Sam se že kakšno leto ukvarjam z audio produkcijo in ugotovil sem, da moj pc ni več kos mojim zahtevam... z svojim enojedernim procesorjem in pa 1gb rama mi že pri snemanju 8 trackov rad trokira, sploh če je zraven še kak virtualen instrument, ali pa imam še kak drug program odprt... da o mixu z efekti sploh ne govorim...
Stvar je taka, da sem na medmrežju čul, da so za take zadeve dosti bolj primerni MAC-i (audio, video, programi za grafiko...)... Malo sem pobrskal po medmrežju in ugotovil, da obstajajo različne vrste macov... in sicer mac mini, iMac, mac pro, macbook... Kot nevedežu v svetu računalništva se mi poraja preprosto vprašanje... kateri od teh je boljši za glasbeno produkcijo... sam imam namreč zadržke do prenosnih računalnikov, saj mi že na pogled delujejo šibki... iMac mi glede izgleda samega deluje podobno kot prenosni računalnik... (vse je ena plata.. ) ne morem pomagat, a jaz sem vajen pcjevih šatel
kaj je razlika med starejšimi in novejšimi maci?...
nov imac stane recimo 1500+e
tale, očitno starejša verzija pa malo manj
http://www.bolha.com...397867/bel-imac
zanima me predvsem, če je neka taka mašina( mac mini / iMac) kos uporabi v home studijih (snemam s firepodom 8 kanalno max, vendar mislim da se problem pokaže šele pri mixanju)
ps; zavedam se, da je najboljši izmed vseh macpro, a teh se bom zaenkrat vzdržal, saj kar malo preveč udarijo po žepu
Lp Irij