_oops.gif

#9 Tuub

Tuub

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 242 prispevkov
  • Interests:Pro audio elektronika in zgodovina.

Objavljeno 27 april 2012 - 11:47

Napajanje mic-a je na signalu, tako da s signalom prekiniš tudi napajanje. Jaz raje ne bi kratkostičil pina 2 in 3 s prižganim fantomom. Mogoče je to tudi ok, a si videl tak način, Jetam? Daj malo obrazloži kako to gre, ko zdaj gledam bi se fantom in signal izključil brez problema, nisem pa prepričan. Lahko bi tudi prekinil signal in fant. z dpdt stikalom oz tipko, če to želiš imeti na kablu, sigurno bi bilo ok. Še lažje ti pa je iz preampa oz mixerja potegnit en kabel in preko njega s tipko prekinit fantom pred 6k8 uporoma kadar želiš.
Hmm, dobro vprašanje.

#10 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.883 prispevkov
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 28 april 2012 - 07:51

Pa res ... Pa sej notno stojalo je tudi ok. taunt012.gif

http://produkte.k-m....ABLE-BASE-black

Pa pa par verzij...

http://produkte.k-m....andstable-bases

.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#11 jetam

jetam

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.057 prispevkov

Objavljeno 28 april 2012 - 11:28

QUOTE (Tuub @ 27. Apr 2012 12:47:43) <{POST_SNAPBACK}>
Napajanje mic-a je na signalu, tako da s signalom prekiniš tudi napajanje. Jaz raje ne bi kratkostičil pina 2 in 3 s prižganim fantomom. Mogoče je to tudi ok, a si videl tak način, Jetam? Daj malo obrazloži kako to gre, ko zdaj gledam bi se fantom in signal izključil brez problema, nisem pa prepričan. Lahko bi tudi prekinil signal in fant. z dpdt stikalom oz tipko, če to želiš imeti na kablu, sigurno bi bilo ok. Še lažje ti pa je iz preampa oz mixerja potegnit en kabel in preko njega s tipko prekinit fantom pred 6k8 uporoma kadar želiš.
Hmm, dobro vprašanje.

2 in 3 sta na istem potencialu (govorim o fantomu). Napajanje je med 1 in tema dvema. Kratkostiči pa se, ker bi drugače vhod ostal v zraku, kar skupaj s kablom postane odlična antena antena (to seveda ni zaželjeno). Prekinjanje fantoma se mi ne zdi dobra rešitev, ker če ni vezje res dobro narejeno, ponavadi poči, ko vključiš fantom, hkrati pa dosti mikrofonov rabi nekaj sekund, da začnjejo delovati pravilno.

#12 Tuub

Tuub

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 242 prispevkov
  • Interests:Pro audio elektronika in zgodovina.

Objavljeno 28 april 2012 - 06:19

Aja, 2 in 3 na 1.? Se mi je že zgodilo, da sem fantom pozabil ozemljit za testiranje, pa je tok tekel kar čez vhodni trafo, jao. Nisem še pomislil kako se to naredi za talkback, "izdelava" mute je pa očitna. Na večini shem vidim tisti ~220u elektrolit za zaščito, ampak je res da bi moral pogledat, če ga ima tudi dotična naprava.
To se mi zdi preveč neznank za nekoga, ki ni toliko v tem. Bolje da kupi kaj od tistega kar predlaga Ixi, sigurno je poceni in dela ok.

#13 harman

harman

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 75 prispevkov

Objavljeno 28 april 2012 - 07:16

Yo....hvala vsem za reply-e....Sva pa z Ixi-jem že na vezi za tole stvar MIC stand

hvala in lp...

#14 dragec1974

dragec1974

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 55 prispevkov

Objavljeno 29 april 2012 - 08:53

Za kateri program? V steinbergu mas elegantno reseno to z control roomom, v pro toolsih pa mas free plugin talkback

#15 harman

harman

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 75 prispevkov

Objavljeno 29 april 2012 - 10:30

QUOTE (dragec1974 @ 29. Apr 2012 09:53:07) <{POST_SNAPBACK}>
Za kateri program? V steinbergu mas elegantno reseno to z control roomom, v pro toolsih pa mas free plugin talkback

Gre se za Cubase 5...sicer control room opcija v Cubase-u mi je poznana, vendar mogoče ne dovolj ashamed0002.gif Ali je v CR tudi dejanska tipka Talkback s katero vključiš izbran mic in ga pošlješ na izbrane slušalke oz. monitorje...al je to v bistvu sam routing monitoringa...ker sam routing mam narjen že preko karte...Pa tudi če obstaja mogoče ni ravno funkcionalno ob vseh ostalih odprtih oknih z miško lovit po ekranu še TB gumb...Ali se motim? Hvala vseeno za opombo oz. nasvet...lp

#16 dragec1974

dragec1974

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 55 prispevkov

Objavljeno 29 april 2012 - 11:09

Talkback v cubasu lahko nastavis na auto, kar pomeni da takoj ko pritisnes record se izklopi in ko ustavis se vklopi. Lahko pa ga sprogramiras na katerokoli tipko in ga potem switchas on off po zelji. Ce mas rme karto potem je celoten control room vkljucno z studio sendi ( mixi za glasbenike) direct monitoring, in ne samo tvoj mix. Se pravi kompletni mixi, tvoj in za glasbenike so direct preko karte oz totalmixa, in vse se uprevlja preko cubase ni potrebno delat submixe v rme mixerju. To velja samo ce delas na pc- ju, na macu na zalost tega ni. Ce te zanima me poklici 040 508 946

Prispevek uredil/a: dragec1974, 29 april 2012 - 11:16 .

#17 harman

harman

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 75 prispevkov

Objavljeno 29 april 2012 - 01:02

Aha štekam...no pa spet neki novega vem smile.gif Karto mam Presonus-ovo, vendar je princip softwerskih mixerjev karte mislim da zlo podobn oz isti kot pri rme(sem enkrat nastavljal pri kolegu).Delam pa zaenkrat tut še na pc-ju tako da to štima...Letim v studio nastavt in stestirat zadevo, če mi ne uspe sva pa na vezi...Lepa hvala za enkrat za pojasnila...lp

#18 harman

harman

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 75 prispevkov

Objavljeno 24 junij 2012 - 12:25

Hvala še enkrat dragec1974...zadeva je zrihtana softwersko(Cubase CR) in za vsak slučaj tongue.gif in zahvaljujoč ixi-ju tud hardwersko,tako da se zdaj lahko pri monitoringu preseravam na dva načina music.gif

HVALA !!!

Dodaj odgovor

1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov