MAL POMOČI PROSIM Mikrofon za snemanje violine
Objavljeno 21 november 2006 - 10:38
AT 2020 - super mikrofon za male pare,
RODE NT1A - malce dražji, ampak še vedno zelo poceni
OKTAVA MK 319 - ni konec sveta, a vseeno PRECEJ bolje od Behringerja,
STUDIO PROJECT B3
Če pa daš na kup kaj konkretnega denarja pa razmisli o:
AKG C414,
Neumann karkoli,
Shure kondenzatorji,
...
Glede na to, da nameravaš snemati godala, ti pripoočam, da se izogibaš mikrofonov, ki imajo bump v visokih midlih (2-3kHz). Tam godala škripajo. Načeloma bi morali lepše delati veliki kondenzatorji, ki so malce toplejši v nizkih tonih.
Poročaj kaj si kupil...
Objavljeno 22 november 2006 - 12:32
Kartice pa - ce rabis prenosno firewire potem kak Presonus Firebox ali kaj od M-audia ali pa malo drazji E-MU 1616M...
Z monitorji lahko pocakas, ce imas kaksne solidne hi-fi bokse, ki si jih navajen...
Objavljeno 22 november 2006 - 01:49
a je kaka razlika če kupim http://www.audiopro....=6&m2=46&m3=644 2krat po en mikrofon al
če kupim komplet, kr taka osnovna matematika nam pove
da je set dražji zdj pa ne vem če kaj oz kaj vse zraven dobil.
hvala za odg.
Objavljeno 22 november 2006 - 02:03
a je kaka razlika če kupim http://www.audiopro....=6&m2=46&m3=644 2krat po en mikrofon al
če kupim komplet, kr taka osnovna matematika nam pove
da je set dražji zdj pa ne vem če kaj oz kaj vse zraven dobil.
hvala za odg.
Razlika je v tem da sta mikrofona uparjena in primerna za stereo snemanje, kar laično pomeni da naj bi bil ista oz. bi isto zajemala zvok!!
Objavljeno 22 november 2006 - 07:33
Poglej zadeva je taka če misliš snema npr. akustično kitaro z dvema mikrofonoma je fino da sta uparjena, ni pa to neki groznega če nista!
Jst ju ma sterep pair in sem zelo zadovoljen. Z njima snema vse živo, ak. kitara, violina, tamburice, overhead na bobnih, ambient, .....
Objavljeno 23 november 2006 - 03:01
da bi kupo dva mikrofona ki nista v paru pa bi dal enga na klavir
druzga na violino, a mislte da bi blo ok? al moreta bit vsaj 2 microta na violini
hvala za odg.
ne ni se tit treba matrt s stereo tehniko
Kupi dva različna mica in je!
Objavljeno 23 november 2006 - 03:50
lp
Objavljeno 23 november 2006 - 06:52
a tile mici stanejo samo 15k al sam js sanjam
pol pravte da so dobri, kr pol bi mal probu da vidm
kr 15k je res zlo smešna cena pol pa lahk res mal več v kartico
vložim. no upam da bodo vredu, če bojo si pa kupim še en par:D
hvala za info.
kok sn pa js happy po tej informaciji:D
Objavljeno 23 november 2006 - 06:55
Ne kompliciraj.
Objavljeno 23 november 2006 - 07:21
a zdj je ta par micov
behringer c2 vredu za mojo rabo al ne
še enkrat povem kaj bi rad:
snemanje violine in klavirja(spremljava)
ali si za takšno rabo kupim ta komplet ali ne
prosim razjasnite se kr men postaja zadeva vedno manj jasna!!!
Objavljeno 23 november 2006 - 10:49
probite tak da ne bi blo lih pol prek ne vem 50 60 k
če je možno bi bil zloooo vesel!
tole karto pej iskat v Audiopro pa neboš nič zgrešil ! => M-AUDIO FAST TRACK PRO :wink:
Objavljeno 23 november 2006 - 11:03
kr po tem takem bom js kaj kmalu odprl svoj studio:D
no ta cena je zlo zlo sprejemljiva
torej
pol kupim :
M-AUDIO FAST TRACK PRO
Behringer C-2
torej to bo zadoščalo mojim potrebam?
sej veste kaj mislim s tem.
no sam še neki bi uprašu, a bo to dost
kakovosten zvok mislm da ne bo lih tko kokr
bi bil cd uničen(presketanje, hreščanje, itd.)
snemal bom pa od začetka kar v dnevni sobi, k je
ogromna pa tut kr akustična pa mislm da je kr dobra
(spominja na eno dvorano v kateri smo snemal in tam je bla kakovost zvok kar dobra)
no zanima me še pa če kaj preproge in zavese pripomorejo k zvoku kr se spomnim iz enga snemanja k smo bli u dvorani da je mel snemalec majhne težave da se je zvok preveč odbijal tko da je bil mal hecn posnetek:D
no hvala za odgovore!
Objavljeno 24 november 2006 - 08:17
ker program naj pol uporablam
za to snemanje pe če je mogoče zram te kartice že kakšn kr
sn enkrat opazu nekej kartic k so mele kr zram lepo program
za snemanje.
http://www.m-audio.c...ckPro-main.html
včasih je treba na kak link kliknt pa mal prebrat
dobiš zraven pro toolse
Objavljeno 24 november 2006 - 11:53
Torej:
- Behringerji so 15k in za ta denar dobis stereo par mikrofonov, ki delajo dovolj solidno za tvoj namen. Jaz sem jih testiral kak teden dni - uporabil sem jih live za overheade tolkalskega set-upa in testno snemal akusticno kitaro - oboje so opravili zelo solidno, ne bi pa snemal plate z njimi...
- Rabis kartico z dvema preampoma, mislim, da je najcenejsa kvalitetna resitev Presonus Firebox // ca. 70 jurjev... Oz ce ne rabis firewire (prenosljivost, za laptope), lahko kak E-MU z dvema preampoma ali M-Audio, pa se kaj - karkoli kar ima dva preampa in novo ne stane manj od 50 jurjev je super
- prilozeni programi ("lite" verzije) so dovolj dobri za posnet in malo obdelat tvoj posnetek, niso pa toliko fleksibilni, da bi se sel neko silno produkcijo, a tega ocitno niti ne potrebujes...
Thomann ima eno zanimivo akcijo za eno malo bolj kompleksno kartico, ki izgleda zelo zanimivo, a je ne poznam (mogoce ti kdo drug kaj napise):
http://www.thomann.d..._2_firewire.htm
Mikrofona seveda ne razdelis na vsak instrument, ampak ju postavis v poljubnem stereo nacinu (ORTF, XY, itd. - preberi si kje na netu) na zmerni oddaljenosti od obeh instrumentov in snemas realno sliko muziciranja - zvok bo v primeru C2 povprecen, a dovolj kakovosten za poslusanje igranja - brez motecih artefaktov, pac ne bo tako "hi-fi" kot ce bi uporabljal mikrofone za nekaj tisoc evrov...
Objavljeno 24 november 2006 - 12:04
http://www.m-audio.c...k2496-main.html
Prenosni snemalnik, ki ima prilozen ze cisto soliden stereo mikrofon, lahko pa nanj prikljucis tudi kaksne druge boljse mikrofone..
Zadeva je kompaktna, prenosna, lahko si snemas tudi koncerte, ga nosis s sabo... Prenos na PC je preprost. Jaz bi za tvoj namen nabavil to.
Moji nasveti se nanasajo na tole tvojo izjavo (in zato ti tudi svetujem stereo):
"js bi si ta manjši studio naredo izklučno zaradi tega, da se mal posnamem po vadenju in da vidim pr čem sem, kaj bo treba še izboljšat. zdj nebi ravno profesionalne opreme kr je vbistvu ne rabim, rad pa bi da bi bil zvok posnetega čim bližji tistemu, katerega lahko poslušamo, ko igram npr. v kakšnji dvorani, učilnici, ... "
Objavljeno 24 november 2006 - 01:23
drgač opazu sn pa tut tole:
M-AUDIO THRU 3X8 MIDI INT
sam k je k**** k se jes lih ne spoznam najbolje na to zato
pa vas spet prosim za pomoč.
Dodaj odgovor
1 uporabnikov bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov