Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

Barefoot Sound zvočnik - MicroMain35

26 odgovorov v tej temi

#1 NLP

NLP

arhitekt spektralnih platform prostora in časa

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 06 oktober 2009 - 08:38

Ročno delani zvočniki od Thomasa Barefoota že nekaj časa burijo avdio svet.
Sicer naš forumaš Kochobass, ki si jih lasti že nekaj mesecev nič ne pove, morda pa le niso ne vem kaj...smile.gif

Sedaj svojim MM27 in MicroSUBu dodaja še eno zverinico MM35.
... mastering model MM12 pa še vedno čaka, da ga izda (baje v začetku prihajajočega leta)...

Cena še ni znana, vsekakor pa manj kot večji brat MM27, pričakuje se da bodo v prodaji do konca tega leta.
Več info na: barefootsound.com in vintageking.com/Barefoot-Sound-MicroMain-35-Single

Pripete sličice

• barefoot.jpg

Nenad Patkovic

#2 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 06 oktober 2009 - 11:20

QUOTE (NLP @ 6. Oct 2009 09:38:25) <{POST_SNAPBACK}>
Ročno delani zvočniki od Thomasa Barefoota že nekaj časa burijo avdio svet.
Sicer naš forumaš Kochobass, ki si jih lasti že nekaj mesecev nič ne pove, morda pa le niso ne vem kaj...smile.gif

Hahaha... NLP, z zadnjim stavkom si me nasmejal, ker se že dlje časa popolnoma isto sprašujem. LOL smile.gif

Morda pa ga sprovociramo, da le kaj pove. smile.gif

LP
www.mmedia.si

#3 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 06 oktober 2009 - 01:10

ja ne:)
Nenad Patkovic

#4 jantex

jantex

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 197 prispevkov

Objavljeno 06 oktober 2009 - 03:41

Sem jih slišal pri kochobassu in moram priznati, da je ves dvignjen prah okoli njih po mojem mnenju povsem opravičen. Za moje pojme so najboljši zvočnik, kar sem jih slišal. MENI so bolj všeč kot ATC 20ke, 50ke in 100ke ki sem jih slišal do sedaj. Res bi jih rad imel nekega dne, je pa res, da rabiš hudo spedenano sobo, da njihovi atributi pridejo do izraza, ker v slabo tretirani sobi so totalen overkill. In kochobass zdej dela na tem, da bo zrihtal svojo sobo in žek omaj čakam, da jih potem spet slišim, ker bo hudooooo.

Nekaj pa tudi pove, da jih sedaj res uporabljajo največji mojstri na svetu. Če Michael Brauer pravi, da so nekaj najbojlšega, kar je slišal, potem to po mojem zelo veliko pove. smile.gif

#5 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 06 oktober 2009 - 04:50

QUOTE (jantex @ 6. Oct 2009 16:41:46) <{POST_SNAPBACK}>
Res bi jih rad imel nekega dne, je pa res, da rabiš hudo spedenano sobo, da njihovi atributi pridejo do izraza, ker v slabo tretirani sobi so totalen overkill. In kochobass zdej dela na tem, da bo zrihtal svojo sobo in žek omaj čakam, da jih potem spet slišim, ker bo hudooooo.

No potem pa ima srečo, ker takšen dizajn zvočnikov je bolj primeren za slabše tretirane prostore kot recimo klasičen ported.
Kak mu šele "običajni" špilajo notri biggrin.gif

QUOTE (jantex @ 6. Oct 2009 16:41:46) <{POST_SNAPBACK}>
Nekaj pa tudi pove, da jih sedaj res uporabljajo največji mojstri na svetu. Če Michael Brauer pravi, da so nekaj najbojlšega, kar je slišal, potem to po mojem zelo veliko pove. smile.gif

to kaj ti mojstri bluzijo me res ne zanima, v tem poslu je vse en velik marketing.
Kolikokrat so naredili že plugin, ki je boljši od HW-ja, pa skoraj vsaki novi zvočniki so uh in ah, ipd. pa zraven kimajo in se pod to podpisujejo tudi največji mojstri pa da brez tega ne morejo in nenehno uporabljajo...
Mi je tvoja beseda res bolj verodostojna.

Tu je njegova slika studija iz začetka 2009:)
saj ne rečem da jih sedaj nima.

Pripete sličice

• Brauer_02.jpg

Nenad Patkovic

#6 jantex

jantex

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 197 prispevkov

Objavljeno 06 oktober 2009 - 05:11

Mislim da zvočniki z zaprto kišto, ki so praktično flat do 30 Hz, v slabše tretiranem prostoru nimajo neke silne prednosti pred ported variantami z istim frekvenčnim bandwidthom, če niso ravno v bližini stene ali kota smile.gif Mislim da so pač te frekvence problematične v vsakem slabo tretiranem prostoru ali se morda motim? smile.gif

#7 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 06 oktober 2009 - 09:05

ma je nekaj parametrov.
Sealed so nekoliko bolj primerni in manj občutljivi na postavitev v prostoru, niso pa nikakor huda rešitev, da ni porihtane akustike, fizikalni zakoni še zmeraj veljajo, res je.
Nenad Patkovic

#8 Vale

Vale

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 797 prispevkov

Objavljeno 07 oktober 2009 - 01:13

Zgleda kot Dynaudio main?

Bi rad slišal te medvedje boxe... v tretiranem prostorum če bi blo možno seveda

#9 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 07 oktober 2009 - 08:21

Kateri Dynaudio?
Izgleda da je bila pozna ura in se ti je vizir malo izkrivil biggrin.gif
Nenad Patkovic

#10 turban99

turban99

Tim Urbanya

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 235 prispevkov

Objavljeno 07 oktober 2009 - 10:46

Morem rečt, da sem imel čast slišat sistem stereo Micro main 27 + Micro Sub v pro. akustično tretiranem studiu in lahko rečem, da v tem cenovnem razredu oz. v cenovnem razredu do 15k definitivno nimajo konkurence!Nevem katere monitorje bi sploh lahko priperjal z njimi.. da ne zaidem v drugi cenovni razred seveda.. nevem.. jaz sem čist navdušen nad njimi.. smile.gif)) K&H O300 ? Quested 3208 ? nevem no.. vsak svojo robo hvali,jaz nisem lastnik ne enih ne drugih in ne tretjih zato lahko pomoje povem precej objektivno. Barefoot trga gate!:)
Škoda, da lastnik ni bil pri volji in pustil pofotkat svojega kraljestva... sad.gif(( uff... nebesa v glavnem!:)

#11 Vale

Vale

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 797 prispevkov

Objavljeno 07 oktober 2009 - 11:19

QUOTE (NLP @ 7. Oct 2009 09:21:04) <{POST_SNAPBACK}>
Kateri Dynaudio?
Izgleda da je bila pozna ura in se ti je vizir malo izkrivil biggrin.gif

Na zgornji sliki katero si prilepil so main Dynaudio M4+... sem preveril in vidim da se nisem zmotil wink.gif bolj slabo poznaš ti to vidim tongue.gif

QUOTE (turban99 @ 7. Oct 2009 11:46:12) <{POST_SNAPBACK}>
Morem rečt, da sem imel čast slišat sistem stereo Micro main 27 + Micro Sub v pro. akustično tretiranem studiu in lahko rečem, da v tem cenovnem razredu oz. v cenovnem razredu do 15k definitivno nimajo konkurence!Nevem katere monitorje bi sploh lahko priperjal z njimi.. da ne zaidem v drugi cenovni razred seveda.. nevem.. jaz sem čist navdušen nad njimi.. smile.gif)) K&H O300 ? Quested 3208 ? nevem no.. vsak svojo robo hvali,jaz nisem lastnik ne enih ne drugih in ne tretjih zato lahko pomoje povem precej objektivno. Barefoot trga gate!:)
Škoda, da lastnik ni bil pri volji in pustil pofotkat svojega kraljestva... sad.gif(( uff... nebesa v glavnem!:)

Zato pa je tudi zvenelo tolko bolše ker je bilo to v "pro" akustično tretiranem prostoru wink.gif

Marsikdo se tega ne zaveda, ko posluša boxe pri nekom v nedodelanem prostoru in potem reče... eeeh WTF.gif Tudi soba je tista ko igra wink.gif

Bo treba nabavit za nearfield lol.gif

Prispevek uredil/a: Vale, 07 oktober 2009 - 11:29 .

#12 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 07 oktober 2009 - 11:59

aja, jaz sem mislil da ti te barefootke ličijo na neke dynaudio.
Nenad Patkovic

#13 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 07 oktober 2009 - 12:52

QUOTE (turban99 @ 7. Oct 2009 11:46:12) <{POST_SNAPBACK}>

Kako pa veš da je bil pro akustično porihtan?!:)
Res škoda da ni pustil fotkanja, sramežljivežsmile.gif

Samo da zvočnike slišiš v enem specifičnem prostoru in ne moreš druge primerjat bok ob bok... ne vem no...
Verjamem pa da so res dobri.
Nenad Patkovic

#14 turban99

turban99

Tim Urbanya

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 235 prispevkov

Objavljeno 07 oktober 2009 - 08:55

QUOTE (NLP @ 7. Oct 2009 13:52:40) <{POST_SNAPBACK}>
Kako pa veš da je bil pro akustično porihtan?!:)
Res škoda da ni pustil fotkanja, sramežljivežsmile.gif

Samo da zvočnike slišiš v enem specifičnem prostoru in ne moreš druge primerjat bok ob bok... ne vem no...
Verjamem pa da so res dobri.

Ker so ga postavili po tvojih tutorialih, ki jih pišeš po forumih!:)) misliš, da niso dobili dovolj profesionalnih nasvetov??smile.gif

QUOTE (Vale @ 7. Oct 2009 12:19:49) <{POST_SNAPBACK}>
Na zgornji sliki katero si prilepil so main Dynaudio M4+... sem preveril in vidim da se nisem zmotil wink.gif bolj slabo poznaš ti to vidim tongue.gif

Zato pa je tudi zvenelo tolko bolše ker je bilo to v "pro" akustično tretiranem prostoru wink.gif

Marsikdo se tega ne zaveda, ko posluša boxe pri nekom v nedodelanem prostoru in potem reče... eeeh WTF.gif Tudi soba je tista ko igra wink.gif

Bo treba nabavit za nearfield lol.gif

No saj se ni zdaj treba obešat na moj izraz za zelo dobro porihtan studio!:))) pač.. meni se zdi precej PRO:)

V glavnem... fascinirali so me ti Barefooti! Res..
Upam, da bojo mali delali vsaj pol tolk dobro kot starejši bratci!:)

#15 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 07 oktober 2009 - 09:03

hmmm ja... ni nujno da je glede na specifičen prostor tudi primeren dizajn:(
tukaj smo do sedaj govorili le o LEDE dizajnu, ki pa je primeren za manjše prostore in nižji budget tam od 3, 4k€ pa max 10.000€, odvisno od kubikaže... (čeprav je to že kar mnogo denarja za Slo. razmere).

Različnih principov dizajnov pa je vsaj 6, 7, 9... hibridni/ kombinirani... ki se jih uporablja...

Tudi postavitev akusičnih elementov (če gre za modularne) glede na prostor je temu primerno.

Hočem reč pač to, da vsak specifičen prostor zahteva specifično obravnavo, ki pa je tudi omejena gleda na $$$ in takšnih stvari se ne greš preko forumov.
Tudi ogled v živo je potreben in pogovor kaj želijo ina kaj zmorejo.
Tega forum ne more ponudit, ker bi lahko koga zaposlili (če bi kdo tudi cenil in plačal tongue.gif ).

Tak da "dovolj profesionalnih nasvetov" nikdar dovolj.
Tu se gremo bolj osnove in neke smernice glede na vprašano.

A to ima ta studijo kakšen naš forumaš?
Nenad Patkovic

#16 turban99

turban99

Tim Urbanya

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 235 prispevkov

Objavljeno 07 oktober 2009 - 09:16

QUOTE (NLP @ 7. Oct 2009 22:03:50) <{POST_SNAPBACK}>
hmmm ja... ni nujno da je glede na specifičen prostor tudi primeren dizajn:(
tukaj smo do sedaj govorili le o LEDE dizajnu, ki pa je primeren za manjše prostore in nižji budget tam od 3, 4k€ pa max 10.000€, odvisno od kubikaže... (čeprav je to že kar mnogo denarja za Slo. razmere).

Različnih principov dizajnov pa je vsaj 6, 7, 9... hibridni/ kombinirani... ki se jih uporablja...

Tudi postavitev akusičnih elementov (če gre za modularne) glede na prostor je temu primerno.

Hočem reč pač to, da vsak specifičen prostor zahteva specifično obravnavo, ki pa je tudi omejena gleda na $$$ in takšnih stvari se ne greš preko forumov.
Tudi ogled v živo je potreben in pogovor kaj želijo ina kaj zmorejo.
Tega forum ne more ponudit, ker bi lahko koga zaposlili (če bi kdo tudi cenil in plačal tongue.gif ).

Tak da "dovolj profesionalnih nasvetov" nikdar dovolj.
Tu se gremo bolj osnove in neke smernice glede na vprašano.

A to ima ta studijo kakšen naš forumaš?

Hej.. malo se pa morem pohecat!:)
Ne ne ni forumaš!
Starejši striček je lastnik, producent že 100 let pomoje.... smile.gif je pa na Dunaju tako, da dvomim da bere ta forum! Tisto je bila šala o tvojih tutorialih... kar pa ne pomeni da so kaj manj profesionalni!:)
Bom ob priliki probal pofotkat studio, če bo dovolil seveda! Jaz ga ne poznam glih dobro, sem čisto po naklučju pristal tam in se zapičil v boxe! pa sem jih na vsak način želel slišat!:)

Sem pa ugotovil, da les dela čudeže!:) saj veš kaj mislim ne?smile.gif) je pa res da to pa stane... to pa ni več hec!:)

#17 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 07 oktober 2009 - 09:50

profesionalni so toliko kako kakovostna so vprašanja oz. podatki in koliko si lahko privošči:)

Ne res, če hočeš naredit kot je treba to ne gre preko foruma in žal ni poceni.

Če bo padla kakšna fotka bo dobrodošlo!:)

ja; z lesom je "lažje" in prijetneje, z logiko in domišljijo (in nekaj znanja/ izkušenj) pa gre čisto odlično tudi z mnogočem.
Vsaj ena olajšava.
Pa tudi se da znajt in niti ni nujno da je dražje, ker imaš pri drugih materijalih druge probleme in s tem dodatne stroške...

Ajde zdaj sva res OT:)
lahko prestavimo pod temu primeren subforum:)
Nenad Patkovic

#18 turban99

turban99

Tim Urbanya

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 235 prispevkov

Objavljeno 08 oktober 2009 - 10:28

QUOTE (NLP @ 7. Oct 2009 22:50:03) <{POST_SNAPBACK}>
profesionalni so toliko kako kakovostna so vprašanja oz. podatki in koliko si lahko privošči:)

Ne res, če hočeš naredit kot je treba to ne gre preko foruma in žal ni poceni.

Če bo padla kakšna fotka bo dobrodošlo!:)

ja; z lesom je "lažje" in prijetneje, z logiko in domišljijo (in nekaj znanja/ izkušenj) pa gre čisto odlično tudi z mnogočem.
Vsaj ena olajšava.
Pa tudi se da znajt in niti ni nujno da je dražje, ker imaš pri drugih materijalih druge probleme in s tem dodatne stroške...

Ajde zdaj sva res OT:)
lahko prestavimo pod temu primeren subforum:)

Ja, maš prav!:) včasih komu še tako dobra informacija prav nič ne koristi!:) saj veš... smile.gif jap, čist smo že Off topic!

Gremo dalje... Upam, da kdo v kratkem nabavi te MicroMain35 monitorje in objavi svoje mnenje!;)

#19 kochobass

kochobass

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.264 prispevkov

Objavljeno 08 oktober 2009 - 05:43

aja.. morm se mal oglasit ane smile.gif

hja mm27 so res MNJAMIIIIII! smile.gif sploh si ne predstavljam kako naj bo zveneli v kombinaciji s microsubom... to bi bil totalno brutalen sub tongue.gif
že zdej mi gredo tolk nizko da potrese celo garažo... vse vibrira biggrin.gif in to zelo naglas biggrin.gif
middli so totalno "in-your-face" ... vokal se da res našraufat u nulo,prav tako pa kar naenkrat slišim kakšen je in kakšen bi moral biti snare... biggrin.gif
visoki so taki kot sm vedno mislu da morjo bit... visoki pač... hehe =)

vsekakor morm še veliiiiiik kamene volne kupit in "natapkat" še vsaj 10-16 absorberjev in jih pravilno izobesit. Ampak že kar sem do zdej namiksu, se mi skoraj perfektno translate-a na druge sisteme... kar pa naj bi tudi bil point kajne smile.gif

p.s. a sm že omenu da so glasni k svinja? =)

če bi kdo rt poslušu, nej me pm-ja pa se zmenmo za pivce v studiu wink.gif
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik
in še kak projekt za spotoma ;)

#20 Vale

Vale

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 797 prispevkov

Objavljeno 08 oktober 2009 - 06:35

pridem ko bo akustika wink.gif

#21 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 08 oktober 2009 - 08:40

super Vale, ti voziš tongue.gif
Nenad Patkovic

#22 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 17 oktober 2009 - 06:00

Cena za te Barefootke: $2,747.50 za en monitor.
Nenad Patkovic

#23 turban99

turban99

Tim Urbanya

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 235 prispevkov

Objavljeno 17 oktober 2009 - 06:13

Zanimivo... Cena za par MicroMain 27 je 5830 EUR tako da bojo težko prodali stereo par tamalih za 5500 USD... nevem no... moje mnenje pač!:)
Jaz sem za velike oz. MM27!:)))

#24 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 17 oktober 2009 - 09:36

... 7500$ uradno stane par mm27 torej 2000$ več kot manjši... 5830 evrov na primer je evropska cena za mm27 in v tem recesijskem času... in so čisto druga kalkulacija... verjetno tudi pri vintage audiu ko se zmeniš ne zaračunajo polne cene...
Nekaj pa je res, recimo ta razlika 2000$ je še manjša v evrih cool.gif ... res bi potem večji model bil bolj smiseln.
Nenad Patkovic

#25 E.B. King

E.B. King

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 519 prispevkov
  • Interests:muzika tako ali drugace + standardne cloveske zelje in goni

Objavljeno 18 oktober 2009 - 01:16

5830 eur brez davkov in postnine whistling.gif
Ebay the baby, get more equipment.

#26 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 18 oktober 2009 - 04:45

hahaha, brez komentarja:

kratek review od delcosmosa (eni veste kdo je to, menda največji gearslut):

"I could finally test the S3X horizontal. I usually work with a pair of S3a's with a Sub 10.
The first thing I noticed was that they don't need a subwoofer, they can deliver a really nice low end without a sub.
The second thing I noticed was the perfect married between the mids and the tweeter, I use to set my old S3a's tweeter a few db's off, not with the S3x, the highs are simple perfect!
I just mixed a new single on them thinking that maybe if I didn't like them I would send them back and start my mix again with my trusty's S3A's.
To my surprise, the mix went fantastic, it was a really joy to work on these speakers, forgive me if I insist, but the tweeter on these speakers are something special.

I was wondering if the S3X vertical would sound as good as the horizontal, because I want to replace the S3a's that I have on my programming workstation, but I need a vertical option and I can't imagine an S3X horizontal placed vertical!

Congratulations ADAM, you really improved an already great product.

Best regards from Mexico City.

delcosmos."

Vprašanje:

"hi delcosmos, thanks for the reviews. i read that you also using barefoot mm27s in your studio, how do you compare the Adams s3x to the barefoot? are they on par with barefoot? thanks""

Odgovor:

"My Barefoots are on my Tracking studio, they perform amazing when we are tracking Drums there.
We built this new place only for tracking Drums. We got 10 APIs Mic pres, some Neves and great Drum mics.

I haven't compared them side by side, but I found that I like to track with the barefoots and mix with the Adams.

Best regards.

Delcosmos."

še ena:

"I worked today again on the S3X and I found more things that I want to share:

As I posted, they have a fantastic low end, at the beginning I thought that my Sub 10 was 'on', so I said to my assistant "Hey, now turn it off the sub" and he said "What? the subwoofer is disconnected!"
I think this is great, you have the whole range on just one pair of speakers, no more phase problems or mixed low end frequencies, they deliver a fantastic low end.
In my case, all the settings are flat, I didn't have to adjust anything, they just sound good flat on my room.

So, today I started a Mix for a mexican artist named "Aleks Syntek" and I have to say that I really enjoyed mixing on these pair, the Kick was so easy to eq and blend with the bass, this particular song have a punchy electronic Kick and an electronic bass, without a good bottom reference you could ruin that blend.
When I started with the acoustic guitars, I noticed that these tweeters are something special, I could find the right eq without a problem.

Then, it was time to balance Vocals... WOW!... I was able to find quickly the offending notes and also find the right spot for the de-esser, also, it was really easy to sit the vocals on the mix.

Something I noticed too, was that you can mix at very low levels and the S3X deliver a fantastic resolution, something that (IMHO) the old model lacks, I mean, on the S3a, you have to hear them at a reasonable volume in order to get a full resolution, I don't like how the S3a's sound at low level, but the S3X's sound amazing at a low level too, said that, these speakers can sound really loud, I never was being able to clip them!

I listened my mix on my computer speakers, on my car, on my home system and on my ipod with my ear buds, and the mix sounded PERFECT, no surprises.
Got my attention that I could translate the punch that I was hearing on the kick drum while mixing really well on all the systems.

Best regards.

delcosmos.

p.s. I would love to hear any comments regarding the vertical version."

In:

"Originally Posted by matucha View Post
That's quite encouraging. How about distortion? Is it less with X than with the old one? How are they compared to your Barefeet?
I didn't noticed any distortion, either at low or high volume.

I think a monitor speaker is a really personal thing, I think the Barefoots are fantastic, the design is superb, very well built and they sound amazing, but I can't really get used to them, maybe they don't match with my mixing room or with my ears.
Monitors are a subjective thing, depends totally on your kind of music, kind of mixing, room, etc, etc. I know there are a lot of Mixing Heroes using the Barefoots these days.
But I'm happy with my ADAM, maybe is the same thing as those 80's and 90's engineers that got so used to NS10m that when auditioning new high end monitors, just can't work with them.

I will try more mixes on the S3X before making my decision but so far, I am amazed with them.

Best regards.

Delcosmos."

stvar osebnega okusa seveda, do sedaj, kolikor vem, še noben ni kaj podobnega rekel za Barefootke.
whistling.gif
Vir: http://www.gearslutz...x-series-7.html
Nenad Patkovic

#27 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 18 oktober 2009 - 07:23

No, jst lahko rečem sam tole... da sem imel side-by-side Adam S3A, Adam S3X-H in Dynaudio BM15A... ter seveda stare dobre NS10.

Še vedno se najbolj znajdem na NS10 tongue.gif Zgleda da sem se prepozno rodil, lol...

Drugače pa tko... ADAM-i nasploh špilajo kr mal "prelepo". Karakter S3A je, lahko rečemo, extended NS10 s kar nekaj širšim stereo image-ingom. S3X so precej drugačnega karakterja, kot da niso iz iste firme. Basa imajo ogrroommmnooo, osebno mi je nerealen, srednji so bolj "potopljeni" in ne tko "in your face" kot pri S3A, visoki so malenkost mehkejši od S3A. S3A mi je v splošnem precej boljši speaker od S3X-H!

Do zdaj lahko rečem sam to... da sem se nekako navadil delat na NS10 in Dynaudie BM15A. BM15A mi je za svoj price/performance daleč najboljši speaker. S3A ima, kot sem rekel, za moj okus precej nerealen stereo image-ing in zato lahko hitro fališ pri količini pannanih instrumentov npr. če je dovolj pannane kitare strogo desno ali levo na S3A, jo bo drugje premalo. Tud mal nevarno je, da je reverba drugje premalo, če ga je na S3A ravno prav, itd...

Sicer pa tko, kot je blo že rečeno... Stvar okusa. Nekaterim ugaja eno, drugim drugo. Jaz dobre rezultate dobivam na NS10 + DYN BM15A, nekdo drug na Genelec, tretji na KRK, ...

LP
www.mmedia.si

Dodaj odgovor

1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov