Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

ALESIS M1 620 studijski monitorji - mnenja

35 odgovorov v tej temi

#1 JOSIP2

JOSIP2

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 58 prispevkov
  • Interests:Muzika

Objavljeno 03 marec 2010 - 11:57

Pozdrav!

Kaj menite o teh zvočnikih ?
Jih je kdo že imel možnost preizkusit ? Mnenja ???? Se splača sploh pogledat ??

Zvočniki Alesis M1 620 Aktivni Studijski Monitor (cena za par) Primerni za delo v studiu, računalniške in video monitorje
-Aktivni studijski monitorji 100W
-volumen kontrola
-EQ hi / mid / low
-1/4" TRS konnektor z volumen kontrolo
-6.5 inčni zvočnik za nizke frekvence, čiste base in srednje tone
-1 inčni silk dome tweeter za čiste visoke tone

Prispevek uredil/a: JOSIP2, 03 marec 2010 - 11:57 .

#2 DomaDIS

DomaDIS

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 129 prispevkov

Objavljeno 03 marec 2010 - 12:16

Pozdravljen.

Jaz jih imam. Ko sem jih kupoval nisem vedel kaj iščem, sem bolj gledal na ceno, ki je ugodna za njih. Sprva so mi delali probleme, kajti nisem imel občutka kako se mora na njih slišati, ker sem poslušal prej na drugačnih zvočnikih. Ko se jih enkrat navadiš (z vsemi zvočniki je tako), se da na njih delat kar soliden zvok. Pri meni je bil tudi problem veliko visokih frekvenc, in vsi mixi so bili zelo nizki in zamazani, ko sem poslušal na drugih zvočnikih. Nato sem ravno z EQ, ki ga ti zvočniki imajo na zadnji strani, to uredil.

Moje mnenje, so bolj za začetnike in home "produkcijo", mogoče tudi za kakšno video produkcijo, kjer obdelovanje zvoka nima takšnega pomena.

Za "profi" naj svetujejo "profiji"...

LP

#3 JOSIP2

JOSIP2

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 58 prispevkov

Objavljeno 03 marec 2010 - 12:36

Torej, imajo tendenco poudarjanja visokih tonov. Koliko časa pa jih že uporabljaš ???

#4 DomaDIS

DomaDIS

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 129 prispevkov

Objavljeno 03 marec 2010 - 12:55

Ja mislim, da jih zvočniki poudarjajo, sicer tudi prostora nimam akustično porihtanega, tako da bi lahko bil tudi to dejavnik. Vseeno pa mislim, da so zvočniki, kajti na drugih je bilo drugače v istem prostoru.

Uporabljam jih dobro leto in pol.

#5 kochobass

kochobass

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.264 prispevkov

Objavljeno 03 marec 2010 - 01:09

čekiraj behringer monitorje... ne hecam se smile.gif
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik
in še kak projekt za spotoma ;)

#6 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.882 prispevkov
  • Interests:Recording&Mixing&Mastering&ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 03 marec 2010 - 01:52

Alesis je dobr monitor za svoj denar,....je pares da ima bloj simel sound,.. povdarejne nizke in visoke frekvence,...

Kot je kocho reku pej v Audiopro LJ poslušat tanove Behringerje Truth 1030A, kateri so fenomenalni zvočniki, kao kopija krk RP% po izgledeu, delajo pa boljše kot krki, plus tega je to da so kar precej cenjši kot krki,... krki te pridejo 310€/par, Behringerji pa samo 238€/par,.....

Ko sem jih slišal nisem mogel verjet kako dobro delajo,...sploh pa za ta denar !!! strongbench.gif
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#7 Katoda

Katoda

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 03 marec 2010 - 02:18

kok so te pri behringerju smešni, nardijo zvočnik ki liči na mackie in krk, ime pa spominja na genelec. lol jumping0046.gif

#8 kochobass

kochobass

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.264 prispevkov

Objavljeno 03 marec 2010 - 03:06

edina solidna zadeva ki jo je behringer dobr skopiral in redizajnu, so monitorji.

mel sem jih 2 leti (mislim da B2031A,star model,aktiven,8" driver), pol sem jih frendu zdilu ki jih še uporablja... in niso švoh, še posebej pa v tem cenovnem rangu...

Kar sem slišal alesisev,so bili vsi porazno naboostani na low-u in high-ih ... resno. S tem monitorjem bi težko naredil "zaresno" sliko v mixu.

ne trdim da behringer nimajo napak...seveda jih imajo! ampak za 240€,ne moreš mim trofnit smile.gif
Kasneje,če boš resno zagrabil za studijske avanture,pa boš reskiral večji denar... si boš pa privoščil resno zadevo smile.gif

ixi...maš kej novih monitorjev tam? ... bi se oglasu s kakim cd-jem ali mp3-jem mimo pa da čujem kaj je novega smile.gif
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik

#9 JOSIP2

JOSIP2

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 58 prispevkov

Objavljeno 03 marec 2010 - 05:41

Ixi, ma sem prepričan, da ti u Audijo-pro štacuni delaš.
Pa saj nima veze. Verjetn se da tko zment, da jih odnesem domov na probo za čez vikend, pa da se lahko v miru odločim, kajneda !

Zna bit, da bom to tud nardil- vzel Alesise, pa Behringerje, pa da jih stestiram.

BTW, kakšno garancijo pa date u Audio pro na tako opremo ???

Prispevek uredil/a: JOSIP2, 03 marec 2010 - 05:43 .

#10 beatmakerr

beatmakerr

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov

Objavljeno 04 marec 2010 - 07:16

ALESIS M1 620 - monitorji vredni svojega denarja, špilajo dobro, tudi sam sem jih hotel vzeti, vendar me je na koncu na žalost odvrnil od nakupa šum, ki prihaja od njih, ko se zvok ne predvaja, ko so samo prižgani dunno.gif thumbsdown.gif

No mogoče to tebe ne bo motilo !!!

Pejt v Audiopro pa prever na lastna ušesa biggrin.gif

Prispevek uredil/a: beatmakerr, 04 marec 2010 - 07:29 .

#11 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.882 prispevkov
  • Interests:Recording&Mixing&Mastering&ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 04 marec 2010 - 07:22

QUOTE (JOSIP2 @ 3. Mar 2010 17:41:05) <{POST_SNAPBACK}>
BTW, kakšno garancijo pa date u Audio pro na tako opremo ???

Garancija je 1 leto.

#12 zmatej

zmatej

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 533 prispevkov

Objavljeno 04 marec 2010 - 09:20

QUOTE (beatmakerr @ 4. Mar 2010 08:16:57) <{POST_SNAPBACK}>
ALESIS M1 620 - monitorji vredni svojega denarja, špilajo dobro, tudi sam sem jih hotel vzeti, vendar me je na koncu na žalost odvrnil od nakupa šum, ki prihaja od njih, ko se zvok ne predvaja, ko so samo prižgani dunno.gif thumbsdown.gif

No mogoče to tebe ne bo motilo !!!

Pejt v Audiopro pa prever na lastna ušesa biggrin.gif

Šumijo tudi kaki Adami A7 in podobni monitorji, pa niso ravno najcenejši modeli ...

#13 beatmakerr

beatmakerr

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov

Objavljeno 04 marec 2010 - 09:27

QUOTE (zmatej @ 4. Mar 2010 09:20:52) <{POST_SNAPBACK}>
Šumijo tudi kaki Adami A7 in podobni monitorji, pa niso ravno najcenejši modeli ...

Aja za adame nevem, ampak to kar sem slišal pri alesisih mi ni bilo niti malo všeč, pri krk-ih recimo slišiš šum, če približaš uho tweeterjem, pri alesisih, pa sem ga slišal zlo na glas pa sem bil stran 2 metra ! Sej so dobri monitorji, dober zvok pride iz njih ampak ta šum mene moti biggrin.gif

#14 JOSIP2

JOSIP2

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 58 prispevkov

Objavljeno 04 marec 2010 - 09:42

ja, o tem lastnem šumu sem bral na raznih forumih. Pa še nekaj sem prečital, da imajo vsi zvočnik serisko napako pri konstrukciji tiskanega vezja ojačevalca. baje, da vsi aktivci Alesisovi po letu al pa mal več pocrkajo !
Nisem pa siguren, da to ni samo kontra reklama !!!

Garancijo mate pa švohnej kot konkurenca. Tam dajo na vse produkte 3 leta garancije !

#15 beatmakerr

beatmakerr

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov

Objavljeno 04 marec 2010 - 09:50

QUOTE (JOSIP2 @ 4. Mar 2010 09:42:42) <{POST_SNAPBACK}>
ja, o tem lastnem šumu sem bral na raznih forumih. Pa še nekaj sem prečital, da imajo vsi zvočnik serisko napako pri konstrukciji tiskanega vezja ojačevalca. baje, da vsi aktivci Alesisovi po letu al pa mal več pocrkajo !
Nisem pa siguren, da to ni samo kontra reklama !!!

Garancijo mate pa švohnej kot konkurenca. Tam dajo na vse produkte 3 leta garancije !

Kok si pa največ prpravljen dat za monitorje ?

#16 JOSIP2

JOSIP2

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 58 prispevkov

Objavljeno 04 marec 2010 - 10:37

Max 250 eurov / par.

#17 beatmakerr

beatmakerr

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov

Objavljeno 04 marec 2010 - 10:43

QUOTE (JOSIP2 @ 4. Mar 2010 10:37:30) <{POST_SNAPBACK}>
Max 250 eurov / par.

Aha potemtakem je najbolš, da greš pogledat monitorje, ki ti jih je omenil Ixi - BEH TRUTH B1030A - cena je 238 €, al pa če daš zravn 250-ih € še 60 € pa dobiš Krk rp5 G2 - 310 €, ki so kvalitetni monitorji - seveda za ta denar biggrin.gif Mogoče tudi Yamaha HS 50 - 320 €

Po želji !!!

#18 DomaDIS

DomaDIS

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 129 prispevkov

Objavljeno 04 marec 2010 - 10:51

uhh.. Potem bojo pa men kmal crknl... blush.gif joke

Upam da ne bojo, če ne si bom pa kej bolšega umislu, bom vsaj imel razlog biggrin.gif

Glede šuma je res ja, sploh če je zadaj volumen zelo odprt. Jaz sem jih nato zadaj malo pripru in pač dam bolj naglas na mix mizi in se znebil precejšni del šuma. Tako ali tako mi pa, ker nimam pravilno urejene sobe bolj šumi računalnik, kot pa vse ostalo (N/S od mica ipd...). Zvočnike sem pa vseen slišal biggrin.gif .

Lp

#19 JOSIP2

JOSIP2

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 58 prispevkov

Objavljeno 04 marec 2010 - 11:01

Ma tko je.
Tolk kot jest delam muzko v mojem laboratoriju, bo to zvrhan zadost. Itak mam laboratorij bolj za to , da od babnce uidem, da mam gnh, po domač povedan.

Bom verjetn res tko naredu, sam se moram še oglasit u pro ju, oba monitorca med seboj poslušat,
naredit selekcijo - se zment, da mi ga dajo za čez vikend na testiranje u mojem placu, pol pa se zdilat še za dober rabat
Pa se zdilat, da mi jih dajo na 90 dnevni odlog plačila ..... pa na konc jih še plačal ne bi.

Pizda, tko je zdej v tej naši ljubi skorumpirani Sloveniji. Vsi bi mel vse- ampak zastonj !!!

Glede na dejstvo, da se pogovarjamo o BEH in ALE , mi je kar jasno, zakaj samo 12 mesečna garancija. Že vedo, po kolkem cajtu ti produkti običajno spustijo dušo.

jebela cesta, ravno kar sem ( NEUSPEŠNO ) vsaj dvakrat klical u PRO, ma se oben ne javi.
Je verjetn bolj kar po forumu prašat - IXI , kdaj mate dones pavzo ???????

Prispevek uredil/a: JOSIP2, 04 marec 2010 - 10:54 .

#20 DomaDIS

DomaDIS

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 129 prispevkov

Objavljeno 04 marec 2010 - 11:02

Ne delam reklame...., vendar jaz sem jih kupil pri thomannu in mam tri leta garancije, tudi v mengšu-Lastra, bi jih lahko dobil pod takimi pogoji kot na thomannu, če se ti gre za garancijo. Drugače so osnovne cene primerljive z Audio pro-jem.

Sem pa splošnega mnenja delajmo dobiček Sloveniji.... wink.gif

LP

#21 kochobass

kochobass

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.264 prispevkov

Objavljeno 04 marec 2010 - 02:18

Kupi behringer...

nebi rt primerju krk rp5 in behringer... ampak povem ti da bodo behringer boljši smile.gif ... ne morem verjet da to pišem... ampak an dolgi rok boš bolj zadovoljen z večjo membrano basovca ...
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik

#22 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.882 prispevkov
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 04 marec 2010 - 04:31

QUOTE (JOSIP2 @ 4. Mar 2010 09:42:42) <{POST_SNAPBACK}>

Ne pozabi na zakon, v slo. so vsi stročki pošiljanja na stroške prodajalca, v tujin pa na tvoje stroške.
Poznam primer, ko je neka oseba kupila Alesis MultiMix pri sosedeu Thomanu, in ga 3x pošiljal nazaj na servis, ker mi ni delal,....
Vsakič ga je to koštalo cca 50€ smile.gif)) poster_oops.gif

#23 beatmakerr

beatmakerr

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov

Objavljeno 04 marec 2010 - 06:19

QUOTE (ixi @ 4. Mar 2010 16:31:42) <{POST_SNAPBACK}>
Ne pozabi na zakon, v slo. so vsi stročki pošiljanja na stroške prodajalca, v tujin pa na tvoje stroške.
Poznam primer, ko je neka oseba kupila Alesis MultiMix pri sosedeu Thomanu, in ga 3x pošiljal nazaj na servis, ker mi ni delal,....

Najbolš je kupit v Sloveniji izdelek, razen če ga res nekje v tujini dobiš ful poceni, drugače pa ne, ker je ravno s temi stroški pošiljanja, če se kej pokvar in itd ćist preveč težav, predvsem denarnih, pa še čakat ne rabiš, neki ful dolg itd.. uglavnem problemi:D

#24 JOSIP2

JOSIP2

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 58 prispevkov

Objavljeno 08 marec 2010 - 12:01

Sigurno, da podpiram nakupe tovrstne opreme v Sloveniji. Tud pri nas se lahko v določenih trgovinah dobi triletna garancija .

Behe sem sprobal čez vikend pri meni v placu. Razlika v zvoku med mojimi PC genius zvočniki in Behi NE ODTEHTA nakupa, zato jih bom vrnil.

V trgovini, kjer sem A/B poslušal Krke in BEHE, so oboji zveneli izvrstno; oboji zvokovno povozijo Yamahine HS-50 ;seveda je bila producirana vrhunska akustična glasba na vrhunski opremi.
Ampak v realnih razmerah , pa je slika popolnoma drugačna. Tu se je pokazalo ( slišalo oz ne slišalo ) , da moji geniusi ravno tako pričarajo zelo identično zvočno sliko kot 4 * dražji Behi.

Prispevek uredil/a: JOSIP2, 08 marec 2010 - 12:10 .

#25 kochobass

kochobass

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.264 prispevkov

Objavljeno 08 marec 2010 - 01:31

QUOTE (JOSIP2 @ 8. Mar 2010 12:01:20) <{POST_SNAPBACK}>
Sigurno, da podpiram nakupe tovrstne opreme v Sloveniji. Tud pri nas se lahko v določenih trgovinah dobi triletna garancija .

Behe sem sprobal čez vikend pri meni v placu. Razlika v zvoku med mojimi PC genius zvočniki in Behi NE ODTEHTA nakupa, zato jih bom vrnil.

V trgovini, kjer sem A/B poslušal Krke in BEHE, so oboji zveneli izvrstno; oboji zvokovno povozijo Yamahine HS-50 ;seveda je bila producirana vrhunska akustična glasba na vrhunski opremi.
Ampak v realnih razmerah , pa je slika popolnoma drugačna. Tu se je pokazalo ( slišalo oz ne slišalo ) , da moji geniusi ravno tako pričarajo zelo identično zvočno sliko kot 4 * dražji Behi.

Super .... smile.gif pol si pršparu neki ane wink.gif
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik

#26 JOSIP2

JOSIP2

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 58 prispevkov

Objavljeno 08 marec 2010 - 01:36

Na nek relativni časovni rok , seveda.
Pr men se je zgodilo že preveč takšnih ad hoc nakupov, ki sem jih opravil brez predhodnega treznega razmisleka in preizkusa v realnih razmerah.

Glede na dejstvo, da sem se najprej zapeljal v Ljubljano poslušat, pa potli še v drugo štacuno po prevzem, pa da sem moral založit dnar za preizkus, pa da jih moram še nazaj pelat, jebela cesta, sem bil do trenutka priklopa na mojo mikserico, hudo resen kupec.

Nisem pa še rekel zadnje.
Still looking !

#27 kochobass

kochobass

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.264 prispevkov

Objavljeno 08 marec 2010 - 01:43

za resne razlike boš plačal resen denar... skor zihr wink.gif
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik

#28 DomaDIS

DomaDIS

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 129 prispevkov

Objavljeno 08 marec 2010 - 02:21

jppp...

Mal dnarja mal muske, pravijo. wink.gif smile.gif

LP

#29 jetam

jetam

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.057 prispevkov

Objavljeno 08 marec 2010 - 02:41

QUOTE (ixi @ 4. Mar 2010 16:31:42) <{POST_SNAPBACK}>

Thomann je meni uredil UPS, da so mi brezplačno prišli iskat na dom.

#30 JOSIP2

JOSIP2

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 58 prispevkov

Objavljeno 09 marec 2010 - 09:56

Za svoje geniuse sem dal ušivih 60 eurotov. Glede na to, kako špilajo napram BEHU, se s tem ne bi popolnoma stinjal, oz obstajajo izjeme, ki pa ne potrjujejo pravila.

Dodaj odgovor

2 uporabnikov bere to temo

0 članov, 2 gostov, 0 anonimnih uporabnikov