Ja interesantno, modeli ki imajo diamantni tweeter naj ne bi bili sonično ne vem kako močno različni od modelov ki imajo "navadni" alu tweeter, vsaj tako pišejo na različnih forumih in revijah.
Ampak so pa lepe oblike, vsaj meni osebno. Nautilus prestige še posebej. Imajo pa obliko ušesa in ni bilo mišljeno na školjko. Je pa jasno da je takšen zaradi stoječih valov.
Mislil sem če jih je kdo slišal, morda primerjal s 800D serijo, saj ima prestige serija dva "navadna" alu tweeterja, je pa vseeno več kot enkrat dražja kot najdražja 800d serija.
PMC ima majhne modele za katere pravijo da so pravi podn (dobesedno)sploh glede na ceno, v futuremusicu so jih povozli tudi krki. Zanimivo da ljudje kupujejo mercedes A serijo samo zato ker je gor razpoznavni "merilec" pa čeprav je ta avto en kup "dreka" na kolah v primerjavi z večjimi brati.
No, hočem le povedat da različni modeli dobrega-renomiranega proizvajalca ne zvenijo nujno dobro in na to je potrebno bit pozoren. Tudi za ATCje sem marsikaj slišal da so ogromne kište ki dokaj slišno "tišijo" zrak v prostor, kar pa je moteče.
Niti ATCji niti PMCji niti Barefooti nimajo neke specialne tehnologije, pa so vseeno tako čaščeni. Je pa res da imajo surovo moč, kar mogoče vpliva izjemno psihološko/ na psihoakustiko.
Meni vse to izgleda kakor navaden marketinški "hipe", vseeno menim da bi stare tehnologije (namreč vse te tehnike izdelovanja zvočnikov so znane vsaj že 30-40let) z novimi materiali morale zveneti občutno bolje, mar ne? Focalke npr.
V vsakem primeru bi moral biti idealen zvočnik izvor zvoka, katerega ne ločiš od originalnega (zajetega). A je že kdo takšne slišal?
P.S.: SoulFood zelo lepa hvala ker si mi posodil ta B&W DVD!
Sem ga pogledal,.. če ima ta firma tako proizvodno linijo svaka jim čast, ker se lahko vse ostale firme kratko malo skrijejo! ...in vem kaj govorim ker sem nekaj časa delal v proizvodnji

!