midi klaviatura
Začel
ulrych
, apr 03 2009 02:05
10 odgovorov v tej temi
Objavljeno 04 april 2009 - 09:06
Odvisno od tega kaj pričakuješ od klaviature.("Tač" - obtežene, pol obtežene ipd tipke,... potem funkcije dodatne, slajderi, gumbi, padi,....
Men osebno je full dobra M-audio Axiom 61
Men osebno je full dobra M-audio Axiom 61
Objavljeno 04 april 2009 - 09:05
za mene mislim da bi bile pol obtežene najboljše ker je nord lead 2 za katerega bi to uporabljal sint in bi bile obtežene mogoče pretežke za kakšne zvoke...
super bi bilo če ima klaviatura mogoče aftertouch, a kar je najpomembneje je da je 100% zanesljiva!!! bral sem nekatere reviewe za te midi klaviature v rangu 150eur recimo in so ljudje pisali da niso najbolj zaneslive itd. jaz bi midi klaviaturo potreboval tudi za na stagu in potrebujem 100% zanesljivost!
cena ni tako pomembna. za dobro stva raje dam več denarja samo da dela tako kot je treba...
kaj pravite na midi klaviaturo Roland A-37? http://www.synthman....oland_A-37.html
je zame še mogoče kaj boljšega za na stage uporabo?
hvala
lp
super bi bilo če ima klaviatura mogoče aftertouch, a kar je najpomembneje je da je 100% zanesljiva!!! bral sem nekatere reviewe za te midi klaviature v rangu 150eur recimo in so ljudje pisali da niso najbolj zaneslive itd. jaz bi midi klaviaturo potreboval tudi za na stagu in potrebujem 100% zanesljivost!
cena ni tako pomembna. za dobro stva raje dam več denarja samo da dela tako kot je treba...
kaj pravite na midi klaviaturo Roland A-37? http://www.synthman....oland_A-37.html
je zame še mogoče kaj boljšega za na stage uporabo?
hvala
lp
Objavljeno 02 september 2009 - 11:46
Živjo.
Isto kot Vid, se odločam za nakup klaviature za domačo rabo (komponiranje,snemanje,eksperimintiranje..).
Zagrel sem se za Yamaho MM6 in Yamaho KX61 USB keyboard, sedaj pa ne vem katero se mi bolj splača kupit..
Prosil bi za vaše nasvete in izkušnje.
Nova KX61 bi me koštala 300€, 8-9 mesecev stara MM6 pa 390€
(bi kupil tudi novo za 540 €, če ne dobim rabljene), ampak denar tukaj ni tako pomemben,
kot to da se ne zafrknem v izbiri..
A ima smisel imeti obe doma, se jih da povezati oz. souporabljati ? Zvrst glasbe bi bil electro-pop, pop,
pa še kaj v tej smeri (npr. Depeche M., Erasure, Enya, J.M.Jarre, itd.)
Hvala vnaprej.
LP, Teo.
Isto kot Vid, se odločam za nakup klaviature za domačo rabo (komponiranje,snemanje,eksperimintiranje..).
Zagrel sem se za Yamaho MM6 in Yamaho KX61 USB keyboard, sedaj pa ne vem katero se mi bolj splača kupit..
Prosil bi za vaše nasvete in izkušnje.
Nova KX61 bi me koštala 300€, 8-9 mesecev stara MM6 pa 390€
(bi kupil tudi novo za 540 €, če ne dobim rabljene), ampak denar tukaj ni tako pomemben,
kot to da se ne zafrknem v izbiri..
A ima smisel imeti obe doma, se jih da povezati oz. souporabljati ? Zvrst glasbe bi bil electro-pop, pop,
pa še kaj v tej smeri (npr. Depeche M., Erasure, Enya, J.M.Jarre, itd.)
Hvala vnaprej.
LP, Teo.
Objavljeno 03 september 2009 - 03:03
Jst bi brez razmisleka vzel MM6. Zakaj? Ona druga je samo midi kontroler... najbrž tudi sekvencer ampak brez svojih zvokov.
MM6 pa ima zvoke iz Motif-a in v vsakem primeru jo lahko uporabljaš tudi kot USB MIDI klavijaturo za špilat softsinte...
Sem pač bolj pristaš hardwerskih sintov... prižgeš in špilaš ne pa da moraš najprej zalaufat kompjuter in ga čakat da se zbuta pa zalaufat sekvencer naredit MIDI track z softwerskim sintom
in šele potem lahko posnameš idejo, seveda če ti ni že ušla iz možgana. Zdaj, če ti je cilj z midi kontrolerjem vrtet knofe na VSTi-jih potem je vsekakor boljša izbira nek dedicated midi kontroler
Če iščes samo midi keyboard je za pogledat tudi okrog Novation SL 61.
Če se splača imet obe doma? po moje vsekakor.
MM6 pa ima zvoke iz Motif-a in v vsakem primeru jo lahko uporabljaš tudi kot USB MIDI klavijaturo za špilat softsinte...
Sem pač bolj pristaš hardwerskih sintov... prižgeš in špilaš ne pa da moraš najprej zalaufat kompjuter in ga čakat da se zbuta pa zalaufat sekvencer naredit MIDI track z softwerskim sintom
in šele potem lahko posnameš idejo, seveda če ti ni že ušla iz možgana. Zdaj, če ti je cilj z midi kontrolerjem vrtet knofe na VSTi-jih potem je vsekakor boljša izbira nek dedicated midi kontroler
Če iščes samo midi keyboard je za pogledat tudi okrog Novation SL 61.
Če se splača imet obe doma? po moje vsekakor.
Vse elektronske naprave delujejo na dimček. Ko dimček ispustijo, ne delujejo več.
Dodaj odgovor
1 uporabnikov bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov