Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

Studijski mikrofoni - Made in China

25 odgovorov v tej temi

#1 Stilus

Stilus

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 52 prispevkov

Objavljeno 15 februar 2006 - 02:33

Kakšne so vaše izkušnje s "kitajskimi" mikrofoni? Zadnje čase se sicer več ali manj vse dela na vzhodu, pa vseeno...

Je že kdo primerjal kvaliteto npr. Neumann, SE, Shure, ADK, Soundelux, T-Bone, ...?

LP

#2 ml-matevz

ml-matevz

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 65 prispevkov

Objavljeno 15 februar 2006 - 02:50

Stilus, jaz te samo še enkrat spomnem, da me nujno obvesti, ko boš naslednjič naročal mikrofone (bom rabu ene 2 kopije sm57)!

Vem, da misliš name! =)
Ahhh, tudi entropija ni več to kar je nekoč bila ...

#3 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov
  • Interests:soundtech

Objavljeno 24 april 2006 - 05:12

Sprobal sem kitajsko kopijo kapsule akg-ck12 ki je sicer v mikrofonu akg 414. V bistvu je šlo za doma narejen mikrofon izdelan po Neumannovih načrtih za njihov slavni U47. Vanj je bila vgrajena zgoraj omenjena kapsula. Moram reči da je bil sound boljši od original Neumannov ki sem jih do sedaj slišal. Je pa res da se u47 lahko zelo razlikujejo po soundu,čeprav so vsi originali. Ja,kitajci dobro delajo. Poznam par Nizozemcev ki so naročili kapsule iz Kitajske in sami naredili mikrofon. Vezje je najmanjši problem,edino ohišje ti mora narediti stručko. Na Gearslutz Gear forumu nekdo prodaja nova ohišja za U47 in U49. Vanj samo vgradiš kapsulo in elektroniko in imaš Neumanna. Sam tega še nisem poskušal narediti,a tisti ki so pravijo da je rezultat prva liga. Glede na to da je cel projekt poceni bi se ga vsekakor splačalo narediti. e koga zanima imam vso dokumentacijo o tem.
Lahko pa kar kupiš že narejenega iz Kitajske,a so kar dragi.
Lp

#4 alesko

alesko

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 145 prispevkov

Objavljeno 10 maj 2006 - 01:04

Zanimiva varianta so SE Electronics mikrofoni, ki delujejo zelo dobro za izjemno ugodno ceno. Tako naprimer SE2200A (zelo kompakten zvok, spominja me na AKG Solituba).

#5 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.882 prispevkov
  • Interests:Recording&Mixing&Mastering&ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 10 maj 2006 - 02:53

QUOTE (alesko)
Zanimiva varianta so SE Electronics mikrofoni, ki delujejo zelo dobro za izjemno ugodno ceno. Tako naprimer SE2200A (zelo kompakten zvok, spominja me na AKG Solituba).

Ja jst uporabljam SE Electronics SE 1A st Pair --> delata perfektno!
Uporabljam ju za snemanje bobnov npr. OH, Snere pri jazzy komadih,..
za snemanje akustičnih stvari; kitare,.... tongue.gif
Res delata ql!
Sprobal se tudi SE 3300 -> meni dela zelo uredu in tudi ZX 5600 dela ql!
Gemini pa je padel natla :oops: pa so ga popravili ampak ni delal -> kr neki ga je medlo tako da nebem kako se obnaša če ne pade na tla laugh.gif haha
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#6 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 11 maj 2006 - 11:25

Kar se SE Electronics mikrofonov tiče, ti lahko iz prve roke povem, kako delajo, sem imel vso serijo doma.

Meni je boljši 3300A kot 5600A, bolj "topel sound", 5600A je ožji, Gemini je zelo dober mikrofon (un na SAE je uničen če mene vprašaš, ker ima nov 3x manj šuma kot un tam, skratka čist drug mikrofon), na njega sem snemal par rockerskih vokalov. Ful presenten, ampak ne preveč, podoben Rode Classicu, s tem, da vseeno ni tako "topel".

Za overheade je pa SE1A zakon, še boljši je pa SE3A (upam, da nisem falil oznake). Skratka, za svoj denar dobiš zelo veliko pri SE.

Me je pa včeraj pri snemanju vokala blazno presenetil Rode NTK. Imam ga že lep čas, vendar sem se ga pri uporabi močno izogibal, saj je bil preveč "ozek". Zato sem raje uporabljal Shure KSM32, Neumann U87, Audio Technica 4033 tudi za POP vokale. Včeraj pa sem pri snemanju pristal na Rode NTK. :oops: Daleč najboljši vokal od vseh preizkušenih.

Tako, da... je vse ZELO odvisno od samega vokalista in ne samo mikrofona. Npr. ne morem si predstavljati, da bi Norah Jones snemala na Rode NTK. 8)

LP

#7 Ploki

Ploki

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov

Objavljeno 03 marec 2008 - 05:02

sprobal SM57 original in kopijo t.bone, cez yamaha MG10/2, pa je za isti level kopija rabla precej vec input gaina.. smile.gif

if you ask me no go

#8 microsound

microsound

OBRAČALEC GUMBOV

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 788 prispevkov
  • Interests:Live sound,recording,mixing,editing,badbinton

Objavljeno 03 marec 2008 - 05:16

....hehe jas sm u live naletu na tega t-bona ... pa tut gain od podna ..
upam da tisti ki ste jih kupili ...da ste dobil kremico zraven v škatli ....
..da se mal namažete ko ugotovite da so vas nategnili 8)
..glasba je bog in jaz sem verski fanatik...

Alan Vranič - Mikro
051-386-161

#9 jetam

jetam

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.057 prispevkov

Objavljeno 03 marec 2008 - 07:43

Jst sem z mijimi Behringer C-1 zadovoljen. laugh.gif

#10 jodldajs

jodldajs

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 637 prispevkov
  • Interests:bobni, audio produkcija (akustika)

Objavljeno 05 marec 2008 - 01:48

no zanimiv, imam izkušnjo z enega snemanja, imam 2 kopije sm57 (t.bone 75) in po karakterju zvoka identična, primerjal z original sm57 na sneru sred snemanja ! ena kopija je imela boljši output in manj gaina od originala ena pa malenkost več gaina od originala - bom reku tko, malo varira zadeva v gainu, po zvoku definitivno ne, po ceni pa 3x v prid t.bone! tako da imate praktično 3 t.bone za ceno enega originala, ki v končni kvaliteti ni razlike !

zame ni denarja za orig sm57, ker t.bone dela tko kot mora!
''the great gretsch sound''

AKA - glasbena dejavnost, Aleš Kajtna s.p.

#11 jodldajs

jodldajs

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 637 prispevkov

Objavljeno 05 marec 2008 - 01:49

priporočam pa da sprobate t.bone sc1100, vreden nakupa, kmalu prilimam posnetke jazz, in sicer kontrabasa snemanga natur z tem studijcem - fantastiko ! 8)

#12 muzikant

muzikant

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 547 prispevkov

Objavljeno 05 marec 2008 - 04:27

QUOTE (jodldajs)
priporočam pa da sprobate t.bone sc1100, vreden nakupa, kmalu prilimam posnetke jazz, in sicer kontrabasa snemanga natur z tem studijcem - fantastiko ! 8)

Najbrž bo moj naslednji kos biggrin.gif , zraven pa še 75, sem tud jaz že od parih slišal, da v kvaliteti ni razlike :wink:

#13 andro31

andro31

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 145 prispevkov

Objavljeno 06 marec 2008 - 09:58

Mal sem bral poste za T.Bone 75, preberte si tukaj, nekaj je dobrih mnenj, večinoma ga pa pluvajo ...

Če človek pomisli - mikrofon za 35 EUR ?? :roll:
Po moje ne more biti ne vem kaj.
"H.A.L. is just I.B.M. shifted one letter to the left. "

#14 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov
  • Interests:glasba, tehnologija, filozofija

Objavljeno 06 marec 2008 - 11:27

QUOTE (andro31)
Mal sem bral poste za T.Bone 75, preberte si tukaj, nekaj je dobrih mnenj, večinoma ga pa pluvajo ...

Če človek pomisli - mikrofon za 35 EUR ?? :roll:
Po moje ne more biti ne vem kaj.

Zakaj ne? Če original stane 99eu, verjamem, da lahko grosistična firma pokupi čisto solidne mikrofone na Kitajskem in jih v velikih količinah proda po takšni ceni...

Čeprav - prav v primeru 57ke - že iz "vraževerja" bi nabavil original + dodatni transformator Tab-funkenwerka, če že... ostali pa naj se prepirajo koliko so t.bone blizu originalu ali ne... (govorim za studijsko rabo) - za live - dva originala pa štiri kopije, heheh...

Sicer pa zelo zadovoljno živim s t.bone RB500 ribbonom in sem z njim snemal celo vokale - za kitarske ampe pa je itak zmaga... v sodelovanju s kakšnim dinamičnim seveda...

Glede kondenzatorjev pa sem malo skeptičen - sploh velikomembranskih - to je dražja tehnologija izdelave in doslej še nisem slišal res prepričljivega cenenega LDC.

#15 andro31

andro31

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 145 prispevkov

Objavljeno 06 marec 2008 - 11:34

V mislih sem imel izključno studijsko rabo. Za moj studijo mam rajši 57ke ... Sem se že tolkrat nategnu glede poceni robe, da ....
Pa še lepši je mic za pogledat, če gor piše Shure biggrin.gif
Verjamem pa, da T.Bone lahko da spodobne rezultate, odvisno seveda od aplikacije ...
"H.A.L. is just I.B.M. shifted one letter to the left. "

#16 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov
  • Interests:glasba, tehnologija, filozofija

Objavljeno 06 marec 2008 - 11:52

QUOTE (andro31)
V mislih sem imel izključno studijsko rabo. Za moj studijo mam rajši 57ke ... Sem se že tolkrat nategnu glede poceni robe, da ....
Pa še lepši je mic za pogledat, če gor piše Shure biggrin.gif
Verjamem pa, da T.Bone lahko da spodobne rezultate, odvisno seveda od aplikacije ...

Torej se strinjava glede studijske rabe - pa čeprav se mogoče motiva, wink.gif
Če jih dosti uporabljaš v studiu ti predlagam, da si pogledaš tisti Tab-funkenwerk transformator - ti spremeni 57ko v nekaj podobnega SM7...
Baje - nisem še sprobal - a mi zveni zelo zanimivo... http://www.tab-funke....com/index.html

#17 Ploki

Ploki

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov

Objavljeno 06 marec 2008 - 04:06

zgleda da t.bone blazno variirajo v kvaliteti, tisti ki sem ga sprobal jaz je mel za cca 20db manj outputa pri istih nastavitvah gaina. smile.gif

me pa matra tale sc1100 biggrin.gif zakaj pa ne...

#18 microsound

microsound

OBRAČALEC GUMBOV

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 788 prispevkov

Objavljeno 06 marec 2008 - 04:46

najbolši primerjalni test : dajte jih na tome ...pa še kakega nerodnega bobnarja,ki pomotoma še mahne po majku pa bo rezultat precej hitro jasen se mi zdi 8) laugh.gif

Alan Vranič - Mikro
051-386-161

#19 zmatej

zmatej

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 533 prispevkov

Objavljeno 06 marec 2008 - 10:52

Sicer nisem imel te "sreče" da bi kaj veliko preizkušal kitajce, samo mi ni logično, ko nekateri govorijo, da so ful dobri in da so razlike samo v glasnostih mikrofona, v tonu pa ne smile.gif

Pomoje če je tko slabo narjeno, da so zelo velike razlike že v glasnosti, potem tudi zvok ne more bit ravno sanjski... :twisted:

Ne vem - govorim na pamet :?: idea.gif

#20 jodldajs

jodldajs

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 637 prispevkov

Objavljeno 09 marec 2008 - 04:27

jaz pravim dokler ne sprobaš ne veš, pa tud če so te nategnil al pa ne !

no jaz morem rečt da mi za enkrat služijo krasno fajn, če bo pa drugač, vam pa takoj povem!

aja pa odprl sem jih tud že seveda in morem povedat da niti niso tako štorasto narejeni, kot sem pričakoval za kitajce, so spodoben izdelek, kontakti so bili vredu zalotani, ohišje spodobno! tud na tla so mi že padal pa na srečo še vse dela !

lp, Aleš

#21 Ploki

Ploki

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov

Objavljeno 20 marec 2008 - 01:30

QUOTE (zmatej @ Mar 6 2008, 10:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Sicer nisem imel te "sreče" da bi kaj veliko preizkušal kitajce, samo mi ni logično, ko nekateri govorijo, da so ful dobri in da so razlike samo v glasnostih mikrofona, v tonu pa ne smile.gif

Pomoje če je tko slabo narjeno, da so zelo velike razlike že v glasnosti, potem tudi zvok ne more bit ravno sanjski... :twisted:

Ne vem - govorim na pamet :?: idea.gif

heh ja to je vse kul sam ce mas ti tisji mikrofon mors bolj gain naterat (ce ravno nimas izjemno glasnega sourca), ce pa natera gain dobis pa kar naenkrat noisefloor visje hehe, kar se pa pozna na koncu smile.gif

anyway, js sm nabavu SC1100... biggrin.gif pac kaj naj recem, deluje.. moj prvi velikomembranec tak da kaj velik vam ne morm povedat

#22 jetam

jetam

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.057 prispevkov

Objavljeno 08 februar 2009 - 08:27

QUOTE (jodldajs @ 5. Mar 2008 13:49:21) <{POST_SNAPBACK}>

Vem, da je post star že skoraj eno leto, a me vseeno zanima, če bi bilo mogoče, da bi "prilepil" kakšen posnetek, saj me res zanima, kako se sliši ta mikrofon, ker sem slišal kar nekaj hvale tudi po tujih forumih.

LP

#23 kochobass

kochobass

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.264 prispevkov

Objavljeno 09 februar 2009 - 02:10

mamo dva sc1100 na placu za snemanje bobnov,kitar,vokalov...pač multi majki.

Delajo solidno,zapakirani so solidno... za svoje € je super roba!

Frend je pa nabavu ribbona od t.bone-a,ga prinesel v studio,ga priklopimo... in je šel k vragu ohmy.gif ... mogoče zarat phantoma(težko verjamem)...
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik
in še kak projekt za spotoma ;)

#24 microsound

microsound

OBRAČALEC GUMBOV

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 788 prispevkov

Objavljeno 09 februar 2009 - 02:53

joj joj jaz pa ti povem da ravno zaradi fantoma ..... riboni in fantom ne gre skupaj...NIKOLI !!!!!

Alan Vranič - Mikro
051-386-161

#25 NLP

NLP

arhitekt spektralnih platform prostora in časa

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 09 februar 2009 - 08:11

hahhh to je osnovnošolska napaka, sploh s takšno "kvalitetno" firmo.
Pri tistih dobrih sodobnih ribbonih se ne bi smelo nič zgodit, ampak ziher je ziher.
Ribbonce tudi ne smeš polagat na tla nezaščitene, ker magnet v mikrofonu prilima vso morebitno na oko nevidno kovinsko svinjarijo s tal...
Tu je tega še več, moderni ribbonci so odpravili marsikaj kar so vintage modeli imeli pomanjkljivosti, uporabljajo se tudi sodobnejši materijali nenavsezadnje, seveda razen v "t-bone rangu" sad.gif

myth-of-ribbon-microphone-exposed-part1
myth-of-ribbon-microphone-exposed-part2
wikirecording.org/Ribbon_Microphone
Nenad Patkovic

#26 kochobass

kochobass

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.264 prispevkov

Objavljeno 10 februar 2009 - 09:16

pozabil smo izklopt phantom na UA-ju... :/ ... vrjetn se nebi nič zgodil če bi gor priklopil royer-ja... ampak če bi šel priklaplat royer-ja ali kaj podobnega,bi pomoje da 3x preveril če je phantom užgan smile.gif trenutek nepozornosti,pa je šel k vragu....
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik
in še kak projekt za spotoma ;)

Dodaj odgovor

1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov