m-audio ProjectMix I/O
Objavljeno 17 oktober 2006 - 08:12
Objavljeno 17 oktober 2006 - 11:17
Objavljeno 14 november 2006 - 10:52
Jaz sem tudi lastnik ProjectMixa, ampak za enkrat še nisem uporabljal nobenega drugega vhoda, razen sprednjega (Hi-Z) za kitaro ... tako da še nisem naletel na ta problem.
To je moj prvi kos studijske opreme ever, in imam zelo malo izkušenj s studijsko tehniko. Trdiš da so predoajčevalci slabi? Zanima me, kaj lahko pričakujem od njih?
Ker pa si bom nabavil mikrofon Oktava 2500, kjer dobi mikrofon svoj predojačevalec zraven, verjetno ne bom tega pojava opazil.
Zanima me še, kakšen kabel sploh je -20dB pad cable? To je mogoče tista varianta, ko je na (-) žili upor gor?
Objavljeno 14 november 2006 - 03:36
Rešitev: http://www.shure.com...o_A15AS_content , http://www.hosatech....s/ATT-448.html# ...
Objavljeno 24 november 2006 - 09:36
ProjectMix uporabljam s Cubaseom in delo s kontrolami postane po parih urah zelo enostavno. Miško uporabljam za dodajanje trackov ali če je treba kaj popraviti na MIDI trackih, tweekanje VST in VSTi presetov, pa ostale maleknosti. Ampak večinoma pa uporabljam kontrole na Projectmixu.
... aja pa še ena velika pomankljivost ProjectMixa (in Mackieja), ni numerične tipkovnice! Za to pa pride v poštev Logitechova tipkovnica "diNovo DeskTop"
.
Objavljeno 02 oktober 2007 - 07:54
Objavljeno 15 oktober 2007 - 05:30
Cena glede na ProjectMix je skor identična, sicer je pri audiopro.si ProjectMix enih 200€ cenejši kot pri thomannu, taka je pa tudi cena FW-1884 pri thomannu
In glede na to da je Tascam bil vsaj učasih precej dobra firma....... ne vem no... opažam sicer da ima nekaj dobrih mnenj, jih je pa le-teh zelo malo :?:
Objavljeno 15 oktober 2007 - 07:59
A potemtakem obstaja kakšna boljša varijanta za nekje podobne soude?
Objavljeno 16 oktober 2007 - 09:03
Razmišljal sem tudi o tem, da bi namesto tega raje primerjal MACKIE control in kakšno 8 kanalno zvočno pci-e, da ima še midije z nizko latenco.
Objavljeno 04 november 2007 - 10:12
PojectMix je vezan na Pro Toolse in siceer serijo M-Powered.
Nevem pa kako be se obnašal za Cubase-om.
Imel sem že MBox in Digi 002r, in takratni asio driverji noso delali fenomenaln, vedno se je nekaj zalomilo :wink:
Glede osmih kanalov v Cubase pa je je res butasto vprešanje. :roll:
Lahko imaš samo en kanal, ali pa dva, tri..... max. le fora je v PM (projectmixu) da svičaš med lejerji in to je to.
Objavljeno 04 november 2007 - 10:16
lp, Aleš
AKA - glasbena dejavnost, Aleš Kajtna s.p.
Objavljeno 04 november 2007 - 11:29
PojectMix je vezan na Pro Toolse in siceer serijo M-Powered.
Nevem pa kako be se obnašal za Cubase-om.
Imel sem že MBox in Digi 002r, in takratni asio driverji noso delali fenomenaln, vedno se je nekaj zalomilo :wink:
Glede osmih kanalov v Cubase pa je je res butasto vprešanje. :roll:
Lahko imaš samo en kanal, ali pa dva, tri..... max. le fora je v PM (projectmixu) da svičaš med lejerji in to je to.
saj se mi je zdelo, samo ker mam namen nabavit, pa da se nebi na kakšno tako stvar zaj...
Objavljeno 05 november 2007 - 09:17
Po primerjanjih z projectmixom se mi zdi da bo bolj uredu za iste pare (precej več vhodov, izhodov, GIGA3 zraven)....
Objavljeno 05 november 2007 - 09:58
Alan Vranič - Mikro
051-386-161
Objavljeno 05 november 2007 - 10:19
Bolje ločena zvočna (ali interfejs + externi konverter) in kontroler po izbiri, pa če je potreba za dobrimi preampi, jih dokupiš.
Ensemble in metric halo imata spodobne preampe, ampak zadevici sta le za maca in nimata HW kontrolerja. FF800 je tudi dober, le preampi so bolj tak, a uporabni, pa FF400... ali pa morebiti novi prismsound orpheus obeta, cena pa...tudi ta nima kontrolerja.
Objavljeno 05 november 2007 - 11:45
hmmmm... no ja še dobro da si to pisal, ker se že mel u planu naročit...
Se pravi da se bom mogu res spustit na kontroler(recimo mackie)+zvočno posebi
Sam mi ni pa jasno neki... pri teh zadevah imaš use od tascama... driverje, zvočno, kontroler, še software - use ista firma - pa ni uredi, sam kako pa pole mora štimat da maš zvočno od ene firme, kontroler od druge, pa neki od tretje in tko naprej???
Objavljeno 06 november 2007 - 12:12
Rešitev je v tem, da samo nekoliko podjetij v tej industriji proizvajajo dokaj zanesljive driverje. Večkrat smo že pisali o rme-u, echo-u, apogee-ju, lynx-u... to še ne pomeni, da imajo vsi najbolj super konverterje, a njihov intefejs sistem deluje zelo prepričljivo.
Druga, čeprav morda tudi večja podjetja; očitno ne namenijo dovolj časa za razvoj spodobne integracije naprave z virtualnim/ programskim okoljem.
Tudi vse te raznolike elektronike (konverterji, preampi, faderji, konverterji, zaslončki...) ni lahko kvalitetno zapakirat v samozadostno priročno solucijo, ki še povrhu odlično komunicira z računalnikom.
Jih sicer poznamo, so tudi digitalne verzije, samo se jim reče recimo ssl duality, euphonix, , neve, studer,... in so bolj egzotičnih cen, tudi najcenejše, žal niti celoten pokojninski sklad ni dovolj
Budget - dokaj kvalitetna varianta je verjetno yamaha (nikdar uporabljal), verjetno še kaj, a nič fascinantnega.
Zato pa so priljubljene razne kombinacije razčičnih dokaj stabilnih zvočnih interfejsov z računalnikom in nadalje s konverterji različnih kvalitet.
Nato še preampi in nato s signalom naprej...
Torej dobri driverji morajo biti samo od direktnega interfejsa vtaknjenega v računalnik (desktop/ laptop, PCI/ PCIe/ Cardbus/ PCMCIA/ FW/ USB,...).
Konverterji so obešeni na ta vmesnik in externa škatla s pretvorniki je odvojena od el/mag motenj znotraj računalnika.
Kontroler pa je važno, da deluje in je namensko kupljen za vnaprej preverjeno specifično aplikacijo. Jaz skoraj nikdar nisem imel potrebe za kontrolerjem, a seveda je vprašanje kaj delaš in če ga sploh potrebuješ, ali pa si le naveličan miške in tipkovnice. Za večje projekte je kontroler vsekakor super, ampak ali imaš takšne projekte zelo pogoste ali gre za učenje, priznam da dobra izbira kontrolerja lahko doprinese k lažjemu workflowu in s tem odprtejši kreativnosti, a tudi dober kontroler zna tudi stat (lemur :smt040 ).
Dodaj odgovor
1 uporabnikov bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov