Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

m-audio ProjectMix I/O

33 odgovorov v tej temi

#1 crneha

crneha

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 59 prispevkov

Objavljeno 16 oktober 2006 - 09:55

m-audio ProjectMix I/O je kdo stestiral? ima kdo od vas
zanima me če je stvar vredu ali je igračka

#2 baadc0de

baadc0de

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 320 prispevkov

Objavljeno 17 oktober 2006 - 08:12

faderji so dalec od igracke, za firewire MORAS imet Texas Instruments firewire chip ali pa pac Apple Mac-a. Preampi so grozni, res, no headroom - prvic v zivljenju sem moral lotat -20dB pad kable da je lahko sel session skozi. Vrhunec sterilnega sounda. Mogoce vam kaj pomeni da sem opazil obcutno izboljsanje ko sem vzel studiomaster konzolo za front end, pa je studiomaster znan kot low-headroom mixer. Konverterji so bojda kar isti kot pri M-audio delta 1010. Kot control surface se lepo obnese, ampak kot preamp/front end pa ne. Zato jo tudi prodajam. Ima pa pro-tools m-powered kompatibilnost, kar mogoce komu kaj pomeni (meni ze, jaz delam z PTMP). Zdaj imam 2xdelta 1010, tako da smile.gif menjam jo za mackie control universal, ce koga zanima...

#3 crneha

crneha

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 59 prispevkov

Objavljeno 17 oktober 2006 - 10:34

a tako je to.
praviš da imaš m-audio 1010 in kakšen preamp imaš 8 kanalni?
ker ja imam delta 66 4 kanalno in mi je premalo zato sem mislu vzet m-audio ProjectMix

#4 baadc0de

baadc0de

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 320 prispevkov

Objavljeno 17 oktober 2006 - 11:17

Nimam nek blazni front end... Stara studiomaster proline 16-channel konzola se trudi bit uporabna. No saj, boljse je ze kot projectmix... ker pa je zmanjkalo denarja je se za nekaj casa vse kar imam od front enda... zelim si pa na nekaj API in nekaj Neve - style DIY knockoffov. Eventuelno, seveda. To upam da ves, da je tezko prepricat softver, da brez problema lavfa dva input hardvera naenkrat?

#5 chipxsd

chipxsd

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 3 prispevkov
  • Interests:Komponiranje

Objavljeno 14 november 2006 - 10:52

QUOTE (baadc0de)
Preampi so grozni, res, no headroom - prvic v zivljenju sem moral lotat -20dB pad kable da je lahko sel session skozi.
Očitno ima ta isti problem: http://www.audioforu...ead.php?t=15624

Jaz sem tudi lastnik ProjectMixa, ampak za enkrat še nisem uporabljal nobenega drugega vhoda, razen sprednjega (Hi-Z) za kitaro ... tako da še nisem naletel na ta problem.

To je moj prvi kos studijske opreme ever, in imam zelo malo izkušenj s studijsko tehniko. Trdiš da so predoajčevalci slabi? Zanima me, kaj lahko pričakujem od njih?

Ker pa si bom nabavil mikrofon Oktava 2500, kjer dobi mikrofon svoj predojačevalec zraven, verjetno ne bom tega pojava opazil.

Zanima me še, kakšen kabel sploh je -20dB pad cable? To je mogoče tista varianta, ko je na (-) žili upor gor?

#6 chipxsd

chipxsd

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 3 prispevkov

Objavljeno 14 november 2006 - 03:36

Še ena zanimiva diskusija glede tega: http://forum.cakewal...&...ey=
Rešitev: http://www.shure.com...o_A15AS_content , http://www.hosatech....s/ATT-448.html# ...

#7 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov
  • Interests:soundtech

Objavljeno 23 november 2006 - 06:42

Fantje, treba bo nabavit mixer za front end. S tem je marsikateri problem resen. Prednost je tudi ta da delas s knofi ne pa misko. No, eni tudi z misko rasturajo, a si ne znam predstavljat kako npr nastavis eq z njo...

#8 chipxsd

chipxsd

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 3 prispevkov

Objavljeno 24 november 2006 - 09:36

Ne vem no, jaz sem kar zadovoljen s Project Mixom. Dodatnega mixerja ne rabim, ker tako ali tako ne snemam več stvari hkrati. Imaš pa prav glede ene stvari, ProjectMix ali pa Mackie Control Universal, oba trpita za istim problemom - imata samo en rotary encoder na kanal, in delo z EQjem je precej zamudno.

ProjectMix uporabljam s Cubaseom in delo s kontrolami postane po parih urah zelo enostavno. Miško uporabljam za dodajanje trackov ali če je treba kaj popraviti na MIDI trackih, tweekanje VST in VSTi presetov, pa ostale maleknosti. Ampak večinoma pa uporabljam kontrole na Projectmixu.

... aja pa še ena velika pomankljivost ProjectMixa (in Mackieja), ni numerične tipkovnice! Za to pa pride v poštev Logitechova tipkovnica "diNovo DeskTop"
.

#9 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.882 prispevkov
  • Interests:Recording&Mixing&Mastering&ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 02 oktober 2007 - 07:54

Temi sta sorodni!

http://www.planetaud...topic.php?t=365
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#10 Luka Goljevšček

Luka Goljevšček

Luka Goljevšček 'winni'

• Moderator
  • PipPipPipPip
  • 778 prispevkov

Objavljeno 15 oktober 2007 - 05:30

Da ne bi odpiral novga topika, bi samo povprašal, če ma kdo kaj izkušenj glede Tascamovega FW-1884.... sicer se odločam za nekaj podobnega, morda ProjectMix, Digi je kar drag, sploh 003...... pri tem Tascamu mi je uredi da ima precej več vhodov kot ProjectMix: 2x4 MIDIje, 8x line in mici, pa vseh sort digitalnih povezav in podobno, pa izhode za 5.1 delat.....

Cena glede na ProjectMix je skor identična, sicer je pri audiopro.si ProjectMix enih 200€ cenejši kot pri thomannu, taka je pa tudi cena FW-1884 pri thomannu

In glede na to da je Tascam bil vsaj učasih precej dobra firma....... ne vem no... opažam sicer da ima nekaj dobrih mnenj, jih je pa le-teh zelo malo :?:

#11 NLP

NLP

arhitekt spektralnih platform prostora in časa

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 15 oktober 2007 - 05:51

Niti digi 002,003, niti m-aidio projectmix, niti ta tascam niso nič posebnega. Izjemno podobno sranje. Če že moraš nekaj od tega, bi bilo najbolje seveda 003...
Nenad Patkovic

#12 Luka Goljevšček

Luka Goljevšček

Luka Goljevšček 'winni'

• Moderator
  • PipPipPipPip
  • 778 prispevkov

Objavljeno 15 oktober 2007 - 07:59

QUOTE (NLP)
Niti digi 002,003, niti m-aidio projectmix, niti ta tascam niso nič posebnega. Izjemno podobno sranje. Če že moraš nekaj od tega, bi bilo najbolje seveda 003...

A potemtakem obstaja kakšna boljša varijanta za nekje podobne soude?

#13 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 15 oktober 2007 - 10:48

Ja, ločene in bolj skrbno izbrane komponente,... seveda če gre bolj zares.
Nenad Patkovic

#14 Luka Goljevšček

Luka Goljevšček

Luka Goljevšček 'winni'

• Moderator
  • PipPipPipPip
  • 778 prispevkov

Objavljeno 16 oktober 2007 - 09:03

Kako pa je glde latence, predvsem pri MIDIju pri takih zadevah? Tascama sem mislil uzeti ravno zarad 2*4 Midi konektorju, ki ma napram projectmixu 2*1.
Razmišljal sem tudi o tem, da bi namesto tega raje primerjal MACKIE control in kakšno 8 kanalno zvočno pci-e, da ima še midije z nizko latenco.

#15 muzikant

muzikant

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 547 prispevkov

Objavljeno 23 oktober 2007 - 05:51

Zanima me samo, ali so preampi primerljivi z firepodom? (boljši, slabši...)

#16 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 23 oktober 2007 - 10:42

misliš firepod vs. projectmix?
menim, da ima presonus boljše,
tascam vs. firepod - tu nekje (le moje mnenje).
Nenad Patkovic

#17 muzikant

muzikant

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 547 prispevkov

Objavljeno 24 oktober 2007 - 12:11

Ali se kaj naredi, če se potem pred mixer veže še kakšen mic preamp :oops: :oops: :roll:

#18 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.882 prispevkov
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 24 oktober 2007 - 12:44

QUOTE (muzikant)
Ali se kaj naredi, če se potem pred mixer veže še kakšen mic preamp :oops: :oops: :roll:

Seveda se, mic v mic pramp nato pa v line in na mixerju :roll:

#19 muzikant

muzikant

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 547 prispevkov

Objavljeno 03 november 2007 - 06:53

Ali ima kdo mogoče kakšen tutorial ali kakšen link pameten za osnove projectmixa s cubaseom?

pa še nekaj me zanima, tisti, ki poznate bolj te studie na tujem in to...
ali je v tem filmčku kaj resnice?

#20 muzikant

muzikant

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 547 prispevkov

Objavljeno 04 november 2007 - 09:27

Eno neumno vprašanje se me je lotilo glede projectmixa: Ali je s projectmixom možno v cubaseu imeti samo 8 trackov?(vem, da se jih snema lahko osem naenkrat)

#21 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.882 prispevkov
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 04 november 2007 - 10:12

Pogledal filmček, v katerem ni nič sporenga, in ga možak uporablja kot kontroler. Nič posebnega, isto je če vzameš kontroler Berhinger BC2000 in zvočno karto.
PojectMix je vezan na Pro Toolse in siceer serijo M-Powered.
Nevem pa kako be se obnašal za Cubase-om.
Imel sem že MBox in Digi 002r, in takratni asio driverji noso delali fenomenaln, vedno se je nekaj zalomilo :wink:

Glede osmih kanalov v Cubase pa je je res butasto vprešanje. :roll:
Lahko imaš samo en kanal, ali pa dva, tri..... max. le fora je v PM (projectmixu) da svičaš med lejerji in to je to.

#22 jodldajs

jodldajs

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 637 prispevkov
  • Interests:bobni, audio produkcija (akustika)

Objavljeno 04 november 2007 - 10:16

v tistem filmčku je po mojem ogromno resnice, res se dejansko z vso to tehnologijo vse da naredit dandanes, seveda je glavna omejitev ideja, znanje igranja, komponiranja in obvladovanje tehnike!

lp, Aleš
''the great gretsch sound''

AKA - glasbena dejavnost, Aleš Kajtna s.p.

#23 muzikant

muzikant

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 547 prispevkov

Objavljeno 04 november 2007 - 11:29

QUOTE (ixi)
Pogledal filmček, v katerem ni nič sporenga, in ga možak uporablja kot kontroler. Nič posebnega, isto je če vzameš kontroler Berhinger BC2000 in zvočno karto.
PojectMix je vezan na Pro Toolse in siceer serijo M-Powered.
Nevem pa kako be se obnašal za Cubase-om.
Imel sem že MBox in Digi 002r, in takratni asio driverji noso delali fenomenaln, vedno se je nekaj zalomilo :wink:

Glede osmih kanalov v Cubase pa je je res butasto vprešanje. :roll:
Lahko imaš samo en kanal, ali pa dva, tri..... max. le fora je v PM (projectmixu) da svičaš med lejerji in to je to.

saj se mi je zdelo, samo ker mam namen nabavit, pa da se nebi na kakšno tako stvar zaj...

#24 andro31

andro31

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 145 prispevkov

Objavljeno 04 november 2007 - 07:45

Moj Projectmix dela brezhibno z Nuendom, nobenih težav do sedaj ...
Jasno, mora biti pa v istem modu kot za Cubase.
"H.A.L. is just I.B.M. shifted one letter to the left. "

#25 Luka Goljevšček

Luka Goljevšček

Luka Goljevšček 'winni'

• Moderator
  • PipPipPipPip
  • 778 prispevkov

Objavljeno 05 november 2007 - 09:17

Jst si bom pa u kratkem nabavil tascamovega fw1884.

Po primerjanjih z projectmixom se mi zdi da bo bolj uredu za iste pare (precej več vhodov, izhodov, GIGA3 zraven)....

#26 microsound

microsound

OBRAČALEC GUMBOV

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 788 prispevkov
  • Interests:Live sound,recording,mixing,editing,badbinton

Objavljeno 05 november 2007 - 09:58

mal bi premislu okol tega tascama , imam znanca, ki ima tole zadevo ..in se kr precej fajta z njo ... drajverji neki niso uredu bojda ,je bentil zanč k 100 hudičou da bo vse skp u kanto zagnal..
..glasba je bog in jaz sem verski fanatik...

Alan Vranič - Mikro
051-386-161

#27 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 05 november 2007 - 10:19

Skoraj vse te "all in one škatle" trpijo za podobnimi problemi; ponavadi so to driverji, latence, pa preampi niso ne vem kaj (tudi tam kjer je samo zvočna in preampi, so ponavadi predojačevalci podpovprečno/povprečni)...
Bolje ločena zvočna (ali interfejs + externi konverter) in kontroler po izbiri, pa če je potreba za dobrimi preampi, jih dokupiš.

Ensemble in metric halo imata spodobne preampe, ampak zadevici sta le za maca in nimata HW kontrolerja. FF800 je tudi dober, le preampi so bolj tak, a uporabni, pa FF400... ali pa morebiti novi prismsound orpheus obeta, cena pa...tudi ta nima kontrolerja.
Nenad Patkovic

#28 Luka Goljevšček

Luka Goljevšček

Luka Goljevšček 'winni'

• Moderator
  • PipPipPipPip
  • 778 prispevkov

Objavljeno 05 november 2007 - 11:45

QUOTE (microsound)
mal bi premislu okol tega tascama , imam znanca, ki ima tole zadevo ..in se kr precej fajta z njo ... drajverji neki niso uredu bojda ,je bentil zanč k 100 hudičou da bo vse skp u kanto zagnal..

hmmmm... no ja še dobro da si to pisal, ker se že mel u planu naročit...
Se pravi da se bom mogu res spustit na kontroler(recimo mackie)+zvočno posebi

Sam mi ni pa jasno neki... pri teh zadevah imaš use od tascama... driverje, zvočno, kontroler, še software - use ista firma - pa ni uredi, sam kako pa pole mora štimat da maš zvočno od ene firme, kontroler od druge, pa neki od tretje in tko naprej???

#29 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 06 november 2007 - 12:12

v bistvu je bolj preprosto, čeprav se to zadnje sliši lepo logično.

Rešitev je v tem, da samo nekoliko podjetij v tej industriji proizvajajo dokaj zanesljive driverje. Večkrat smo že pisali o rme-u, echo-u, apogee-ju, lynx-u... to še ne pomeni, da imajo vsi najbolj super konverterje, a njihov intefejs sistem deluje zelo prepričljivo.
Druga, čeprav morda tudi večja podjetja; očitno ne namenijo dovolj časa za razvoj spodobne integracije naprave z virtualnim/ programskim okoljem.
Tudi vse te raznolike elektronike (konverterji, preampi, faderji, konverterji, zaslončki...) ni lahko kvalitetno zapakirat v samozadostno priročno solucijo, ki še povrhu odlično komunicira z računalnikom.
Jih sicer poznamo, so tudi digitalne verzije, samo se jim reče recimo ssl duality, euphonix, , neve, studer,... in so bolj egzotičnih cen, tudi najcenejše, žal niti celoten pokojninski sklad ni dovolj smile.gif
Budget - dokaj kvalitetna varianta je verjetno yamaha (nikdar uporabljal), verjetno še kaj, a nič fascinantnega.

Zato pa so priljubljene razne kombinacije razčičnih dokaj stabilnih zvočnih interfejsov z računalnikom in nadalje s konverterji različnih kvalitet.
Nato še preampi in nato s signalom naprej...

Torej dobri driverji morajo biti samo od direktnega interfejsa vtaknjenega v računalnik (desktop/ laptop, PCI/ PCIe/ Cardbus/ PCMCIA/ FW/ USB,...).

Konverterji so obešeni na ta vmesnik in externa škatla s pretvorniki je odvojena od el/mag motenj znotraj računalnika.

Kontroler pa je važno, da deluje in je namensko kupljen za vnaprej preverjeno specifično aplikacijo. Jaz skoraj nikdar nisem imel potrebe za kontrolerjem, a seveda je vprašanje kaj delaš in če ga sploh potrebuješ, ali pa si le naveličan miške in tipkovnice. Za večje projekte je kontroler vsekakor super, ampak ali imaš takšne projekte zelo pogoste ali gre za učenje, priznam da dobra izbira kontrolerja lahko doprinese k lažjemu workflowu in s tem odprtejši kreativnosti, a tudi dober kontroler zna tudi stat (lemur :smt040 ).
Nenad Patkovic

#30 muzikant

muzikant

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 547 prispevkov

Objavljeno 09 november 2007 - 11:43

Torej včeraj dobil projectmix (rabljen) (prodajalec, javi se na zs:D:D), zaenkrat občutki odlični, da tisto, kar sem pričakoval, preampi se mi zdijo v redu, kaj več po določenem času uporabe laugh.gif

Dodaj odgovor

1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov