STUDIO SIMON SKALAR - NLP design
Objavljeno 09 november 2010 - 10:35
Pot me je seveda vodila naprej do interneta in razno raznih knjig.
Prvi načrt mi je naredil g. Wes Lachot, ki je bil letošnjega maja pri meni.
Načrt mi nekako ni zadoščal in istočasno mi je Nenad ponudil svojo pomoč in načrt. Od obeh sem se veliko naučil moram pa rečti, da me je Nenad nenehno spodbujal k novim boljšim akustično boljšim rešitvam.
Vse je bilo že toliko bolj zakomplicirano, ker sem prvič kaj takega delal in veliko večino tudi sam naredil. Moram se zahvaliti svojemu prijatelju Tadeju in seveda Nenadu, ki mi je tudi pomagal z montiranjem hanger-jev.
Kljub temu, da je celoten projekt res dolgo trajal in še traja mi že sedaj, ko smo opravili prve meritve in slušne teste ni žal.
Kakšne detajle o načrtu pa lahko pove tudi Nenad, ki je načrt naredil, a ne preveč skrivnosti
No zaenkrat toliko.... in nekaj sličic
Lep pozdrav,
Simon
Objavljeno 09 november 2010 - 11:47
evo nekaj slikic še pridejo
Objavljeno 09 november 2010 - 11:48
Prvi graf je meritev ko so bili pokriti 4 glavni vertikalni koti s superchunksi, na sprednji površini okoli okna izolacija in izolacija ob straneh.
Drugi graf pa meritev, ko so bili obešeni vsi načrtovani hangerji.
Na različnih površinah in različnih kotih gre za različne sendvič kombinacije različnih izolacij in drugih materijalov.
Hangerji so zgodba zase... je 27 malih (1000mm X 600mm) in 7 večjih (cca. 2500mm X 600mm), obešenih pod različnimi koti in pozicionirani glede na izračunane podatke, da vložen materijal da od sebe čim večjo učinkovitost.
Kontrolna soba še ni končana, še je kar nekaj zadev..., ki bo še ostale finese zgladilo in seveda tale večji dip (sicer je to od tal a vseeno bo bolje... , če le ne bo potem prevelika mixeta ali druga prevelika delovna površina notri:))...
Objavljeno 10 november 2010 - 12:56
Dej to iz private na public ))
Objavljeno 10 november 2010 - 01:04
Objavljeno 11 november 2010 - 02:09
Kdo ti bo to delal?
Jst sm se namreč sam jeb..l en mesec s tem.
LP,
T
Objavljeno 19 januar 2011 - 11:33
Objavljeno 29 april 2011 - 01:34
Hvala Mateo, lahko mi pošlješ na ZS tvojo cifro da pridem pogledat, kaj lepega si ti ustvaril v živo...
No še malo slikic od snemalnice, v studiju pa se difuzorji še vedno delajo, drugo pa je že proti finišu.
lp
Objavljeno 26 marec 2012 - 10:12
Ni še povsem končan a frekvenčna linearnost se ne bo menjala, le odjek se bo z dodavanjem difuzorjev povečal in pogladile ter izenačile se bodo bolj srednje in visoke.
Rezultati prednovoletnih meritev v nizkih frekvencah so v okvirju odličnih 10dB (z delovno površino!).
Ko bo studio povsem konec, bo sledil še fine tuning...
Objavljeno 11 april 2012 - 07:26
Imam pa "par" vprašanj: (če vas ne moti kar v tem topicu)
1. Tkanina, kje kupiš? kdo montira? (Names)
2. Je za tkanino samo tervol dp8 ali je kaka zaščita da to ne leti ven?
3. Če ne montira "profi" kakšen je sistem napenjane te reči? Na okvir, ki se potem pritrdi na morale?
4. Strop, predvidevam, da visi kot "tiste črne blazine"? Je v tem stropu tudi tervol dp8?
5. Ali je za tem visečim stropom tudi kaka izolacija-absorpcija.
6. Na zadnji strani so neki "chunksi" pod različnimi koti-je to samo za testne meritve ali tudi v končnem stanju, kot neki rfz (semi-dead end)?
Omare-difuzorji so extra lepi!
/cheers
Objavljeno 11 april 2012 - 07:58
Lahko.
1. V trgovini z blagom:) Ta točno, je bila naročena iz specializirane trgovine iz Anglije.
Montira: sam ali tapetnik.
2. Ni samo DP8 ampa različne sendvič kombinacije različnih gostot in debelin izolacije, drugače ne bi dosegli tako lineranega frekvenčnega odziva. Tale tkanina ni potrebovala zaščite, je pa zato bila cena "interesantna".
3. To pa ti težko razložim tako preko foruma, kaj meniš?! ... domišljija, eksperimentiranje...
4. Strop je iz napete tkanine, napet na prirejeni primerni podkonstrukciji. Izza so prostoviseči hangerji. V hangerjih so različne stvari, namenjene specifično za ta prostor.
5. Ja v tem priemru prej omenjeni hangerji, pri drugih prostorih je opcija tudi še dodaten sloj izolacije, odvisno od primera do primera.
6. Ja večji viseči hangerji. Pod različnimi koti ja. Tudi permanentno so nameščeni pod različnimi koti.
Ni RFZ, niti semi-dead ampak modificiran MyRoom princip, nekaj rahlo sličnega so uporabljali Tom Hidley, Philip Newell, Sam Toyashima..
P.S.:
7. V kotih so še superchunksi, na sprednji steni pa nekje tudi do meter različne izolacije, če ti kaj pomaga.
Difuzorje še je potrebno dokončat, tudi na stropu še pridejo, no potem bodo ekstra lepi:) pa še celo funkcionalni.
Objavljeno 11 april 2012 - 08:57
Sem bolj pogledal video. Vidim da je v zadnjem in sprednjem delu kar precej stvari, pa tudi pod stropom.
Jaz imam mere bolj v smislu kot ixi (2.5x3.15x3.78), ta princip, ki je tu potem najbrž odpade (z vsemi temi hangerji)
Se mi pa zdi, da bi lahko uporabil tkanino in ta poševni strop ... ?
Objavljeno 11 april 2012 - 01:33
Hangerji v tvojem primeru bi bili preglomazni, se jih da modificirat in/ali uredit absorberje bolj klasično... tudi pri Simonu niso povsod hangerji.
Ni ravno inertna poanta v poševnem stropu oz. nagib ne igra funkcije kot pri RFZ akustičnem dizajnu... tkanina pa pač je da zakrije takšno ali drugačno absorpcijsko površino.
Dodaj odgovor
1 uporabnikov bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov