preveč nizkih frekvenc
Začel
frenky
, sep 28 2006 07:26
10 odgovorov v tej temi
Objavljeno 28 september 2006 - 07:26
ko sem v cubaseu naredil mastering na 24bit in 44100, sem z ditherjem zadevo exportiral na 16bit 44100-waw format(cd)
zvok je totalno spremenjen-predvsem tam okrog 100 do 250Hz. kaj je vzrok temu? dither poskrbi pri menjavi bitov le za high frekvency, kajne?
bi bilo bolje, da bi exportiral file enake kvalitete-torej 24bit 44100 in bi ga potem v kakem drugem programu(npr wawlab) miksdownal na cd format, oz. drugače povedano: ali ima cubase zanič konverterje?
zvok je totalno spremenjen-predvsem tam okrog 100 do 250Hz. kaj je vzrok temu? dither poskrbi pri menjavi bitov le za high frekvency, kajne?
bi bilo bolje, da bi exportiral file enake kvalitete-torej 24bit 44100 in bi ga potem v kakem drugem programu(npr wawlab) miksdownal na cd format, oz. drugače povedano: ali ima cubase zanič konverterje?
Objavljeno 03 oktober 2006 - 12:28
QUOTE (frenky)
1. posnamem v 44,1 24bit
2.izvozim v enakem formatu kot sem snemal(ta track je za mastering)
3.masteriziram le-tega(44,1 24bit) in ga potem kot končni track exportiram v 44,1 16bit*
*tu nastane težava z basom
3.masteriziram le-tega(44,1 24bit) in ga potem kot končni track exportiram v 44,1 16bit*
A do tocke 2 pa je v redu?
Kaj zate pomeni "masteriziram"? Da pretvoris iz 24 bitov na 16?
S katerim programom to naredis in kako?
peace
Objavljeno 03 oktober 2006 - 12:30
QUOTE (frenky)
1. posnamem v 44,1 24bit
Če pa play-aš dela normalno ???
Potem je naj lažje da boš stvar rešil tako da kar odpreš nov stereo track in posnameš kar 44,1/24 in nato ta file odpri v wavelab-u in ga tam konvertiraj v 44,1/16!!!
Objavljeno 03 oktober 2006 - 04:04
QUOTE (frenky)
masteriziram pomen, da si naredim dobre eq in compressing.. nato pretvorim 24bit format v cd format-torej 44,1 16bit
v cubaseu mi 24bitni posnetek dela uredu, ko pa ga pretvorim v 16bitov in zaženem npr v windows media player pa nastane preveč basov.
v cubaseu mi 24bitni posnetek dela uredu, ko pa ga pretvorim v 16bitov in zaženem npr v windows media player pa nastane preveč basov.
Nekaj stvari:
- ce obdelujes z eqji in ostalimi zadevami je seveda razlika - mogoce ne na boljse // a je razlika, tudi ce samo pretvoris file iz 24bit na 16 bit in poslusas v istem programu?
- v windows media playerju, winapmu in ostalih je vedno drugacna slika kot v Cubasu in sorodnih programih - slabsa - psiholosko bi jo lahko opisal, da vec basov, ja... manj je detaljno in vse bolj zamazano, tudi ko ni vkloljen eq - je v bistvu fajn test kak miks ali mastering si naredil - ce prezivi predvajanje v media playerju, potem je kar kul
- testiraj simple konverzije - brez "masteriziranja" - samo file eksportiraj v 16/44 in mora zvenet normalno, ne bistveno slabse kot 24/44 - poslusaj in primerjaj oba fila v istem programu!!
peace
Dodaj odgovor
1 uporabnikov bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov