SAE Institute
Objavljeno 09 september 2009 - 09:29
Prosim ne zamerite toliko vprašanj, ampak to mi je ZELO POMEMBNA odločitev zato rajši za vsak slučaj vprašam.
1.Na tem forumu sem prebral da stane 8.000 €, ali je to prava cena, je prava cena ? Koliko stane 1 letnik ? So naprimer kakšni popusti ? Na SAE Institut strani nisem našel teh podatkov.
2.Sem prebral tudi da rabiš ustno in pisno izražanje v angleščini, torej rabiš kakšno "potrdilo" za to ? ker nasplošno angleščina mi gre zelo dobro.
3.Ali je ta smer za mene ki sem začetnik pri Audio, povsem začetnik, opravljiva, mislim če lahko dokončam letnik ali bi moral imeti kakšne izkušnje ? Ali je za začetnike zelo težko ? Ker bi mi bilo škoda ...... € da potem ne bi končal šole ker bi bila pretežka snov ali nerazumljiva.
4.Priporočate kakšne strani ali kaj kaj bi si lahko pogledal če bi rabil da bi bilo vseeno lažje šolanje ?
5.Če končam 2. letnika kakšen nivo je to pravzaprav ? Si potem "velik" strokovnjak na tem področju ? Kakšne so nadaljne možnosti ?
Prosim da mp odgovorite kolikor se da natančno, HVALA vnaprej.
Objavljeno 09 september 2009 - 10:11
Objavljeno 09 september 2009 - 10:22
lp
Objavljeno 10 september 2009 - 08:10
ko sem videl na SAE strani koliko možnosti imaš za poklic sem mislil da bo službe dovolj, ampak vidim da ni tako.
Ampak še vedno bi rabil tiste odgovore, PROSIM.
Objavljeno 20 september 2009 - 09:53
kako je z macbookom sedaj ? je še zmeraj bela verzija ali se dobi macbook pro 13" ?
dobi se beli macbook.. sam meni ni jasno zakaj tega.. a ma ta sploh kaksen firewire?
btw,se nekaj a program se zacne samo enkrat v letu..ali so vpisni dnevi tudi sredi leta?
Objavljeno 04 oktober 2009 - 02:45
Objavljeno 06 oktober 2009 - 09:39
zgleda. za koliko tisoč evrov bomo pa še vidl..
Objavljeno 12 oktober 2009 - 02:52

Za več informacij in prijavo obiščite:
http://ljubljana.sae.edu/en-gb/home/
Objavljeno 13 oktober 2009 - 07:39
a je sposoben kader za predavanje frišnim audio-tehnikom? ... zadnje cajte malo škripa sm slišu... poznam že par generacij vaših učencev, pa neki baje da stagnira
Objavljeno 14 oktober 2009 - 02:04
Objavljeno 14 oktober 2009 - 02:16
Še en question ... Praksa?
Sam sem bil na SAE londonu(kot muzičar) 2 oz. 3 dni ... tam študentje bookirajo studio za šalo kadar hočejo... je to tudi tu možno? Vsak nima doma workstation-a,mešalke,monitoringa,multicora,outboarda(sej se vid kam peljem debato,ane?) ...
Bo kmalu izobrazba priznana s strani države? Kot pravi poklic oz. stopnja izobrazbe?
Kako je pa z opremo? ... Pravi studio,prava mešalka? (beri;ssl,neve na mixu)?
vem da sm tečn... ampak to so te "prave" zadeve, ki so po moji logiki prava stvar za "delanje" audio newbie-v
&plis ne se kregat pod tem postom...
Objavljeno 14 oktober 2009 - 05:19
Odprli bodo visokošolsko smer v študijskem letu 2010/11, torej boš lahko pridobil visokošolsko izobrazbo(180KT).
Objavljeno 14 oktober 2009 - 05:27
Objavljeno 14 oktober 2009 - 07:20
Še en question ... Praksa?
Sam sem bil na SAE londonu(kot muzičar) 2 oz. 3 dni ... tam študentje bookirajo studio za šalo kadar hočejo... je to tudi tu možno? Vsak nima doma workstation-a,mešalke,monitoringa,multicora,outboarda(sej se vid kam peljem debato,ane?) ...
Bo kmalu izobrazba priznana s strani države? Kot pravi poklic oz. stopnja izobrazbe?
Kako je pa z opremo? ... Pravi studio,prava mešalka? (beri;ssl,neve na mixu)?
vem da sm tečn... ampak to so te "prave" zadeve, ki so po moji logiki prava stvar za "delanje" audio newbie-v
&plis ne se kregat pod tem postom...
LOL Kje si pa med vso možno tehniko ravno multicore našel?
Objavljeno 14 oktober 2009 - 11:03
Tudi sam se to sprašujem
Objavljeno 15 oktober 2009 - 09:41
Cene, ki bodo (žal) definitivno višje, še niso znane. Bom jih objavil takoj, ko jih izvem.
Kar se SSL-a ali podobnih ultra-dragih scen tiče, dvomim da jih bomo kmalu videli. Za zdaj imamo dva channel stripa od Neve (8801) in pa Neve sumator (8816) v večjem studiu kjer se dela na ProToolse in pa soliden nabor mikrofonov. Res da nimamo kakih retro Neumann-ov ampak tudi s 414-kami se da marsikaj lepo posnet. Ker nam je jasno, da glede na število študentov, ki se jih vpiše nikoli ne bomo imeli opreme kot v Oxfordu, damo zelo veliko na to, da potegnemo čim več iz tega kar imamo. Kolikor sem slišal od ljudi, ki so bili na kakšnih drugih (večjih) SAE šolah, smo celo na višjem nivoju glede tega koliko se naši učenci dejansko na koncu naučijo. Dejstvo je, da se vedno kdo "prešverca" in potem s svojim neznanjem meče slabo luč na vse ostale. Ampak tako je čisto povsod. Če malo karikiram, imaš recimo elektrotehnika, ki ne zna žarnice zamenjat in potem njegovega sošolca, ki dela na razvoju najnovejšega mikrokontrolerja.
Kot je Ploki rekel, so studiji čudežno prazni večino časa. Nisem ziher v procentih koliko to nanenese, ampak tisti, ki so resni, so lahko dejansko cel čas notri (tako ponavadi tudi je). Edino proti koncu, ko je treba dejansko končat kak projekt, se naredi gužva tako v studijih, kot na workstation-ih, ampak takrat imajo tisti "taresni" posnetega in zmiksanega materiala že za celo plato
Objavljeno 15 oktober 2009 - 09:45
multicore? eh,kaj pa vem...
Objavljeno 16 oktober 2009 - 01:34
to bi bla pomoje da osnova na katero bi se moral usi učit... pač prava analogija,pravi routing audia,prava platforma za obdelavo sounda
štekam da rabiš plačat folk ki tam dela(plače-predavatelji-komp.oprema)...ampak vseeno... control24 je samo ena "miškica"
pa še enga varnostnika na vrata, pa se lahko tam snema ne samo od 10.00-22.00, ampak tud ponoč... glih ponoč ratujejo najbolši posnetki
Dodaj odgovor
2 uporabnikov bere to temo
0 članov, 2 gostov, 0 anonimnih uporabnikov