DIY stojala za monitorje
Objavljeno 28 september 2006 - 09:52
Če jih hočeš filat s peskom, mora bit dost dobro zaprto, da nimaš konstantno peska po sobi...
Lahko narediš čisto svoj plan, ki bo delal prav tako dobro kot katerikoli drug
Če pa ne gre drugače... pa ponavadi google pomaga
http://www.google.si...i...kanje&meta=
Lep pozdrav!
Objavljeno 28 september 2006 - 11:05
P.S.: Vrečko vsako posebej seveda "zavariš" s tisto napravo ko mama pakira svinjo v zmrzovalnik.
Objavljeno 28 september 2006 - 01:31
A je dost da zvočnik samo položim gor ali ga je treba pritrdit?
Uporabljam krk rp6....
tnx
Objavljeno 28 september 2006 - 01:44
Uporabljam krk rp6....
Po mojem ti jih ni treba pritrdit na stojalo, je pa zelo fino da pod nij daš kakšno peno - zaradi prenosa vibracij.
Objavljeno 28 september 2006 - 05:40
tnx
Kar še dodaj kakšno dobro peno, ne bo škodlo, drugače se ti lahko vibracije prenašale na podstavek in nato na vso stojalo ter tla (če nimaš tepiha), ko boš seveda glasneje navil, tudi če imaš mivko nekaj vibracij bo.
Pravijo da če se vibracije prenašajo na tla da se zvočna slika popači.
Objavljeno 30 september 2006 - 08:11
A jih daš pod stojalo, se pravi med tla in stojalo ali med zvočnik in stojalo ???
Objavljeno 30 september 2006 - 09:31
http://www.auralex.c...on_producer.asp
LP
Objavljeno 30 september 2006 - 05:26
A jih daš pod stojalo, se pravi med tla in stojalo ali med zvočnik in stojalo ???
Imenujejo se nekak china ceramic blabla in so se dala kar pod zvočnik in npr. mix mizo ali pa na pdstavek, nekaj časa so bili polni forumi in revije tega,... Naj bi pomagale k boljši zvočni sliki, itd.
Sem iskal malo prej po netu, pa se nikakor ne morem spomnit in ne najt, po forumih (gearslutz)...
Vem da je banalno, prej sem vse probal preko googla pa nič, evo na gearslutzu iz prve:
http://www.chinacones.co.uk/
Objavljeno 01 oktober 2006 - 03:48
Stojalo naj bo cim bolj masivno in brez praznih prostorov. Eni pravijo da se pod zvocnike naj ne bi nic podlagalo. Meni se je najbolje slisalo ko sem jih polozil na masivno, ravo marmorno plosco. Marmor zato, ker ni drag in lepo zgleda, pa se tezak je.
Objavljeno 16 oktober 2006 - 09:12
Objavljeno 30 november 2006 - 08:14
Tudi jaz jih rabim za svoj novi mix room, na katere bom nataknil svoje Focal-čke
Povečaj
Povečaj
Stojala so narejena iz "rostfraja" (sorry nevem kako se točno napiše), aja v slovenščini je o nerjaveče jeklo :smt045
Če koga zanima lahk še načrtek oz. skico skeniram in dodam! :smt024
Drugače so bila konstruirana, če se lahko tako izrazim, zame, se pravi za mojo višino in moje boxe :smt081
Objavljeno 30 november 2006 - 10:11
Objavljeno 30 november 2006 - 10:31
Ja preprečuje resoniranje pokončne cevi, če je votla resonira in če jo nafilaš z mivko ni resonacij in pa še težje je samo stojalo
Objavljeno 02 december 2006 - 01:32
Ja preprečuje resoniranje pokončne cevi, če je votla resonira in če jo nafilaš z mivko ni resonacij in pa še težje je samo stojalo
Podobno kot radijator, a ne?
Šala!
Objavljeno 02 december 2006 - 07:11
Podobno kot radijator, a ne?
Šala!
:smt081
Objavljeno 08 januar 2007 - 05:08
Tudi jaz jih rabim za svoj novi mix room, na katere bom nataknil svoje Focal-čke
Povečaj
Povečaj
Stojala so narejena iz "rostfraja" (sorry nevem kako se točno napiše), aja v slovenščini je o nerjaveče jeklo :smt045
Če koga zanima lahk še načrtek oz. skico skeniram in dodam! :smt024
Drugače so bila konstruirana, če se lahko tako izrazim, zame, se pravi za mojo višino in moje boxe :smt081
....mi smo se nasih stojal lotili podobno kot ti svojih na slikah.
zgornjo plosco na kateri stoji zvocnik smo naredili enake dimenzije kot je zvocnik, spodnjo pa malo vecjo zaradi stabilnosti.
cev za stojalo je 10 x 10 cm (kvadratna kot pri tebi), v njo pa smo nasuli pesek granulacije 1-4mm, ki smo ga kupili v gradbeni trgovini.
pesek smo pred tem stresli iz vrece in razgrnili na kartonu in pustili na soncu, da se je dobro posusil.
med polnjenjem smo s stojalom udarjali ob tla da se je pesek dobro nabil skupaj.
morem rect da ga je slo skoraj 40 kg v eno stojalo.
seveda je imela cev nasvasani spodnjo in zgornjo plosco preden smo nasuli pesek vanjo.
na zgornjo plosco smo nasvasali okrog dodaten rob ca 10 cm, kamor smo potem ko smo v cev nafilali pesek, nalili cementno mesanico, tako da je na koncu vse skupaj se bolj masivno.
pazili smo da so stojala med susenjem cementa bila v "vaservagi".
za vsak slucaj smo pustili da se susi 14 dni, vmes pa smo se dodatno polivali cement po vrhu z vodo, da nebi razpokal.
ko je bilo vse suho smo na vrh z neostikom nalepili filc in moram rect da se vse skupaj zelo dobro obnese. v nasem primeru so se spice za pod zvocnik izkazale za nepotrebne, tako, da zvocnika ni bilo treba navrtat (spice se namrec nasraufajo od spodaj v zvocnik, vsaj te katere smo gledali)
visino stojal pa smo izracunali ze prej glede na zvocnike katere imamo (visina glave sede...) se pravi prilagodili po svojih potrebah (merah).
mi smo stojala naredili iz zeleza, ker je bilo ceneje funkcionalno pa ni razlike, saj smo jih dobro zascitili (prebarvali). v bistvu nam jih je sesvasal kolega, kateri dela z rostfrajem in zelezom. (on nas je tudi odvrnil od rostfraj izvedbe in danes vidim da je imel prav, saj tako je sla razlika v denarju za druge stvari...)
zelezo so nam na zeljene dimenzije razrezali na brdu, malo naprej od policijske postaje brdo ca 500 m, ce koga zanima tocen naslov se bom potrudil poiskat.
pa se ceneje je bilo, glede na to, da smo najprej hoteli material kupit v merkurju, kjer so prodajal minimalno 2x1 meter flohaisne in najmanj 5 m cevi.
mislim, da je bil material za 2 stojala ca 20.000 (bivsih) sit z razrezom vred.
na koncu smo jih prebarvali najprej z temeljno barvo, nato pa se z crno in moram priznat da smo zelo zadovoljni z funkcionalnostjo in izgledom.
v spodnjo plosco stojala (podstavek) smo ze na zacetku izvrtali tri luknje, za pritrditev v tla, ampak jih se do danes nismo pritrdili, saj smo se kar nekaj casa ukvarjali z postavitvijo (kje bodo stala), medtem pa ugotovili, da so tudi tako stabilna in zaenkrat bo ostalo kar tako kot je.
drugace pa smo jih imeli namen pritrditi z vijaki za beton (to so tisti, ki imajo na koncu "prstan", vstavis jih v izvrtano luknjo, dobro nabijes z vecjim kladivom, da zagrabijo v tla, nato pa zategnes matico na vrhu vijaka)
zal nimam nobene slike postopka, lahko pa fotkam koncni izdelek, ce kdo zeli videt.
lp, kristof
Objavljeno 09 januar 2007 - 08:59
http://www.thomann.d...r_monitore.html
Ni sicer za đabe je pa poceni
Dynaudio BM6A prav lepo sedijo gor ;-)
Objavljeno 09 januar 2007 - 09:07
http://www.thomann.d...r_monitore.html
Ni sicer za đabe je pa poceni
Dynaudio BM6A prav lepo sedijo gor ;-)
QL :wink:
Dodaj odgovor
1 uporabnikov bere to temo