Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

nakup novih zvočnikov (pomoč)

29 odgovorov v tej temi

#1 disturber

disturber

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 9 prispevkov

Objavljeno 09 oktober 2010 - 05:37

Pozdrav
odkar sem ostal brez svojih z2300 še vedno nisem našel zamenjave. zato iščem zvočnike, ni važno al so računalniški al monitorji samo da je namestitev lahka, cena do 500eur max, seveda lahko tudi manj. kar hočem je dolga življenska doba, najbolša kvaliteta, lahka namestitev, najbolše za svojo ceno.
Rabil bi jih predvsem za gledanje filmov in poslušanja glasbe
Najlepša hvala vsem ki ste pripravljeni pomagati, najbol pa še cenim osebne izkušnje

Prispevek uredil/a: disturber, 09 oktober 2010 - 05:37 .

#2 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.882 prispevkov
  • Interests:Recording&Mixing&Mastering&ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 09 oktober 2010 - 08:36

Malo preberi tele poste pa ti bo cse jasno:

http://www.planetaud...?showtopic=2344

http://www.planetaud...?showtopic=4077

http://www.planetaud...?showtopic=2913

http://www.planetaud...?showtopic=4077

http://www.planetaud...?showtopic=3762
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#3 disturber

disturber

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 9 prispevkov

Objavljeno 09 oktober 2010 - 09:09

a prečekiru mal ja, zdj sm nekak v dilemi. sicer sem bolj nagnjen k rač. zvočnikom - vzamem za primer z5500, ampak mam občutek da bo stari dobri logitech spet zatajil in bo (če že ne serijsko) slej ko prej pršla okvara, zato mi je nekako škoda denarja za take jajca, v večini primerov je pa z vsem takim zvočniki tako. glede tega se bolj oziram k studijskim sam nevem če je to res zame. zaenkrat še nisem imel priložnosti prisluhniti monitorjem, zato tudi dilema. sicer pa uporabljam zvočno creative x-fi xtreme Audio

#4 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.882 prispevkov
  • Interests:Recording&Mixing&Mastering&ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 09 oktober 2010 - 09:20

odločitev je tvoja, denar pa tut verjetno,,,.....

Nemci pravijo: Nimam denarja da bi poceni kupoval !!

#5 disturber

disturber

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 9 prispevkov

Objavljeno 09 oktober 2010 - 09:54

seveda je moja odločitev. upal sem da bo kdo znal svetovati in povedati prednosti in slabosti glede na moje zahteve - kar je v večini poslušanje glasbe ( in ne produciranje ), kakšen film na čase itd. in tako pomagal moji odločitvi, navsezadnje kupujem na dolgi rok tako da previdnost ni odveč

Prispevek uredil/a: disturber, 09 oktober 2010 - 09:56 .

#6 NLP

NLP

arhitekt spektralnih platform prostora in časa

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 09 oktober 2010 - 10:39

Kaj pa sploh pričakuješ od studijskih zvočnikov, lep zvok?!
Na tem forumu se ukvarjamo z zvočno produkcijo in opremo za te namene.

Če se ukvarjaš z glasbo in želiš slišati čim bolj "neutralen" zvok iz zvočnikov potem vsekakor studijske (in določene audiofilske...), če pa gre za filme, igrice in povprečno ljubiteljsko poslušanje glasbe pa sploh nimaš kaj za izbirat - idi vstran od studijskih zvočnikov, niti nimaš denarja za kaj malenkost resnejšega!!!
Raje se potem takem drži Logitecha in podobnih (pa še surround štos lahko nabaviš, ne zgolj stereo), nasvete glede kaj je bolje od slednjega pa nima direktnega opravka s tem forumom... če ima kdo konkretne izkušnje glede takšne situacije dajte pomagat, tudi v Bing Bangu ipd. trgovinah imaš povsem v redu svetovalce/prodajalce.
Nenad Patkovic

#7 embe

embe

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 266 prispevkov

Objavljeno 09 oktober 2010 - 11:46

imaš TV blizu?
-če ja, je to kabel, mislim, od rač. do te-veja
-če ne, pa kak reciver(bolj star, boljše so prognoze, da res dela;cca.200+)
in hi-fi boxe, po možnosti tak isto 2.nd hand. za 300 so že "legende", red_bandana.gif

Prispevek uredil/a: embe, 09 oktober 2010 - 11:48 .

zvok,zvok,zvok...

#8 matchless

matchless

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 140 prispevkov
  • Interests:Glasba &amp; Računalništvo &amp; Tehnologija

Objavljeno 10 oktober 2010 - 03:39

http://www.alesis.com/proactive51

sam sem najprej ta komplet uporabljal za produkcijo, zdaj pa pri gledanju filmov in kot tretjo referenco pri poslušanju komadov....

v vseh vlogah se ta komplet odreže odlično, je čist primerljiv s tistim logitech sistemom, po mojem mnenju igra celo lepše, pa tud vsak strah glede kake napake je odveč.

Mario Čižić

Mail: pitago@gmail.com

#9 E.B. King

E.B. King

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 519 prispevkov
  • Interests:muzika tako ali drugace + standardne cloveske zelje in goni

Objavljeno 10 oktober 2010 - 06:35

hmm, js pa velik raj poslusam muziko pa filme na monitorje, kot pa na kaksna logitech jajca. Zvok je sicer bolj flat in basa ni toliko, ampak meni to sede. Res je, da se nisem poslusal proper hi-fi zvocnikov, sam ne vem če se jih da dobit za 500e...
Ebay the baby, get more equipment.

#10 disturber

disturber

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 9 prispevkov

Objavljeno 10 oktober 2010 - 08:27

QUOTE (NLP @ 9. Oct 2010 23:39:18) <{POST_SNAPBACK}>
Kaj pa sploh pričakuješ od studijskih zvočnikov, lep zvok?!
Na tem forumu se ukvarjamo z zvočno produkcijo in opremo za te namene.

Če se ukvarjaš z glasbo in želiš slišati čim bolj "neutralen" zvok iz zvočnikov potem vsekakor studijske (in določene audiofilske...), če pa gre za filme, igrice in povprečno ljubiteljsko poslušanje glasbe pa sploh nimaš kaj za izbirat - idi vstran od studijskih zvočnikov, niti nimaš denarja za kaj malenkost resnejšega!!!
Raje se potem takem drži Logitecha in podobnih (pa še surround štos lahko nabaviš, ne zgolj stereo), nasvete glede kaj je bolje od slednjega pa nima direktnega opravka s tem forumom... če ima kdo konkretne izkušnje glede takšne situacije dajte pomagat, tudi v Bing Bangu ipd. trgovinah imaš povsem v redu svetovalce/prodajalce.

če poznaš kakšen boljši forum bom z veseljem še tam vprašal. kot sem že povedal se z glasbo ne ukvarjam, in gre večinoma za ljubiteljsko poslušanje glasbe, občasno film in igrača. takšni in drugačni pc zvočniki pa mi ne dišijo saj že zdaj vem da ne bodo zdržali več kot 2 leti, zakaj bi jih potem sploh kupoval? zato tudi limit do 500e če morda obstajajo kakšni bolj kvalitetni in še vedno primerljivi za svojo ceno.

QUOTE (matchless)
http://www.alesis.com/proactive51

sam sem najprej ta komplet uporabljal za produkcijo, zdaj pa pri gledanju filmov in kot tretjo referenco pri poslušanju komadov....

v vseh vlogah se ta komplet odreže odlično, je čist primerljiv s tistim logitech sistemom, po mojem mnenju igra celo lepše, pa tud vsak strah glede kake napake je odveč.

tega v sloveniji ni

QUOTE (embe)
imaš TV blizu?
-če ja, je to kabel, mislim, od rač. do te-veja
-če ne, pa kak reciver(bolj star, boljše so prognoze, da res dela;cca.200+)
in hi-fi boxe, po možnosti tak isto 2.nd hand. za 300 so že "legende",

ni tv-ja, ni receiverja

#11 DIGI

DIGI

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 115 prispevkov

Objavljeno 10 oktober 2010 - 09:41

...Če mene vprašaš vzemi BOSE companion 3 ali 5 ,zadeva dela res dobro in deležen boš kvalitetnega zvoka, res pa da cena ni med nižjimi(ampak so vredni vsakega evra)

Prispevek uredil/a: DIGI, 10 oktober 2010 - 09:46 .

Ko bom velik bom imel velika ušesa in bom tonski mojster!

#12 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 10 oktober 2010 - 03:18

QUOTE (disturber @ 10. Oct 2010 09:27:00) <{POST_SNAPBACK}>
če poznaš kakšen boljši forum bom z veseljem še tam vprašal. kot sem že povedal se z glasbo ne ukvarjam, in gre večinoma za ljubiteljsko poslušanje glasbe, občasno film in igrača. takšni in drugačni pc zvočniki pa mi ne dišijo saj že zdaj vem da ne bodo zdržali več kot 2 leti, zakaj bi jih potem sploh kupoval? zato tudi limit do 500e če morda obstajajo kakšni bolj kvalitetni in še vedno primerljivi za svojo ceno.

tega v sloveniji ni

ni tv-ja, ni receiverja

Ah čakaj ne obračat besed boljšega ni:), samo ta forum se ukvarja s profesionalno opremo!
(ta forum bo zate verjeno bolj zanimiv http://www.audio-kontakt.com/forum/ ... jih je kar ogromno ki se ukvarjajo s takšnimi tematikami)

Kot sem rekel studijski zvočniki niso zate, pa če je v špilu film je obvezno surround sistemček.

Recimo Logitech sistemček normalnega človeka držijo mnogo let razen če nisi konj, ki skače po tehniki in vtika prste v membrane.

Sistemov do 500€ je kar nekak ja, povprašaj na onem ipd. forumu recimo.

Alesise imaš v Slo. dobiš jih recimo v Glasbenem Centru Čurin:)
Nenad Patkovic

#13 disturber

disturber

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 9 prispevkov

Objavljeno 10 oktober 2010 - 04:00

QUOTE (NLP @ 10. Oct 2010 16:18:22) <{POST_SNAPBACK}>
Ah čakaj ne obračat besed boljšega ni:), samo ta forum se ukvarja s profesionalno opremo!
(ta forum bo zate verjeno bolj zanimiv http://www.audio-kontakt.com/forum/ ... jih je kar ogromno ki se ukvarjajo s takšnimi tematikami)

Kot sem rekel studijski zvočniki niso zate, pa če je v špilu film je obvezno surround sistemček.

Recimo Logitech sistemček normalnega človeka držijo mnogo let razen če nisi konj, ki skače po tehniki in vtika prste v membrane.

Sistemov do 500€ je kar nekak ja, povprašaj na onem ipd. forumu recimo.

Alesise imaš v Slo. dobiš jih recimo v Glasbenem Centru Čurin:)

ne me napak razumet, nisem mislu tako strogo kot zgleda. Od logitecha pa berem veliko kritik, nemalo serijskih napak in tudi z mojimi z2300 ni bilo nič drugače. nočem doživet še enega razočaranja. Sicer so mi pa že prej predlagali studijske zvočnike o katerih imam jaz bolj malo pojma, zato jih sploh omenjam. Od logitecha pridejo v upoštev več ali manj samo z5500, ki pa so trenutno precej dragi, komplet pa je že precej star in nikoli ne veš kdaj novi ven udarjo. Bom povprašal še na navedem forumu, hvala smile.gif

Prispevek uredil/a: disturber, 10 oktober 2010 - 04:03 .

#14 saso

saso

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 477 prispevkov

Objavljeno 10 oktober 2010 - 10:06

ne se hecat.. ne rabiš monitorjev. Namen monitorjev je da slišiš kaj vse je narobe, tvoj namen pa je verjetno da vse slišiš čim lepše... Skratka to so hi-fi zvočniki. Pa seveda tvoja izbira, ali hočeš 2.0, 2.1 ali pa 5.1 sistem - odvisno od osebnih preferenc ter od sobe v kateri misliš imeti to postavljeno.

Filme je bolj luštno gledat na slabšem 5.1 sistemu kot pa na dveh boljših monitorjih.

#15 disturber

disturber

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 9 prispevkov

Objavljeno 11 oktober 2010 - 07:49

QUOTE (saso @ 10. Oct 2010 23:06:06) <{POST_SNAPBACK}>
ne se hecat.. ne rabiš monitorjev. Namen monitorjev je da slišiš kaj vse je narobe, tvoj namen pa je verjetno da vse slišiš čim lepše... Skratka to so hi-fi zvočniki. Pa seveda tvoja izbira, ali hočeš 2.0, 2.1 ali pa 5.1 sistem - odvisno od osebnih preferenc ter od sobe v kateri misliš imeti to postavljeno.

Filme je bolj luštno gledat na slabšem 5.1 sistemu kot pa na dveh boljših monitorjih.

soba ni ravno velika ampak nikoli nevem kdaj se bo to spremenilo, tudi prej sem imel 2.1 sistem kateri sateliti so bili preslabi zato bi zdj raje zvočnike s poudarkom na tem. maš mogoče kakšen konkreten primer zame za pokazat ker jst sm tuki več al manj bled
sicer pa mi je v oči padlo tole
http://www.bestshop....o-zvocnik-(par)
http://www.bestshop....IUS-90-HD-(PAR)
http://www.bestshop....o-zvocnik-(par)

Prispevek uredil/a: disturber, 11 oktober 2010 - 08:33 .

#16 disturber

disturber

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 9 prispevkov

Objavljeno 16 oktober 2010 - 11:14

anyone? ubistvu rabim samo pomoč pri izbiri oz če pozna kdo kak boljši komplet, pa tudi glede namestitve me zanima kako to je, hvala

#17 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.882 prispevkov
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 17 oktober 2010 - 09:00

QUOTE (disturber @ 16. Oct 2010 11:14:54) <{POST_SNAPBACK}>
anyone? ubistvu rabim samo pomoč pri izbiri oz če pozna kdo kak boljši komplet, pa tudi glede namestitve me zanima kako to je, hvala

Fant zdej bom še jst napisal: Ne se hecat !!!!

Mislim da ti je bilo vse jasno napisano, a ti rineš v neke đank ekstreme, ki jih verjetno vsi prvič vidmo !!! slap.gif

signs153.gif za razumevanje.

#18 disturber

disturber

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 9 prispevkov

Objavljeno 17 oktober 2010 - 10:36

ok, ubistvu sem si ogledoval tele http://www.dolphinmu...-ms40-pair.html . Vem da naj bi bli studijski ampak glede na reviewe se mi zdijo kar primerni zato sem se odloču za nakup.

#19 Sclabo

Sclabo

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 285 prispevkov

Objavljeno 17 oktober 2010 - 11:44

Preveri, da ti izpolnijo garancijski list. Resno ti pravim :-)

#20 disturber

disturber

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 9 prispevkov

Objavljeno 17 oktober 2010 - 12:59

QUOTE (Sclabo @ 17. Oct 2010 12:44:59) <{POST_SNAPBACK}>
Preveri, da ti izpolnijo garancijski list. Resno ti pravim :-)

nasploh ali samo audiopro? al mislš zvočnike? na žalost jih na audiopro ni na zalogi sem dal povpraševanje

Prispevek uredil/a: disturber, 17 oktober 2010 - 02:55 .

#21 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.882 prispevkov
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 17 oktober 2010 - 04:33

QUOTE (disturber @ 17. Oct 2010 12:59:29) <{POST_SNAPBACK}>
nasploh ali samo audiopro? al mislš zvočnike? na žalost jih na audiopro ni na zalogi sem dal povpraševanje

Ja garancijski list ko kupuješ iz tujine zaradi same garancije. jumping0046.gif

#22 saso

saso

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 477 prispevkov

Objavljeno 17 oktober 2010 - 10:52

Zapelji se v audiopro, s seboj vzemi kak cd pa malo preposlušaj različne zvočnike.. jih imajo kar nekaj na zalogi. Izbire je sigurno dovolj, tudi če ni točno tistih b********-jev (to ime se v teh krogih ne izgovarja na glas), ki si jih gledal.

#23 Malossi

Malossi

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 233 prispevkov

Objavljeno 23 oktober 2010 - 08:40

Sam pejd stran od teh zvočnikov, ker so za en k***!

Bom povedal še jst mojo izkušnjo z monitorji. Par let nazaj sem kupil Yamahine HS80 z namenom uporabe le teh v studiu. Zaradi določenih nesrečnih dogodkov v mojem življenju jih v ta namen nisem dolgo uporabljal. Tako sem naredil talne nosilce, jih postavil v dnevno sobo zraven tvja in jih sedaj uporabljam za poslušanje glasbe in gledanje filmov. Moram reči, da sem imel kar nekaj Hifi zvočnikov, od B&W, Kefov, Dalijev, Jamotov in z NOBENIM sistemom (ki so bili, mimogrede, tudi 4x dražji od sedajšnega sistema yamah za 500€), nisem bil tako zadovoljen, kot s tem. Obnesejo se fantastično, pri glasbi je zelo širok soundstage (včasih dobim občutek, da imam surround smile.gif), zelo veliko detajlov in dovolj basa. Pri filmih me je veliko frendov že vprašalo, kje imam skrit wofer (dejansko sem moral celo malo zapreti base, ker jih je bilo na trenutke preveč).

Edino, kar je lahko minus (za nekatere pa tudi ne) je to, da so zelo analitični in hladni in pri večjih glasnostih dalj časa lahko postanejo mal tečni za poslušat. Ampak taki so tudi lahko hifi zvočniki (poskusi poslušati dalj časa Dali Ikon na Yamahinem feršterkerju, nprimer). Prav tako poslušanje kakšnih slabših MP3jev ni lih najboljš izkušnja. Kar se pa spet povsem enači z dobrimi hifi zvočniki.

Tko da moj nasvet je, stran z raznimi računalniškimi zvočniki in kupi monitorje- meni so zakon. Pojdi v audiopro, vzemi par svojih cdjev, ki jih dobro poznaš in poslušaj npr Krke, Yamahe in Adame. Odloči se po svojih ušesih. Jst sem naredil tako in sem izbral yamahe.

#24 saso

saso

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 477 prispevkov

Objavljeno 23 oktober 2010 - 10:37

Malossi, kako pa imaš narejeno kontrolo za glasnost, glede na to da so to aktivni zvočniki? Js sem namreč imel nekaj časa kar eno malo mešalko vmes, ko sem imel krk rp6 v dnevni za računalnik, tv in cd player - samo pa ni ravno praktično, ker se ne da uporabljat daljinca... imaš slučajno kakšno dobro rešitev za to?

Prispevek uredil/a: saso, 23 oktober 2010 - 10:38 .

#25 Malossi

Malossi

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 233 prispevkov

Objavljeno 27 oktober 2010 - 08:29

Hja, jst sem monitorje prklopu na računalnik na zvočno kartico audigy 2 ex, ki je imela zraven tudi daljinec. Tako sem lahko kontroliral glasnost, iskal komade, prestavljal inpute (TV...). To je ena varijanta. Naslednja moja rešitev bo tale zadeva: http://www.archus.si...une-hd-max.html ali pa mogoče http://www.archus.si...d-smart-d1.html

najprej bom monitorje prklopu direkt, če bo preslab sound (D/A konverter pomoje ni lih špica) se bom še mal stegnu in nabavu dacmagic http://www.cambridge...ary.php?PID=320 , katerega zelo hvalijo in stane okol 300€. Tako imaš pomoje na najbolj eleganten način rešen problem daljinca.

Maš tut varijanto uporabit preoute od kakega hifi surround reciverja, sam tam je spet vprašanje kvalitete le-teh. Če pa hočeš na vsak način koristiti zvočno kartico, pa še vedno obstajajo namenski IR senzorji z pripadajočim daljincem in programjem, ki ga vgradiš v računalnik.

#26 kochobass

kochobass

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.264 prispevkov

Objavljeno 27 oktober 2010 - 12:12

kako sem se nasmeju od tem stavku v predstavitvi izdelka ...

"Adapted Time Filtering (ATF) asynchronous upsampling technology might sound complicated but the benefits are instantly audible. Essentially it converts 16-24 bit audio to 24 bit/192kHz so you hear so much more from compressed material."

for fuck sake... violent085.gif
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik
in še kak projekt za spotoma ;)

#27 Matej Grginic

Matej Grginic

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 420 prispevkov

Objavljeno 27 oktober 2010 - 02:35

Uf, kakšna nebuloza...

#28 Malossi

Malossi

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 233 prispevkov

Objavljeno 27 oktober 2010 - 08:25

ja, pust ta marketinški bullshit, ki ga je na žalost vsepovsod polno. Ljudje so lahko še hujši. Zadnjič sem mel eno stranko, ki mi je zaupala, da ma doma cd player (audiofilski) in ko je tip ta cd prestavil za 2cm bolj ven, tako da je gledal ven iz "racka", je bila menda TAKA razlika v zvoku, da ne morš verjet. blink.gif

Ko sem ga vprašal, če je slučajno delal slepi test, seveda tip ni mel pojma, kaj to sploh pomeni clown.gif

Kakorkoli že, pohval glede teka DACa je blo veliko, tudi cena je praktično tam z neko profi zvočno kartico, ima XLR izhode.... Prov zlo slabo najbrž ne more bit, bom pa več o tem povedal, ko ga dobim na sprobo....

#29 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 27 oktober 2010 - 10:50

smile.gif
... Wolfson konverterji/DAC-i so dobre zadeve... odvisno seveda tudi zelo od celotne topologije signal patha...
Nenad Patkovic

#30 ComaCat

ComaCat

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 1 prispevkov

Objavljeno 23 februar 2011 - 05:13

zdravo, izbrane imam krk rp5 + sub, rad bi uporabil balancirane kable, kaj bi bla nacenejša rešitev za priklop na pc?

Dodaj odgovor

1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov