Kateri mikrofon za live
Začel
_ID_
, jun 01 2009 10:54
16 odgovorov v tej temi
Objavljeno 02 junij 2009 - 09:04
QUOTE (ixi @ 2. Jun 2009 07:48:45) <{POST_SNAPBACK}>
Beyerdinamic TGX 80, Rode M1, Rode M2, ,...
Tako je. In to v tem vrstnem redu !
ps.: seveda, kot pravi zmatej, če govorimo o vokalu
Aleš Dravinec
ADRaudio
www.adraudio.com
ADRaudio
www.adraudio.com
Objavljeno 02 junij 2009 - 02:58
pri beta seriji bos tesko dobil dva enaka mikrofona in kvarijo se kot hudic-vsaj v mojem primeru ko sem delal 3-4krat na teden
navadna 58-ka je dosti bolj hvalezna in ne potegne tako hitro kot beta razen ce dobis prve serije bet ki so bile kolikor toliko dobre
lp
navadna 58-ka je dosti bolj hvalezna in ne potegne tako hitro kot beta razen ce dobis prve serije bet ki so bile kolikor toliko dobre
lp
Objavljeno 02 junij 2009 - 06:44
dejstvo zakaj niso bolj prisotni na odrih je edino tole,da pač shure uporabljajo(mo) iz navade in so zato pač na vseh riderjih,so pač nekakšen standard,vem pa iz prve roke,da jih dosti američanov nosi zraven ko spare mice...torej se je
začelo nekakšno vseobče testiranje rodeov ...tko da mislim da se bo počas tale navada in prevlada shurov počas končala,vsaj pri toncih,ki vedo kaj hočejo.
začelo nekakšno vseobče testiranje rodeov ...tko da mislim da se bo počas tale navada in prevlada shurov počas končala,vsaj pri toncih,ki vedo kaj hočejo.
..glasba je bog in jaz sem verski fanatik...
Alan Vranič - Mikro
051-386-161
Alan Vranič - Mikro
051-386-161
Objavljeno 02 junij 2009 - 10:45
QUOTE (microsound @ 2. Jun 2009 18:44:57) <{POST_SNAPBACK}>
...torej se je začelo nekakšno vseobče testiranje rodeov ...tko da mislim da se bo počas tale navada in prevlada shurov počas končala,vsaj pri toncih,ki vedo kaj hočejo.
+1 za rode
Objavljeno 03 junij 2009 - 08:04
rode je 3x boljši mic od shure za moj okus in manj dela je z njim, postaviš in je sound že tu, pa ne razlikujejo se tako med seboj!
drugače pa jaz uporabljam za ženski vokal, sploh če je kaj bolj subtilnega sennheiser 441 !
drugače pa jaz uporabljam za ženski vokal, sploh če je kaj bolj subtilnega sennheiser 441 !
''the great gretsch sound''
AKA - glasbena dejavnost, Aleš Kajtna s.p.
AKA - glasbena dejavnost, Aleš Kajtna s.p.
Objavljeno 04 junij 2009 - 08:35
QUOTE (_ID_ @ 1. Jun 2009 23:54:16) <{POST_SNAPBACK}>
Zanima me, kateri mikrofon priporočate za live izvajanje gothic, tetal, rock glasbe. Namerno nisem napisal, na kaj sam ciljam, da ne vplivam na mnenje!
Pozdravljen
Priporočen mikrofon za tvojo zvrst izvajanja glasbe je vsekakor Beyerdynamic
Opus-89 nov model mogoče tebi nepoznan ampak verjemi odličen.
Prodal sem jih kar nekaj in odzivi so zelo dobri.
QUOTE (Psyko @ 2. Jun 2009 11:21:19) <{POST_SNAPBACK}>
Evo vprašanje če smo že pri tej temi ...
A za TGX-80 obstaja kaki wireless set ? Ker na strani od Beyerdinamic nič podobnega ne najdem.
Alo
Ja Brezžični sistem od Beyerdynamic obstaja Opus 660 ali pa nova serija 960 dynamic vocal set,pa še glave lahko menjavaš po želji.
Objavljeno 14 marec 2011 - 09:09
Pozdravljeni,
načeloma nisem pristaš switch-ev na mikrofonih in me zanima kako se obnese ta na M1? Ne bi rad, da si med nastopi po pomoti izklapljam mikrofon saj ga pretežno držim v rokah. Je switch "trmast"? Zaradi vaših dobrih review-jev se nagibam k nakupu M1 čeprav sem prvenstveno težil k nakupu preverjene 58tke.
Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav,
Gregor
načeloma nisem pristaš switch-ev na mikrofonih in me zanima kako se obnese ta na M1? Ne bi rad, da si med nastopi po pomoti izklapljam mikrofon saj ga pretežno držim v rokah. Je switch "trmast"? Zaradi vaših dobrih review-jev se nagibam k nakupu M1 čeprav sem prvenstveno težil k nakupu preverjene 58tke.
Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav,
Gregor
Prispevek uredil/a: moxon, 14 marec 2011 - 09:11 .
Objavljeno 14 marec 2011 - 01:01
Če se ne motim, se ga da zaklenit... Isto kot M2 (ki je med drugim tudi lušten mikrofon za live - je pa seveda veliko bolj občutljiv na feedback).
Zadnjič smo imeli vajo v eni večji čisto prazni sobi, pa ni bilo šans M2 imet na vokalu... Takoj je piskalo, medtem, ko je dinamični mikrofon (EV - ne vem točno oznake) normalno prestajal velik odmev.
Med drugim pa, ko imamo vajo v malo bolj polni sobi (ter akustično tretirani), pa je M2 odličen. Res se odlično slišijo detajli na mikrofonu...
Zadnjič smo imeli vajo v eni večji čisto prazni sobi, pa ni bilo šans M2 imet na vokalu... Takoj je piskalo, medtem, ko je dinamični mikrofon (EV - ne vem točno oznake) normalno prestajal velik odmev.
Med drugim pa, ko imamo vajo v malo bolj polni sobi (ter akustično tretirani), pa je M2 odličen. Res se odlično slišijo detajli na mikrofonu...
Dodaj odgovor
1 uporabnikov bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov