Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

premični difuzorji...

28 odgovorov v tej temi

#1 SoulFood

SoulFood

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov

Objavljeno 17 december 2006 - 03:07

Tale slika me je prav presenetila, ko sem jo videl! Super ideja se mi zdi!
Samo še kakšno malo boljšo mizo bi rabli, pa bi mi bil studio prav všeč!

Skysound

#2 Malossi

Malossi

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 233 prispevkov

Objavljeno 17 december 2006 - 10:34

A so tole Bowersi serija 800 ane? Zakaj majo pa 3 zvočnike spredaj? Za surround najbrž ne, ali pač?

#3 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.882 prispevkov
  • Interests:Recording&Mixing&Mastering&ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 17 december 2006 - 01:12

QUOTE (Malossi)
A so tole Bowersi serija 800 ane? Zakaj majo pa 3 zvočnike spredaj? Za surround najbrž ne, ali pač?

Ja verjetno za surround :wink: (L C R)
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#4 SoulFood

SoulFood

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov

Objavljeno 17 december 2006 - 02:47

ne ne... enega majo za mono poslušat tongue.gif

#5 minimalB

minimalB

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 764 prispevkov
  • Interests:Audio, Video, Broadcast, Film, Multimedia

Objavljeno 17 december 2006 - 03:06

Saj se vidita tudi se dva zadaj...

Mislim da so B&W 802 Diamond, konkretno!!!

Lp,

b.

#6 SoulFood

SoulFood

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov

Objavljeno 17 december 2006 - 04:47

ne ne... tista dva zadej sta da boljše slišiš mix, ko tweakaš outboard biggrin.gif:D:biggrin.gif

Glede B&W pa... je kdo slučajno naročil tist free DVD, nekaj časa nazaj?

Majo prav super filmčke gor, kako delajo 800D biggrin.gif

#7 NLP

NLP

arhitekt spektralnih platform prostora in časa

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 19 december 2006 - 01:33

Vem da je izven teme, ampak tak ste se razpričali; kaj nautilus verzija (tisti dizajn v obliki ušesa) je slabša ali boljša oz. čemu služi.
Je zelo lep dizajn, verjetno najlepši.
Vem da je bolano drago in da ga ne bom nabavil, radovednost pač.

#8 minimalB

minimalB

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 764 prispevkov

Objavljeno 19 december 2006 - 01:46

Ce mislis tele zvocnike:
http://xataka.com/ar...BW Nautilus.jpg

spadajo v Prestige Range in so za en razred visje od serije 800.

Imeli pa naj bi obliko polza oz skoljke, baje se na tak nacin najlazje izognes stojecemu valovanju znotraj zvocnika... to sem bral na nekih Hi-Fi forumih, kako in kaj je pa cisto zares pa ne vem smile.gif

Ce vidis te zvocnike v zivo, meni sploh niso bili prevec vsec... zato ker so tako OGROOOOOOOOMNI...

Kljub vsej ezoteriki in oh in sploh in se malo za povrh mi se vedno niso zveneli tako dobro kot PMC BB5 ali MB2. Pac, stvar okusa...

Lp,

b.

#9 SoulFood

SoulFood

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov

Objavljeno 19 december 2006 - 02:10

Do zdaj sem slišal samo 801-ke v neki trgovini... WOW!

Drugače pa mislim da so zadej isti principi kot pri horn zvočnikih, samo obrnjeno... Ampak to sem tudi nekje slišal od nekega audiofila...

Kar je pa posebno pri teh zvočnikih pa je, da je tweeter iz diamanta in naj bi bil tako najbljiže popolnemu tweeterju, ki naj bi imel neskončno trdoto... Mogoče tudi FOCAL na to ciljajo z svojim beriliumom...

#10 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 19 december 2006 - 11:33

Ja diamantni... primer je nalinku:

http://www.thiel-par...plorer1280.html

Keramične pa imajo Adam mastering verzija.
A jih je kdo slišal biggrin.gif

#11 SoulFood

SoulFood

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov

Objavljeno 20 december 2006 - 02:13

Eh! Nekej, kar se za bremze uporablja, pa že ne bo dosti dobro za nas!

:whipes drool off his chin:

#12 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 23 december 2006 - 08:57

Ja interesantno, modeli ki imajo diamantni tweeter naj ne bi bili sonično ne vem kako močno različni od modelov ki imajo "navadni" alu tweeter, vsaj tako pišejo na različnih forumih in revijah.
Ampak so pa lepe oblike, vsaj meni osebno. Nautilus prestige še posebej. Imajo pa obliko ušesa in ni bilo mišljeno na školjko. Je pa jasno da je takšen zaradi stoječih valov.
Mislil sem če jih je kdo slišal, morda primerjal s 800D serijo, saj ima prestige serija dva "navadna" alu tweeterja, je pa vseeno več kot enkrat dražja kot najdražja 800d serija.

PMC ima majhne modele za katere pravijo da so pravi podn (dobesedno)sploh glede na ceno, v futuremusicu so jih povozli tudi krki. Zanimivo da ljudje kupujejo mercedes A serijo samo zato ker je gor razpoznavni "merilec" pa čeprav je ta avto en kup "dreka" na kolah v primerjavi z večjimi brati.

No, hočem le povedat da različni modeli dobrega-renomiranega proizvajalca ne zvenijo nujno dobro in na to je potrebno bit pozoren. Tudi za ATCje sem marsikaj slišal da so ogromne kište ki dokaj slišno "tišijo" zrak v prostor, kar pa je moteče.

Niti ATCji niti PMCji niti Barefooti nimajo neke specialne tehnologije, pa so vseeno tako čaščeni. Je pa res da imajo surovo moč, kar mogoče vpliva izjemno psihološko/ na psihoakustiko.
Meni vse to izgleda kakor navaden marketinški "hipe", vseeno menim da bi stare tehnologije (namreč vse te tehnike izdelovanja zvočnikov so znane vsaj že 30-40let) z novimi materiali morale zveneti občutno bolje, mar ne? Focalke npr.

V vsakem primeru bi moral biti idealen zvočnik izvor zvoka, katerega ne ločiš od originalnega (zajetega). A je že kdo takšne slišal?

P.S.: SoulFood zelo lepa hvala ker si mi posodil ta B&W DVD!
Sem ga pogledal,.. če ima ta firma tako proizvodno linijo svaka jim čast, ker se lahko vse ostale firme kratko malo skrijejo! ...in vem kaj govorim ker sem nekaj časa delal v proizvodnji biggrin.gif !

#13 minimalB

minimalB

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 764 prispevkov

Objavljeno 23 december 2006 - 09:19

QUOTE (NLP)
V vsakem primeru bi moral biti idealen zvočnik izvor zvoka, katerega ne ločiš od originalnega (zajetega). A je že kdo takšne slišal?

To bi bilo (po moje) mozno samo, ce bi imel sobo polno mikrofonov, enega zraven drugega, in ti mikrofoni bi mogli bit sposobni zamenjat funkcijo in postati zvocniki.

Se pravi bi lahko zvok zajel z nesteto mikrofoni v sobi in potem bi ti mikrofoni postali zvocniki in bi predvajali posnet material.

Pa se to bi potem zvenelo isto samo v idealnih pogojih (predvidevamo da bi vse delovalo brez harmonicnih popacenj) in samo v tej eni in isti sobi...

Skratka NEUPORABNO!!! :mrgreen:

Lp,

b.

#14 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 23 december 2006 - 09:43

QUOTE (minimalB)
QUOTE (NLP)

To bi bilo (po moje) mozno samo, ce bi imel sobo polno mikrofonov, enega zraven drugega, in ti mikrofoni bi mogli bit sposobni zamenjat funkcijo in postati zvocniki.

Se pravi bi lahko zvok zajel z nesteto mikrofoni v sobi in potem bi ti mikrofoni postali zvocniki in bi predvajali posnet material.

Pa se to bi potem zvenelo isto samo v idealnih pogojih (predvidevamo da bi vse delovalo brez harmonicnih popacenj) in samo v tej eni in isti sobi...

Skratka NEUPORABNO!!! :mrgreen:

Lp,

b.

Ma točno to foro poznam, to so enkrat bluzli na gearslutu. Verjemi s takšno metodo ne bi storil kaj dosti posebnega, pa še fazne komplikacije bi si nakopal. Mikrofoni in zvočniki so tehnično žal še daleč od odealnih.

Mislil sem na sedanje dosegljive, katere ste imeli "čast" poslušat in so se vam zdeli še najbolj vernodostojni izvoru.

#15 SoulFood

SoulFood

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov

Objavljeno 23 december 2006 - 09:45

NLP! Me veseli, da ti je bil všeč!

Drugače pa če je merilo, da se ne bi ločilo zvčnika od izvora... To ni nevem kako težko! Še celo NS10 bi delovali, če bi bila priložena zraven kakšna vrečka opojnih substanc... laugh.gif

Po pravici povedano, še nikoli nisem bil na koncertu, kjer bi bila zvočna slika tako dobra, kot na odličnem posnetku predvjanim skozi odličen sistem.

Tudi miksi so se obrnili od realnosti! Take intime, kot doseže odlično posnet (in odlično zapet) vokal, kjer se sliši vsak premik ustnic, kot da bi ti vokalist pel v uho, v živo ni možno... Meni je to zelo všeč! (Na pamet mi pade Olivija - Kadar sva sama)

Nivoji tudi nikoli niso tako popolni v živo... Nemogoče IMHO. In tudi ni potrebe! Se z energijo, nastopom ipd. več kot nadoknadi!

No... kar hočem povedat je, da je snemanje postalo veliko več kot samo iskanje naprave, ki bi popolnoma reproducirala zvok banda, kot da bi bil v sobi. V live performance spada še veliko več, kot sama glasba. Tako kot na CD veliko več, kot samo band.

#16 minimalB

minimalB

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 764 prispevkov

Objavljeno 23 december 2006 - 10:01

QUOTE (SoulFood)
No... kar hočem povedat je, da je snemanje postalo veliko več kot samo iskanje narave

Tocno to SoulFood. Jaz sem tud za experimente in stran od realnosti... zakaj bi se omejevali na videno/slisano... gremo naprej... je pa dejstvo, da kljub vsemu kar imamo na voljo ne znamo posnet realnost, ce bi si to zeleli...

Mene fascinira Portishead produkcija, kar se tice vokalov... totalno skompresirano sepetanje "in your face", hudo!

Lp,

b.

#17 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 23 december 2006 - 10:17

Evo s tem se s teboj popolnoma strinjam (tudi glede substanc smile.gif ),
ampak zanima me pa vseeno kakšni zvočniki (ali kaj pač bi že bili) so za to dobri in so najbolj približani idealnim...

#18 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 23 december 2006 - 11:06

Ja določene frekvence se dajo verno reproducirat, sploh če niso mikrofonov in vseh vhodnih signalov pri snemanju pretirano obremenjevali.
Poslušal pa sem že Tannoyeve zvočnike iz najvišje audiofilske klase-pozabil model, preko originalnih kopij posnetkov na kolutih in na krajše trenutke sem slišal kakor da bi peli v sobi (različne produkcije in stili glasbe od popa do rocka ala michael jackson, madonna in pink floydi).
Občutek je bil res nor (bil sem tudi trezen smile.gif ). Lastnik zvočnikov je rekel da se marsikaj da "uprizorit" le da jih preveč ne pretera.
A je kdo že npr. slišal elektrostatične iz highend klase? npr. Martin Logan

#19 SoulFood

SoulFood

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov

Objavljeno 24 december 2006 - 12:03

hm... verjetno bom izpadel bedak mapak... Saj to so ribbon? Tako kot ADAM?

Vem ,da obstajajo zvočniki samo iz ribbon-ov. Jaz sem slišal samo MBL z ribbon tweeterjem.

Moram rečt, da je neka "nepreforsiranost?" v visokih tonih, čeprav ne vem, ali gre to direktno pripisovat ribbon tweeterju...

#20 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 24 december 2006 - 12:22

Pa niso glih ribboni, sicer pa prečekiraj:

http://www.us.martin...es.html#hdxstat

To je prav poseben tip zvočnikov - elektrostatični.

#21 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 24 december 2006 - 01:24

Lahko si pogledaš še to firmo in reviewe ki so...:

http://www.quad-hifi.co.uk/index.php

http://www.quad-hifi...Brochurelow.pdf

http://www.quad-hifi.....review 06.pdf

Imajo pa slab izkoristek moči in pri basih nekatere konstrukcije niso natančne zato jih kombinirajo s klasičnimi wooferji. Nekateri gredo frekvenčno v ultrasonične sfere, sicer pa je tega še več...

P.S.: ma po principu delovanja so si podobni ribbonu, ampak na koncu koncev imajo vse te tehnologije neko analogijo med seboj.

#22 SoulFood

SoulFood

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov

Objavljeno 24 december 2006 - 02:51

Hvala za linke NLP!

Se mi je zdelo, da sem malo v temo brcnil... :oops:

So pa zelo zanimivi! biggrin.gif

#23 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 26 december 2006 - 12:46

Tudi ti so zelo zanimljivi; plasma zvočniki..

http://cgi.ebay.com/...bayphotohosting

oz.:

http://www.plasmatwe...lasmatronic.htm

#24 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 26 december 2006 - 11:37

Pa še en link za nostalgike:

http://www.mats-ente...0page/index.htm

#25 SoulFood

SoulFood

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov

Objavljeno 27 december 2006 - 02:23

zelo zelo sexy!!!!! biggrin.gif

#26 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 27 december 2006 - 08:14

IXI sorry da smo spreobrnili temo v zvočniške vode, morda lahko premakneš tja, sori.

Ker pa že pišem biggrin.gif , pa vam podam še ta link (priporočam!):

http://www.audiocircuit.com/

malo se navadite na navigacijo ker vam bo stran dala tudi izjemno interesantne informacije tudi o egzotičnih in "navadnih" zvočnikih, pa še druge fore vsebuje!

#27 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.882 prispevkov
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 28 december 2006 - 08:18

ni panike dokler dela funkcija "išči" na pretirane panike tongue.gif
V končni fazi pa je je to itak vse med sabo povezano!
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#28 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 29 december 2006 - 12:18

Kot sem že omenil mi je SoulFood posodil DVD o konstrukciji, izdelavi in filozofiji b&W 800 serije.

No za finto pa sem še našel i.net verzijo "DVDja":

http://www.bw800.com/

MAlo dolgo traja ampak je vredno, vsaj v principu razumeš za kaj pri konstrukciji in driverjih gre...

#29 SoulFood

SoulFood

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov

Objavljeno 29 december 2006 - 08:07

Hvala za ta link!

Res imajo lepo spedenano promocijo pri B&W!!!

Dodaj odgovor

0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov