Mic za Kick
Objavljeno 07 januar 2007 - 03:20
No... vsekakor ni izgovora, da bi s katerimkoli od teh mikrofonov dobil slab sound. Sploh če si vzameš kakšne pol urce, pa se igraš z postavitvijo... :wink:
Objavljeno 19 januar 2007 - 11:57
Ja pač, dobre izkušnje imam z ATM25. Sam imam sicer d112, ATM25 pa sem si parkrat izposodu. Ful ma lepe "sub"-e in dobr dvignjen "pik", Tko da v bistvu če ga lepo postaviš, EQja skoraj ne rabiš. Je bolj prezenten od d112.
LP
Objavljeno 26 januar 2007 - 04:07
Objavljeno 10 april 2007 - 09:16
sem nekako dobu občutek da je 52 bolj presentna od 112 ampak ima 112 bolj
topu zvok bolj okrogla je... pa še en hint fenomenalno dela na lesliju za low speaker ... sicer pa... stvar okusa in celega "filma" ki se pelje toncu po glavi
Alan Vranič - Mikro
051-386-161
Objavljeno 11 maj 2007 - 07:42
Objavljeno 30 december 2007 - 10:37
Danes sem malo klikal in sem naletel na tole zadevo in me zanima če je stvar uporabna, ali je to bol prodajna finta?
Če res dela tko kot naj bi, potem bi znala bit uporabna stvar, čeprav verjetno se da to bolše narest z EQ na mizi?
Še link: http://www.earthworksaudio.com/32.html
Objavljeno 30 december 2007 - 06:29
beta 52 je taka... porineš u bulo,pa je že kr ql soundič...to pa zato ker ma freq. response nekak že tak,v obliki smajlija po domače povedan... kar je ql ali pa ne,kokr ti paše...
d112 pa tud ni za falit... oba sta majka istega razreda... at2500 sm pa probavu,pa preprosto ne vidim pointa dveh majkov na kicku... razen če bi biu en ribbon pred opno...
Objavljeno 01 januar 2008 - 10:03
Anavrin ter Adam ... (zadnja dva singla)
sam nevem kaj ma to zveze s tvojo in mojo percepcijo middlou? =) ...haha
si me tolk razjezu(po tleh se valjam od psihičnih bolečin) da sm šou dejansko šnofat po paperjih od tih dveh majkou...
B52 ma dip na low midlih... AKG ne spljoh...SHOOT ME now please...
Objavljeno 02 januar 2008 - 02:44
nism hotu ispast neki wnb GEEK ...sam če je pa res ...
odvisno kak sound kicka boš rabu...če greš v bolj rock/metal vode,svetujem ali d112 ali b52 ... če greš pa v nakup univerzalca,pa uzam d112,pa boš mel manj problemov s klickom na 3-5 khz...
men osebno sta oba dbest... zdej je pa tvoja izbira...
Objavljeno 02 januar 2008 - 04:04
Sm opazu. :oops:
BTW... mam en bend za zmiksat, 11 komadov. Bi bil pripravljen?
Aja, saj ti nimaš SSLa... škoda, drgač bi teb dal za zmiksat.
LP
Objavljeno 03 januar 2008 - 12:00
če rabiš mix, PM me... resno! ...
91? ... nekak mi nikol ni zapasu ta mic, ampak ga velik folka uporablja v kombinaciji z drugim mic-om blizu opne... ampak jih nikol nisem šteku,ker itak pri basih in pa predvsem kicku velikokrat oz. takoj pride do problema s fazo...ni res?
drugač sm pa slišu že beto52 in 91 skupaj v akciji,in mi ni dišalo po dobrem kicku :/ nažalost...
ej ti k kupuješ...si prebral vse post-e ... si že kupu kej?
Objavljeno 03 januar 2008 - 09:15
ej ti k kupuješ...si prebral vse post-e ... si že kupu kej?
Če si mene mislu - ja sm nabavu AKG D112 in Beto 91 :twisted:
Za majhne špile je Beta 91 kr fajn, ker ne rabiš stojala ki bi kradlo plac na majhnem odru, pa še fajn pikne zgorej, tko da hitro pride ven v muski. Morm še oba kr precej potestirat in pošraufat da se bom naučil čimbol porabit to.
Objavljeno 03 januar 2008 - 10:09
eden na tem forumu (kdo je to že?) je imel spodaj slogan: if sounds good it's good. in to je to in ni druge.
lp vsem
vladimir hmeljak
Objavljeno 25 avgust 2008 - 02:03
SM57 deklica za vse. Je pa res, kot ste že prej eni rekli... da je zelo pomembno kakšna je postavitev, kakovost bobna in na koncu itak noga od bobnarja, če smo že pri kicku.
Lajf pc: "if sounds good it's good. in to je to in ni druge. " ... Tako je!
Objavljeno 26 avgust 2008 - 08:44
(jaz za live uporabim tud kar t.bone dc 4000, super za ta denar, v studiu pa rad uporabim EV raven - dinamični mic)
- preveč pa pozabljate na izvor vsega - prvo je treba imet tud kik vredu poštiman, že tukaj se dela zvok, imaš en kup konfiguracij velikosti bobna (od tega so odvisne frekvence in spekter), velik velik pomen imajo opne, zaradi različnih materialov dobiš različne atake, sube in overtone - tukaj lahko doktoriraš iz open, potrebno je boben tudi primerno uglasit, zadenfat, ali ne zadenfat in seveda najpomembneje bobnarja ki ta kik dobro mlati, predvsem pa v kombinaciji z dobro glasbo!
če mamo vse to, lahko zarad mene tud mice pospravmo, pa bomo užival v glasbi !
lp, Aleš Kajtna
AKA - glasbena dejavnost, Aleš Kajtna s.p.
Objavljeno 26 november 2008 - 09:18
Sicer nisem velik delov z njimi pa tud ne na moje base ampak sem vedno imel probleme z subom, ker kar ni hotel ruknt...pika sicer super... ali ima mal problemov pod 60 hz?
Lp
Yoldi
Dodaj odgovor
1 uporabnikov bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov