Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

Nov sistem - i7

• Prosimo prijavite se za odgovor
11 odgovorov v tej temi

#1 kochobass

kochobass

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.264 prispevkov

Objavljeno 26 marec 2009 - 09:11

Okej... ratal mi je sestavit en zlo ql pro-audio komp za frendov studio smile.gif

specifikacije:
Rack ohišje + 750w napajalnik
Gigabyte GA-EX58-UD4 http://www.gigabyte....?ProductID=2988
Procesor Intel i7 920
Kingston ram 2x2gb DDR3 (kakopak uparjen)
2x seagate barracuda 1tb (v RAID-0)
2x seagate barracuda 1,5tb (v RAID-0)
ATI grafika (pci-x)
windows xp sp3 (custom inštalacija,z vsemi popravki,brez sranja)

Res sm se jebu 2 dni s konfiguracijo raid-a,ampak zdej pa dela kt urca smile.gif

Zmogljivost sistema? v cubase-u sem naštepu notr 187 audio trackov in na njih obesil točno 287 pluginov... (drumagog,ssl,api,autotune) pritisnil space,in zadeva je delala brez dropoutou biggrin.gif zasedenost procesorja je bila pa šele na 60% ohmy.gif

Pripeta datoteka  untitled.bmp   937,56K   32 Število prenosov
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik
in še kak projekt za spotoma ;)

#2 saso

saso

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 477 prispevkov

Objavljeno 26 marec 2009 - 09:17

naj bo pazljiv glede raida... osebno poznam 3 ljudi, ki so imeli RAID-0... od tega je dvema crknil po en disk, tako da sta bila ob vse podatke, tretji pa je tudi že preklopil nazaj v normalni način

Zadeva je namreč tudi takšna, da je za nekatere primere raid0 celo počasnejši (konkretno... veliko manjših datotek)

#3 kochobass

kochobass

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.264 prispevkov

Objavljeno 26 marec 2009 - 09:32

sem prebral vse testise novega intelovega kontrolerja... pa tudi barracude naj bi bili zanesljivi diski(mam 2 doma),tko da ni panike pomoje...

Je pa res da je v planu tudi NAS postaja (vsaj 2 tera) za izdelavo backupou wink.gif
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik

#4 saso

saso

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 477 prispevkov

Objavljeno 26 marec 2009 - 01:27

ja... vsekakor ne pozabit na backupe wink.gif
Če so mu podatki kaj vredni je bakup že tako ali tako pomemben... če pa ima zvezano v raid... potem pa je redni backup obvezen!

#5 Luka Goljevšček

Luka Goljevšček

Luka Goljevšček 'winni'

• Moderator
  • PipPipPipPip
  • 778 prispevkov

Objavljeno 26 marec 2009 - 05:59

Super zadeva da si uporabil RAID0, jaz bi morda poskušal vezat kar vse 4 diske v en raid0, seveda da so vsi enaki....
Kar se tiče postavljanja dodatnega backupa je tako... če že res nočeš investirat v kateri drug kos strojne opreme, potem si delaj dodatne filde, ampak ob današnjih konstrukcijah diskov če res ne delaš pregrdo z računalnikom (fizički) se ni za bat da ti bodo pocrkali diski....
Če se boš že odločal za backup, si izberi raid5. Sicer ne me sprašuj kako dejansko deluje ker četudi sem od te stroke se mi ne sanja niti približno......

Pa ne bi preveč okoli diskov ker ni tu poanta: zelo se mi pa dopade tale matična, sploh za take pare.
Procesor ni ravno bogve kaj, res pa je da procesorji od Nehalema naprej niso več ozko grlo in če si res vso to virtualogijo zvezal gor...... strongbench.gif super

In ja res je - če mate v žepu.... potem je tale recesijski čas pravi za nakup konkretne mašine za zgledno ceno

lp

#6 gigahertz

gigahertz

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 255 prispevkov

Objavljeno 26 marec 2009 - 09:46

Dojaja strongbench.gif
Kolk dinarčkou??

LP.GiGaHeRtZ
Dont ask what your PC can do for you!!....Ask what you can do for your PC?

#7 jantex

jantex

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 197 prispevkov

Objavljeno 27 marec 2009 - 02:54

4 pripombe:

-škoda za 2x2GB rama, ker ne izkoriščaš triple channela, ki ga i7 nudi v navezavi z DDR3 ramom
-škoda da nisi izbral določenega modela WD diska, ki je po testih precej boljši in tišji
-škoda da tako mašino operirajo Xp-ji. Sam sem probal oboje in se na koncu odločil za Visto 64 Ultimate. Sistem mi preverjeno deluje veliko boljše, hitrejše in zanesljivejše kot z XP-ji. V enem mesecu nisem doživel niti enega crasha in povsem opustil negativen predsodek do Viste. Brez silnih optimizacij (le UAC off, System Restore off, Remote assistance off in Indexing off) vse deluje neverjetno dobro in še bolj privlačno na oko. Aero je ostal vkljopljen, ker niti malo ni vplival na performance
-splača se zamenjati stock cooler za kakšen Scythe Mugen 2. Brez najmanjšega tveganja in če boš izredno skromen, boš brez izgube stabilnosti overclockal vsaj na 3,2 GHz. Potem pa bo laufalo še preeeeecej bolje.

#8 saso

saso

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 477 prispevkov

Objavljeno 27 marec 2009 - 11:07

kaj pa je s Cubase-om na Visti 64? Katere verzije delujejo?

#9 jantex

jantex

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 197 prispevkov

Objavljeno 27 marec 2009 - 01:37

Jaz uporabljam 5ko, probal pa sem tudi zadnjo 4ko in vse super deluje. 5ko sem inštaliral obe 32 bit version in 64 in kljub boljšemu performansu 64 bitne, sem zaradi združljivosti s številnimi plugini na koncu raje naložil 32 bitno.

#10 NLP

NLP

arhitekt spektralnih platform prostora in časa

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 27 marec 2009 - 10:55

QUOTE (jantex @ 27. Mar 2009 02:54:41) <{POST_SNAPBACK}>
4 pripombe:

-škoda za 2x2GB rama, ker ne izkoriščaš triple channela, ki ga i7 nudi v navezavi z DDR3 ramom
-škoda da nisi izbral določenega modela WD diska, ki je po testih precej boljši in tišji
-škoda da tako mašino operirajo Xp-ji. Sam sem probal oboje in se na koncu odločil za Visto 64 Ultimate. Sistem mi preverjeno deluje veliko boljše, hitrejše in zanesljivejše kot z XP-ji. V enem mesecu nisem doživel niti enega crasha in povsem opustil negativen predsodek do Viste. Brez silnih optimizacij (le UAC off, System Restore off, Remote assistance off in Indexing off) vse deluje neverjetno dobro in še bolj privlačno na oko. Aero je ostal vkljopljen, ker niti malo ni vplival na performance
-splača se zamenjati stock cooler za kakšen Scythe Mugen 2. Brez najmanjšega tveganja in če boš izredno skromen, boš brez izgube stabilnosti overclockal vsaj na 3,2 GHz. Potem pa bo laufalo še preeeeecej bolje.

Torej si eden redkih, ki ima takšno izkušnjo (pa tudi se nisi dovolj trudil s tweakanjem xp-jev) in očitno še nisi uporabljal macovih sistemov.
Če bi bilo tako, sploh ne bi bilo vprašanja zakaj so xp-ji še zmerajpriljubljeni in zakaj so še tako prisotni v pro aplikacijah taunt012.gif
Nenad Patkovic

#11 jantex

jantex

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 197 prispevkov

Objavljeno 27 marec 2009 - 11:22

Verjemi, XP-je sem imel optimizirane do zadnjega nepotrebnega servica. In ne, niti slučajno nisem edini, ki meni tako. Problem Viste je, da je izšla prezgodaj, ko je imelo 95% ljudi še prepočasne mašine, in da je bila v 1.00 verziji nekoliko buggy, kar je sprožilo nekoliko pesimizma v ljudeh in razvijalcih programskih rešitev, kar je posledično botrovalo pomanjkanju ustreznih driverjev. Danes se je vse to spremenilo. Aplikacije podpirajo Visto, problem se pojavlja pri starih crackanih zadevah, kar pa ni problem Microsofta. Vista po SP1 deluje zelo stabilno in neverjetno hitro, če je mašina dobra, kar ta, ki jo je Kocho sestavil, brez dvoma je. Sam imam isto matično ploščo ter isti procesor in z Visto zadeva leti mnogo bolje, kot mi je letela na XP-jih. Res porabi Vista za svoje delovanje več rama, a to se pozitivno pozna na hitrosti. Ker je pri i7 za maksimalni izkoristek skoraj nujno imeti 3x2GB, okoli 1GB rama namenjenega delovanju OS-ja ne predstavlja nobene ovire več.

Kar se tiče Macov, so super lušne a (pre)drage mašine, ki se nič manj rade ne sesujejo kot dobro sestavljen PC sistem (ki je skrbno sestavljen in kjer ne mrgoli 600 piratskih in freeware programov na piratskem OS-ju, s 3 antivirusnimi in anti-spyware programi ter štalo v registru). Navsezadnje slava malimmekim za razvoj svojih operacijksih sistemov, ki delujejo na nešteto različnih konfiguracijah. Piece of cake je razviti zadevo za 2 različni matični plošči, 2 grafični kartici in 3 procesorje in za to zaračunavati premium price, poleg tega pa čakati na drajverje določenih exklizivnih proizvajalcev po pol leta.

#12 kochobass

kochobass

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.264 prispevkov

Objavljeno 29 marec 2009 - 08:22

2x2 gb rama je dovolj... s 3x2gb nebi blo bolšiga performansa(nimamo opravka s težkimi midi/vst plugini) ...

WD ima kompatibilnostne probleme z intelovim zadnjim raid kontrolorjem(po vseh testih ki sem jih prebral baracuda pelje scat wd-je,če ne drugače pa v stabilnosti)...
xp-je smo nardil sami... zadnja verzija xp-jev+v inštalacijo vgrajeni sp3 z vsemi popravki in odstranjeno vso možno sranje(že v sami inštalaciji),dodani driverji za komponente in raid kontroler...
Sistem laufa kot urca,brez problemov... cubase ga leti k svinja!
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik

1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov