Light show za ansambel
Začel
matichribar
, jun 19 2011 09:45
9 odgovorov v tej temi
Objavljeno 19 junij 2011 - 09:45
Pozdravljeni!
Že nekaj časa kupujem light show za ansambel pa sem se spolnil na vas.
Torej potreboval bi ga za trio oz ansambel s 5 člani. Recimo, da je oder prikolica tovornjaka...
Imam pa še eno željo in sicer da med igranjem utripa po želji oz programu, med tem ko pa napovedujemo skladbo (naslednjo) pa se prižgejo bele luči. Ozvočujemo se sami in tudi tukaj bi poizkusil najti neko ugodno rešitev.
Imate kakšna priporočila?
LP Matic
Že nekaj časa kupujem light show za ansambel pa sem se spolnil na vas.
Torej potreboval bi ga za trio oz ansambel s 5 člani. Recimo, da je oder prikolica tovornjaka...
Imam pa še eno željo in sicer da med igranjem utripa po želji oz programu, med tem ko pa napovedujemo skladbo (naslednjo) pa se prižgejo bele luči. Ozvočujemo se sami in tudi tukaj bi poizkusil najti neko ugodno rešitev.
Imate kakšna priporočila?
LP Matic
Objavljeno 20 junij 2011 - 11:21
Tole si poglej:
AMERICAN DJ LS-80 LED SYSTEM
Led..malo kuri gre na isto fazo kot ozvočenje,..BP....majhno....
AMERICAN DJ LS-80 LED SYSTEM
Led..malo kuri gre na isto fazo kot ozvočenje,..BP....majhno....
Objavljeno 20 junij 2011 - 03:36
Aja jst sm gledam nekako tako:
http://www.thomann.d...pact_bundle.htm
oziroma:
http://www.thomann.d...ainer_set_2.htm
Zanima me če je ta 2. dovolj dober saj bi stal za nami in nas ne bi svetil nič v obraz je to dobro? Se bi nas videlo brez ostalih luči? LP
http://www.thomann.d...pact_bundle.htm
oziroma:
http://www.thomann.d...ainer_set_2.htm
Zanima me če je ta 2. dovolj dober saj bi stal za nami in nas ne bi svetil nič v obraz je to dobro? Se bi nas videlo brez ostalih luči? LP
Objavljeno 21 junij 2011 - 01:34
Nekej tazga kot je to na prvem tvojem linku mamo mi, ampak samo luči(http://www.thomann.d...dmx_compact.htm), zaženemo na tla, obrnemo nekam zadej na steno ali pa v strop pa je....sam da bliska. Maš zadej una stikala pa nastaviš po mili volji
....bo za Podgorce tudi dost pomojem
Objavljeno 21 junij 2011 - 10:22
Aha hvala za indormacijo. Pa je dovolj za cel oder samo 2?
Kako je pa s tem ko napovedujete naslednjo točko sveti takrat samo ena barva ali se spreminja?
Je to moteče?
Koliko je pa vas v ansamblu?
Kako je pa s tem ko napovedujete naslednjo točko sveti takrat samo ena barva ali se spreminja?
Je to moteče?
Objavljeno 21 junij 2011 - 03:10
QUOTE (matichribar @ 21. Jun 2011 10:22:46) <{POST_SNAPBACK}>
Aha hvala za indormacijo. Pa je dovolj za cel oder samo 2?
Je to moteče?
Je to moteče?
Po mojih netočnih izračunih imate 2 več kot dovolj. =)
Vsak reflektor ima 4 zarnice po 500W = 2kW, in če še poračunaš, da imaš 2 reflektorja, je to 4kW porabe pri polni
svetilnosti vseh žarnic. Za več takih reflektorjev potrebuješ pa že konkreten ''štrom'', kar pa zna v kakih lokalih, gasilkih veselca ipd bit že problem..
Priporočal bi tudi, da bi te reflektorje meli na posebni fazi, ločeno od ozvočenja. Čist tako, v razmislek.. Na žalost, te luči pri dimanju zelo rade povzročajo brum na
ozvočenju..
Te luči lahko sami krmilite s pedali, ali s dmx mešalno mizo, računalnikom, ima pa tudi možnost samostojnega delovanja: Naštimaš samo občutljivost in to je to.
Manjša občutljivost k je, manj mežikajo pri nižji glasnosti. Tako da bi med komadi ostala ena barva..
kakor se le da, sem razlagal po ''domače''..
Lp, Rok
Objavljeno 21 junij 2011 - 11:53
Po mojih izkušnjah se "navaden", se pravi 4x500w colorchanger precej(!) greje in je (tudi zaradi tega) dokaj nezanesljiv. Ta varjanta potegne s sabo tudi 2x16A dovod elektrike, najverjetneje ločene faze, možnost brumov, opeklin... Skratka cela štala za prikolica/bar nastop.
Če barve uporabite za sceno (backlight) pa bi potrebovali še dva (najboljše spot ali fresnel, da se pa tudi z PAR) reflektorja za t.i. frontlight, da se vas vidi na odru (rabiš še dimmer).
V vseh primerih moraš sprogramirat kontroler (kar je lahko miza, računalnik, footcontroller...), da luči delajo tisto, kar želiš, kadar želiš (marsikaj se da preko MIDI-ja).
Go for LED za sceno, je manj zajebancij, elektrike ne porabi skoraj nič (ozvočenje in light je lahko na eni 16A vtičnici), se ne greje (kar je pozimi na odprtem malo smotano), dolga življenska doba "žarnic".
Če barve uporabite za sceno (backlight) pa bi potrebovali še dva (najboljše spot ali fresnel, da se pa tudi z PAR) reflektorja za t.i. frontlight, da se vas vidi na odru (rabiš še dimmer).
V vseh primerih moraš sprogramirat kontroler (kar je lahko miza, računalnik, footcontroller...), da luči delajo tisto, kar želiš, kadar želiš (marsikaj se da preko MIDI-ja).
Go for LED za sceno, je manj zajebancij, elektrike ne porabi skoraj nič (ozvočenje in light je lahko na eni 16A vtičnici), se ne greje (kar je pozimi na odprtem malo smotano), dolga življenska doba "žarnic".
Objavljeno 22 junij 2011 - 09:18
iz sedaj navedenih razlogov sem predlagal led sistem...za osvetlitev =bela luč,..pa vzameš 2 para 56 300W in jih daš direkt na podalšek brez dimrja,...gor daš bel filt da ti svetlobo razprši in to je to......z ledicami pa barvaš in žmigaš po mili volji....
)
Objavljeno 02 oktober 2011 - 02:51
Pozdravljeni !
Spet se oglašam! Kupil sem Stairville HL40 in sem zelo zadovoljen. Sedaj pa me zanima preko česa bi jaz te luči med pavzo spustil na polovico svetilnosti.
Rad bi nek majhen, preprost in poceni kontroler, ki bi mi to omogočil (in ne neke jake mešalne mize
)...
Hvala za odgovore in lep pozdrav!
Spet se oglašam! Kupil sem Stairville HL40 in sem zelo zadovoljen. Sedaj pa me zanima preko česa bi jaz te luči med pavzo spustil na polovico svetilnosti.
Rad bi nek majhen, preprost in poceni kontroler, ki bi mi to omogočil (in ne neke jake mešalne mize
Objavljeno 03 oktober 2011 - 10:57
QUOTE (matichribar @ 2. Oct 2011 14:51:33) <{POST_SNAPBACK}>
Pozdravljeni !
)...
Tole rabiš.... http://www.thomann.d...7b3bf70527eaafd
1 uporabnikov bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov