Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

Alesis air fx

27 odgovorov v tej temi

#1 Malossi

Malossi

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 233 prispevkov

Objavljeno 22 oktober 2006 - 09:04

A je kdo že kej sprobavu tegale: http://www.alesis.co...oduct.php?id=52 ?

#2 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov
  • Interests:soundtech

Objavljeno 23 oktober 2006 - 06:56

Frenda ga imata za rolanje duba, pa se enega dj-ja poznam ki ga uporablja.
Efekti so nizje kvalitete, med seboj so si prevec podobni, vecina je neuporabnih, manjka nekaj parametrov.
Fajn bi bil midi, pa on/of...
Ni mi jasno zakaj ni reverbov..
Generalno je sound bolj cheesy. Ce zadevo rabis za live je kar uporabna, a v studiu nima kaj iskat ker je kvaliteta preslaba, pa se cena je glede na to kaj nudi previsoka.
Na prvo zogo se dobro slisi, a ko mine zagretost vse skupaj postane manj uporabno.
Nic nisi napisal zakaj AirFX rabis; ce zelis klasicne reverbe, delaye, choruse..raje kupi kak starejsi Lexicon ki neprimerno bolje zveni, pa se nekaj specialnih efektov ima.
Drug kandidat je Yamaha 900 ali 990. Preprosta sta za uporabo, poceni, reverbi in delayi se dobro slisijo, specialnih efektov je kar nekaj..
Lp Miha

#3 Nautic

Nautic

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 33 prispevkov

Objavljeno 24 oktober 2006 - 08:26

Ja res je kar napisu rotation....

Za live je kar zanimiva zadeva, ker uporabljaš telo.... Moreš pa bi ful nežen, ker je zlo specifičen fx in se ga lahko prehitro naješ..... smile.gif

Ma pa alesis en midi kontroler ki ma tudi ta "theremin" gor, tisto je pa super za live.......

lp

#4 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov

Objavljeno 24 oktober 2006 - 10:23

Ja, hitro se prenajes taksnih efektov, pa se niso ne vem kako dobri. A Lexicon ni nikdar naredil kaj podobnega? Fajn bi bilo imet se kak dober reverb in delay zraven.

#5 Malossi

Malossi

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 233 prispevkov

Objavljeno 24 oktober 2006 - 09:27

jah "rabil" bi ga lih ta to- kot igračko med rolanjem (tehnaža, progressive...). Tko da mi kvaliteta ni lih bistvenega pomena... Pol je najbrž na ravni efektov, ki so na mixerju Pioneer DJM 600? Če je taka kvaliteta, pol nov tok panike...

#6 Nautic

Nautic

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 33 prispevkov

Objavljeno 25 oktober 2006 - 09:18

Kvaliteta je čist OK za live.... Sam je zelo drugačen od djm600 fxov... Pri takih specifičnih zadevah je "you like it or you don't"......

torej: najboljše da probaš, v minuti ali dveh boš točno videl ali ti ustreza....

jes mam za djanje in live garnituro bossov: rrv10, dd6 in dr303.... sam še nimam stalne povezave... vsakič drugač navežem (odvisno od mešalke in razpoloženja in zasedbe).....

#7 Malossi

Malossi

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 233 prispevkov

Objavljeno 25 oktober 2006 - 12:59

ja vem da se drugač uporablja kot fx na 600tki, sam a je sama zvočna kvaliteta taka k pr 600tki al kej boljš al slabš...?

#8 Nautic

Nautic

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 33 prispevkov

Objavljeno 25 oktober 2006 - 02:50

nisem sprobaval v studiju (in tud ne bom)....
rangirat dve čist različne zadeve pa tud ne gre....

SPROBAJ!!!

#9 Malossi

Malossi

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 233 prispevkov

Objavljeno 25 oktober 2006 - 03:04

ja sej bi, če bi ga kdo mel... cry.gif

#10 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov

Objavljeno 25 oktober 2006 - 03:22

A nima Nautic tega Alesisa? Tako sem razumel..Sicer lahko jaz povprasam da bi to sprobal, a najbrz bi trajalo da bi se dogovoril. Raje pojdi v kako stacuno.
Meni se Air FX slisi bolje kot efekti v Pioneerju. A res gre za nekaj cisto drugega, tezko to primerjas, ker Air pac nima klasicnih efektov, gre bolj za nekaksne zvoke. Mah, ti ne znam opisat, sam sprobaj.

#11 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov
  • Interests:glasba, tehnologija, filozofija

Objavljeno 25 oktober 2006 - 03:29

Alesis je kul. A prezvecen. Lahko ga slisis tudi na platah - kdo pravi da lo-fi ni za v studio? Ce bi rad z roko mahal po zraku in s tem kontroliral kak kompleksen odbit filter + delayi ali kaj podobnega - itak da lo-fi - pa da kdaj kaksna neprijetna frekvenca uide in prestrasi folk - je to to! Go for it. Itak je dzabe... Igrack ni nikoli prevec - vsakih drugace, vsakic drugo... Kvaliteta je v tem, da je odbito - itak je namenjen trippy lo-fi efektom in ne high-end reverbom in delayem...

#12 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov

Objavljeno 25 oktober 2006 - 03:53

Nekaj je lo-fi, drugo pa neuporabni, plasticno zveneci efekti tipa DJM 600..A kaj sploh je lo-fi efekt? Razne Yamahe, Lexiconi iz konca 80ih, zacetka 90ih let? Meni omenjene enote zvenijo precej bolj hi-fi kot pa dosti modernih low budget efektov, plug-inov, konverterjev, kart..To res ne spada v studio. No, nekaterim je to kul, a rezultat so milijoni zvokovno in idejno zanic albumov.

#13 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov

Objavljeno 25 oktober 2006 - 06:46

Hoj - rotation - ni letelo na tebe ali kao kritika - zakaj pa ne v studiu - sam pravim, da je uporaben - za take lo-fi efekte - kaj pa je to... ja efekti, ki zvoka ne "lepsajo", ampak ga na zanimiv nacin gršajo oz. mu dajo "retro" pridih - od raznih ring modulatorjev, starih distortionov, space echotov, analognih delayev (ponosni lastnik yamahe 1010), itd. Air FX je tak - ima take odbite kombinacije efektov, ki jih lahko kontroliras z roko - preko tega lahko pocis se kak kvaliteten reverb ali kaj drugega, da zvok razsiris, ekstremno kompresiras, priklopis na wah pedal, speljes na ojacevalec, das ful na glas, posnames preko nekega no name poceni mikrofona, speljes v gate, ki ga nastavis, da ful na hitro prekinja signal , sraufas malo tu malo tam, mahas z roko nad air fxom in se prijavis na noise festival! Malo heca... wink.gif

Da ne bo pomote - zelo cenim kreativno "vijačenje", ki ni blef...

#14 Nautic

Nautic

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 33 prispevkov

Objavljeno 26 oktober 2006 - 10:24

se v vsem strinjam s rotationom....

Na žalost ga nimam.... sem pa ene parkrat imel možnost uporabiti ga v živo..... Če ga pa kje slučajno srečam si ga bom sigurno kupil... biggrin.gif...
(čeprav so bolj želim pravi theremin, recimo od mooga hihihi)....

Efekti na 600ki so res plastični in zlo togi (izven mojega okusa) ampak sem slišal dje, ki so jih tako kreativno uporabil, da sem samo rekel uavvvv...
:wink:

če si mal kreativen in iznajdljiv lahko dober sound potegneš, glih iz česar hočeš.... (high end, low end = no end)

VIJAČITE!!!!

pozdrav

#15 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov

Objavljeno 26 oktober 2006 - 02:06

Ahh Satoration, saj nisem vzel kot kritiko, le malo sem pojamral glede kvalitete masovno izdelanih efektov in podobnega. Saj tehnika zelo napreduje, a kvaliteta albumov nazaduje, vsaj tistih iz raznih home studijev kjer modeli bolj programirajo kompjuter kot pa se ukvarjajo z musko.
Glede Theremina pa tole: lani je v Kudu Trnovo spilal en angleski bend, imena se ne spomnim, cigar pevka me je fascinirala s Thereminom. Meni se ta instrument zdi fenomenalen ravno za elektronsko glasbo. A problem je v tem da jih je tezko dobiti pri nas, pa se dragi so. A glede na to da je zelo preprost instrument se ga z lahkoto naredi doma, sploh ce imas kolikor toliko smisla za delo z lesom. Paia prodaja poceni kit ki ga je izdelalo veliko ljudi. Link je tule:http://paia.com/theremax.htm
Kaj pravite na to?

#16 Nautic

Nautic

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 33 prispevkov

Objavljeno 26 oktober 2006 - 03:22

Evo.... gli tega sem gledal..... kar zanimivo .... tud se mi ne zdi tok drago da ne bi bilo vredno probat.... tala paia ma kar nekaj zanimivih kitov....

od mooga etherwave:theremin kit je za malenkost dražji...(2x)

zadnjič sem bil na koncertu ko ga je nekdo igral... in me je čist inpresioniral...
sam jest bi še kakšen efekt dal gor (vsaj delay ali phazer ......)

http://www.hiwatt.co...a/HiwattFX.html je tud eden fx na foro theremina.....

Sem pa bil na koncertu od Fedyi Pacha, je pa mel neko oranžen pad (ni bil kaoss), ki je deloval kot sampler.... in ga je res na hudo krivil gor...

potem je pa še od doktor doepferja: http://www.doepfer.de/home_e.htm imajo ma modul za njihv sint....

Ravno te dni sem malo to raziskoval.....

Igranje theremina pa ni tako enostavno kot zgleda (še posebej če igraš melodično glasbo)..... sem imel priliko to porbat.... amapk kot vse ostalo: z vajo se daleč pride....

#17 Nautic

Nautic

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 33 prispevkov

Objavljeno 26 oktober 2006 - 03:24

http://www.thereminvox.com/

http://www.thereminworld.com/

#18 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov

Objavljeno 26 oktober 2006 - 03:32

Jaz sem bil tudi cisto fasciniran ko sem slisal theremin v zivo.
Najbrz ni tako vazno kje kupis kit ker je preprost instrument. Paia se mi zdi zelo poceni, pa sam lahko potem spreminjas vezje, npr dodas izhod na lampe.
A se resno zanimas za nakup?

#19 Malossi

Malossi

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 233 prispevkov

Objavljeno 26 oktober 2006 - 03:59

QUOTE (Nautic)
se v vsem strinjam s rotationom....

Na žalost ga nimam.... sem pa ene parkrat imel možnost uporabiti ga v živo..... Če ga pa kje slučajno srečam si ga bom sigurno kupil... biggrin.gif...
(čeprav so bolj želim pravi theremin, recimo od mooga hihihi)....

Efekti na 600ki so res plastični in zlo togi (izven mojega okusa) ampak sem slišal dje, ki so jih tako kreativno uporabil, da sem samo rekel uavvvv...
:wink:

če si mal kreativen in iznajdljiv lahko dober sound potegneš, glih iz česar hočeš.... (high end, low end = no end)

VIJAČITE!!!!

pozdrav

U Audiopro v Lj ga lahko naročiš... pride tm okol 21k...

#20 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov

Objavljeno 26 oktober 2006 - 04:59

Super, vidim, da je tu kar lepa wierdo fx community smile.gif

Skatlice so nice, a tudi laptop s kaksnim Traktor DJ studiem ali Ableton Live ni od muh... Sploh v kombinaciji z nadaljnjimi skatlicami...

Theremin - mojstrica melodicnega igranja na ta instrument je Clara Rockmore - precej odbito igra klasiko na ta sci-fi instrument...

Je pa tudi napisala knjigo o tehniki igranja (ce koga zanima advanced...), ki jo dobite tule: http://www.electroth...laramethod.html

#21 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov

Objavljeno 26 oktober 2006 - 05:05

Uff, laptop za rolanje..Skoraj pravilo je da kadar delam dj-je ki rolajo iz laptopa sound ni niti priblizno tako dober kot iz cd-jev ali plat. So izjeme ki nabavijo dobro karto in rolajo le komade z visokimi bit rati, a takih je malo, vsaj pri nas

#22 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov

Objavljeno 26 oktober 2006 - 05:14

Hja, za klasično rolanje niti ni potrebe - je lepse iz CDjev ali LPjev, bolj je kul za "life act" - sound design, elektroakustiko, itd.

Hmmm - sound Traktor DJa in Ableton Life je izjemno dober... (lahko recem - analogen smile.gif ) - seveda je sound slabsi ce rolas zdounloadane mp3je... Za delanje muzike v zivo z lastnimi loopi in pripravljenimi sound source-i pa je laptop zelo uporaben... Tudi kakovost efektov v Traktor DJu in Ableton Live je izjemno dobra za potrebe zive manipulacije... check..

#23 Zergi

Zergi

dubwise!

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 455 prispevkov

Objavljeno 26 oktober 2006 - 08:30

jz kot efektor med seti uporabljam kr svoj Boss sp-303, sicer sampler, ampak ma precej uporabnih efektov (delay, reverb, tape echo- fajn pr dubičih, ring modulator, radio tuning...).

#24 Nautic

Nautic

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 33 prispevkov

Objavljeno 26 oktober 2006 - 08:52

jes mam tud sp303 .... i love it....

pa live in navation remote49 .....

djanje pa itak iz vinylk (al pa kaset laugh.gif saturation ) ..... love old lossy formats :twisted: .....

rotation: mislem da sem kar resen za nakup .......

#25 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov

Objavljeno 29 oktober 2006 - 02:15

Kaj pa karte v laptopu, kaksne imate? Mislim da je tu skrivnost boljsega ali slabsega zvoka. No, kaj doda tudi bitrate trackov..
Nautic: V kateri smeri razmisljas glede nakupa, kit ali Moog? Misel na to da bi katerega od nasih slisal spilat theremin je zelo privlacna, najbrz bi palilo med publiko.

#26 Nautic

Nautic

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 33 prispevkov

Objavljeno 30 oktober 2006 - 08:46

razmišljam o kitu.... Sam že nekaj časa, tako da ne morem obljubit kdaj se bom spustil v ta projekt :wink:

#27 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov

Objavljeno 02 november 2006 - 10:34

No, ce se bos spravil v to porocaj o napredku. Pa garantiram ti live act ali dva na Metelkovi ce se bos naucil spilat.

#28 Malossi

Malossi

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 233 prispevkov

Objavljeno 24 november 2006 - 12:19

QUOTE (Nautic)
razmišljam o kitu.... Sam že nekaj časa, tako da ne morem obljubit kdaj se bom spustil v ta projekt :wink:

Ti a ta Rdeča ostriga je v Škofji Loki mogoče? Pol se pa maybe poznava... :wink:

Dodaj odgovor

1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov