V naslednjih slikah na hitro predstavim potek izgradnje studija. Vsi, ki ste to delali sami veste, da se ne da pokazati vsega

, ker je cel kup stvari iin detajlov povezanih s končno podobo.
Izgled prostora na začetku:
Premik in postavitev novih vrat v studio (razlog za premik - večji VB):
Nato je sledila notranja konstrukcija prostorov. Odločil sem se za kovinske profile. Bil sem sicer skeptičen, če bodo kaj zveneli, amapk kasneje ko so bili založeni s tervolom DP8 niso.:
Postavitev stene med CR in VB (sestava: Knauf 12.5mm + 10cm DP8 + Knauf 12.5 + 5cm DP8 + tkanina):
Postavitev vseh cevi za el. instalacijo (studio ima trofazno napeljavo - ločen audio, luči in ostala oprema), dovode za PC, stenske multicore...:
Oblaganje stenske konstrukcije s tervolom, knaufom (enojni):
Izdelava stropov v CR (10cm + knauf)) in VB (10cm + 5cm zrak):
Izdelava tal v CR in VB ( 5mm podloga za laminat + 15mm OSB plošča + čisto na koncu tekstilna trižena tla z 5mm filca):
Montaža klime in prezračevalne naprave, ker sem zaradi boljše akustike okno, ki je vidno na prvi sliki zazidal.:
PODKONSTRUKCIJA - Izdelava notranjih absorberjev (10cm zraka + 10cm DP8 + tkanina) in kotnih superchunk-sov (nekateri dim 60x100, drugi 60x50):

... spredaj desno

... spredaj levo

... zadaj desno

... zadaj levo
... vse to sem zapolnil s tervolom. Na hrbtno stran, kjer je zračna reža sem tervol zaščitil s kovertanom, spredaj pa zaključni sloj akustične tkanine.

... montaža clouda na prej pripravljene verige (10 cm odmaknjen od stropa in polnjen z 10 cm DP8)
Izdelava okvirjev na katero pride napeta tkanina v VB:
Tako, to je nekako v grobem potek in zgradba mojega kotička.
Za tem so sledila še fina zaključna dela (montaža vtičnic, stikal, obrobne letve, polaganje tekstilnih tal itd...), da stvar na koncu zgleda tako kot zgleda.
LP