Nov studio v okolici Kočevja - Wes Lachot design
Objavljeno 11 maj 2010 - 08:55
Sanje končno postajajo resničnost. Po dolgih letih premlevanja in prilagajanja sem končno uspel dobiti parcelo in to poleg obstoječe hiše na kateri bom s pomočjo frendov in vaše podpore postavil nov snemalni studio.
Ker sem po naravi perfekcionist sem se odločil in kontaktiral vrhunskega dizajnerja snemalnih studiev g. Wesa Lachota(www.weslachot.com). Pri kontaktu mi je pomagal Simon Skalar, ki bo v prihodosti tudi s pomočjo Wesa uredil svoj home studio.
Vspostavili smo kontakt in začeli z pilotskimi skicami. Wes bo uredil in zrisal notranji design studia za zunanjo podobo bo poskrbel prijatelj arhitekt Sebastijan Vute.
Svet je majhen in to potrjuje, da se je Wes Lachot minuli vikend mudil v Kočevju, kjer smo dodelali in vskladili ideje in mnenja.
Prostornina objekta bo okrog 130m2. Vseboval bo: Control Room, Live room, 3 boothe, lounge, wc in teraso. Višina objekta bo 4,5 metra in ga bomo primerno vkopali v zemljo za okvirno 1 m. V tem trenutku smo v fazi pridobivanja gradbenega dovoljenja.
Objekt bo grajen iz betona.
Prilagam predvideno lokacijo in tloris studia.
Nadaljevanje sledi,..
Lep večer
Primož Velikonja
Objavljeno 11 maj 2010 - 10:36
Še bolj pa tvoji ženi, da ti dovoli
Hehehe
Drgač pa svaka čast da se boš zapodil v tako investicijo. Sm s tabo
Objavljeno 12 maj 2010 - 08:40
lp
Prispevek uredil/a: DomaDIS, 12 maj 2010 - 08:41 .
Objavljeno 12 maj 2010 - 04:34
Objavljeno 12 maj 2010 - 05:11
Še bolj pa tvoji ženi, da ti dovoli
Ha ha ha, Miha. Sej veš da je pri nas patriatrhalen odnos. Ha ha. Ženo poznaš in veš, da mi ni slabo. V končni fazi greva skupaj v projekt, ki ni enostaven.
Ixi. Sej sam veš, da ni enostavno in po drugi strani veš, da sem ravnoprav nor. Hvala ti.
Bo lepo, ja. Ha ha ha. Hvala ti.
Hvala Tadej. Tudi za vse nasvete in pobude do sedaj.
Vale, občudoval sem tvojo gradnjo in veselje ob zaključku. Vem, da si srečen. Imaš pa ob sebi tudi tapravo bolšjo polovico in ti je bilo zaradi tega vse lažje. Hvala za lepe želje.
Bravo NLP. Točno tako. Načrt mojega studia je zelo podoben Charleston soundu. S tem, da bo kontrolna soba v črni barvi. Drugače pa identično. Be good.
Objavljeno 23 avgust 2010 - 08:50
V kateri fazi ste zdaj, kaj slikic?! ... malo radovednosti pač, če je že tema odprta.
Objavljeno 26 oktober 2011 - 10:23
Končno smo se prebili skozi birokratske zadeve. Izkop je narejen. Danes so delavci začeli z polaganjem podložnega betona, ki bo pod temelji.
V začetku je bila planirana betonska stavba vendar smo se premislili, tako da bo kar siporeks.
Osnovna struktura zunanjih zidov: 25cm zidak /10cm izolacije/10 cm zidak/zunanja izolacija/fasada.
Plan je objekt do zime postaviti pod streho. Bomo videli, če bo vreme zdržalo.
Be good.
Primož
Objavljeno 27 oktober 2011 - 06:27
pridem enkrat na obisk, ko boš tak daleč!
lp, aleš
Zdravo legendo. Ja zdej gre pa zares. Obvezno se moraš oglasit.
lp
Primož
Objavljeno 28 oktober 2011 - 07:04
A si še kje blizu. Al te je kak kapitalni jelen odnesu???
Objavljeno 28 oktober 2011 - 08:32
Objavljeno 28 oktober 2011 - 08:35
Težka bo. Ha ha.
Objavljeno 28 oktober 2011 - 08:58
Cez polja pri tvoji službi...pokopališče
Objavljeno 07 november 2011 - 11:19
Sanje končno postajajo resničnost. Po dolgih letih premlevanja in prilagajanja sem končno uspel dobiti parcelo in to poleg obstoječe hiše na kateri bom s pomočjo frendov in vaše podpore postavil nov snemalni studio.
Ker sem po naravi perfekcionist sem se odločil in kontaktiral vrhunskega dizajnerja snemalnih studiev g. Wesa Lachota(www.weslachot.com). Pri kontaktu mi je pomagal Simon Skalar, ki bo v prihodosti tudi s pomočjo Wesa uredil svoj home studio.
Vspostavili smo kontakt in začeli z pilotskimi skicami. Wes bo uredil in zrisal notranji design studia za zunanjo podobo bo poskrbel prijatelj arhitekt Sebastijan Vute.
Svet je majhen in to potrjuje, da se je Wes Lachot minuli vikend mudil v Kočevju, kjer smo dodelali in vskladili ideje in mnenja.
Prostornina objekta bo okrog 130m2. Vseboval bo: Control Room, Live room, 3 boothe, lounge, wc in teraso. Višina objekta bo 4,5 metra in ga bomo primerno vkopali v zemljo za okvirno 1 m. V tem trenutku smo v fazi pridobivanja gradbenega dovoljenja.
Objekt bo grajen iz betona.
Prilagam predvideno lokacijo in tloris studia.
Nadaljevanje sledi,..
Lep večer
Primož Velikonja
Lep pozdrav!
Čestitam za projekt v teh časih.
Glede na moje izkušnje gradnje studiov, moraš biti zelooo pazljiv pri nanašanju lepila na siporeks- to pomeni po celi površini skrajno natančno.
Ali to pomeni, da boš dosegel enako težo z siporeksom?
Poleg tega me malček bega povezava z dizajnom. Skalar na svoji strani navaja, da akustiko naredil Nenad Patkovič, Wes pa trdi da je avtor on, oziroma njegova firma.
Vili
Objavljeno 07 november 2011 - 02:44
V oči so mu padli čudoviti studii, ki jih je dizajniral priznani Wes Lachot.
Simon se je odločil in povabil gospoda k sebi domov.
Pri njem je bil cca. 1 teden in marsikaj sta se pogovarjala kako in kaj, morda se bo dalo Simonu opisat svoje osebne vtise...
Simon je tudi rekel, da je Lachot zelo prijeten gospod, kar tudi drugi potrjujejo na forumih, ki so sodelovali z njim.
Ko je prejel načrt od Lachota so se mu porodila neka vprašanja, saj se mu je zdelo vse nekam čudno a ker se Simon ni kaj mnogo razumel v akustiko me je kontaktiral in vprašal za moje mnenje.
Potem me je Simon prosil, če bi mu lahko jaz narisal studio.
Sprva sem bil izjemno presenečen saj nisem verjel, da je avtor tega načrta Wes Lachot.
Zato sem parkrat pocukal tudi Karizmo tukaj na forumu a ni želel komentirati.
Do sedaj imam Wes-ove 3 originalne načrte (največjega in še enega znanega...), saj sem sprva mislil da se pri Simonu pač ni potrudil oz. da je morda naredil copy/paste svojega prvega studia, ki ga je v življenju naredil... da žal temu ni tako sem odkril ko sem prejel še druga dva načrta, potek gradnje lahko gledate tudi na GS-ju.
No to je to, žal.
Je pa nekaj res; če dizajnira studio Wes Lachot, ko ga narediš si naslednji mesec na naslovnici Mix Magazina in podobnih revij, verjetno to dokaj doprinese nadaljnemu trženju studia.
Objavljeno 07 november 2011 - 06:20
V oči so mu padli čudoviti studii, ki jih je dizajniral priznani Wes Lachot.
Simon se je odločil in povabil gospoda k sebi domov.
Pri njem je bil cca. 1 teden in marsikaj sta se pogovarjala kako in kaj, morda se bo dalo Simonu opisat svoje osebne vtise...
Simon je tudi rekel, da je Lachot zelo prijeten gospod, kar tudi drugi potrjujejo na forumih, ki so sodelovali z njim.
Ko je prejel načrt od Lachota so se mu porodila neka vprašanja, saj se mu je zdelo vse nekam čudno a ker se Simon ni kaj mnogo razumel v akustiko me je kontaktiral in vprašal za moje mnenje.
Potem me je Simon prosil, če bi mu lahko jaz narisal studio.
Sprva sem bil izjemno presenečen saj nisem verjel, da je avtor tega načrta Wes Lachot.
Zato sem parkrat pocukal tudi Karizmo tukaj na forumu a ni želel komentirati.
Do sedaj imam Wes-ove 3 originalne načrte (največjega in še enega znanega...), saj sem sprva mislil da se pri Simonu pač ni potrudil oz. da je morda naredil copy/paste svojega prvega studia, ki ga je v življenju naredil... da žal temu ni tako sem odkril ko sem prejel še druga dva načrta, potek gradnje lahko gledate tudi na GS-ju.
No to je to, žal.
Je pa nekaj res; če dizajnira studio Wes Lachot, ko ga narediš si naslednji mesec na naslovnici Mix Magazina in podobnih revij, verjetno to dokaj doprinese nadaljnemu trženju studia.
Pozdravljen.
Težko komentiram Simonovo odločitev. Ne vem kje si me pocukal? O notranjem dizajnu bomo kako rekli, ko pride čas, če si mislil na to. Wes je v prvi vrsti odličen človek, svetovna eminenca in predan svojemu poklicu.
Menim, da si vsi od studiev, ki so prišli na naslovnico Mix Magazina to pošteno, ampak res pošteno zaslužijo.
Studio Simona Skalarja izgleda super, upam da je tudi v praksi tako. Čestitam.
Lp
Primož
Objavljeno 07 november 2011 - 07:17
http://www.planetaud...p...ost&p=30850
http://www.planetaud...p...ost&p=31705
http://www.planetaud...p...ost&p=36871
... a sedaj ko sem pravkar kopiral linke sem videl en tvoj odgovor, ki ga nisem opazil do sedaj:(, pardon:
"A bo v stilu Charleston Sound-a"
"Bravo NLP. Točno tako. Načrt mojega studia je zelo podoben Charleston soundu. S tem, da bo kontrolna soba v črni barvi. Drugače pa identično. Be good."
Ma Simonov bo deloval tako kot drugi "moji", malo mu še manjka do konca.
Za nadzor Wes Lachota pa sem spraševal zato, ker ima v svojih dizajnih rad membranske absorberje in če niso prav narejeni, ne delujejo tako kot bi morali (enako Helmholtzovi), pri nekaterih zadevah samo načrt ni dovolj.
... Lachot rad mnogokrat uporablja že narejene akustične elemente iz RPG-ja, prezračevanja od tistega in tistega podjetja, spet druge stvari od tega in tega... kot lego kocke... sicer cene teh rešitev so dražje kot par boljših slovenskih studijev skupaj a je težje kaj naredit narobe.
Pridno delajte, vem da bo studio povsem funkcionalen in lep, le nekatere stvari so šle naprej v akustiki.
Objavljeno 08 november 2011 - 01:11
Končno smo se prebili skozi birokratske zadeve. Izkop je narejen. Danes so delavci začeli z polaganjem podložnega betona, ki bo pod temelji.
V začetku je bila planirana betonska stavba vendar smo se premislili, tako da bo kar siporeks.
Osnovna struktura zunanjih zidov: 25cm zidak /10cm izolacije/10 cm zidak/zunanja izolacija/fasada.
Plan je objekt do zime postaviti pod streho. Bomo videli, če bo vreme zdržalo.
Be good.
Primož
Lp!
Upam, da boš imel srečo z izvajalci (natančnost). V info link do bloga gradnje siporeks hiše - http://hisaytong.wor...y/gradbena-dela , kjer si je lastnik vzel čas in dokumentiral večino dela in pomembnih detajlov. Takšna natančnost za hišo...
Bolje sitnariti ob postavljanju studia, kot kasneje drago popravljati. Ti pa lahko povem ,da se pozna vsaka "zidarska" bližnica.
Vili
Prispevek uredil/a: motorist, 08 november 2011 - 01:12 .
Objavljeno 08 november 2011 - 07:29
Upam, da boš imel srečo z izvajalci (natančnost). V info link do bloga gradnje siporeks hiše - http://hisaytong.wor...y/gradbena-dela , kjer si je lastnik vzel čas in dokumentiral večino dela in pomembnih detajlov. Takšna natančnost za hišo...
Bolje sitnariti ob postavljanju studia, kot kasneje drago popravljati. Ti pa lahko povem ,da se pozna vsaka "zidarska" bližnica.
Vili
Pozdravljen Vili.
Hvala za nasvete. Tip si je res vzel čas in perfektno speljal zadevo. Se popolnoma strinjam s tabo glede sitnarjenja in pedantnosti. Mislim, da sem dobil prave mojstre. Bo pa potrebno biti prisoten na vsakem koraku.
Be good,
Primož
Objavljeno 11 marec 2012 - 09:35
V prejšnjem tednu smo izvedli opažanje notranjih zidov in betonažo do treh metrov višine.
lp
Primož
Objavljeno 12 marec 2012 - 09:42
Objavljeno 12 marec 2012 - 05:37
Ker imamo opaže do višine 3 metrov je potrebno dvojno opažanje sten. Do sobote bomo predvidoma vlili do vrha. Potem sledi 20 cm plošča. Bo kar veselo.
Od opreme imamo v planu API 1608 in vgradne monitorje Dynaudio M3A - pasivna izvedba z Bryston ojačevalcem in crossoverjem.
To zaenkrat.
Lep pozdrav vsem,
Primož
Dodaj odgovor
1 uporabnikov bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov