Nova zunanja zvočna kartica - rabim pomoč
Objavljeno 10 marec 2011 - 05:54
vem da je o tem že kar nekaj napisano, več ali manj sem tudi prebral, a vseeno ker za to mislim dati kar nekaj denarja (za mene študenta skoraj vsi prihranki), se mi ne zdi narobe, če še enkrat povprašam za mnenje oz. kak nasvet, na podlagi česa se bom potem lažje dokončno odločil in kupil.
Torej za domači snemalni sistem (v glasbeni sobi), kupujem novo, boljšo zunanjo zvočno kartico oz. audio interface.
Predvsem bi rad izboljšal kvaliteto zvoka; vem da je to odvisno še od marsičesa drugega, kot sem prebral, a recimo da naredim pri zvočni korak naprej.
Proračun je nekje do 1200 eur, seveda če dobim kaj dobrega za manj denarja, tolko bolše.
Najbolj se ogrevam za RME Firefice 800 ali kaj podobnega.
Imam mikrofon RODE NTK.
Uporabljal bi jo predvsem za snemanje vokala, akustične kitare, piano, percussions,… pa še kaki plugini synth itd.
Prejšnja zvočna kartica je bila M Audio Firewire 410.
Drugače snemam več ali manj v cubase 5 ali live 8.
Imam še en BEHRINGERjev predojačevalnik, a menda ima RME vgrajeno neke mic preampe.
Če ima kdo izkušnje ali zanesljive, preverjene informacije, se vam zdi da v razmerju do boljše kvalitete zvoka »odtehta« porabljen denar (nova zv. K. okoli 1200eur)?
Aja pa še to; kupiti novo ali rabljeno?
Jaz sem do kupovanja rabljenih stvari pri glasbi kar skeptičen, nezaupljiv, ker nikoli ne veš če kaj ne štima, dokler ne uporabljaš, a kdo ve, se zunanje zvočne k. tega ranga rade kvarijo?
Pa tudi če nekdo prodaja v oglasih rabljeno kartico za 800, in pravi da je kot nova, jaz ne vem če raje ne bi dal 300 eur zraven pa sem 100% da je optimalna. Kaj menite?
Malo se še učim, tak da prosim za razumevanje in seveda hvala za odgovore:) lp Tine
Objavljeno 10 marec 2011 - 09:13
RME je verjetno boljša kartica - ampak če vzameš nekaj cenejšega presonusa (pa ti nekaj evropskih ostane za kako drugo nadgradnjo), mislim da še dolgo ne boš mogel reči da je zvočna kriva za slab posnetek
Objavljeno 10 marec 2011 - 09:24
Moj mikrofon RODE NTK pa je na raznih forumih tudi dobil dobre ocene uporabnikov. In zaenkrat se ne bi odločil še za en novi mic.
Ja kak dober preamp je v načrtu kot naslednja stvar za kupit.
Kateri pa meniš so po tvoje kaj spodobni mikrofoni?
Če pa hočeš novo zvočno, je pa to dobra izbira.
Objavljeno 10 marec 2011 - 09:54
Bom pogledal malo o tej zvočni k.
Na hitro sem gledal nekje za 600e jo dobiš..potem ostane nekje še enkrat tolko za kaj drugega, npr. en channel strip. ali pa kaj za akustiko sobe.
Bi se mogoče dalo slišat en kratek izsek, ko si kaj snemal preko tvoje zvočne? to bi bil hvaležen. lahko na zasebno sporočilo tudi.
RME je verjetno boljša kartica - ampak če vzameš nekaj cenejšega presonusa (pa ti nekaj evropskih ostane za kako drugo nadgradnjo), mislim da še dolgo ne boš mogel reči da je zvočna kriva za slab posnetek
Objavljeno 11 marec 2011 - 08:56
Kolega jo je kupil ... prvič jo je poslal nazaj.. drugič pa še enkrat... zelo nezanesljiv produkt!
Objavljeno 11 marec 2011 - 02:11
Kaj pa ni štimalo?
Objavljeno 11 marec 2011 - 02:58
Npr. maš za 300€....GOLDEN AGE PROJECT PRE-73 PREAMP,..... "kopija- zelo dober približek" Neve.....
ali pa nekej v tem smislu.....
Objavljeno 11 marec 2011 - 08:59
Ce ti je stereo (2 vhoda) dovolj, bi jaz na tvojem mestu kupil RME Babyface.
Sicer pa je FF800 definitivno tudi dobra izbira... sam imam 4 RME karte in sem bil z njimi vedno 100% zadovoljen in nikoli nisem imel nobenih problemov (nic se ni prokvarilo, vse je delalo kot specificirano, stabilni gonilniki, super brezplacni meritveni software (digicheck), etc...)
Lp,
b.
Objavljeno 12 marec 2011 - 12:03
Tudi cenovno če odideš mnogo više (tudi "do konca") je RME glede driverjev res na vrhu!
Drugi capljajo za njimi, dobesedno... ali pa se odločijo da bodo pisali driverje samo za Mac-e
Npr. pravkar se danes igram z RME Babyface in delam "vse kar ne bi smel" (razen fizičnih posegov seveda:)) z ostalimi karticami, pa mi zaenkrat ne gre:)
FF 800 in 400 mi včasih nagajata na tem računalniku, medtem ko tale njihova USB stvaritev me zaenkrat lepo preseneča (recimo da imam tale laptop kar kritičen glede vsemogočih FW&USB interfejsov...). ... mogoče celo da je ta njihova USB pogruntavščina boljša celo od FW ( http://www.rme-audio...s/en_uc_general )...
... bom poročal kaj več, ko jo bom zlorabljal par dni (zaenkrat samo malo zašteka ko preklopim med "stereo"/mono načinom med snemanjem z mono sourceom... in moram obrnit L/R gumb levo desno, da se spet sliši stereo (ko preklopim nazaj) in ne mono predvajanjem na samo enem kanalu na izhodu... mini bug...).
Za ta denar nimaš kaj dosti razmišljat.
Objavljeno 12 marec 2011 - 03:07
Objavljeno 12 marec 2011 - 07:17
Na netu ljudje govorijo dobre stvari o njej, poleg tega so preampi verjetno boljši kot marsikje drugje za tako ceno.
*edit
Oh, sorry, pozabu da govoriš o USB. Poglej njihovo (Saffire) USB varjanto, ne vem iz glave kako se ji reče.
NLP, pa babyface deluje tudi z windowsi in njihovimi wdm programi (bolj konkretno: lahko poslušaš glasbo z WMP ali pa foobarjem)? Verjetno jo bom kupil v roku par mesecev (moja zvočna je že stara), pa me zanima.
Prispevek uredil/a: Arey, 12 marec 2011 - 07:18 .
Objavljeno 12 marec 2011 - 08:27
RME ali ECHO bosta vedno dovolj dobri, razen če ne misli postat audiofil potem pa nikdar nič ni dovolj
Bilo kaj nabavi naj jo dodobra stestira na svojem sistemu!
... ni pa nujno da bo nekoč le-ta delala normalno na drugem sistemu...
Ja zakaj pa ne bi deloval RME z Windowsi, samo Apogee in Metric Halo imata blodnje in preganjavico (oz. lenoba) pred Winsi...
Objavljeno 13 marec 2011 - 12:48
Glede Firewire VS USB, kaj vi mislite, bi lahko vspostavil FW povezavo na mojem prenosniku preko expresscarda ali to nebi delovalo, ima kdo izkušnje?
Hvala!
Objavljeno 13 marec 2011 - 01:52
Drugače pa vsekakor FW.
Focusrite ima "bog pomagaj" driverje, podobno kot Mackie, M-Audio ipd.
Presonus zna tudi bit zanimiv pa zadnje čas so se pri Motu popravili.
P.S.: Če lahko kdo posodi za kakšen dan Echo FW kartico (katerokoli FW, enaki driverji so in zvočno enake) da jo stestiram z Babyface se priporočam (Echo kartic že nekaj časa žal nimam več).
S tem mislim tudi na "zastaranje" zvočne. RME sicer ponavadi kar drži support, no.
RME bo sigurno še dovolj časa delala dobre driverje:)
Objavljeno 13 marec 2011 - 02:14
Objavljeno 13 marec 2011 - 04:44
vem da je o tem že kar nekaj napisano, več ali manj sem tudi prebral, a vseeno ker za to mislim dati kar nekaj denarja (za mene študenta skoraj vsi prihranki), se mi ne zdi narobe, če še enkrat povprašam za mnenje oz. kak nasvet, na podlagi česa se bom potem lažje dokončno odločil in kupil.
Torej za domači snemalni sistem (v glasbeni sobi), kupujem novo, boljšo zunanjo zvočno kartico oz. audio interface.
Predvsem bi rad izboljšal kvaliteto zvoka; vem da je to odvisno še od marsičesa drugega, kot sem prebral, a recimo da naredim pri zvočni korak naprej.
Proračun je nekje do 1200 eur, seveda če dobim kaj dobrega za manj denarja, tolko bolše.
Najbolj se ogrevam za RME Firefice 800 ali kaj podobnega.
Imam mikrofon RODE NTK.
Uporabljal bi jo predvsem za snemanje vokala, akustične kitare, piano, percussions,… pa še kaki plugini synth itd.
Prejšnja zvočna kartica je bila M Audio Firewire 410.
Drugače snemam več ali manj v cubase 5 ali live 8.
Imam še en BEHRINGERjev predojačevalnik, a menda ima RME vgrajeno neke mic preampe.
Če ima kdo izkušnje ali zanesljive, preverjene informacije, se vam zdi da v razmerju do boljše kvalitete zvoka »odtehta« porabljen denar (nova zv. K. okoli 1200eur)?
Aja pa še to; kupiti novo ali rabljeno?
Jaz sem do kupovanja rabljenih stvari pri glasbi kar skeptičen, nezaupljiv, ker nikoli ne veš če kaj ne štima, dokler ne uporabljaš, a kdo ve, se zunanje zvočne k. tega ranga rade kvarijo?
Pa tudi če nekdo prodaja v oglasih rabljeno kartico za 800, in pravi da je kot nova, jaz ne vem če raje ne bi dal 300 eur zraven pa sem 100% da je optimalna. Kaj menite?
Malo se še učim, tak da prosim za razumevanje in seveda hvala za odgovore:) lp Tine
Na tvojem mestu, bi izbral RME multiface in GAP PRE-73.
Prideš pod 1000€, dobiš dober preamp in (2x) 8 dobrih konverterjev.
Objavljeno 18 marec 2011 - 11:23
Ja, razmišljam v to smer. Kje bi pa pri nas lahko najceneje kupil Babyface-a? Pisal sm mail v trgovino Audio Pro (LJ) a nism dobil odgovora. Pri Thomannu pride 550 evrov s triletno garancijo. Kje se mi bolj splača kupiti?
Objavljeno 20 marec 2011 - 07:42
glede cene... audiopro se ti bo najbolj približal ceni na thomannu (best price garancija) ... preverjeno
drugače pa bo pomoje da tale 6 kanalna dovolj(babyface)... če boš pa firewire kupoval, pa ni nujno da rabiš TI chipset, bo znala solidno delat tud z drugim chipsetom (jst mam lynx auroro 16 FW na no name firewire kartico,pa dela čisto OK! drugače je pa tale 1073(neve) kopija je baje ok.. tko da kupi
p.s. morš probat pa boš vidu!
Objavljeno 22 marec 2011 - 05:43
Dober je tale Babyface, odlično dela, lepo izgleda, na nadzorni - TotalMix ni kaj ni.
... da še malo pojamram, ker drugače bo kičasto ker preveč hvalim; manjka mi knof za izklop - je treba USB ven povlečt, pa lahko bi dali en pasivni volume knob... pa ohišje za kable ne bi bilo slabo. Tak:)
Objavljeno 19 maj 2011 - 10:51
Dober je tale Babyface, odlično dela, lepo izgleda, na nadzorni - TotalMix ni kaj ni.
... da še malo pojamram, ker drugače bo kičasto ker preveč hvalim; manjka mi knof za izklop - je treba USB ven povlečt, pa lahko bi dali en pasivni volume knob... pa ohišje za kable ne bi bilo slabo. Tak:)
Kupil sem Babyface prejšnji mesec in že nekaj malega posnel, a ker sem začetnik se ne znajdem v TotalMix-u (npr. ne znam nastavit da bi lahko hkrati poslušal glasbo preko WinAmp-a in imel odprt DAW - ne znam še delat routinga). Tudi nasploh vem da ne znam izkoristiti vsega kar mi nudi in ko priklopim mikrofon v XLR input je prisoten šum.
Dodaj odgovor
1 uporabnikov bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov