Zdravo NLP, hvala ti za tvoj res izčrpen odgovor. Odprlo se mi je še par vprašanj.
Miks pozicija:
- naj cloud absorber obesim vzporedno s stropom, ali raje (z žicami) tako, da bo v vodoravni legi?
- v miks delu naj bodo tla brez preproge, sem to prav razumel?
- miks mizo (50x100cm) bi potisnil čisto do absorberja ob severni steni. Monitorja na stojali, pač tudi ob absorber. Prostor je širok 316cm. Če odštejem vsaj 2 x 20cm = 40cm za absorberje na obeh nasprotnih stenah, ostane 276cm. Torej bo »sweet spot« nekje 90cm od stenskega absorberja, monitorja (ADAM A7) pa bosta 130cm vsaksebi. Torej tvoj predlagani 35-40%.
- ne vem še, kam naj dam majhen rack (mislim da bo 8 višinskih enot) z zvočno kartico, mikrofonskim predojačevalcem...Stvari, ki jih je lepo imeti blizu. Morda na severno steno, hm? Ali na tla, ob eno od stojal za monitorja?
- z NLP-jevimi predlogi glede miks pozicije (cloud absorber, wideband absorberji na prednji in zadnji steni) bo tako 19m2 pokritih s tervolom. To je kakih 32 kosov dp8.
- »superchunki« v 8 kotih, računam trikotnike s stranicami 50x60x70cm, skupno 33kosov plošč tervola dp8 (100x60cm)
Snemalni del:
- všeč mi je tvoja zamisel z mobilnimi difuzorji na levi (pred oknom) in desni. Okno je široko 210cm. Kakšen difuzor mi priporočaš? Verjetno pri teh dimenzijah in glede na mobilnost kak QRD difuzor, a ne?
Uf, glede na to, da si iz Mb, bi bilo super, če bi se lahko kdaj oglasil. Hvala!
Mix pozicija:
- Cloud je lahko nagnjen, vendar naj bo odmaknjen za toliko kolikor je debel absorpcisjki materijal, še bolje če je vodoravno (če te ne moti) in ima od zadaj še večji air gap, torej absorpbira še nižje frekvence. Potem bo zakrival superchunk na stropu na hrbtni steni kar je tudi v redu, morda vizualno malo nerodno, akustično pa bolje:)
- Miks del naj bo brez preproge, ne bo nič pripomogla k absorpciji srednjih in nizkih, refleksivna tla so glede na psihoakustiko človeka pripročljiva...
- Lahko je mix miza potisnjena do sprednje stene, zvočniki pa na lastnih solidnih stojalih potem ne bodo imeli prve/ spodnje refleksivne površine, ki bi omogočala odbiti zvok direktno v glavo...
prečitaj, idi skozi vsaj grafe in na koncu vsaj zaključek:
http://www.planetaud...?showtopic=2541Stvar postavljanja sweet spota ipd. je še zmeraj možna naknadno pa tudi z meritvami si lahko potem pomagaš ter prilagajaš kaj je bolje.
Bi pa bilo zelo dobro, če bi imel mix mizo mobilno (pač koleščke gor), saj je "all in one" soba in nikoli ne več ko snemaš in je gužva da se moraš malo prilagodit... ko pa miksaš pa vse repozicioniraš kot bi moralo biti za miks.
- Upam, da racka še nimaš, toplo bi ti priporočal takšnega (seveda ne mislim da ga moraš kupit, sam ali kakšen mojster ti ga lahko naredi):
http://www.argosycon...cknRollH10.htmlJe nizek, ne povzroča velikih refleksij. Kam ga boš dal se lahko še prilagaja kot sem prej omenil...
- Ne bom zdaj računal površine:)
- Glede superchunksov sem mislil da se narejeni vzdolž celega prostora po vseh omenjenih kotih!
Ne vem koliko to nanese, ker ne bom računal:)
Snemalni del:
- Priporočam velik difuzor, ki bi seveda prekril celotno okno pa še več... seveda enako na drugi strani sobe.
Mislil sem recimo 2D PRD tip...
Pošlji mi PM, v živo je vsekakor lažje, pa skoraj vedno se še kaj potem najde kako in kaj...