Test mikrofonov visokega cenovnega razreda
Objavljeno 08 januar 2010 - 01:51
V igri so bili mikrofoni:
AKG C12VR AKG_C12VR.wav 3,86MB 1026 Število prenosov
Brauner VMX Brauner_VMX.wav 3,86MB 711 Število prenosov
Avantone CV12 Avantone_CV12.wav 3,86MB 735 Število prenosov
Neumann U87Ai Neumann_U87Ai.wav 3,86MB 779 Število prenosov
Neumann M149 Neumann_M149.wav 3,86MB 591 Število prenosov
Neumann U67 Neumann_U67.wav 3,86MB 654 Število prenosov
Poleg mikrofonov "prve klase" smo namenoma dali za primerjavo Avantone CV12, ki naj bi bil nekakšna kopija AKG C12VR, predvsem po obliki. Za svoj denar mislim, da dela fenomenalno!
V priponki se nahajajo CLIP-i, ki so nastali ob testiranju. Test je bil posnet v studiu METRO v Ljubljani, zato hvala za njihov čas, da smo ta test lahko izpeljali pri njih. Vse skupaj je bilo "vtaknjeno" v enake preampe (na njihovi mizi) ter preko Apogee konverterja posneto v Nuendo.
Vokal je "posodila" Petra Stopar (hvala, Petra), bila je oddaljena cca. 0.5 metra od mikrofonov, ki so bili kar se da postavljeni v center. Pri Neumannu U67 se žal sliši precej "šuma", kar je posledica pretiravanja z gainom zaradi nizkega signala.
Naj dodam še to, da sta bila mikrofona AKG C12VR in Neumann U67 last Studia METRO, Brauner VMX, Neumann U87Ai ter Neumann M149 last Studia MiHELiČ, Avantona CV12 pa je za test posodilo podjetje AUDIO PRO, Ljubljana (hvala Urošu, Ixi-ju in celotni ekipi).
V kratkem dodamo še kakšno fotografijo (žal slikano z mobilnim telefonom)...
Zdaj pa s komentarji na dan ...
LP
Objavljeno 08 januar 2010 - 10:50
Hec mora bit....kritika pa vseeno na mestu.
Hvala za vzorno opravljeno delo
Je pa skoraj komično, da sta si VMX in CV12 najbolj sorodna po soundu :-)
Aja, saj sta oba High-end v tej zbirki :-)
Prispevek uredil/a: bopsi, 09 januar 2010 - 12:51 .
Objavljeno 09 januar 2010 - 12:49
Najslabše pa mi zveni Avantone CV12.... no pa Neumann U67 je sploh čuden (tukaj nekaj ne štima )
ja... vmx in cv12 res zvenita podobno... vseeno je cv12 malo bolj naporen za poslušat
Objavljeno 11 januar 2010 - 02:28
Zmeraj znova se potrjuje pravilo , da so stari mikrofoni še zmeraj boljši od novih, ki so v bistvu že ekvalizirani (beri našpičeni).
Hvala fantje in lep pozdrav.
Objavljeno 11 januar 2010 - 03:01
Najbolj mi je sedel U87ai, pa Avantone se tudi kar dobro drži v tej družbi... a vsi se mi zdijo malo preveč svetli, za razliko od U87, ki je lepo "smooth"... U67 v tem testu ni relevanten - ker je očitno nekaj narobe z njim.
Brauner VMX ima lep karakter midlov, prav tako Neumann M149.
Blaster, ti ki imaš dostop do te luštne high-end robe - a si že kaj sprobaval Horch mikrofone? Recimo tegale: http://www.thomann.d.../horch_rm2j.htm
Prispevek uredil/a: satoration, 11 januar 2010 - 03:02 .
Objavljeno 11 januar 2010 - 04:07
Morali bi si vzet več časa...pa ga žal nismo imeli...že tako so ble zgodnje dopoldanske ure. Mogoče drugič.
Tudi mene interesira, kako se potem isti posnetki obnesejo v mixu, tako enkrat v prihodnje kakšen bolj obširen test tudi s temi opcijami.
Objavljeno 12 januar 2010 - 02:17
Žal nisem imel možnosti sprobat Horcha... Mi je pa v interesu, da svoji zbirki enkrat v prihodnosti dodam Wagner U47, Horch RM2J, delujočega Neumann U67 ali Wunder CM7.
Med mikrofoni "sodobnega časa" precej pohvalijo Gefell UM92.1 (M7 kapsula - ki je bila v prvi seriji Neumannov U47, pozneje jo je zamenjala kapsula K47, ki jo lahko slišiš v Neumannu M149) ter Neumann TLM67, ki naj bi bil nekakšna sodobna reinkarnacija U67.
Vsekakor pa, po vseh testih in kljub lastništvu večine od testiranih kosov , še vedno svetujem vsem, ki kupujete večnamenski mikrofon, da pogledate za Brauner Phanthero. Sem jo imel, jo prodal in mi je še danes žal.
LP
Objavljeno 12 januar 2010 - 12:38
M7 kapsula je tudi v Gefellu UM70 - toplo priporočam vsem, še posebej tisim bolj na budgetu - bližje "high-end" vokalnemu soundu ne prideš za manj denarja... Bi pa tudi rad imel nekoč tega Horcha in delujočega Neumanna U67...
Prispevek uredil/a: satoration, 12 januar 2010 - 12:39 .
Objavljeno 13 januar 2010 - 10:28
Med mikrofoni "sodobnega časa" precej pohvalijo Gefell UM92.1 (M7 kapsula - ki je bila v prvi seriji Neumannov U47, pozneje jo je zamenjala kapsula K47, ki jo lahko slišiš v Neumannu M149) ter Neumann TLM67, ki naj bi bil nekakšna sodobna reinkarnacija U67.
Vsekakor pa, po vseh testih in kljub lastništvu večine od testiranih kosov , še vedno svetujem vsem, ki kupujete večnamenski mikrofon, da pogledate za Brauner Phanthero. Sem jo imel, jo prodal in mi je še danes žal.
LP
Ko bo malo časa, pošljem posnetek ženskega vokala, posnetega z Wunder CM7.
Objavljeno 13 januar 2010 - 12:07
Imaš Wunder CM7??? ... Mi bi se mogl enkrat mal skup dobit, pa še kakšne take kose prnest na kup, pa nardit en res orng test ...
Prpeljem pevko, pevca, pa da vidmo.
Objavljeno 13 januar 2010 - 12:38
Prpeljem pevko, pevca, pa da vidmo.
ok, sem vedno za akcijo!
Objavljeno 14 januar 2010 - 12:15
posneto na hitro, doma, v spalnici!
Sem mislil, da dela zadeva kaj "topleje" kot na tem posnetku... Pa slišim, da ni prav kaj dosti podoben z U47??? Razen na videz.
Zihr vse ok s tem majkom?? Ima M7 ali K47 kapsulo?
Sploh mi ne deluje, da bi bil to wunder.
Si to kaj EQ-jal???
Hvala za clip!
LP
Objavljeno 14 januar 2010 - 05:06
No, pa še jaz prilagam primer M7 kapsule v "transformatorskem" Gefell UM70 v akciji... (ta mic se da dobit rabljen za ca.600EU - brez tretje 0, hehehe, da ne bo pomote, ko že objavljam ta primer v družbi x.000 micov...)
vokalz_UM70.wav 10,11MB 548 Število prenosov
Prispevek uredil/a: satoration, 14 januar 2010 - 05:07 .
Objavljeno 22 januar 2010 - 10:15
V igri so bili mikrofoni:
AKG C12VR AKG_C12VR.wav 3,86MB 1026 Število prenosov
Brauner VMX Brauner_VMX.wav 3,86MB 711 Število prenosov
Avantone CV12 Avantone_CV12.wav 3,86MB 735 Število prenosov
Neumann U87Ai Neumann_U87Ai.wav 3,86MB 779 Število prenosov
Neumann M149 Neumann_M149.wav 3,86MB 591 Število prenosov
Neumann U67 Neumann_U67.wav 3,86MB 654 Število prenosov
Poleg mikrofonov "prve klase" smo namenoma dali za primerjavo Avantone CV12, ki naj bi bil nekakšna kopija AKG C12VR, predvsem po obliki. Za svoj denar mislim, da dela fenomenalno!
V priponki se nahajajo CLIP-i, ki so nastali ob testiranju. Test je bil posnet v studiu METRO v Ljubljani, zato hvala za njihov čas, da smo ta test lahko izpeljali pri njih. Vse skupaj je bilo "vtaknjeno" v enake preampe (na njihovi mizi) ter preko Apogee konverterja posneto v Nuendo.
Vokal je "posodila" Petra Stopar (hvala, Petra), bila je oddaljena cca. 0.5 metra od mikrofonov, ki so bili kar se da postavljeni v center. Pri Neumannu U67 se žal sliši precej "šuma", kar je posledica pretiravanja z gainom zaradi nizkega signala.
Naj dodam še to, da sta bila mikrofona AKG C12VR in Neumann U67 last Studia METRO, Brauner VMX, Neumann U87Ai ter Neumann M149 last Studia MiHELiČ, Avantona CV12 pa je za test posodilo podjetje AUDIO PRO, Ljubljana (hvala Urošu, Ixi-ju in celotni ekipi).
V kratkem dodamo še kakšno fotografijo (žal slikano z mobilnim telefonom)...
Zdaj pa s komentarji na dan ...
LP
Zanimivo!
149 in VMX gresta za moj okus pri snemanju vokalov previsoko. 67 ima najverjetneje slabo lampo, vendar je to ta zvok. Zelo midlast je njen zaščitni znak. 87 je ok, vendar se mi zdi, da je za ta vokal najboljši C12VR. Presenetljivo, glede na to kam je šel AKG v zadnjih letih. Vseen mi je tle še najbolj všeč..
Objavljeno 22 januar 2010 - 12:24
Jaz sem navdušen in zadnje čase vse delam s tem mikrofonom, vokale, akustične, celo električne kitare, tolkala, overheade... treba je samo malo bolj paziti na postavitev, se hitro pozna precej razlike.
Je pa precej bolj zbalansiran od U87, ki ima nekako poudarjen midrange.... Tudi visoki so nekako bolj "cinglajoči", verjetno vpliv lampe...
Objavljeno 22 januar 2010 - 11:07
Stvar okusa ... mene je C12VR kr mal razočaral ... sm mislu, da je boljši ... VMX mi je ful dobr, mogoče ne na tem vokalu pa mogoče mu preamp ne odgovarja glih. Drgač pa ... nimam kaj rečt proti njemu.
Ravnokar snemamo novo plato za Omarja, vsi vokali bodo posneti z Brauner VMX, ker mu sede bolj kot vsi Neumanni.
LP
Objavljeno 23 januar 2010 - 11:15
Ravnokar snemamo novo plato za Omarja, vsi vokali bodo posneti z Brauner VMX, ker mu sede bolj kot vsi Neumanni.
LP
No, bo zanimiv slišat res dobrga vokalista čez vrhunskega Braunerja. Na kateri preamp ga pa mislš peljat?
Sicer pa, Blaster, teb je bla tud ful všeč Phanthera, če se ne motm. Si šel pol vseen na visoko klaso Braunerja?
Objavljeno 03 februar 2010 - 03:52
Odličen je U67, če odmislim šum.
Kar se pa AKG C12 vs. AVANTONE C12 => res je da ima ves spodnjih srednjih=body-ja, pa zgoraj ni odprt, Avanton pa ima tolko spodnih srednjih, je pa zgorej bolj odprt.
In če preimerjam potem tako da Avantonu dodam body in AKG ju visoke mi je AVANTONE BOLJŠI )
Vsi tejki so bili poslani v grupo in na njej je bil kompresor UAD LA2A
Objavljeno 06 november 2010 - 07:36
Zihr vse ok s tem majkom?? Ima M7 ali K47 kapsulo?
Sploh mi ne deluje, da bi bil to wunder.
Si to kaj EQ-jal???
Hvala za clip!
LP
V spalnici? In tisti playback, ki ga je slišat mogoče prihaja iz inproviziranega control rooma v stranišču? HAH!
Ne ne deluje kot wunder CM7 in tudi ne deluje da je posneto v spalnici ker je slišati base iz control rooma.
Objavljeno 02 januar 2011 - 03:47
Ne ne deluje kot wunder CM7 in tudi ne deluje da je posneto v spalnici ker je slišati base iz control rooma.
Ne morem verjeti, kako ljudje negativno reagirajo na golo resnico! Ja, posnetek je narejen v SPALNICI, miksan pa je v drugi SPALNICI, kjer se, kot kolega pravi, nahaja "control room" ! Pošiljam vam prejšnji posnetek vokala v okviru pesmi, katera je samo delovni osnutek in jo kot takšno obravnavajte! Wunder CM7 v vsej svoji zvočni lepoti! Verjeli ali ne! Pa še to! Za miks je uporabljana izključno Nebula 3!
Pripete datoteke
Dodaj odgovor
1 uporabnikov bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov