Sem nov tukaj.....lep pozdrav vsem.
Sem že kar obupan
V glavnem.......nekaj sem sobo preurejal v studio. Mišljen je, kot kontrol oz. mix room in pa tudi za kake kitare ali vokale not posneti. Ustvarjam dance in kvazi rock alternativ kitarsko musko s (posemplanimi) bobni.
Do zdaj sem bil z delom v sobi kar zadovoljen. Ker nisem vedel za kake druge cenejše (DIY) variante sem za boljšo akustiko nabavil panele iz pene in jih lepo namestil, kot je treba biti (kao). Potem sem naredil meritve z ARC sistemom in potem šok. Vse narobe. Sploh ne vem, če je katera frekvenca na mestu, kot bi morala biti.
Soba je visoka 245 cm (brez tramov) in je zgrajena iz ca. 60 let starega cigla
Ne vem kaj naj naredim.....
Prosil bi za pomoč, ker o izdelavi in namestitvi absorberjev nimam pojma. Prečekiral sem že celotni forum in sem se že kar nekaj stvari naučil.
Katere absorberje in kje mi priporočate (NLP, IXI ????) ? Sem videl, da jih izdelujeta...kontakt ?
Zaradi mene lahko one pene kar ven vržem, če bo treba.
A za bass trape je pomembno, da so po celi steni (mislim v kotu po celi steni) ?
Kaj pravite na strop ? Iz slike je razvidno, da ima dva trama (globoka ca 17 CM, široka 20 cm). A bi bilo v redu, če bi nekako absorberje not dal in potem nekako vse skupaj dol zadelal, da ne bi ravno cel absorber na novo trebal naredit ?
Miza je taka: http://www.thomann.d...cer_station.htm samo brez zgornjega dela za monitorje. Ne bi je manjšal, ker rabim plac. Je kak nasvet za zmanjšanje refleksije na mizi ?
Omara (široka ca. 60 cm) bi tudi naj nekje plac dobila, je ne bi rad ven metal (razen, če bo res treba).
Monitorji: YamahaHS80 + Woofer HS10.
Za vikend bom poizkusil narediti meritve še z room eq-jem ali pa smaart (v6), če bom vedel:) Verjetno je za prvi vpogled ARC zadosti (saj deluje na istem principu, še mikorofon je omni direkcionalen). Ena meritev je brez suba ena pa z subom.
Prilagam slike placa in tloris.
Hvala
lp
D.
Prispevek uredil/a: dejanilly, 16 junij 2009 - 06:49 .