Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

SAE

60 odgovorov v tej temi

#1 Tasko

Tasko

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 294 prispevkov
  • Interests:Music, Science

Objavljeno 29 december 2006 - 07:31

zivjo...nism vedu kam cm da ta post....

Zanima me ce je kdo od vas bil na SAE? in ce veste, ce se splaca dat toliko denarja za to izobrazevanje?

http://www.sae.si/

LP
I'm in loved with music...

#2 SoulFood

SoulFood

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov

Objavljeno 29 december 2006 - 07:46

Na sae se nedvomno lahko veliko naučiš. Veliko se lahko naučiš tudi sam.

Vsekakor pa ne verjemi zagotovilom, da boš dobil službo samo na podlagi SAE diplome.

IMHO

#3 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 29 december 2006 - 08:43

Odvisno od predznanja. Tu na forumu imamo kar nekaj SAE-tovcev, od prfoksov do diplomantov... Tko da ti lahko kaj iz prve roke povedo. smile.gif

LP

#4 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.882 prispevkov
  • Interests:Recording&Mixing&Mastering&ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 30 december 2006 - 08:08

Lepo Blaster, lepo...

Ja jaz sem zaključil SAE v LJ in moram povedat tako, da so SAE meni prinesle veliko znanja, tako teoretičnega kot praktičnega. Je pa zadeva taka, da vsak ko pride na SAE misli "sej bom plačal in dobil diplomo" pa ni tako. Za diploma audio ing.-ja se je treba kar potrudit :wink:

Zadeva pa je taka da ti sama predavanja dajo tire oz. tirnice po katerih moraš sam naprej raziskovat in bart in sprobavat in in in ...

Seveda je zelo zaželjeno predznanje, ni pa nijno samo na samem začetku je malo težje. Jaz sem imel prej 8 let radijskega dela za sabo in 5 let ozvočevelskega hkrati pa mi je bilo malo lažje.

Zaradi predznanja sem se lahko poglabljal v čisto druge stvari kat tisti ki se bili praktično novinci v ten svetu. Tudi nekateri od njih so naredili brez problema.

Bil sem 1 generacija part-time programa, se pravi ob delu.
Zaključil sem oktobra 2005!

Tudi njihovi informativni dnevi so lep prikaz kaj vega se da naučiti.
Poznam fanta ki je šel na SAE na info dan, je bit tam v kotu stisnjei in samo absorbiral znaje, ter mi čez 1 tedn poslal mp3, na katerem so bili bobni posneti zelo zelo uredu, kajti tisti dan je bil na pravem mestu, si zapisal katere mic so uporabljali, poiskal po netu podobne, preklical kolega in znance si sposodil mice, zvočno karto ter z praktičnim prikazom na SAE postavi doma v garaži bobne (je bobnar) in jih posnel ter zmiksal!

Neverjetno pa je res!

Verjetno se bo spomladi vpisal na SAE. :wink:
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#5 SoulFood

SoulFood

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov

Objavljeno 30 december 2006 - 11:26

Jaz sem se odločil za vlaganje v opremo namesto v šolnino. Znanje bom moral pa seveda sam pridobit.

Mislim, da je to vprašanje, ki bi si ga moral postavljat.

Ne pravim pa, da sem se prav odločil. Only time will tell wink.gif

#6 minimalB

minimalB

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 764 prispevkov
  • Interests:Audio, Video, Broadcast, Film, Multimedia

Objavljeno 01 januar 2007 - 11:35

Jaz sem hodil na SAE (v bistvu sem prvi slovenski SAE diplomant - juhu smile.gif ) in nekaj malega tudi delam v soli.

Ni mi zal enega tolarja za studij, ceprav je bilo kar nekaj odrekanj na ta racun. SoulFood ima prav - tezko se je odlociti kam vloziti 7000 EUR.

Imel sem ogromno predznanja, vendar sem si v soli zaflikal vse manjse in vecje luknje, predvsem sem pa dolocene stvari ZARES dojel (prej sem mislil da jih razumem in znam uporabljat pa temu ni bilo tako)

Najvecji plus je ta, da ce kaj ne razumes na predavanjih (tudi ce ti profesor posebej skusa razlozit) imas moznost stopit do supervisorja (ki vodi prakticne vaje) in ti lahko narise, napise, pokaze na primeru ali ponovno skusa razlozit problem, ki ti ni jasen - in slednje, se pravi "knowhow" bos dobil tezko kje drugje... dostikrat tudi ljudje iz stroke stvari uporabljajo na svoj edinstven nacin, ki morda niti ni pravilen... sicer kaj je zdaj pravilno in kaj ne raje pustimo na miru... smile.gif

Tretja stvar, ki se mi zdi najbolj pomembna (vsaj v mojem primeru) je pa tale:
- vem, da dolocenih projektov ne bi nikoli dobil, ce ne bi koncal SAE
- vem, da je bilo moje mnenje v control room-u prej manj vredno
- vem, da imam sedaj vec zaupanja in spostovanja

Evo, takole na kratko.

Neizogibno dejstvo je pa tudi to, da ti obiskovanje SAE (ali kaksne podobne sole) niti slucajno ne zagotavlja da bos dober in uspesen oz. da bos solo sploh naredil. V bistvu relativno malo studentev konca SAE. Vsi pa seveda govorijo: "ej, ne seri mi, jaz mam sae, bom ze vedu kaj govorim" in vecina od teh nima narejene sole do konca in mece slabo luc na solo, ker nekateri (brez zamere) nimajo pojma - sem videl na lastne oci. To je zgolj kreativna sola. Ce nisi za to, ti tudi ta sola ne bo pomagala.

Primer: veliko ljudi konca glasbeno ali likovno akademijo pa zaradi tega niso dobri glasbeniki ali super slikarji/kiparji, etc... Stroka ti lahko pokaze kako se drzi copic in kaksnega je fajn uporabit za kaksno stvar in katere barve bi naceloma ustrezale... kaj bos pa ti narisal na platno je pa samo na tebi, tvojih sposobnostih, tvoji domisljiji in tvoji kreativnosti.

Lp,

b.

#7 Tasko

Tasko

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 294 prispevkov

Objavljeno 01 januar 2007 - 12:03

Primer: veliko ljudi konca glasbeno ali likovno akademijo pa zaradi tega niso dobri glasbeniki ali super slikarji/kiparji, etc... Stroka ti lahko pokaze kako se drzi copic in kaksnega je fajn uporabit za kaksno stvar in katere barve bi naceloma ustrezale... kaj bos pa ti narisal na platno je pa samo na tebi, tvojih sposobnostih, tvoji domisljiji in tvoji kreativnosti.

Se cist strinjam s tabo, ker mam tud jst izkusnje s tem iz casa benda, k so prhajal k nam ''izšolani'' glasbeniki (sej ne prawm da so vsi taki...sm jst mam slabe izkusnje z njimi-ne znajo jamat!!)

Hvala ti za tvoje izkusnje...!

Tko je..jst priznam in vem, da v tem trenutku se nimam POJMA kaj je snemanje, saj ''snemam'' sele 6mesecev...s cheap opremo in z barvnim programckom, ki se mu rece Magix audio studio delux..../zdej sm se sele zacel ucit (beri: raziskovat) Cubase.

Ampak me je pa stvar cist potegnila...tko, da bi se rad naucu cim vec...

LP

PS.: MinimalB a si mogoce se izobraževal tud v Angliji?

#8 SoulFood

SoulFood

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov

Objavljeno 01 januar 2007 - 04:12

Ne vem, kolko si star Tasko, ampak JA!!!!

Če te RES zanima šola, ki bo DEJANSKO zelo velika referenca, ko jo končaš, si malo poglej Tonmeister program Na University of Surrey.

Po mnenju mnogih najbolj kompleten izobraževalni program za... tonmeistre.

Se je pa treba kar konkretno potrudit, da not prideš. Nekaj časa sem dejansko sanjal o tem...

http://www.surrey.ac.uk/soundrec/

Tukaj imaš link...

Drugače pa, če si slučajno spraševal, a se da it na SAE v London, pa se tudi da! Seveda!

#9 SoulFood

SoulFood

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov

Objavljeno 01 januar 2007 - 04:29

opa... zdaj sej pogruntal, da nisi niti spraševal za študij v Angliji...

No vseeno. Surrey je zakon laugh.gif

#10 Tasko

Tasko

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 294 prispevkov

Objavljeno 01 januar 2007 - 04:31

its cool....drgacje pa zanimiv link si ga bom se mal pogledal.. :wink:

LP

#11 Zergi

Zergi

dubwise!

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 455 prispevkov

Objavljeno 05 januar 2007 - 03:41

QUOTE (SoulFood)
Drugače pa, če si slučajno spraševal, a se da it na SAE v London, pa se tudi da! Seveda!

ampak plačaš ene 2-3krat več.

#12 microsound

microsound

OBRAČALEC GUMBOV

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 788 prispevkov
  • Interests:Live sound,recording,mixing,editing,badbinton

Objavljeno 10 februar 2007 - 01:39

...naj povem da sem trenutno na sae u ljubljani in mi zaenkrat ni žal niti tolarja , ki sem ga zapravil za tole šolo.Že BMC mi je dal neke smernice ,kaj se pač multimedie tiče in so mi nekatere stvari ,ki so bile u megli postale mal bol jasne (računalništvo) . Je pa je dejstvo,da moraš vedet zakaj sploh it na sae.Moj vzrok je , da zapolnim gap med analognim in digitalnim,saj sem večinoma časa delal na analognih mašinah(live sound) sae pa predvsem bazira na digitalni tehniki.Pač glede sae je dobro imet vzrok zakaj it tja,vedet kje so lastne slabosti in primankljaj u znanju,se pozanimat če ti ustanova lahko zapolni to luknjo...če ti jo potem ga ni denarja,ki bi se lahko s tem primerjal...vsekakor pa je šola precej zahtevna,mogoče celo za nas ki smo že nekaj časa v tej industriji, saj moramo nekako svoje izkušnje,ki smo jih pridobili z praktičnim delom dat u določen predalček in jemat snov ki jo dobimo brez predznanja...je lažje .
..glasba je bog in jaz sem verski fanatik...

Alan Vranič - Mikro
051-386-161

#13 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov
  • Interests:soundtech

Objavljeno 19 februar 2007 - 05:27

O, naredis SAE ki te nedvomno precej nauci, v tem se vsi strinjamo. A problem nastane kasneje ko hoces kje delat oz naredit prakso. Kaj storiti? Nimas denarja za opremo, v tuj studio te pa ne vzamejo, ker ni denarja, pa se nikomur se ne ljubi ukvarjat z ukazeljnim. Morda bi slo ce bi placal za taksno prakso, a to je velik strosek, pa spet gre le za teorijo. Ce se zelis zverzirat moras delati na projektih.
Kaj torej svetujete?

#14 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.882 prispevkov
  • Interests:Recording&Mixing&Mastering&ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 19 februar 2007 - 07:17

Eno izmed zadnih tem predavanj na SAE je "Muzik biznis" :twisted: kjer ti predstavijo kako in kaj pristopit k stvari. Je pa res da ti teorija nič ne pomaga če ni prakse oz. obrato. Skosi projekte se naučiš.

Moje mnenje je, da tudi tile producenti nebodo večno na Slo sceni, če se lahko tako izrazim, in bo posijal tudi kakšen žarek na nas malo manj zane in neznana "ljudeke" :twisted:

Saj veste da z leti dlačice v ušesih odmirajo! Prvo odmrejo dlačice za visoke frekvence in nato gre sčasoma čedalje nižje, kar spet pmeni da na mlajši (oz. srednji generaciji) stoji svet :wink:
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#15 microsound

microsound

OBRAČALEC GUMBOV

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 788 prispevkov

Objavljeno 20 februar 2007 - 03:03

QUOTE (rotation)
O, naredis SAE ki te nedvomno precej nauci, v tem se vsi strinjamo. A problem nastane kasneje ko hoces kje delat oz naredit prakso. Kaj storiti? Nimas denarja za opremo, v tuj studio te pa ne vzamejo, ker ni denarja, pa se nikomur se ne ljubi ukvarjat z ukazeljnim. Morda bi slo ce bi placal za taksno prakso, a to je velik strosek, pa spet gre le za teorijo. Ce se zelis zverzirat moras delati na projektih.
Kaj torej svetujete?

Vprašanje je koliko si noter u "sceni" , kaj si želiš delat itd itd...veš za začetek
če še nisil delal v tej industriji boš moral požret kako leto "fizike",motanja kablov,natovarrjanja iztovarjanja in podobnih zadev...jas sem to skozi dal in..neki vam povem to kaj mi je dalo zvijanje kablov,prklaplanje kablov...(če seveda razmišljaš zraven kaj si staknu,in kam je bil kabel napeljan)to Sae ne more dat...gledat,poslušat,spraševat stare mačke,ko ti zaupajo met jajca pa kako svojo idejo pokazat...vsi mislijo kk je lepo nam k delamo u tem poslu...je pa črn in trd kruh ..in mnogokrat odrekanja..ampak ni ga čez filing ,ko končaš z delom k je dobr odzvenel....

Alan Vranič - Mikro
051-386-161

#16 Malossi

Malossi

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 233 prispevkov

Objavljeno 20 februar 2007 - 12:14

evo zrihti mi, grem z veseljem motat kable tut za 2,3 leta če je treba. :wink:

#17 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov

Objavljeno 20 februar 2007 - 06:00

Hehe, nickolikokrat slisano...
Eden izmed pristopov v sceno je ta da gres ozvocevat prireditve. Opazam da je oprema vedno boljsa in kompleksnejsa, tako da se lahko marsikaj naucis. A slaba stran tega je metanje polen pod noge. To se sicer dogaja povsod, a pri nas je zelo ocitno. Ocitno je to del posla, tako da se je treba privadit.
Moram reci da tega v tujini skorajda nisem opazil. Ljudje se bolj posvecaju znanju, odnosu, kvaliteti, pa se neprimerno bolje se placuje. Meni so kot zacetniku, asistentu placevali okrog 15 evrov, tudi vec, pa dnevnice posebej, potne stroske...
Tudi zacetn kapital zna precej olajsati stvar. So pa veliki vlozki lahko vprasljivi, ker je studiev veliko, pa marsikdo naredi labum kar v kompjuterju.
Miha

#18 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov

Objavljeno 23 februar 2007 - 01:53

Back to SAE please...Danes sem se nekaj dogovarjal o financiranju za solanje. Zgleda da bo slo skozi smile.gif
Malo sem precekiral sajt od SAE, a mi ni cisto jasno kaksne programe imajo. Kaj mi priporocate? Za sabo imam 2 leti dela v pro studiu kjer sem bil asistent. Samostojno sem naredil par demotov in pilotov, zadnje cajte se pa ukvarjam s koncerti, a nisem ne vem kako zverziran. Glede na to da sem delal v pretezno analognem studiu, mi manjka znanje o digitalni tehniki.
Hvala!
Miha

#19 Tasko

Tasko

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 294 prispevkov

Objavljeno 23 februar 2007 - 08:17

Programi: Audio Engineering in pa Electronic Music Producer to je kar se tice muske...

Ce se ne motim ravno pri Audio Engineering je poudark na digitalni tehniki in po mojem mnenju je to dober program, Electronic Music Producer (DJ varianta) pa ravno ne...za tvoje potrebe.

Aja pa se pri Audio Engineering dobis diplomo in najkrajsa razlicica traja 12 mesecev, pri Electronic Music Producer pa dobis certifikat in traja 6 mesecev.

Opisa solanja:
http://www.sae.si/courses.htm

glej pod:
1) Diploma of music industry
2) Electronic Music Producer Certificate

in pa se cene ter trajanja:
http://www.sae.si/costs.htm

LP

#20 minimalB

minimalB

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 764 prispevkov
  • Interests:Audio, Video, Broadcast, Film, Multimedia

Objavljeno 23 februar 2007 - 11:03

QUOTE (rotation)
Kaj mi priporocate?

Jaz ti priporocam AEDF (Audio Engineering Diploma Full time).

Live Sound-a je na SAE bolj malo (pac, zadeva je specificna oblika mixdown-a + amps, loudspeakers, PA, etc..., tako da je to pokrito pod drugimi poglavji), najvec pa je govora okrog najrazlicnejsega studijskega dela, digitalne tehnologije, ipd.

EMP (electronic music producer) je namenjen bolj zacetnikom, kar se mi zdi, da zate ne pride v postev...

Priporocam open day, ki bo 03.03.07.

Lp,

b.

#21 microsound

microsound

OBRAČALEC GUMBOV

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 788 prispevkov

Objavljeno 23 februar 2007 - 08:54

Jaz sm zdj na part time audio engineer diploma,ker ni šans da bi ful time ...
že part time je tak input za možgane (2x na teden) full time pa je vsak dan
pa še prišteješ k temu praktične assignmente ...in če si full time pozabi da bi še kaj drugega počel razen SAE . Jaz imam izkušnje iz live sounda,pa še to 90% na analognih zadevah u studiu pa nisem delal še nikoli (razen snemal kot izvajalec). So pa sedaj na šoli dnevi odprtih vrat pa se prijavi pa boš vidu če boš kj najdu... meni ni žal da sem upisal sam sm si moral zlo life podredit šoli(finančno in časovno).Je pa bilo v enem postu zapisan da šola ni lahka ...in se strinjam popolnoma....v vsakem primeru odneseš ogromno,praktično imaš pomoč okoli audia 24/7 , ne samo kar se tiče problemov u šoli ampak tut če ti kaj zasebno ne gre (audio) se kamot s predavateljom,pomeniš o problemu...Priporočam Diploma audio engineer part time (če delaš kaj zraven) če pa nimaš trenutno kaj počet in mešaš zrak doma pa full time...
pa če se odločiš se vidimo pa kufe spijemo biggrin.gif

Alan Vranič - Mikro
051-386-161

#22 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov

Objavljeno 26 februar 2007 - 01:12

Thankx za support!
Programi so mi sedaj jasni. Me pa bega to, da imam trenutno bolj realne moznosti za delo v zivo kot pa v studiu. Lastne opreme namrec skorajda nimam, drugam pa zelo dvomim da bi me vzeli. Glede na to, da sem si nabral izkusnje v kar fajn studijih zunaj, a ko sem prisel nazaj razen nekaj malenkosti nisem dobil dela na tem podrocju, se malo sprasujem ali je sploh smiselno da se ponovno izobrazujem za studio in potem delam nekaj ki nima zveze s tem, ali pa delo ne dosega nivoja mojega znanja. Predvidevam da bi na SAE nadgradil znanje za live, a najbrz ne prav dosti, ker so mi zadeve jasne, le nekaj prakse mi manjka.
Ima kdo kak komentar?

#23 SoulFood

SoulFood

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov

Objavljeno 26 februar 2007 - 10:15

Če imaš več vez za live sound, se vrži pa v remote recording! Lažje bi dobil delo zaradi vez in še studia ne rabiš (kakšno sobico nekje za mixanje si pa že lahko spedenaš).

Saj delaš nekaj na metelkovi... Snemaj razne špile, med afterpartijem grobo zmiksaš in prodajaš cd-ej za jurija smile.gif

Za kkšn best of metelkova pa si več cajta vzameš tut za mix...

Če se bo razvedlo, da hude posnetke delaš, bo folk kupoval pomoje...

:shock:

#24 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov

Objavljeno 26 februar 2007 - 05:26

Snemanje spilov je kar komplikacija. Moras se dogovorit z bandom glede pravic, potem rabis pravi mixer, pa opreme v vrednosti ene SAE diplome..Pri alter muski se spara, tako da to ni ravno pravi naslov.
Pa treba se je prezivet, cajta za entuziazem je pri nas vedno manj. To pomeni da moras delat na resnih projektih.
Miha

#25 NLP

NLP

arhitekt spektralnih platform prostora in časa

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 27 februar 2007 - 12:00

Ja v življenju so same želje, realne poti, pridobljene izkušnje in nenehni kompromisi.
Jaz sem v "medijih" zamenjal od spikerja/novinarja na moderatorja in urednika nočnih programov, tehnika in kasneje na producenta radijskih programov, nazaj na novinarja in tehnika, - ves čas sem vmes delal radijske oglase (v celoti: scenarij, tehnično, tudi glasovno, organizacija, zakup...) in tudi vsake toliko vodil zelo različne oglaševalske kampanje in evente.

Pot je nanesla, da sem se vpisal na IAMov program multimedie v MB (pri 32 letih:)), sem pri sredini 1.letnika in se istočasno ob vsem tem sedaj še vpletam v vodjo kreative ali projektov pri veliki oglaševalski agenciji.

Veš kakšna zmešnjava... sploh nisem popolnoma pri sebi in morda je to čar "kvazi umetnika".
A položnice? -ta mesec na današnji dan odprtih cca. več kot 500€... Nekaj bom jih v tem tednu plačal, a prihajajo že nove...
Zakaj še izobrazba; iz kurtoazije smile.gif , nikdar ni dovolj, z vsakim korakom prilagajaš želje in posledično potrebe, te narekujejo tudi vedno bolj pereči lastni EMŠO (familija, krediti,...).
Temu tudi moraš primerno prilagajat življensko pot in s tem trenutni poklic.

A ni štos?!
Ne ni, noro je! A če mi vse propade, se bom še vedno lahko obrnil nazaj in videl da imam stopnjo ali dve višje... potem pa novi izzivi, nove želje, prilagajanja, kompromisi in realne rešitve...

Zato menim da je potrebna stopnička višje v sami izobrazbi, medtem pa pridno zbiraš reference iz prav vsega kar si ustvaril do dandanes.

Torej interaktivno življenju na poti... pa z vsemi močmi skušaš vse zvozit v smeri svoje končne želje, kakšna pač je... Enkrat se boš lahko relativno "osamosvojil" in zaštartal točno to kar hočeš.
razen če se tudi cilj z leti... in leti premakne/spremeni.
morda si sploh ne želiš tako močno tega...kaj veš...

...zarota ja...

#26 Luka Goljevšček

Luka Goljevšček

Luka Goljevšček 'winni'

• Moderator
  • PipPipPipPip
  • 778 prispevkov

Objavljeno 13 september 2007 - 07:27

SAE Open Day and Workshops 2007

A gre kdo na dan odprtih vrat al pa na delavnice???

15. september :roll:

#27 Ploki

Ploki

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov

Objavljeno 15 september 2007 - 01:16

jaz sem vpisan smile.gif

#28 Luka Goljevšček

Luka Goljevšček

Luka Goljevšček 'winni'

• Moderator
  • PipPipPipPip
  • 778 prispevkov

Objavljeno 15 september 2007 - 08:59

No, čeprav smo bili le u 7ih, je bla predstavitev kr uredi.

Prestavili so kako poteka snemanje, kako signal pride iz live rooma u ctrl room, kako gre nazaj na slušalke, kako se razdeli, kaj se snema direktno iz signala in kaj ne (kitare), kolko micov se da na baterijo, kje, kakšne vrste, zakaj.

Skratka zame že use poznano, vendar le iz teorije, tko d malo u praksi ni škodovalo. :wink:

#29 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 16 september 2007 - 11:11

Ojej. smile.gif

#30 Ploki

Ploki

Audioholik

• Uporabnik