Clean preamp
Začel
jetam
, mar 29 2009 05:16
9 odgovorov v tej temi
Objavljeno 13 junij 2009 - 11:01
Evo nekaj naslovov...
www.banzaieffects.com/
Odlična stran za naročevanje komponent, zelo kvalitetne komponente po res ugodnih cenah, plačilo je lahko "nakazilo denarja v tujino znotraj EU" kar pomeni provizija 1,70 EUR (vsaj NLB ima to tarifo), edino moraš iti v banko, oz. če imaš klik NLB lahko tudi od doma... seveda lahko tudi kreditne kartice in PayPal.
www.diyaudio.com
tukaj najdeš najrazličnejše projekte, texta je za brat in brat...
www.gyraf.dk
pod povezavo DIY-projects najdeš nekaj zanimivih projektov, profesionalne naprave... zahteva malo več časa in denarja, no prideš skozi za 30% cene
http://sound.westhost.com/
tale tip je pa expert, lahko tudi naročiš vezja za njegove projekte, kar se mi zdi najlažja rešitev
malo prebrskaj po "projects"
www.banzaieffects.com/
Odlična stran za naročevanje komponent, zelo kvalitetne komponente po res ugodnih cenah, plačilo je lahko "nakazilo denarja v tujino znotraj EU" kar pomeni provizija 1,70 EUR (vsaj NLB ima to tarifo), edino moraš iti v banko, oz. če imaš klik NLB lahko tudi od doma... seveda lahko tudi kreditne kartice in PayPal.
www.diyaudio.com
tukaj najdeš najrazličnejše projekte, texta je za brat in brat...
www.gyraf.dk
pod povezavo DIY-projects najdeš nekaj zanimivih projektov, profesionalne naprave... zahteva malo več časa in denarja, no prideš skozi za 30% cene
http://sound.westhost.com/
tale tip je pa expert, lahko tudi naročiš vezja za njegove projekte, kar se mi zdi najlažja rešitev
malo prebrskaj po "projects"
zvok,zvok,zvok...
Objavljeno 14 junij 2009 - 07:17
QUOTE (jetam @ 29. Mar 2009 18:16:45) <{POST_SNAPBACK}>
Ali ve kdo za kakšne načrte za kak zelo clean predojačevalec?
http://focus.ti.com/.......9&appId=376
http://www.thatcorp.com/appnotes.html
Burr Brown (Texas instruments) je 'top choice' v kategoriji, ki te zanima. Poglej PDF od na primer INA 163 in boš našel aplikacijo - shemo.
Omenjam še That Corporation, ( http://www.thatcorp....lifier_ICs.html ) kjer najdeš trenutno na svetu najtišji IC preamp.
Zelo pomembno : Napajalnik mora biti čim kvalitetnejši, da performanse držijo.
Se je mogoče kdo lotil česa podobnega?
Jaz, obeh. Enostavno je narediti dober kos, če je material prvorazreden.
S spoštovanjem
Prispevek uredil/a: Aleš Dravinec, 14 junij 2009 - 03:10 .
Aleš Dravinec
ADRaudio
www.adraudio.com
ADRaudio
www.adraudio.com
Objavljeno 15 junij 2009 - 04:35
QUOTE (Aleš Dravinec @ 14. Jun 2009 08:17:57) <{POST_SNAPBACK}>
Jaz, obeh. Enostavno je narediti dober kos, če je material prvorazreden.
S spoštovanjem
S spoštovanjem
Kaj pa končna cena? DIY vs original?
Objavljeno 15 junij 2009 - 05:22
QUOTE (exorciser @ 15. Jun 2009 17:35:14) <{POST_SNAPBACK}>
Kaj pa končna cena? DIY vs original?
Tako bom rekel : Pri opremi visokega kakovostnega in s tem tudi cenovnega razreda, dokaj velik del predstavlja 'brand', za katerim stojijo strokovnjaki, ki so 'te čipe' zložili skupaj. In to ima svojo ceno in to si zasluži spoštovanje.
Če bi gledal samo materialne stroške pri DIY in jih primerjal z maloprodajno ceno visokokakovostnega produkta, sodim, da je to razmerje lahko vsaj 1:3, nič nenavadnega pa ni, če doseže tudi 1:30.
Po mojem je OK in posameznik profitira, če se loti izdelave, na primer, omenjenega mikrofonskega preampa. Izdelek vrhunskega proizvajalca bi bil predrag, da bi si ga lahko kar tako privoščili. Koncept in izdelava sta dokaj nezahtevna, potrebni material kupiš kar s police v Ljubljani in če ni potrebno, da na škatli piše 'XXX', potem si za desetino cene in nekaj svojega časa prišel do super in pre-potrebnega kosa opreme. Kdove, mogoče še sproti kaj izboljšaš in imaš sedaj marketinški potencial ... večina High end firm se je rodila prav na ta način.
However ...
Prav poseben občutek pa je, ko postaneš lastik novega UA-ja ali GM-ja, ker nisi kupil samo kosa ampak z njim še del prestiža, ki sodi zraven.
Sestavil sem že nešteto dobrih mic preampov sem pa še vedno navdušen, ko pogledam svoj originalni UA ali DBX ali GM.
Podobno, kot pri glasbi : saj jo lahko 'downloadaš', ampak 'folklora' v trgovini s CD-ji in ves proces, kako in kdaj priti v trgovino ... in podobno, naredijo to, ta ti kuplen plošček pomeni nekaj več, pa čeprav je glasba ista.
... ali pa se samo meni tako zdi ...
S spoštovanjem
Aleš Dravinec
ADRaudio
www.adraudio.com
ADRaudio
www.adraudio.com
Objavljeno 16 junij 2009 - 11:26
QUOTE (exorciser @ 16. Jun 2009 11:42:47) <{POST_SNAPBACK}>
Aleš, Vam dam prov, pa vendar...če je neka stvar, kot pravite tudi do 30x cenejša vendar enako kvalitetna (ali še bolj), potem mi tista nalepka kmalu ne pomeni veliko.
a) nalpeka ti pomeni dosti zaradi strank.....
ce pa kaj sovrazim je to ko ljudje naredijo kopjio in naredijo izboljsavo-nepravim da ne dela bolse...ampak to vec ni to.... kot vsaka malenkost v tej napravi....mora bit identicna do velikosti gumbov do vsakega materialcka ki je notri....
c) ce ti stvar dela jo vzames in se ne oziras nato ali je firmata al ne...ce pa si zelis neko specifiko pa si jo kupi...ce ne drugo zato da si lahko 100 procenten da so res vsi delcki pravi...in da ni skoraj to to
www.myspace.com/rbagmusic
160....320....640...1280.....2560....5120.....10240.....+6db
160....320....640...1280.....2560....5120.....10240.....+6db
Dodaj odgovor
1 uporabnikov bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov