Alesis air fx
Objavljeno 23 oktober 2006 - 06:56
Efekti so nizje kvalitete, med seboj so si prevec podobni, vecina je neuporabnih, manjka nekaj parametrov.
Fajn bi bil midi, pa on/of...
Ni mi jasno zakaj ni reverbov..
Generalno je sound bolj cheesy. Ce zadevo rabis za live je kar uporabna, a v studiu nima kaj iskat ker je kvaliteta preslaba, pa se cena je glede na to kaj nudi previsoka.
Na prvo zogo se dobro slisi, a ko mine zagretost vse skupaj postane manj uporabno.
Nic nisi napisal zakaj AirFX rabis; ce zelis klasicne reverbe, delaye, choruse..raje kupi kak starejsi Lexicon ki neprimerno bolje zveni, pa se nekaj specialnih efektov ima.
Drug kandidat je Yamaha 900 ali 990. Preprosta sta za uporabo, poceni, reverbi in delayi se dobro slisijo, specialnih efektov je kar nekaj..
Lp Miha
Objavljeno 24 oktober 2006 - 08:26
Za live je kar zanimiva zadeva, ker uporabljaš telo.... Moreš pa bi ful nežen, ker je zlo specifičen fx in se ga lahko prehitro naješ.....

Ma pa alesis en midi kontroler ki ma tudi ta "theremin" gor, tisto je pa super za live.......
lp
Objavljeno 25 oktober 2006 - 09:18
torej: najboljše da probaš, v minuti ali dveh boš točno videl ali ti ustreza....
jes mam za djanje in live garnituro bossov: rrv10, dd6 in dr303.... sam še nimam stalne povezave... vsakič drugač navežem (odvisno od mešalke in razpoloženja in zasedbe).....
Objavljeno 25 oktober 2006 - 03:22
Meni se Air FX slisi bolje kot efekti v Pioneerju. A res gre za nekaj cisto drugega, tezko to primerjas, ker Air pac nima klasicnih efektov, gre bolj za nekaksne zvoke. Mah, ti ne znam opisat, sam sprobaj.
Objavljeno 25 oktober 2006 - 03:29
Objavljeno 25 oktober 2006 - 03:53
Objavljeno 25 oktober 2006 - 06:46

Da ne bo pomote - zelo cenim kreativno "vijačenje", ki ni blef...
Objavljeno 26 oktober 2006 - 10:24
Na žalost ga nimam.... sem pa ene parkrat imel možnost uporabiti ga v živo..... Če ga pa kje slučajno srečam si ga bom sigurno kupil...

(čeprav so bolj želim pravi theremin, recimo od mooga hihihi)....
Efekti na 600ki so res plastični in zlo togi (izven mojega okusa) ampak sem slišal dje, ki so jih tako kreativno uporabil, da sem samo rekel uavvvv...
:wink:
če si mal kreativen in iznajdljiv lahko dober sound potegneš, glih iz česar hočeš.... (high end, low end = no end)
VIJAČITE!!!!
pozdrav
Objavljeno 26 oktober 2006 - 02:06
Glede Theremina pa tole: lani je v Kudu Trnovo spilal en angleski bend, imena se ne spomnim, cigar pevka me je fascinirala s Thereminom. Meni se ta instrument zdi fenomenalen ravno za elektronsko glasbo. A problem je v tem da jih je tezko dobiti pri nas, pa se dragi so. A glede na to da je zelo preprost instrument se ga z lahkoto naredi doma, sploh ce imas kolikor toliko smisla za delo z lesom. Paia prodaja poceni kit ki ga je izdelalo veliko ljudi. Link je tule:http://paia.com/theremax.htm
Kaj pravite na to?
Objavljeno 26 oktober 2006 - 03:22
od mooga etherwave:theremin kit je za malenkost dražji...(2x)
zadnjič sem bil na koncertu ko ga je nekdo igral... in me je čist inpresioniral...
sam jest bi še kakšen efekt dal gor (vsaj delay ali phazer ......)
http://www.hiwatt.co...a/HiwattFX.html je tud eden fx na foro theremina.....
Sem pa bil na koncertu od Fedyi Pacha, je pa mel neko oranžen pad (ni bil kaoss), ki je deloval kot sampler.... in ga je res na hudo krivil gor...
potem je pa še od doktor doepferja: http://www.doepfer.de/home_e.htm imajo ma modul za njihv sint....
Ravno te dni sem malo to raziskoval.....
Igranje theremina pa ni tako enostavno kot zgleda (še posebej če igraš melodično glasbo)..... sem imel priliko to porbat.... amapk kot vse ostalo: z vajo se daleč pride....
Objavljeno 26 oktober 2006 - 03:59
Na žalost ga nimam.... sem pa ene parkrat imel možnost uporabiti ga v živo..... Če ga pa kje slučajno srečam si ga bom sigurno kupil...

(čeprav so bolj želim pravi theremin, recimo od mooga hihihi)....
Efekti na 600ki so res plastični in zlo togi (izven mojega okusa) ampak sem slišal dje, ki so jih tako kreativno uporabil, da sem samo rekel uavvvv...
:wink:
če si mal kreativen in iznajdljiv lahko dober sound potegneš, glih iz česar hočeš.... (high end, low end = no end)
VIJAČITE!!!!
pozdrav
U Audiopro v Lj ga lahko naročiš... pride tm okol 21k...
Objavljeno 26 oktober 2006 - 04:59

Skatlice so nice, a tudi laptop s kaksnim Traktor DJ studiem ali Ableton Live ni od muh... Sploh v kombinaciji z nadaljnjimi skatlicami...
Theremin - mojstrica melodicnega igranja na ta instrument je Clara Rockmore - precej odbito igra klasiko na ta sci-fi instrument...
Je pa tudi napisala knjigo o tehniki igranja (ce koga zanima advanced...), ki jo dobite tule: http://www.electroth...laramethod.html
Objavljeno 26 oktober 2006 - 05:14
Hmmm - sound Traktor DJa in Ableton Life je izjemno dober... (lahko recem - analogen

Objavljeno 29 oktober 2006 - 02:15
Nautic: V kateri smeri razmisljas glede nakupa, kit ali Moog? Misel na to da bi katerega od nasih slisal spilat theremin je zelo privlacna, najbrz bi palilo med publiko.
Dodaj odgovor

1 uporabnikov bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov