Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

Home studio Akvarij - NLP design

70 odgovorov v tej temi

#1 matt

matt

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 48 prispevkov

Objavljeno 01 januar 2010 - 07:43

Pozdravljeni,

svojo sobo, z dimenzijami 737cm x 316cm x (poševen strop od 250cm do 354cm), nameravam preurediti tako, da bom lahko v njej:

- snemal manjše jazz zasedbe (kitare, vokal, bobni, kontrabas), torej vse instrumente hkrati
- snemal pop projekte, povečini vsak instrument posebej
- miksal
- imel vaje z bendom

Tla v sobi so keramične ploščice, strop je iz gips plošč.

Zaradi poševnega stropa se ne morem odločiti, kam naj postavim delovno mizo in monitorje.

Trenutno se najbolj nagibam k razporeditvi, ki je na tretji skici. Da jo torej postavim med okni na severni strani sobe, monitorje pa usmerim proti jugu (na tlorisu je sever ZGORAJ). S tem bi pridobil simetrično razporeditev glede na geometrijo sobe in sobo razdelil na dva dela. V enem delu bi ohranil keramični pod, v drugem bi čez njega položil preprogo (da imam pri snemanju možnost obeh opcij). V kote bi postavil bas absorberje, na strop in po stenah - predvsem po severni steni, ker strop vanjo odbija ves zvok - pa broadband absorberje. Na južno steno za delovno mizo bi pritrdil QRD absorber.

Kaj pravite, razmišljam pravilno? Kaj mi glede postavitve svetujete vi?

Lep pozdrav, Matjaž

Akvarij_tloris_v1.JPG
Akvarij_tloris_v2.JPG
Akvarij_stranski_pogled.JPG

Prispevek uredil/a: ixi, 28 februar 2010 - 06:44 .
Slike

#2 NLP

NLP

arhitekt spektralnih platform prostora in časa

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 03 januar 2010 - 09:12

Noben ničsad.gif
Te bom pa jaz kakšno rekel:)

Zanimiv primer...
Svojo rešitev si si po mojem dobro zastavil, res specifičen prostor.

Na hitro mix pozicija:
- Pokrij prve refleksije, v tvojem pirmeru nagnjen strop (tudi če je nagnjen strop in bo srednje in visoke preusmerilo, tiste pod 700... 500Hz ne bo ker so že preveč omnidirekcionalne...) - torej velik cloud absorber cca. 2m širina in dolžina 2-2.5m
- Stena zadaj naj bo čim bolj mrtva, ker bodo odbite refleksije izza hrbta prehitro prišle v mix pozicijo in bodo preglasne glede na rani zvok iz zvočnikov!
- Sprednjo stena - čim več absorbcije!
(naj bo ta del čim bolj mrtev, reševala te bo dolžina levo/ desno katera ti bo dala dovoljšen odmevni čas prostora...)
- Delovna površina naj bo čim manjša!!! (zvočniki na samostojnih masivnih stojalih) in premakni "sweet spot" pozicijo do nekje 35-40% "dolžine".
- Vse kote (čeprav imajo prostori 12 kotov ni praktično pokrivat podnih ležečih) tretiraj po principu superchunks. Nima veze ali je stena severna.. - VSE, no vsaj 8!
Pokrij štiri vertikalne in nato vse štiri zgornje horizontalne (tudi če so nagnjeni, pač prilagodi superchunk princip)!

Na hitro snemalna dela:
- Kakor boš imel v levem delu naj bo tudi v desnem! Simetrija je pomembna saj bo to "all in one" rešitev!
- Parket, ploščice (gole ploščice niso ravno najbolj praktične...) levo in desno ali pa oba dela pokrita s preprogo!
- Osebno bi okno na levi strani mix pozicije zadelal in namestil difuzorje enako bi pokril desno steno od mix pozicije. Lahko narediš dober kompromis in narediš samostoječe mobilne difuzorje, ki jih postaviš pred okno in na drugi strani ob steno.

Snemalni del je še lahko stvar debate (kje bi še lahko bili stenski in stropni absorberji, "golo" ne bo v redu... tudi če boš dal superchunkse kot sem prej napisal ne bo dovolj...).
Ko boš vse to naredil boš videl kako in kaj in bomo podebatirali kaj še...

P.S.:
In kot vedno: za absorberje (ravne ploščate in kotne) uporabljaj vsaj tervol dp8 (zdaj knauf) 10-15cm debel distanciran od stene toliko kot je debela plošča/ absorber.

... vidim da si iz MB, lahko pridem naokoli, če želiš...
Nenad Patkovic

#3 matt

matt

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 48 prispevkov

Objavljeno 04 januar 2010 - 12:53

Zdravo NLP, hvala ti za tvoj res izčrpen odgovor. Odprlo se mi je še par vprašanj.

Miks pozicija:

- naj cloud absorber obesim vzporedno s stropom, ali raje (z žicami) tako, da bo v vodoravni legi?

- v miks delu naj bodo tla brez preproge, sem to prav razumel?

- miks mizo (50x100cm) bi potisnil čisto do absorberja ob severni steni. Monitorja na stojali, pač tudi ob absorber. Prostor je širok 316cm. Če odštejem vsaj 2 x 20cm = 40cm za absorberje na obeh nasprotnih stenah, ostane 276cm. Torej bo »sweet spot« nekje 90cm od stenskega absorberja, monitorja (ADAM A7) pa bosta 130cm vsaksebi. Torej tvoj predlagani 35-40%.

- ne vem še, kam naj dam majhen rack (mislim da bo 8 višinskih enot) z zvočno kartico, mikrofonskim predojačevalcem...Stvari, ki jih je lepo imeti blizu. Morda na severno steno, hm? Ali na tla, ob eno od stojal za monitorja?

- z NLP-jevimi predlogi glede miks pozicije (cloud absorber, wideband absorberji na prednji in zadnji steni) bo tako 19m2 pokritih s tervolom. To je kakih 32 kosov dp8.

- »superchunki« v 8 kotih, računam trikotnike s stranicami 50x60x70cm, skupno 33kosov plošč tervola dp8 (100x60cm)

Snemalni del:

- všeč mi je tvoja zamisel z mobilnimi difuzorji na levi (pred oknom) in desni. Okno je široko 210cm. Kakšen difuzor mi priporočaš? Verjetno pri teh dimenzijah in glede na mobilnost kak QRD difuzor, a ne?

Uf, glede na to, da si iz Mb, bi bilo super, če bi se lahko kdaj oglasil. Hvala!

#4 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 04 januar 2010 - 09:01

QUOTE (matt @ 4. Jan 2010 00:53:16) <{POST_SNAPBACK}>
Zdravo NLP, hvala ti za tvoj res izčrpen odgovor. Odprlo se mi je še par vprašanj.

Miks pozicija:

- naj cloud absorber obesim vzporedno s stropom, ali raje (z žicami) tako, da bo v vodoravni legi?

- v miks delu naj bodo tla brez preproge, sem to prav razumel?

- miks mizo (50x100cm) bi potisnil čisto do absorberja ob severni steni. Monitorja na stojali, pač tudi ob absorber. Prostor je širok 316cm. Če odštejem vsaj 2 x 20cm = 40cm za absorberje na obeh nasprotnih stenah, ostane 276cm. Torej bo »sweet spot« nekje 90cm od stenskega absorberja, monitorja (ADAM A7) pa bosta 130cm vsaksebi. Torej tvoj predlagani 35-40%.

- ne vem še, kam naj dam majhen rack (mislim da bo 8 višinskih enot) z zvočno kartico, mikrofonskim predojačevalcem...Stvari, ki jih je lepo imeti blizu. Morda na severno steno, hm? Ali na tla, ob eno od stojal za monitorja?

- z NLP-jevimi predlogi glede miks pozicije (cloud absorber, wideband absorberji na prednji in zadnji steni) bo tako 19m2 pokritih s tervolom. To je kakih 32 kosov dp8.

- »superchunki« v 8 kotih, računam trikotnike s stranicami 50x60x70cm, skupno 33kosov plošč tervola dp8 (100x60cm)

Snemalni del:

- všeč mi je tvoja zamisel z mobilnimi difuzorji na levi (pred oknom) in desni. Okno je široko 210cm. Kakšen difuzor mi priporočaš? Verjetno pri teh dimenzijah in glede na mobilnost kak QRD difuzor, a ne?

Uf, glede na to, da si iz Mb, bi bilo super, če bi se lahko kdaj oglasil. Hvala!

Mix pozicija:

- Cloud je lahko nagnjen, vendar naj bo odmaknjen za toliko kolikor je debel absorpcisjki materijal, še bolje če je vodoravno (če te ne moti) in ima od zadaj še večji air gap, torej absorpbira še nižje frekvence. Potem bo zakrival superchunk na stropu na hrbtni steni kar je tudi v redu, morda vizualno malo nerodno, akustično pa bolje:)

- Miks del naj bo brez preproge, ne bo nič pripomogla k absorpciji srednjih in nizkih, refleksivna tla so glede na psihoakustiko človeka pripročljiva...

- Lahko je mix miza potisnjena do sprednje stene, zvočniki pa na lastnih solidnih stojalih potem ne bodo imeli prve/ spodnje refleksivne površine, ki bi omogočala odbiti zvok direktno v glavo...
prečitaj, idi skozi vsaj grafe in na koncu vsaj zaključek: http://www.planetaud...?showtopic=2541
Stvar postavljanja sweet spota ipd. je še zmeraj možna naknadno pa tudi z meritvami si lahko potem pomagaš ter prilagajaš kaj je bolje.
Bi pa bilo zelo dobro, če bi imel mix mizo mobilno (pač koleščke gor), saj je "all in one" soba in nikoli ne več ko snemaš in je gužva da se moraš malo prilagodit... ko pa miksaš pa vse repozicioniraš kot bi moralo biti za miks.

- Upam, da racka še nimaš, toplo bi ti priporočal takšnega (seveda ne mislim da ga moraš kupit, sam ali kakšen mojster ti ga lahko naredi): http://www.argosycon...cknRollH10.html
Je nizek, ne povzroča velikih refleksij. Kam ga boš dal se lahko še prilagaja kot sem prej omenil...

- Ne bom zdaj računal površine:)

- Glede superchunksov sem mislil da se narejeni vzdolž celega prostora po vseh omenjenih kotih!
Ne vem koliko to nanese, ker ne bom računal:)

Snemalni del:

- Priporočam velik difuzor, ki bi seveda prekril celotno okno pa še več... seveda enako na drugi strani sobe.
Mislil sem recimo 2D PRD tip...

Pošlji mi PM, v živo je vsekakor lažje, pa skoraj vedno se še kaj potem najde kako in kaj...
Nenad Patkovic

#5 matt

matt

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 48 prispevkov

Objavljeno 18 februar 2010 - 08:21

Pozdravljeni,
končno sem se lotil dela. Zaenkrat le superchunkov v kotih (slike):
Izdelava_zvo_ne_izolacije_003.jpg Izdelava_zvo_ne_izolacije_008.jpg Izdelava_zvo_ne_izolacije_013.jpg
Jutri se lotim lesene konstrukcije, ki bo nosila spuščeni strop.

#6 Vale

Vale

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 797 prispevkov

Objavljeno 18 februar 2010 - 08:30

Luštno... kako boš zapiral superchunkse? Tkanina in preko letvice?

Lp

#7 matt

matt

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 48 prispevkov

Objavljeno 18 februar 2010 - 10:07

QUOTE (Vale @ 18. Feb 2010 20:30:11) <{POST_SNAPBACK}>
Luštno... kako boš zapiral superchunkse? Tkanina in preko letvice?

Ja, lesen okvir in preko tkanina (za vertikalne superchunkse). Horizontalni (stropni) ne bodo zaprti, ker bo pod njimi še strop iz 10cm tervola, ki bo tako ali tako prevlečen s tkanino. Lp

#8 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 18 februar 2010 - 10:08

Fino, kar tako dalje kot sva govorila!
Ko končaš pridem naokoli.
Nenad Patkovic

#9 matt

matt

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 48 prispevkov

Objavljeno 18 februar 2010 - 10:12

QUOTE (NLP @ 18. Feb 2010 22:08:41) <{POST_SNAPBACK}>
Fino, kar tako dalje kot sva govorila!
Ko končaš pridem naokoli.

velja! smile.gif

#10 matt

matt

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 48 prispevkov

Objavljeno 27 februar 2010 - 11:56

Pozdravljeni,
razmišljam o razsvetljavi prostora. V njem bom precej snemal tudi svoj telecaster, na katerem so singlecoil magneti, ki so zelo občutljivi na zunanje el.mag. vplive. Sicer mi je všeč močna svetloba halogenk, samo da te v mojem primeru menda ne pridejo v poštev. Kako vi rešujete te težave, uporabljate klasične žarnice?
Lp

#11 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.882 prispevkov
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 28 februar 2010 - 06:54

QUOTE (matt @ 27. Feb 2010 23:56:56) <{POST_SNAPBACK}>
Pozdravljeni,
razmišljam o razsvetljavi prostora. V njem bom precej snemal tudi svoj telecaster, na katerem so singlecoil magneti, ki so zelo občutljivi na zunanje el.mag. vplive. Sicer mi je všeč močna svetloba halogenk, samo da te v mojem primeru menda ne pridejo v poštev. Kako vi rešujete te težave, uporabljate klasične žarnice?
Lp

Izogibaj se kakršnihkoli 12v inštalacij, zaradi trafotov, ki povzročajo BRUM.
Jaz se to reševal kar z navadnimi 220v 25-35w vgradnjimi lučkami

Samo za pogle varijnte : >>>>>>
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#12 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 28 februar 2010 - 08:40

Ne verjamem, da bo izbira osvetlitve vplivala na magnete v kitari, moč magnetnega polja pada s kvadratom razdalje.
Kot je rekel Ixi, izogibaj se 12V razsvetljavam ipd. s trafoti, ker si boš ustvaril lepe pogoje za kakšen brum ipd.
Potem se to mora predelovat... 220V, , lučke da čim manj vibrirajo v ohišju in po izbiri.

Da pa bi se zaščitil pred el-mag sevanjem iz okolice, ker bi vplivalo na kitaro... tudi ne verjemem.
... in pa rešitev je potem, da se prostor uredi po principu faradayeve kletke:)
Nenad Patkovic

#13 matt

matt

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 48 prispevkov

Objavljeno 28 februar 2010 - 11:01

[quote name='ixi' date='28. Feb 2010 06:54:21' post='28591']
Izogibaj se kakršnihkoli 12v inštalacij, zaradi trafotov, ki povzročajo BRUM.
Jaz se to reševal kar z navadnimi 220v 25-35w vgradnjimi lučkami

Samo za pogle varijnte : >>>>>>

Wow, super si to naredil, zgledno!
Jaz trenutno žagam les za stropno konstrukcijo, upam da bo do konca tedna gotova.
Lp

Preizkusil sem na šoli, kjer imamo na stropu neonske luči. Če kitaro priključim na clean kanal ojačevalca in jo dvignem proti stropu strongbench.gif , se moteči šumi pojavijo na razdalji pol metra do luči.
Če vključim lead kanal, pa šumi že na oddaljenosti 2m.
Ena opcija so seveda noiseles pickupi za kitaro...
Lp

#14 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov
  • Interests:soundtech

Objavljeno 03 marec 2010 - 11:08

Dvomim da bi imel v placu težave z neonkami, čeprav imajo vgrajene starterje. Bolj problematična se mi zdi njihova nenaravna stvetloba.
Zaradi ekektro-magnetnih motenj ti amp ne šumi (ssssssss), ampak brni (brrrrrrr:-). Če ti amp brni na oddaljenosti 2 metrov je za to lahko kriva ozemljitev, ali pa kaj drugega. Dvomim da neonke. Faradayeva kletka ne bo nič rešila ampak zna problem le poslabšati. Vsaj jaz imam včasih težavo ko zaprem pokrov ohišje, pa je pred tem vse tiho..
Preden boš izoliral naj nekdo preveri kako je električna napeljava izvedena in predvsem ozemljena. To ti zna prihraniti precej kasnejših problemov.

Lp

#15 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 03 marec 2010 - 11:34

QUOTE (rotation @ 3. Mar 2010 23:08:21) <{POST_SNAPBACK}>
Dvomim da neonke. Faradayeva kletka ne bo nič rešila ampak zna problem le poslabšati. Vsaj jaz imam včasih težavo ko zaprem pokrov ohišje, pa je pred tem vse tiho..
Preden boš izoliral naj nekdo preveri kako je električna napeljava izvedena in predvsem ozemljena. To ti zna prihraniti precej kasnejših problemov.

Lp

"Da pa bi se zaščitil pred el-mag sevanjem iz okolice, ker bi vplivalo na kitaro... tudi ne verjemem.
... in pa rešitev je potem, da se prostor uredi po principu faradayeve kletke:) "

To pomeni cel prostor el-mag izolirat od okolice, ne področja kjer igra kitaro.

Kakorkoli, problem mora biti nekje problem ja, recimo električna napeljava, ozemljitev kot si rekel.
Nenad Patkovic

#16 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov

Objavljeno 04 marec 2010 - 12:05

Ta moja primerjava z ohišjem je res bolj slaba, gre za malo drugačen a še vedno podoben problem..
A v takšnem placu je Faradayeva kletka popolnoma nepraktična in "nepotrebna". Namesto kletke se uporabi oklopljene kable, elektronika je v ohišjih, ter seveda primerno ele. napeljavo.
Predvsem je pomembna ozemljitev! Zaradi varnosti in motenj, pa ne le v ele. napeljavi, tudi oprema je včasih narobe ozemljena (ground loopi, pin 1 problem).
Nekaj prispeva tudi "čistost" omrežnega toka; če so v stavbi kake večje mašine zna biti problematično.

Fajn bi bilo izbrskati kak "tutorial" glede ele. napeljav v studijih, bi ga z veseljem prebral ker mi te stvari niso popolnoma jasne. So bolj domena energetikov.

Miha

Prispevek uredil/a: rotation, 04 marec 2010 - 12:08 .

#17 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 04 marec 2010 - 08:27

Večji studiji od velikih založb (še stari principi gradnje, ko se ni šparalo) so popolnoma izolirani od okolice tako glede hrupa/vibracij kot el-mag smoga.

Kako točno je električno omrežje urejeno je odvisno od zahtev in ni nekih točnih smernic, tudi ni raketna znanost (ozemljitev je pomembna ipd.)... imajo pa zmeraj namenske velike UPS-je, ki odpravijo morebitne težave.

Malo OT: Prenekateri imajo tudi generatorje (če bi slučajno izpadel tok seveda), v zadnjem času pa modernejši studiji se poslužujejo solarnih foto celic na strehah studijev, da ublažijo stroške, ki jih povzroča poraba opreme.
Nenad Patkovic

#18 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov

Objavljeno 04 marec 2010 - 11:42

QUOTE (NLP @ 4. Mar 2010 10:27:32) <{POST_SNAPBACK}>
Kako točno je električno omrežje urejeno je odvisno od zahtev in ni nekih točnih smernic, tudi ni raketna znanost (ozemljitev je pomembna ipd.)... imajo pa zmeraj namenske velike UPS-je, ki odpravijo morebitne težave.

Glede vezave ele. omrežij SO podane točno določene smernice. Raketna znanost to seveda ni, se pa dostikrat pojavijo čisto začetniške napake tam, kjer naj bi to bilo poštimano. Sploh pri povezovanju opreme, npr. patcih. Včasih pa tudi proizvajalcem ni čisto jasno ali pa šparajo, ne vem.

#19 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 04 marec 2010 - 11:37

Ja no čakaj, neke smernice/standardi iz električarskih vod so to je jasno malemu otroku, zdaj pa da imajo studiji neke posebne specijalne zadveščine, kako in kaj, drugače kot ena bolnica recimo, tega pa ni toliko prisotnega, naj bi bili natančni in naredili kot se šika brez bližnjic, kar je tudi samoumevno, razen posebnih zahtev glede kvalitetne ozemljitve in stabilnega konstantnega toka, tudi če ga slučajno zmanjka.

Glede šalabajzerstva pri "rokodelcih", tudi zmeraj preplačanih!!!, pa se tako ve, nič novega.
Nenad Patkovic

#20 matt

matt

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 48 prispevkov

Objavljeno 04 marec 2010 - 11:57

Morda je pri meni problem tudi to, da so nekater vtičnice za 220V pri meni vezane na eno fazo, druge pa na drugo, luč pa na tretjo. Elektrikar mi je predlagal, da bo, ko bom končal novo električno napeljavo, vse vtičnice dal na eno fazo, razsvetljavo pa po potrebi na drugo.
Ne vem, ali bo to kaj pomagalo, ali ne.

#21 matt

matt

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 48 prispevkov

Objavljeno 20 marec 2010 - 07:18

update...

Dodal sem stropno konstrukcijo, ki bo nosila tervol. Prvi kotni superchunk prekril s prvo plastjo zaščitne tkanine. Napredujem, ampak se delo kar vleče.

Pripete sličice

• Maribor__18.03.2010_004.jpg
  • Maribor__18.03.2010_001.jpg

#22 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 20 marec 2010 - 07:50

Fino.
Nenad Patkovic

#23 saso

saso

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 477 prispevkov

Objavljeno 20 marec 2010 - 11:21

Jaz bi ti predlagal da najprej zapreš strop, pa potem daješ tkanino na kotne superchunske, drugače si ti bo ves tervol (delčki), ki bo padal s stropa prijel na to tkanino...
Vidim da si uporabil kopreno. Upam da je vsaj zimska (debelejša), drugače ti bo šel tervol skozi, kar zna biti zelo neprijetno. Ne bi mogoče razmislil v kakšni bolj kvalitetni (pa tudi lepši po izgledu) tkanini? Pomoje se splača še nekaj € dat za to... Tale koprena se tudi zelo rada strga.

#24 matt

matt

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 48 prispevkov

Objavljeno 21 marec 2010 - 01:17

quote "Jaz bi ti predlagal da najprej zapreš strop, pa potem daješ tkanino na kotne superchunske" - se strinjam, dober predlog

Povsod bom uporabil dvojno tkanino. Prvi sloj bo kovertan, drugi pa tkanina. Za en superchunks imam tak okvir že gotov. Uploadam sliko v prihodnjih dnevih.

#25 matt

matt

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 48 prispevkov

Objavljeno 21 marec 2010 - 04:22

tu pa še fotografija s tkanino prekritega superchunksa... jutri nadaljujem z delom.

Pripete sličice

• Maribor__20.03.2010_002.jpg

#26 matt

matt

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 48 prispevkov

Objavljeno 30 marec 2010 - 06:09

Update. S tervolom sem začel pokrivati strop. Pod njim je prekrivna vrtna folija, "deževanje" tervola v sobo pa bo preprečeval še en dodatni sloj tkanine.

Pripete sličice

• DSC00016.JPG

#27 matt

matt

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 48 prispevkov

Objavljeno 03 april 2010 - 08:58

ufff, pravkar sem končal filanje stropa in sten s tervolom. Špranje med stenami in lesenimi tramovi bom, za vsak primer, zadelal še z elastičnim kitom.
DSC00028.JPG
DSC00031.JPG

Prihodnji teden so na vrsti meritve in testno poslušanje smile.gif

#28 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 03 april 2010 - 09:38

Dobro izgleda.
Preden začneš pokrivat s tkanino me kontaktiraj!
Nenad Patkovic

#29 Vale

Vale

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 797 prispevkov

Objavljeno 03 april 2010 - 10:04

no se lepo premika... najz smile.gif

#30 matt

matt

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 48 prispevkov

Objavljeno 02 maj 2010 - 11:27

Pozdravljeni,
končno sem dokončal strop. Prekril sem ga z lesenimi okvirji, na katere je napeta tkanina. Danes se lotim še preostalih treh kotnih superchunkov in, če ne bo zmanjkalo tkanine, še večjih absorbcijskih "sten" spredaj in zadaj.
Lep pozdrav vsem.
DSC00020.JPG
DSC00021.JPG

Dodaj odgovor

0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov