Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

dry/wet crossfader z bypass sw

32 odgovorov v tej temi

#1 EVOL

EVOL

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 30 prispevkov

Objavljeno 22 december 2006 - 02:26

Zdravo,
poslan sem bil k vam :twisted:
http://forum.zidaric...opic.php?t=6325
Center vsega je crossfader pot...
To vse ne bi smelo bit prezahtevno?
Hvala za asistenco.

#2 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov
  • Interests:soundtech

Objavljeno 23 december 2006 - 09:26

Zdravo!
Taksne resitve ti ponujajo kitarski pedali, a seveda brez crossfaderja. Mozno bi bilo narediti tudi nekaj s crossfaderjem. Za to bi rabil nekaksen summing box s crossfaderjem. Ni zahtevno za sestavit, problem je predvsem v ohisju, pa shemo je treba zrisat, tako da bi to vzelo precej casa. Predlagam ti da raje kupis pedal brez crossfaderja, ce pa nujno rabis cross me lahko kontaktiras.
LP Miha

p.s.:Kot je bilo omenjeno lahko to izvedes tudi z dj-jevskim mixerjem, vendar ti bo to popolnoma pokvarilo zvok kitare.

#3 EVOL

EVOL

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 30 prispevkov

Objavljeno 24 december 2006 - 05:23

Ravno crossfader se mi zdi ključen za to, kar bi rad zgradil. Imam namen prilotat tudi exp input.
Imaš mogoče šematiko za ta "summing box"?
To mi ubistvu da idejo-kaj pa če bi jaz modificiral mojega George Dennisa? (nek chorus/flanger)

Exprešon na njem že služi kot dry/wet. Če bi privrtal chain in/out in en switch za spremembno namembnosti...?Yeah!

Tretje vprašanje... kako deluje dry/wet pot na mojem Boss RV-3ju? Je to, po moji mitični predstavi, samo potenciometer, v katerega prideta čisti wet in čisti dry (tako si predstavljam crossfader...dva signala, na sred pa "mix")? Bi se dalo v efekt uvrtat en stereo jack, ki bi imel funkcijo "sidechaina" za wet signal(reverb trail)? Torej wet, ki bi prišel drugače na dry/wet pot, gre na sidechain ring, pride nazaj na tip, iz tipa pa lepo na RV-3 pot. Ko ne bi hotel tega, bi imel samo zataknjeno eno zadevo notr...

Sori za morebitno/verjetno stupidnost vseh mojih gornjih blodenj.

(Z gradnjo takih/drugačnih fuzzboxov imam že nekaj izkušenj. (Bolečih :twisted: , ampak se da izmatrat v nekaj konkretnega.)... samo nisem teoretik... jaz samo lotam in vrtam :twisted: )

#4 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov

Objavljeno 25 december 2006 - 06:55

Sorry, posta sploh ne razumem. Ce zelis odgovor mi napisi vprasanja preprosto v slovenscini, brez raznih sidechain, trail pa tega..
Opisi mi torej kasen je tvoj sistem in kaj bi rad spremenil. Pa se prej si raje poglej ali je katera od firm ze naredila kaj kar ti rabis. Glede na opis sklepam da rabis precej komplicirano zadevo kjer je treba upostevat en kup parametrov kar vzame veliko casa.
Sicer pa ze imas dry/wet pedal. Kaj torej se rabis? Morda le kompliciras?
Lp Miha

#5 EVOL

EVOL

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 30 prispevkov

Objavljeno 25 december 2006 - 07:21

Oprosti.. Pisal sem hitro, poskušal sem biti jasen.
Še enkrat, rabim preprosto stvar. Škatlo z input + "sidechain"/"aux"/"loop" in ter out + output; nesrečni potenciometer, ki določa % zvoka, ki pelje skozi sidechain(torej "wet" zvoka); recimo še totalen bypass footswitch(čeprav to funkcijo opravlja 100% dry=0%wet. ahh.). Omenil sem še možnost "exp in"/"CV in"/"rocker pedal", karkoli že kličeš to - za pedal nadzor tega potenciometra.

Meni se je zdela te izredno preprosta škatla, rešitev za nek osnoven problem. Čudi me, da ta problem ni bolj prisoten (ali pa je moj govor o njem nemogoč-zato neraspoznaven opis; ali pa oboje). Stvar namreč omogoča procentualno mešanje zvoka z izvornim. kAJ JE lepšega? Nič! :twisted:

Že omenjen primer konkretne uporabe bi bil sledeč: hočem dat chorus na reverb "trail" (s tem mislim čisti reverb, tista "sled" ki ti "sledi" zvoku) - na in samo nanj, ne tudi na osnovni signal. Ali pa - hočem počasi vmešati shizo distorzijo (v sidechainu imam nekih pet fuzzov; s premikom na wet-...-!)

Ta dry/wet se že pojavlja na nekaterih pedalih - moji Boss RV-3, George dennis chorus. Seveda - problem je, ker meša samo wet TEGA efekta v bypass zvok. Zanima me, če bi se dalo te škatle modificirati tako, da bi to njihovo vezje, ki jim zagotavlja to (crossfading signala - wet in dry) funkcijo - postalo univerzalno. Torej da bi lahko s switchom prestavil med originalnim wet(naefektiranim) signalom in tistim, ki bi ga vodil skozi sidechain(side-out na 5 fuzzov in nazaj side-in) - v tej varianti bi se izognil osnovnemu namenu efekta, tako bi ta postal pravzaprav -

CROSSFADE LOOPER.

Ja to sem skoval pravzdaj, in če spet ne bo noben vedel o čem govorim, pomeni da ga bom sprojektiral in začel prodajati :x

Ma...zdaj se že ponavljam.
Ma...to ni nič bolj razumljivo
maa ...
vesel božič :twisted:

Sori za bržjast ponovno.

#6 EVOL

EVOL

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 30 prispevkov

Objavljeno 25 december 2006 - 07:32

čas čas čas

#7 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov

Objavljeno 26 december 2006 - 03:14

Kot sem ze rekel za to obstajajo boxi ki razdelijo en kitarski signal na dva, tako da ju lahko neodvisno efektiras. Kaj vec ti ne morem povedati ker se vedno zelo slabo razumem tvoje zelje. Problem je v tem da ko poves eno zeljo, ze dobis idejo za novo, ki jo prav tako navedes..Pa probleme ti delajo tehnicni opisi. Najdi si torej tehnika ki se ukvarja vecinoma s kitarskimi zadevami in naj ti to naredi. A stalo te bo kar nekaj denarja.
Na tvojem mestu bi raje kupil ze narejene boxe in jih potem povezal po zelji. Nima smisla vlagati ne vem koliko denarja v opremo ce nisi kitarist najvisjega ranga.
Lp Miha

#8 EVOL

EVOL

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 30 prispevkov

Objavljeno 26 december 2006 - 03:19

QUOTE (rotation)
Kot sem ze rekel za to obstajajo boxi ki razdelijo en kitarski signal na dva, tako da ju lahko neodvisno efektiras.

Kaj pa boxi, ki omogočajo CROSSFADE med tema dvema signaloma?
Seveda da sem kitarist najvišjega ranga! Ampak sem škrt, zato DIY.

#9 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov

Objavljeno 03 januar 2007 - 04:21

Nisem se videl crossfaderja za taksno zadevo, da bi pa sam to delal nimam casa.

#10 EVOL

EVOL

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 30 prispevkov

Objavljeno 03 januar 2007 - 05:39

hm. čudno :-? .
hvala vseeno :-?

#11 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov

Objavljeno 05 januar 2007 - 05:10

Cudno to da nisem videl crossfaderja ali da se mi ne ljubi ukvarjat s tem?
Crossfader uporabljajo le dj-ji, kitarski sound se dela drugace..
Sam se pa ne bom spravil tega delat ker to zahteva kar nekaj dela, mogla bi se dobiti in predebatirati kaj sploh rabis..
V primeru da najdes shemo in pcb layout se pa lahko kaj zmeniva. Taksna kontrola ne bi smela stati vec kot kakih 20 evrov.
Miha

#12 EVOL

EVOL

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 30 prispevkov

Objavljeno 05 januar 2007 - 08:45

QUOTE (rotation)
Cudno to da nisem videl crossfaderja ali da se mi ne ljubi ukvarjat s tem?
Crossfader uporabljajo le dj-ji, kitarski sound se dela drugace..
Sam se pa ne bom spravil tega delat ker to zahteva kar nekaj dela, mogla bi se dobiti in predebatirati kaj sploh rabis..
V primeru da najdes shemo in pcb layout se pa lahko kaj zmeniva. Taksna kontrola ne bi smela stati vec kot kakih 20 evrov.
Miha

Glej človek, vse je ok. Prej nisi razumel kaj sem hotel, ok. Nisem bil najbolj jasen, parkrat - o isti stvari? "Nisem domač z izrazi" in kaj jaz še vem kaj? Si rečem, ajt k**c, mogoče pa res nisem.
Sam kaj je pa zdaj to?
Kako "kitarski sound se dela drugače"? Kaj je to zaena fora? A kakšna navodila zamujam?!
Pa sem sem prišel z namenom, da me kdo usmeri v pravo smer - da mi pošlje neko načrt, po katerem je že lotal, ali pa mi vsaj pove, kako se reče stvari, ki jo hočem za svoj zvok... Ne pa, da mi kdo kaj zgradi. A sem kje to prosil?
Ni fer, da ne bereš postov. Ali pa je moj jezik čist vesoljski. Sori no.
Hvala za asistenco.

#13 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov

Objavljeno 08 januar 2007 - 05:40

Pa ti se zajebavas z mano. Ja, res je, ni ti jasno kako se dela kitarski sound. Vprasanje pa je ali s tem kaj zamujas..
Ti si se obrnil name(nas), zato ti se enkrat pravim da ne nakladaj in se ne zajebavaj.
Miha

#14 Admin

Admin

ADMINISTRACIJA PlanetAudio

• Root Admin
  • Pip
  • 26 prispevkov

Objavljeno 08 januar 2007 - 05:48

Zaželjena so vprašanja in odgovori, ne pa medsebojni konflikti :!: :!: :!:
PlanetAudio Forum
web@planetaudio.si

#15 EVOL

EVOL

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 30 prispevkov

Objavljeno 08 januar 2007 - 10:32

Rotation, v duhu medsebojnega prijateljstva in spoštovanja, še mnogo bolj pa inovacije in kreativnega pristopa k zvoku in muziciranju mi prosim odgovori, kako brez mojega pripravka lahko ustvarim sledeči zvok:
clean z nekaj reverba, ki je na chorusu (recimo 70/30).
To je izredno osnoven primer uporabe te crossfade/sidechain karkoli že zveri, pri gradnji katere rabim pomoč.
Slutim da si dogmatik in da se ne ukvarjaš z moderno "eksperimentalno" kompozicijo, kar je zaradi mene ok. Vseeno lahko oba misliva situacijo, kjer bi ono prišlo prav kitaristu, celo kakšnemu na tej strani plota domačih "spregledanih rock bendov s funky filingom".

#16 NLP

NLP

arhitekt spektralnih platform prostora in časa

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 08 januar 2007 - 11:48

Razstavi jih eno par, preuči in probaj najt miselni vzorec. . biggrin.gif

Ma ne pojma nimam kako bi naredil elektronsko razdelitev, da bi lahko kombiniral signala, ampak hudo težavno verjetno ni, saj ni notri neke nuklearne tehnike. Mislim da bi si res moral najt enega elektronika, ki bi ti v par "minutah" razložil.
Imaš pa še eno možnost, malo pogledaš po DIY forumih, ki jih mrgoli na netu in njih povprašaš. To jim bo menda "mala malca".

#17 EVOL

EVOL

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 30 prispevkov

Objavljeno 09 januar 2007 - 12:24

No to dvoje itak..
Če pa kdorkoli Tukaj naleti na to temo, ki zna odgovorit, pa, zaboga, naj - zato smo se tud razpisali, ane? Zato smo tle? Rotation je v prvem replyu kazal da ve zakaj gre, ok, čeprav ko sem jasno napisal že v prvem postu da "je crossfader center designa", sem pričakoval, da bo vsa prihodnja debata imela to za zakon, ne pa, da se mi bo poskušal prodajat looper in potem celo neke litanije, kako da se "pravilno" dela kitarski sound.
Sej to vsi vemo! Overdrive, wah, pa gasa!
Če kdo naleti in mu je kaj jasno, se valda še vedno tle priporočam oz. praskam kaj naj bi zlotal skupaj. Tnx, ajt.

#18 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov

Objavljeno 09 januar 2007 - 05:14

QUOTE (EVOL)
Rotation, v duhu medsebojnega prijateljstva in spoštovanja, še mnogo bolj pa inovacije in kreativnega pristopa k zvoku in muziciranju mi prosim odgovori, kako brez mojega pripravka lahko ustvarim sledeči zvok:
clean z nekaj reverba, ki je na chorusu (recimo 70/30).
To je izredno osnoven primer uporabe te crossfade/sidechain karkoli že zveri, pri gradnji katere rabim pomoč.
Slutim da si dogmatik in da se ne ukvarjaš z moderno "eksperimentalno" kompozicijo, kar je zaradi mene ok. Vseeno lahko oba misliva situacijo, kjer bi ono prišlo prav kitaristu, celo kakšnemu na tej strani plota domačih "spregledanih rock bendov s funky filingom".

Ok, ti bom povedal kako se po moje to naredi. A ti meni potem povej kaj ti da slutiti da sem dogmatik in se ne ukvarjam z moderno eksperimentalno kompozicijo..Morda zato ker sem ti rekel da se kit. sounda ne dela s cross.? Ne drzim se nikakrsnih dogm, pa precej rad eksperimentiram. O kompoziciji pa ni bilo nobenega govora.

Na tvojem mestu bi sel iz kitare v reverb ki bi bil fiksen, nato pa iz eff. loopa preampa v chorus, lahko pa iz rev. kar direkt v chorus in nato v preamp. Predvidevam da bi bil rev. fiksen, zato bi za zeljen sound kontroliral le chorus, in sicer z dry/wet. Tako v primeru pedala/stomp boxa.

Ce imas tisti veliki multic pa lahko kontroliras dry/wet s pedalom, kar ti omogoca vec lazji dostop do (vecih) parametrov, pa se roke imas proste.

Sam sem se pri snemanjih izogibal temu da gre kitara direkt v digitalni efekt in nato v amp. Stos je v tem da ko pripeljes kit. signal v taksen efekt ga le ta pretvori iz analogne v digit. obliko in potem spet nazaj, kar signal pokvari. Moram reci da se nisem slisal digitalca ki bi imel dober sound. Vedno kaj manjka, predvsem globine, detajlov in se cesa. Sicer ne vem kako je s tem v zadnjih parih letih, ker z vrhunskimi nisem skoraj nic delal oz jih poslusal, a mislim da to se vedno velja.
Ce imas torej digitalni efekt/preamp in loceno koncno z eff. loop pojdi iz kitare direkt v koncno, ce koncna nima dist/overdr uporabi pred njo kakega analogca, digitalca pa daj izkljucno v eff. loop. V loopu je lahko vec efektov vezano zaporedno, v tvojem primeru reverb, za njim pa chorus..

Morda se to, da digitalci ne dosegajo kvalitete analogcev slisi kot dogma, a v resnici to ni, ker govorim iz lastnih izkusenj. Je pa res da ima vsak svoj okus. Nekaterim celo ugaja trd, sterilen zvok.

To, kako se kit. sound dela in kako ne si vzel prevec dobesedno. Hotel sem reci da imas za to drugacne resitve kot so kontrolerji v obliki pedala idr.

Upam da sem ti kaj razlozil.

Miha

#19 Pločnik

Pločnik

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 56 prispevkov

Objavljeno 10 januar 2007 - 01:13

Da končamo s prepiri in nejasnostmi.

Kuharski recept za izdelavo tega kar potrebuješ:

1. Vhodni signal pripelješ na buffer (OPA z ojačanjem 1)
2. Iz bufferja gre (dry) signal na en konec crossfaderja ter na "send".
3. Signal, ki pride iz "receive" (wet) gre na drug konec crossfaderja.
4. Srednji odcep crossfaderja gre na "out".

To je lahko že to, so pa še možne izboljšave

a)med buffer in send se da obračalec faze, ki ga je moč izklapljati. (Zato da korigiraš efekte, ki obračajo fazo.)

cool.gif"True-bypass" footswitch

To je pa sedaj že res to.

Celotne sheme pa ne dam gor, ker sem škrt. :wink:

#20 NLP

NLP

arhitekt spektralnih platform prostora in časa

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 10 januar 2007 - 01:53

Kapo dol !

#21 majikal

majikal

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 160 prispevkov

Objavljeno 10 januar 2007 - 02:45

Če ti pa ni nujno da je stvar na tleh, si pa kup kakšno mini menšalko z pre/post sendi pol pa si lahko lahko routaš, chainaš, loopaš karkoli hočeš....

Kitaristi imate problem ker more bit vse na pedalih.

#22 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov

Objavljeno 10 januar 2007 - 01:50

QUOTE (Pločnik)
Da končamo s prepiri in nejasnostmi.

Kuharski recept za izdelavo tega kar potrebuješ:

1. Vhodni signal pripelješ na buffer (OPA z ojačanjem 1)
2. Iz bufferja gre (dry) signal na en konec crossfaderja ter na "send".
3. Signal, ki pride iz "receive" (wet) gre na drug konec crossfaderja.
4. Srednji odcep crossfaderja gre na "out".

To je lahko že to, so pa še možne izboljšave

a)med buffer in send se da obračalec faze, ki ga je moč izklapljati. (Zato da korigiraš efekte, ki obračajo fazo.)

cool.gif"True-bypass" footswitch

To je pa sedaj že res to.

Celotne sheme pa ne dam gor, ker sem škrt. :wink:

Ja kako bi pa impedance in nivoje prilagodil za OPA? Torej en buffer spredaj..
Pa kakor razumem zeli mesati dva signala kar se tice nivoja in se dry wet.
treba bi bilo naredit pcb, sicer bi znalo priti do problemov.

Mixer je pa dobra in manj komplicirana ideja, bi pa spet rabil en buffer na vsakem vhodu, ker deluje na lien ali mic inped. in nivojih.

Mislim da bi bilo vseeno bolje to izvesti kar s pedali.

Kaj pa mislite o teh digital vs analog efektih? Kaj je boljse?

#23 Pločnik

Pločnik

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 56 prispevkov

Objavljeno 10 januar 2007 - 04:23

Še enkrat, rabim preprosto stvar. Škatlo z input + "sidechain"/"aux"/"loop" in ter out + output; nesrečni potenciometer, ki določa % zvoka, ki pelje skozi sidechain(torej "wet" zvoka); recimo še totalen bypass footswitch

Tem zahtevam odgovarja. Je seveda daleč od tega da bi bilo idealno, je pa za nivo kitarskih efektov povsem zadovoljivo. En dvojni OPA in tistih par elementov se da na perforirano ploščico, kar se pa "crossfaderja" tiče, je pa to v najbolj primitivni varianti navaden linearen potenciometer.

#24 EVOL

EVOL

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 30 prispevkov

Objavljeno 10 januar 2007 - 06:34

@Rotation:
To, kar si ti povedal, seveda ne da zvoka, ki ga hočem. So približki, ampak niti v tem najpreprostejšem primeru ne funkcionirajo.
Zato tudi obstajajo razni "modulation reverbi" in "panner delayi" - ampak to so spet samo osnovne kombinacije za trotlziher kitariste. Jaz sploh nisem kitarist ampak sem nojzer, tako da še malo sčistim in zaostrim situacijo.
Mam tudi kakšen "veliki multič", ampak spet, ta mi ne omogoča željene kontrole. Ima tistidve kombinaciji zgoraj, ampak to sta pač samo dve od neskončnih.
"tako se kitarski zvok ne dela" - zato si bil klican dogmatik. In spet, če ne bi bil, ne bi govoril o "kvarjenju" signala. Pač imaš neke fiksne predstave ka je dobro in kaj ne, kaj se počne, in kaj se ne počne, o eni "vrhunskosti". Kul, verjetno funkcionira v tvojem studiu in za tvoje projekte.
Ja, effect loop na feršu, o čemer govoriš je vmešavanje sidechaina. Seveda. Ampak prvič, ni 0-100% oziroma crossfade, in še manj je drugič, nekje na sredi chaina, kjer ga rabim jaz. (Večkrat).
Morda se to, da digitalci ne dosegajo kvalitete analogcev slisi kot dogma, a v resnici to ni, ker govorim iz lastnih izkusenj. Je pa res da ima vsak svoj okus. Nekaterim celo ugaja trd, sterilen zvok.
Ne, to da sploh govoriš o "kvaliteti" kot o konstanti se sliši kot dogma. Na koncu bolje - ja točno, enim ugaja sterilen zvok.
To, kako se kit. sound dela in kako ne si vzel prevec dobesedno. Hotel sem reci da imas za to drugacne resitve kot so kontrolerji v obliki pedala idr.
Teh rešitev mi nisi pokazal; vse kar si omenil že imam/uporabljam, ampak to seveda ni to.

Vidim da se je razpalila tudi štromarska debata. Zakon.

#25 EVOL

EVOL

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 30 prispevkov

Objavljeno 10 januar 2007 - 07:00

QUOTE (Pločnik)
Še enkrat, rabim preprosto stvar. Škatlo z input + "sidechain"/"aux"/"loop" in ter out + output; nesrečni potenciometer, ki določa % zvoka, ki pelje skozi sidechain(torej "wet" zvoka); recimo še totalen bypass footswitch

Tem zahtevam odgovarja. Je seveda daleč od tega da bi bilo idealno, je pa za nivo kitarskih efektov povsem zadovoljivo. En dvojni OPA in tistih par elementov se da na perforirano ploščico, kar se pa "crossfaderja" tiče, je pa to v najbolj primitivni varianti navaden linearen potenciometer.

Pločnik hvala!!!
Ja, tvoj predlog zahtevam odgovarja (- Rotation, dvomim, da sem kje kakorkoli namigoval, da bi rad še posebej level za oba signala). Odgovoril si tudi na več podvprašanj, ki sem jih zastavil.
Zanima me, kaj je tisti "buffer (OPA z ojačanjem 1)". Op amp? Si lahko malo bolj specifičen - imaš predlog za kaj preprostega, kakšen PCB? S temi informacijami sem izgubljen na googlu. Še enkrat, vezja so mi kot lego kocke - znam it po načrtu, nimam pa pojma, kako da bager na koncu dela.

Majikal: ja, pravzaprav iščem zdaj mešalko. Tudi direct outi me mikajo. Jaz itak nimam vsega na pedalih, imam pa nekaj ni mi je tako všeč. Pravzaprav večino časa sedim na tleh pri njih... Ampak da bi jih dal na mizo ne gre, ker včasih je pa še vedno fajn ornk stopit na stvar.
Zdaj v kratkem dobim zvočno, tako da se bo vse zapletlo na novo.
Ampak ja, ta crossfader za sidechain me že dolgo časa mika. Prednosti so očitne.

#26 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov

Objavljeno 11 januar 2007 - 05:35

Aja, dogma naj bi bila. Daj malo poglej kako temu strezejo dobri kitaristi in kaj pravijo na digitalce pred ampom, pa potem reci da je to dogma in fiksna predstava.
Pa raje vadi kot da kompliciras okrog sounda da ne bos padel v skupino tistih ki se ukvarjajo samo z zvokom, spilat pa ne znajo. To je pri nas res problem...

#27 EVOL

EVOL

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 30 prispevkov

Objavljeno 11 januar 2007 - 09:17

Kakšni izrazi!
QUOTE (rotation)
dobri kitaristi
(potem so pa tu še tisti grozni ki)
QUOTE (rotation)
ukvarjajo samo z zvokom, spilat pa ne znajo.
He he. Pa ti si neverjeten. Respect.
QUOTE (rotation)
To je pri nas res problem...

Je problem a? Hahaha. Hitler.
Drugače pa, če zaznavaš problem, bi bil neverjetno zadovoljen, če bi mi pokazal kakšnega od teh problematikov.
Pa resno mislim kot vedno.
Drugače pa na tiste tvoje "dobre kitariste" se poserjem, da smo si na jasnem. Če se gremo zvočno izkušnjo. Samo ne bodimo preveč abstraktni, bi rekel stric Hegel. To ne pomeni da so slabi ljudje, aneda. Samo njihovo delo mi ne ugaja.
To je spet irelevantno.
Vadim pa ne nič in tudi ne bom začel.

#28 BlackOrWhite

BlackOrWhite

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov

Objavljeno 12 januar 2007 - 11:58

Zabredli ste.

LP

#29 soundtrap

soundtrap

Anchko

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 224 prispevkov
  • Interests:Music producer, Musician, synth lover, sound programmer, Mixing engineer, humorist :)

Objavljeno 12 januar 2007 - 05:06

po mojem je boljše da ustavite post, zna bit da bo kdo odkril kaj precej nevarnega smile.gif
Sometimes a mistakes makes a best piece of music.

#30 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov

Objavljeno 12 januar 2007 - 07:06

Ja, raje nehajmo ker taksen nivo ni vreden tega foruma in nase pozornosti.
EVOL, ti se pa vprasaj kaj si s pisanjem sploh dosegel. Ce bi se obnasal kot se gre bi bil problem ze zdavnaj resen. Tako pa lahko se naprej sanjas in sanjas ter pises shizofrene poste.

BASTA

Dodaj odgovor

1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov