že v redu ne se razburjat po nepotrebnem

Hja, razburjat? Malo sem ti samo želel prikazat realno situacijo. Ponujat 1000 EUR za hang in v tem tonu, kot si to storil, je pač bolj ali manj provokacija.
Če ga res želiš razmišljaj pač v rangu od 3000 naprej, najverjetneje okoli 4000, za manj boš težko dobil kaj solidnega na ebayu.
Pot do novega pa je pač pot srečnih naključij in čakanja - pač poskusi kontaktirat Švicarje, če sploh dobiš naslov in če ti uspe vzpostavit stik, baje ne odgovarjajo kaj prida, nenapovedan se raje ne prikaži pri njih, ker nimaš šans oz. jih to precej moti (kar je razumljivo, če jih oblegajo horde freakov, ki bi radi ta inštrument), ko (če) te povabijo da si pridi izbrat svoj inštrument, prištej še ceno poti do Švice... da boš prišel na vrsto pa lahko mine nekaj let.

To je realnost.
Enkrat na mesec je na ebayu na voljo nov "Halo", ki je meni osebno morda še boljše zveneč, kot hang - tak temnejši, globok... a cene prav tako dosežejo okoli 4 -5 tisoč evrov. A ga vsaj lahko takoj kupiš in je nov in vse štima, itd. Drugače pa imajo loterijo, na kateri izžrebajo med čakalno listo več kot 8000 kupcev. Noro...
Na to temo povem še samo, da sem zadovoljen s prodajo, kupec prav tako, poleg tega so nekateri neuspešni biderji, ki so zamudili konec avkcije, ponujali še več, če bi si slučajno prvi kupec premislil... Povpraševanje za to rečjo je neverjetno... je pa ebay precej neprijeten za prodajanje, še posebej za ne-Američane...
Če kdo obvlada metalurgijo - je to dobra poslovna priložnost - še vsak ki se je lotil in je naredil vsaj približno dober inštrument podoben hangu - na veliko prodaja... bolj ali manj uspešne kopije oz inštrumenti inspirirani iz osnovne hang ideje, ki že obstajajo: halo, caisa, bali steel, disco harmonico, space drum, itd. Pa še zmeraj je dovolj prostora za kakšnega novega, ki bi naredil dober inštrument v tem stilu.
Kakorkoli... adijo.