Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

Test mikrofonov visokega cenovnega razreda

30 odgovorov v tej temi

#1 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 280 prispevkov

Objavljeno 08 januar 2010 - 01:51

...in spet smo imeli preveč časa ... in spet je tu "test" velikomembranskih mikrofonov (višjega cenovnega razreda). Tokrat smo se zbrali trije norci, BlackOrWhite, dragec1974 in Blaster, moja malenkost. jumping0046.gif

V igri so bili mikrofoni:

AKG C12VR Pripeta datoteka  AKG_C12VR.wav   3,86MB   1026 Število prenosov
Brauner VMX Pripeta datoteka  Brauner_VMX.wav   3,86MB   711 Število prenosov
Avantone CV12 Pripeta datoteka  Avantone_CV12.wav   3,86MB   735 Število prenosov
Neumann U87Ai Pripeta datoteka  Neumann_U87Ai.wav   3,86MB   779 Število prenosov
Neumann M149 Pripeta datoteka  Neumann_M149.wav   3,86MB   591 Število prenosov
Neumann U67 Pripeta datoteka  Neumann_U67.wav   3,86MB   654 Število prenosov

Poleg mikrofonov "prve klase" smo namenoma dali za primerjavo Avantone CV12, ki naj bi bil nekakšna kopija AKG C12VR, predvsem po obliki. smile.gif Za svoj denar mislim, da dela fenomenalno!

V priponki se nahajajo CLIP-i, ki so nastali ob testiranju. Test je bil posnet v studiu METRO v Ljubljani, zato hvala za njihov čas, da smo ta test lahko izpeljali pri njih. Vse skupaj je bilo "vtaknjeno" v enake preampe (na njihovi mizi) ter preko Apogee konverterja posneto v Nuendo.

Vokal je "posodila" Petra Stopar (hvala, Petra), bila je oddaljena cca. 0.5 metra od mikrofonov, ki so bili kar se da postavljeni v center. Pri Neumannu U67 se žal sliši precej "šuma", kar je posledica pretiravanja z gainom zaradi nizkega signala.

Naj dodam še to, da sta bila mikrofona AKG C12VR in Neumann U67 last Studia METRO, Brauner VMX, Neumann U87Ai ter Neumann M149 last Studia MiHELiČ, Avantona CV12 pa je za test posodilo podjetje AUDIO PRO, Ljubljana (hvala Urošu, Ixi-ju in celotni ekipi).

V kratkem dodamo še kakšno fotografijo (žal slikano z mobilnim telefonom)...

Zdaj pa s komentarji na dan ... smile.gif

LP
www.mmedia.si

#2 DIGI

DIGI

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 115 prispevkov

Objavljeno 08 januar 2010 - 01:09

My vote goes for neumann U87Ai ...
Ko bom velik bom imel velika ušesa in bom tonski mojster!

#3 bopsi

bopsi

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 55 prispevkov

Objavljeno 08 januar 2010 - 10:50

Cel dan ste se jebal, pa niste mogli RMSov poenotit......in pol naj folk primerja :-)
Hec mora bit....kritika pa vseeno na mestu.

Hvala za vzorno opravljeno delo

Je pa skoraj komično, da sta si VMX in CV12 najbolj sorodna po soundu :-)
Aja, saj sta oba High-end v tej zbirki :-)

Prispevek uredil/a: bopsi, 09 januar 2010 - 12:51 .

#4 saso

saso

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 477 prispevkov

Objavljeno 09 januar 2010 - 12:49

Takisto se bom pridružil mnenju za Neumann U87Ai... najbolj zaobljen in ne-tečen zvok po mojem mnenju...
Najslabše pa mi zveni Avantone CV12.... no pa Neumann U67 je sploh čuden (tukaj nekaj ne štima smile.gif)

QUOTE (bopsi @ 8. Jan 2010 22:50:33) <{POST_SNAPBACK}>
Je pa skoraj komično, da sta si VMX in CV12 najbolj sorodna po soundu :-)

ja... vmx in cv12 res zvenita podobno... vseeno je cv12 malo bolj naporen za poslušat

#5 BlackOrWhite

BlackOrWhite

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov

Objavljeno 09 januar 2010 - 04:29

DSC00666.JPG

Pardon za slabo kvaliteto, ampak mam "vintage nokio" smile.gif

#6 Lukas

Lukas

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 2 prispevkov

Objavljeno 11 januar 2010 - 02:28

Hvala fantom za odličen test. Ni kar tako enostavno zbrati toliko mikrofonov in jih posneti pod istimi pogoji. Poslušal sem vse file in se pridružujem prejšnjim mnenjem, da tej pevki najbolj odgovarja u87, oziroma na njega zveni najbolj suvereno. Dobra sta tudi M149 in AKGC12VR.Na mestu je tudi debata, kaj bi se zgodilo, če bi te vokale dali v mix oz. play back, mogoče bi takrat bil boljši kakšen drugi.
Zmeraj znova se potrjuje pravilo , da so stari mikrofoni še zmeraj boljši od novih, ki so v bistvu že ekvalizirani (beri našpičeni).

Hvala fantje in lep pozdrav.

#7 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 173 prispevkov
  • Interests:glasba, tehnologija, filozofija

Objavljeno 11 januar 2010 - 03:01

S tistim U67 pa mora biti nekaj hudo narobe ali pa je kaj drugega šlo narobe - kabel, preamp?? To ni uporabno...

Najbolj mi je sedel U87ai, pa Avantone se tudi kar dobro drži v tej družbi... a vsi se mi zdijo malo preveč svetli, za razliko od U87, ki je lepo "smooth"... U67 v tem testu ni relevanten - ker je očitno nekaj narobe z njim.

Brauner VMX ima lep karakter midlov, prav tako Neumann M149.

Blaster, ti ki imaš dostop do te luštne high-end robe - a si že kaj sprobaval Horch mikrofone? Recimo tegale: http://www.thomann.d.../horch_rm2j.htm

Prispevek uredil/a: satoration, 11 januar 2010 - 03:02 .

#8 BlackOrWhite

BlackOrWhite

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov

Objavljeno 11 januar 2010 - 04:07

Ja, čim je blo preveč gaina na U67...se je tako slišalo kot se je. Nekaj očitno ni v redu z njim. Pri začetnem testu samega signala, je pela čisto blizu U67, in je blo super slišat! Potem smo pa nardil "šopek" mikrofonov, in je pela pol metra vstran, je blo treba gain nažgat...pa je šlo v maloro.

Morali bi si vzet več časa...pa ga žal nismo imeli...že tako so ble zgodnje dopoldanske ure. Mogoče drugič.
Tudi mene interesira, kako se potem isti posnetki obnesejo v mixu, tako enkrat v prihodnje kakšen bolj obširen test tudi s temi opcijami.

#9 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 280 prispevkov

Objavljeno 12 januar 2010 - 02:17

QUOTE (satoration @ 11. Jan 2010 15:01:31) <{POST_SNAPBACK}>
Blaster, ti ki imaš dostop do te luštne high-end robe - a si že kaj sprobaval Horch mikrofone? Recimo tegale: http://www.thomann.d.../horch_rm2j.htm

Žal nisem imel možnosti sprobat Horcha... Mi je pa v interesu, da svoji zbirki enkrat v prihodnosti dodam Wagner U47, Horch RM2J, delujočega Neumann U67 ali Wunder CM7.

Med mikrofoni "sodobnega časa" precej pohvalijo Gefell UM92.1 (M7 kapsula - ki je bila v prvi seriji Neumannov U47, pozneje jo je zamenjala kapsula K47, ki jo lahko slišiš v Neumannu M149) ter Neumann TLM67, ki naj bi bil nekakšna sodobna reinkarnacija U67.

Vsekakor pa, po vseh testih in kljub lastništvu večine od testiranih kosov tongue.gif, še vedno svetujem vsem, ki kupujete večnamenski mikrofon, da pogledate za Brauner Phanthero. Sem jo imel, jo prodal in mi je še danes žal. red_bandana.gifsmile.gif

LP
www.mmedia.si

#10 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 173 prispevkov

Objavljeno 12 januar 2010 - 12:38

Super ja, Braunerji tudi meni lepo zvenijo, samo ta hip so malo izven mojega finančnega dometa.

M7 kapsula je tudi v Gefellu UM70 - toplo priporočam vsem, še posebej tisim bolj na budgetu - bližje "high-end" vokalnemu soundu ne prideš za manj denarja... Bi pa tudi rad imel nekoč tega Horcha in delujočega Neumanna U67...

Prispevek uredil/a: satoration, 12 januar 2010 - 12:39 .

#11 mik

mik

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 23 prispevkov

Objavljeno 13 januar 2010 - 10:28

QUOTE (Blaster @ 12. Jan 2010 03:17:06) <{POST_SNAPBACK}>
Žal nisem imel možnosti sprobat Horcha... Mi je pa v interesu, da svoji zbirki enkrat v prihodnosti dodam Wagner U47, Horch RM2J, delujočega Neumann U67 ali Wunder CM7.

Med mikrofoni "sodobnega časa" precej pohvalijo Gefell UM92.1 (M7 kapsula - ki je bila v prvi seriji Neumannov U47, pozneje jo je zamenjala kapsula K47, ki jo lahko slišiš v Neumannu M149) ter Neumann TLM67, ki naj bi bil nekakšna sodobna reinkarnacija U67.

Vsekakor pa, po vseh testih in kljub lastništvu večine od testiranih kosov tongue.gif , še vedno svetujem vsem, ki kupujete večnamenski mikrofon, da pogledate za Brauner Phanthero. Sem jo imel, jo prodal in mi je še danes žal. red_bandana.gif smile.gif

LP

Ko bo malo časa, pošljem posnetek ženskega vokala, posnetega z Wunder CM7.

#12 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 280 prispevkov

Objavljeno 13 januar 2010 - 12:07

QUOTE (mik @ 13. Jan 2010 10:28:13) <{POST_SNAPBACK}>
Ko bo malo časa, pošljem posnetek ženskega vokala, posnetega z Wunder CM7.

Imaš Wunder CM7??? ... Mi bi se mogl enkrat mal skup dobit, pa še kakšne take kose prnest na kup, pa nardit en res orng test ... smile.gif

Prpeljem pevko, pevca, pa da vidmo. smile.gif
www.mmedia.si

#13 mik

mik

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 23 prispevkov

Objavljeno 13 januar 2010 - 12:38

QUOTE (Blaster @ 13. Jan 2010 12:07:39) <{POST_SNAPBACK}>
Imaš Wunder CM7??? ... Mi bi se mogl enkrat mal skup dobit, pa še kakšne take kose prnest na kup, pa nardit en res orng test ... smile.gif

Prpeljem pevko, pevca, pa da vidmo. smile.gif

ok, sem vedno za akcijo! danceee.gif

#14 mik

mik

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 23 prispevkov

Objavljeno 13 januar 2010 - 09:27

Wunder CM7!

posneto na hitro, doma, v spalnici! ashamed0002.gif

Pripete datoteke

#15 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 280 prispevkov

Objavljeno 14 januar 2010 - 12:15

QUOTE (mik @ 13. Jan 2010 21:27:20) <{POST_SNAPBACK}>
Wunder CM7!

posneto na hitro, doma, v spalnici! ashamed0002.gif

Sem mislil, da dela zadeva kaj "topleje" kot na tem posnetku... Pa slišim, da ni prav kaj dosti podoben z U47??? Razen na videz. tongue.gif

Zihr vse ok s tem majkom?? Ima M7 ali K47 kapsulo?

Sploh mi ne deluje, da bi bil to wunder.

Si to kaj EQ-jal???

Hvala za clip!

LP
www.mmedia.si

#16 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 173 prispevkov

Objavljeno 14 januar 2010 - 05:06

Testi so lahko primerjalni samo če gre za istega pevca, v istem prostoru na enaki oddaljenosti od mikrofona, itd. Pa Wunder zveni čisto lepo, kljub dnevni sobi... malo svetlo, a uglajeno, pevka pa ima očitno malo bolj "tenek" glas, kar tudi ni slabo, pač drugače, ampak na tak način ne moreš dobit realne primerjave... tak samoten audio klip je uporaben edino kot zanimivost, kot en primer kako lahko zveni...

No, pa še jaz prilagam primer M7 kapsule v "transformatorskem" Gefell UM70 v akciji... (ta mic se da dobit rabljen za ca.600EU - brez tretje 0, hehehe, da ne bo pomote, ko že objavljam ta primer v družbi x.000 micov...)

Pripeta datoteka  vokalz_UM70.wav   10,11MB   548 Število prenosov

Prispevek uredil/a: satoration, 14 januar 2010 - 05:07 .

#17 Vsestransky

Vsestransky

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 96 prispevkov

Objavljeno 22 januar 2010 - 10:15

QUOTE (Blaster @ 8. Jan 2010 03:51:52) <{POST_SNAPBACK}>
...in spet smo imeli preveč časa ... in spet je tu "test" velikomembranskih mikrofonov (višjega cenovnega razreda). Tokrat smo se zbrali trije norci, BlackOrWhite, dragec1974 in Blaster, moja malenkost. jumping0046.gif

V igri so bili mikrofoni:

AKG C12VR Pripeta datoteka  AKG_C12VR.wav   3,86MB   1026 Število prenosov
Brauner VMX Pripeta datoteka  Brauner_VMX.wav   3,86MB   711 Število prenosov
Avantone CV12 Pripeta datoteka  Avantone_CV12.wav   3,86MB   735 Število prenosov
Neumann U87Ai Pripeta datoteka  Neumann_U87Ai.wav   3,86MB   779 Število prenosov
Neumann M149 Pripeta datoteka  Neumann_M149.wav   3,86MB   591 Število prenosov
Neumann U67 Pripeta datoteka  Neumann_U67.wav   3,86MB   654 Število prenosov

Poleg mikrofonov "prve klase" smo namenoma dali za primerjavo Avantone CV12, ki naj bi bil nekakšna kopija AKG C12VR, predvsem po obliki. smile.gif Za svoj denar mislim, da dela fenomenalno!

V priponki se nahajajo CLIP-i, ki so nastali ob testiranju. Test je bil posnet v studiu METRO v Ljubljani, zato hvala za njihov čas, da smo ta test lahko izpeljali pri njih. Vse skupaj je bilo "vtaknjeno" v enake preampe (na njihovi mizi) ter preko Apogee konverterja posneto v Nuendo.

Vokal je "posodila" Petra Stopar (hvala, Petra), bila je oddaljena cca. 0.5 metra od mikrofonov, ki so bili kar se da postavljeni v center. Pri Neumannu U67 se žal sliši precej "šuma", kar je posledica pretiravanja z gainom zaradi nizkega signala.

Naj dodam še to, da sta bila mikrofona AKG C12VR in Neumann U67 last Studia METRO, Brauner VMX, Neumann U87Ai ter Neumann M149 last Studia MiHELiČ, Avantona CV12 pa je za test posodilo podjetje AUDIO PRO, Ljubljana (hvala Urošu, Ixi-ju in celotni ekipi).

V kratkem dodamo še kakšno fotografijo (žal slikano z mobilnim telefonom)...

Zdaj pa s komentarji na dan ... smile.gif

LP

Zanimivo!
149 in VMX gresta za moj okus pri snemanju vokalov previsoko. 67 ima najverjetneje slabo lampo, vendar je to ta zvok. Zelo midlast je njen zaščitni znak. 87 je ok, vendar se mi zdi, da je za ta vokal najboljši C12VR. Presenetljivo, glede na to kam je šel AKG v zadnjih letih. Vseen mi je tle še najbolj všeč..

#18 Matej Grginic

Matej Grginic

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 420 prispevkov

Objavljeno 22 januar 2010 - 12:24

Pri AKG so zamočli, da so temu mikrofonu rekli reissue C12, kar ni res, glede na to da je membrana druga (teflon namesto brass), drobovje modernizirano in spremenjeno napajanje. Se pravi, gre za bratranca od C12, ki zveni precej drugače. Ampak to pomeni tudi ne tako našpičen v visokih, manj šuma, skratka nekaj je tudi prednosti...

Jaz sem navdušen in zadnje čase vse delam s tem mikrofonom, vokale, akustične, celo električne kitare, tolkala, overheade... treba je samo malo bolj paziti na postavitev, se hitro pozna precej razlike.

Je pa precej bolj zbalansiran od U87, ki ima nekako poudarjen midrange.... Tudi visoki so nekako bolj "cinglajoči", verjetno vpliv lampe...

#19 Vsestransky

Vsestransky

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 96 prispevkov

Objavljeno 22 januar 2010 - 12:30

..ima morda še kdo dobre izkušnje s C12VR-om? Hecno, je, da so pred leti vsi pljuvali po njem, češ, da zadeva nima veze z originalnim C12.

#20 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 280 prispevkov

Objavljeno 22 januar 2010 - 01:00

Ma ti mikrofoni so res stvar okusa... Ko bom enkrat velik, bom imel še Neumann U67. tongue.gif To mi je še edina želja, dobit nekaj originalnega in ohranjenega!

Potem bom počasi zaključil s to štorijo okrog mikrofonov. tongue.gif
www.mmedia.si

#21 Matej Grginic

Matej Grginic

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 420 prispevkov

Objavljeno 22 januar 2010 - 01:43

Z vrhunskimi mikrofoni je tko nekako kot s hudimi avti... Ne moreš met Maseratija, Ferarija, Meco, Bentleya, ipd.. hkrati.. (očitno predrago), obenem pa debatiramo kateri je hitrejši, udobnejši in se gremo poceni taxi službo! smile.gif

#22 Vsestransky

Vsestransky

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 96 prispevkov

Objavljeno 22 januar 2010 - 09:45

..dejansko je najbolj ziher štartat s 87-tko, pol pa naprej. Če ma človek keš seveda. Sicer pa VMX je bil v mojih bližnjih planih. Sedaj po tehle testih pa nisem več prepričan. Mislim, da bo VR prej na vrsti..

#23 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 280 prispevkov

Objavljeno 22 januar 2010 - 11:07

QUOTE (Vsestransky @ 22. Jan 2010 21:45:35) <{POST_SNAPBACK}>
..dejansko je najbolj ziher štartat s 87-tko, pol pa naprej. Če ma človek keš seveda. Sicer pa VMX je bil v mojih bližnjih planih. Sedaj po tehle testih pa nisem več prepričan. Mislim, da bo VR prej na vrsti..

Stvar okusa ... mene je C12VR kr mal razočaral ... sm mislu, da je boljši ... VMX mi je ful dobr, mogoče ne na tem vokalu pa mogoče mu preamp ne odgovarja glih. Drgač pa ... nimam kaj rečt proti njemu.

Ravnokar snemamo novo plato za Omarja, vsi vokali bodo posneti z Brauner VMX, ker mu sede bolj kot vsi Neumanni.

LP
www.mmedia.si

#24 Vsestransky

Vsestransky

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 96 prispevkov

Objavljeno 23 januar 2010 - 11:15

QUOTE (Blaster @ 23. Jan 2010 01:07:29) <{POST_SNAPBACK}>
Stvar okusa ... mene je C12VR kr mal razočaral ... sm mislu, da je boljši ... VMX mi je ful dobr, mogoče ne na tem vokalu pa mogoče mu preamp ne odgovarja glih. Drgač pa ... nimam kaj rečt proti njemu.

Ravnokar snemamo novo plato za Omarja, vsi vokali bodo posneti z Brauner VMX, ker mu sede bolj kot vsi Neumanni.

LP

No, bo zanimiv slišat res dobrga vokalista čez vrhunskega Braunerja. Na kateri preamp ga pa mislš peljat?
Sicer pa, Blaster, teb je bla tud ful všeč Phanthera, če se ne motm. Si šel pol vseen na visoko klaso Braunerja?

#25 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 280 prispevkov

Objavljeno 24 januar 2010 - 02:35

Snemamo v kombinaciji Brauner VMX - Neve 8801 - Tube Tech CL1B.

Phanthere nimam več... pa mi je še danes žal. Verjetno pride enkrat spet k meni. smile.gif

LP
www.mmedia.si

#26 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 879 prispevkov
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 03 februar 2010 - 03:52

Men zveni super M149,.....
Odličen je U67, če odmislim šum.

Kar se pa AKG C12 vs. AVANTONE C12 => res je da ima ves spodnjih srednjih=body-ja, pa zgoraj ni odprt, Avanton pa ima tolko spodnih srednjih, je pa zgorej bolj odprt.

In če preimerjam potem tako da Avantonu dodam body in AKG ju visoke mi je AVANTONE BOLJŠI smile.gif)

Vsi tejki so bili poslani v grupo in na njej je bil kompresor UAD LA2A smile.gif
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#27 StaneR

StaneR

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 3 prispevkov

Objavljeno 16 maj 2010 - 12:21

Super test, hvala!

#28 mat1306

mat1306

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 35 prispevkov

Objavljeno 06 november 2010 - 07:36

QUOTE (Blaster @ 14. Jan 2010 00:15:07) <{POST_SNAPBACK}>
Sem mislil, da dela zadeva kaj "topleje" kot na tem posnetku... Pa slišim, da ni prav kaj dosti podoben z U47??? Razen na videz. tongue.gif

Zihr vse ok s tem majkom?? Ima M7 ali K47 kapsulo?

Sploh mi ne deluje, da bi bil to wunder.

Si to kaj EQ-jal???

Hvala za clip!

LP

V spalnici? In tisti playback, ki ga je slišat mogoče prihaja iz inproviziranega control rooma v stranišču? HAH!
Ne ne deluje kot wunder CM7 in tudi ne deluje da je posneto v spalnici ker je slišati base iz control rooma.

#29 mik

mik

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 23 prispevkov

Objavljeno 02 januar 2011 - 03:47

QUOTE (mat1306 @ 6. Nov 2010 19:36:28) <{POST_SNAPBACK}>
V spalnici? In tisti playback, ki ga je slišat mogoče prihaja iz inproviziranega control rooma v stranišču? HAH!
Ne ne deluje kot wunder CM7 in tudi ne deluje da je posneto v spalnici ker je slišati base iz control rooma.

worthy1.gif

Ne morem verjeti, kako ljudje negativno reagirajo na golo resnico! Ja, posnetek je narejen v SPALNICI, miksan pa je v drugi SPALNICI, kjer se, kot kolega pravi, nahaja "control room" ashamed0002.gif ! Pošiljam vam prejšnji posnetek vokala v okviru pesmi, katera je samo delovni osnutek in jo kot takšno obravnavajte! Wunder CM7 v vsej svoji zvočni lepoti! Verjeli ali ne! Pa še to! Za miks je uporabljana izključno Nebula 3!

Pripete datoteke

#30 embe

embe

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 266 prispevkov

Objavljeno 02 januar 2011 - 05:49

cit:Wunder CM7 v vsej svoji zvočni lepoti! Verjeli ali ne!

Ne vrjamem da tako zveni ta mikrofon. A je multi-kapsel ali kaj???
zvok,zvok,zvok...

Dodaj odgovor

1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov