Test Lynx Aurora 16 vs. Apogee Duet
Objavljeno 26 oktober 2009 - 12:45
Vzel sem 44/16 wave ki je bil extractan iz audio cd-ja skupine Muse.
Prvo sva testirala Auroro.
Wave sem importiral v cubase, nastavil output na 0db, prevezal output na input(xlr kabla) in input tudi nastavil na 0db(+4db)
Tako sem presnel wave oz. ga spustu čez konverterje...
Isto zadevo sva nardila pri kolegu na mac-u z apogeejem.
Rezultate uploadam kasneje,proti večeru...
razlog testa je bil predvsem na kakšen način konverter od obeh firm vpliva na zvočno sliko...
jaz sem opazil minimalno razliko... ampak res minimalno razliko predstavljanju globine in širine v vokalnem predelu frekvenc...
boste presodl sami
Objavljeno 26 oktober 2009 - 02:58
Objavljeno 26 oktober 2009 - 03:17
Apogee vs Lynx ipd.
Samo se prepirajo kot hudič, včasih celo kakšen Behringer "zmaga", spet eni se nato izgovarjajo da so poslušali na rač. zvočnikih ipd...
... malo kdo ve kaj naj sploh posluša pri konverterjih in vse je tudi stvar okusa.
Drugače pa imajo že nekaj časa podforum namenjen samo temu: gearslutz.com/board/gear-shoot-outs-sound-file-comparisons-audio-tests/
Objavljeno 26 oktober 2009 - 03:28
ampak za prvič bom dal samo enkratno loopan audio sem gor...
bom ga pa zihr večkrat zaloopu še aja,pa clippanje konverterjev ane... tuki se pa opazi razlika apogee (duet) počepne takoj, medtem ko lynxa lahko za kšn dirty boben komot ornk clipneš,pa še vedno deluje tko kot more...
aja, včeri sem še ornk sprobu fat bustarda... ijoj,zna bit res fat sm mixu en elektroski komadič (radiohead style) in res naredi zadeve FAAAAAAT =P
p.s. nevmesna ja
Objavljeno 26 oktober 2009 - 07:34
Komad je Muse - Undisclosed desires z nove plošče Resistance, ki je btw DO JAJA! upam da vas ne moti ker dajem komad gor brez dovoljenja :/ drugač ne gre... mam pa original plato usaj
Original file
http://www.megaupload.com/?d=NJ6TREZJ
Lynx Aurora 16 (fw) 1x looped
http://www.megaupload.com/?d=L346Y3YZ
Apogee Duet 1x looped
http://www.megaupload.com/?d=XXPQUXFP
Zlo je težko ocenjevat konverterje oz. razlike med njimi na ta način... na sluškah ne opazim razlike se mi zdi...
Na barefootih pa če se oooooornk osredotočim,zamižim in si probam predstavljat stereo sliko v živo, mogoče opazim male detajle, ki so mogoče pri apogeeju postavljeni oz. zvenijo pikico drugače, kot pa na lynxu in originalu... pri refrenih ko se slika "odpre" sem to mogoče opazil na duplex vokalih... predvsem na razmerju med transienti vokala in sustainom sekcijo vokala,manj stereo mi deluje kot pri lynxu (kot da bi bilo malenkost manj middlov) ...
lahka me kdo za jajca povleče... mogoče je psihološka fora... ampak tko sm slišu =)
me pa vsekakor zanimajo vaša mnenja... bom še kak test naredu... tko kot je reku NLP, bom pa npr. 10x zaloopu komad čez,pa da vidimo...
p.s. lahko tudi doma kdo spusti čez digidesigna,prism,benchmark... me prav zanima kako delujejo zadeve
Prispevek uredil/a: kochobass, 27 oktober 2009 - 06:13 .
Objavljeno 26 oktober 2009 - 08:01
zakaj maš pod apogee link na megaupload original.wav? si pozabil spremenit al si narobe uploadal?
Objavljeno 26 oktober 2009 - 09:37
Psihoakustika svašta dela, sploh ko se nekako "ve" (ogromno je bilo že o tem predebatiranega na tujih forumih in nekaj postavljenih splošnih mitov...) da Apogee prijetno kolorira zvok, Lynx pa da je bolj nevtralen, to lahko pomeni da marsikomu tudi dolgočasnejši...
Je pa še nekaj; tale Apogee Duet je njihov entry level konverter i ne Rosetta ali X serija, ki bi naj konkurirala Lynx Aurori...
Ethan Winer je povzročil megalomansko debato in prepir, ko je podal test (oz. njegov kolega) zelo povprečne kartice in... ma prečitajte še bolj boste zmedeni:)
http://www.gearslutz...converters.html
in
http://www.gearslutz...n-overated.html
in
http://www.gearslutz...converters.html
mogoče se je še kaj razvilo, raziščite:)
Uživajte.
Objavljeno 27 oktober 2009 - 08:26
in je bil vsem všeč berhringer... LOL .... okej bil je predelan,ampak vseeno =)
Ja sem rahlo zaj**** z linki,malo kasneje popravim.
Objavljeno 27 oktober 2009 - 09:22
Samo kaj bi stem dosegel ??? samo bolj očitno razliko, sej nevem za noben primer da bi nek prejekt - komad 10, 20, 30 x konvertiral.....
Reku bi da je realno nekje 5-7x (input AD => DA na npr. HW kompresor, EQ, pa AD => pa mastering za HW se pravi 1x DA in 1X AD = 5X...
Kaj mislite drugi o tem ??
Objavljeno 27 oktober 2009 - 10:10
Še bolje bi bilo; primerjava med 1X, 5X, 10X, 15, 20,25,30... kratno konverzijo.
Tisti manj izkušeni in tisti, ki nimajo dobre opreme in prostora da slišijo vsaj neko razliko.
Izkušeni in z dovolj v redu opremo pa bi lahko tako opazili razlike pri manjših številih loopov.
Mislim, da bi tudi izkušeni iz radovednosti prisluhnili 20, 30,... kratni konverziji...
Kot sem povedal; "malo kdo ve kaj naj sploh posluša pri konverterjih in vse je tudi stvar okusa".
Aha in nenazadnje; primerjava z originalnim sourceom.
Objavljeno 02 november 2009 - 01:39
No, pa malo bolj resno... Lynx zveni bolj odprto, meni osebno bolj sede. Razlika je po večih poslušanjih majhna, a prvi vtis je kar konkretno različen - in to zame šteje. Apogee Duet zveni v tej primerjavi z Lynx Auroro malo bolj zaprto, nekaj manj visokih, slabša stereo slika. Tudi ko postane glasno in nagužvano, Lynx lepo razsloji glasbo in ohrani punch in odprtost, Apogee pa je bolj "umirjen". Skratka, če bi kupoval, bi nabavil Lynx, definitivno. Poslušano na Yamahe MSP5...
Prispevek uredil/a: satoration, 02 november 2009 - 01:40 .
Objavljeno 02 november 2009 - 04:54
No, pa malo bolj resno... Lynx zveni bolj odprto, meni osebno bolj sede. Razlika je po večih poslušanjih majhna, a prvi vtis je kar konkretno različen - in to zame šteje. Apogee Duet zveni v tej primerjavi z Lynx Auroro malo bolj zaprto, nekaj manj visokih, slabša stereo slika. Tudi ko postane glasno in nagužvano, Lynx lepo razsloji glasbo in ohrani punch in odprtost, Apogee pa je bolj "umirjen". Skratka, če bi kupoval, bi nabavil Lynx, definitivno. Poslušano na Yamahe MSP5...
Ufff... če bi jst tole plato zmiksu bi mel dele doma že SSL-a... moj dom bi bil pa london ...
To so Muse-i ... če bo sazas pizdil bomo rekli da je to v testne namene izboljševanja kvalitete "slovenske" glasbe ...
pomoje da če bi 10x čez spustu bi se bolj poznalo ... drugače sem pa podobno zadevo opazil, torej v frek.spektru okoli 2k-4k ožji/plitvejši 3d image ... al kako za vraga nej se izrazim... niansa je tako mala da boli =)
ampak se pa sigurno z nalaganjem inštrumentov snemanih na Dueta (overdub) pomoje da pozna tista razlika par jurju evrov
Dej nej še kdo čez svoj AD/DA sistem posname... me zelo zanima
Objavljeno 08 november 2009 - 10:04
http://www.megaupload.com/?d=H21J9V9X
Lp
Objavljeno 09 november 2009 - 02:37
http://www.megaupload.com/?d=H21J9V9X
Lp
To je še najbližje originalu... Škoda da ni bilo vse skupaj blind test...
Objavljeno 10 november 2009 - 01:17
A res???
Zgleda, da moram presaltat na Profools-e. Mislim Pro Tools-e.
Mislim, da ste (si) malo brcnili (brcnu) v temo. Ampak res temno temo.
Prispevek uredil/a: zeljkom, 10 november 2009 - 01:18 .
Objavljeno 10 november 2009 - 09:24
če bi bilo tako potem komade, ki jih imaš v avtoradiu nebi delali med drugim tudi na kjubejsa
p.s. plata Korn - Untouchables, multimiljonska produkcija (okoli 3 miljončke so porabil baje) ... dobro se je prodajala,pa je bila narejena v nuendo (ki pa uporablja isti audio engine kot vem) bom dal notr cd, pa še enkrat poslušu če je kak algoritem kje "zasral"
http://en.wikipedia....chables_(album)
http://mixonline.com...g_neundo_helps/
http://www.obedia.com/producer_02.cfm
Objavljeno 10 november 2009 - 11:07
Eh daj daj daj... Sploh ko govorimo o eni stereo špuri - torej nič "summing-a". Nekoč sem testiral summing - torej "mixdown" ca. 35kanalov z enakimi pan nastavitvami (in nastavljenim enakim pan "law-om") in vsemi leveli na "unity gain" in sem slišal zelo subtilne razlike med Samplitude (8 - crack za testne namene) in Nuendom 2 in 4, ki ga sam uporabljam pa se ne bi mogel odločit, kateri mi je bolj všeč - Samplitude je bil mogoče za 0,000x procenta bolj "polikan" - clean, odprt, Nuendo mixdown pa je imel nekaj več (0,000x%) "jajc" - bolj "udaren", fokusiran sound - a to so dlakocepske razlike... Med Nuendom 2 in 4 v samem summingu ni bilo neke dramatične razlike, najbrž zgolj psihološka... EQ in ostali algoritmi pa so seveda zelo izboljšani v 4-ki.
Če sem obrnil fazo sta se fajla skoraj popolnoma izničila, a tisti 0,0000x% razlike je pač ta razlika, ki je objektivna, a praktično zanemarljiva - govorimo o summingu več kanalov - pri stereo špuri pa... ne vem no... boš moral dokazat - objavi audio klipe, da podkrepiš to silno razliko med Cubase in Pyramix, Prostools exportom enega stereo komada! Seveda imej dithering izklopljen - itak smo snemali in exportali v enaki bitni in sampling resoluciji... Pow-r dither je za moj okus bolj transparenten od UV22, ki ka uporablja Nuendo... a tudi ta opazka je zgolj dlakoceljenje...
Pa seveda naredi fair, brez kakšnih malih EQ manipulacij... Pa seveda uporabljaj sorodne generacije programov - torej Cubase4 ali 5, če primerjaš z novimi verzijami Pyramix, Protools...
Objavljeno 10 november 2009 - 02:07
sam nisem šel nikoli primerjat summinga DAW-ov ... ampak mislim da so razlike tako minimalne da se ne opazi.
DAW je itak samo kirurško orodje za manipulacijo, ki sam po sebi ne vpliva na sound spljoh. Ne sme... niti pod razno.
Eni imajo rajši tak nož,drugi drugačnega. Vsi pa režejo isto... če se lahko mal tko izrazim =)
dejmo rajš limat teste konverterjev ... Mat1306 ... rukni gor digidesign 192 da čujemo, ko pač postaviš opremo skupi...
Objavljeno 10 november 2009 - 05:30
sam nisem šel nikoli primerjat summinga DAW-ov ... ampak mislim da so razlike tako minimalne da se ne opazi.
DAW je itak samo kirurško orodje za manipulacijo, ki sam po sebi ne vpliva na sound spljoh. Ne sme... niti pod razno.
Eni imajo rajši tak nož,drugi drugačnega. Vsi pa režejo isto... če se lahko mal tko izrazim =)
dejmo rajš limat teste konverterjev ... Mat1306 ... rukni gor digidesign 192 da čujemo, ko pač postaviš opremo skupi...
Ejla!
Sej oprema je že postavljena, ko dobim kej več časa bom spustil kej zkozi 192, apoegeeje ADDA16x, in pa Merging Sphynx(DAD)...Je pa 192 čist u kurcu konverter za tisto kar stane!
Kar se tiče DAW pač nisem takega mnenja, jebiga, me neboš prepričal! Tako kot nebom jst tebe prepričeval! Govorim samo iz lastnih izkušenj to razliko sem že velikokrat opazu, predvsem pa resempling je precej slab v Cubase! Zato ga je bolš delat v Wavelabu in potle s tam bouncat na disk! To lahko sprobaš in boš videl. So pa res picajzlaste stvari ki se npr. pri klasični glasbi veliko bolj poznajo kot pa pri Kornih. Korni pa že tko dobro zvenijo da tudi če bi jih s kasetnikom snemal bi še vedno dobro zveneli... Vsak je navajen na svoje orodje, tudi s kitajskimi mikrofoni so nastale dobre plate...
P.S. Sta pa dva slovenska post/producenta ki sta Pyramix sprovala pred kratkim in takoj zamenjala ko sta slišala razliko z nuendom (prav zaradi summinga)
Pač vsak ma svoje mnenje...al pa še dva ki brcata v temo!
LP
Prispevek uredil/a: mat1306, 10 november 2009 - 05:31 .
Objavljeno 10 november 2009 - 06:12
P.S. Sta pa dva slovenska post/producenta ki sta Pyramix sprovala pred kratkim in takoj zamenjala ko sta slišala razliko z nuendom (prav zaradi summinga)
Pač vsak ma svoje mnenje...al pa še dva ki brcata v temo!
LP
No mal sem se grdo izrazu (z brcanjem v temo). Kot praviš, vsak naj po svoje izbira, zato pa tudi je toliko izbir. Če ti slišiš tako ogromno razliko, potem je bolje, da si se odločil za menjavo. Vseeno pa mislim, da razlika ni tako velika. Meni so bolj pomembne druge stvari. Mic, postavitev mic-a, preampi, eq's - comp's hardware, soba itd...
Kar se pa teh testov z konverterji tiče, pa sem mnenja, da konverter mora delati in izključno delati le to, za kar je namenjen. Konvertirati in ne barvati zvočno sliko. Za barvanje obstajajo druge stvari. Zato sem tudi vzel Lavry Blue in sem prezadovoljen.
Kot pravijo Different strokes for different folks.
Dodaj odgovor
2 uporabnikov bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov
-
Facebook (1)